0 oy
262 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,886 puan) tarafından

Kizlar kızım 3 yaşında evde çok sıkılıyor diye anaokuluna gönderdim çok seviyor ve hersabah beni uyandırıp okula gidelim diyor öğretmen bugün aradı beni kızımı okuldan aldıktan sonra asla laftan anlamıyor çok hareketli sınıfın düzenini bozuyor sınıfın en yaramaz çocuğu sizinki otur diyorum oturmuyor sürekli hopluyor zıplıyor asla yerinde durmuyor dedi evde konuşun kural koyun kural tanımaz bir çocuk dedi evet çok zor bir çocuk kabul ediyorum ama çok meraklı da bir çocuk herşeyi çok merak ediyor sürekli sorular soruyor ne yapmalıyım nasıl yol izlemeliyim bende bilmiyorum az önce yatirirken konuştum onunla tamam öğretmenimi uzmeyecem dedi ama fikirlerinize ihtiyacım var

8 Cevaplar

0 oy
önce (4,716 puan) tarafından

Sizi dinler belki. Benimki de yaramazlık yapınca ogretmen bana söylüyordu ben kızımla konuşunca ogretmenler bana "sizi dinliyor davranışı düzeldi" diyorlardı 

önce (1,886 puan) tarafından

İnşallah dinler canım ben tuvalet konusunu hep konustim onunla hatta kesin dinlemez okulda yapar dedim ogreymene söylemez dedim ama tam tersi öğretmene söylüyor izin istiyor tuvalete giderken yaramazlık konusunda cidden ben bile baş edemiyorum gerçekten çok kural tanımaz bir çocuk öğretmen ceza verin dedi ama ne gibi bir ceza verebilirim bilmiyoum normalde tek verdigim ceza beni çok kizdirinca odasına kapatıyorum 

-Reklam-
0 oy
önce (3,855 puan) tarafından

Sürekli ama sürekli tatlı dil ile kuralları anlatmaya devam edin. Geçen öğretmeni, ben söylemeden kapıdan çıkmaması lazım dedi. Kızıma sürekli anlattım, bak öğretmenin izin aldıktan sonra çıkmanı istiyor, hoşuna gitmemiş.... Diye diye hallettik. 

Konuşuyorum canım gece yatmadan konuştum bak öğretmen çok üzülmüş sen yaramazlık yapınca böyle yaparsan birdaha bizi okula almazlar dedim tamam anne dedi öğretmenimi uzmeyecem dedi kaydını yapmadan önce tuvalet konusunu hep konustim çünkü benden başkasına söylemiyordu ama konuşmam ise yaramış tuvaleti gelince öğretmene söylüyor izin istiyor ondan öğretmen ceza verin evde diyor ama ne gibi bir ceza verebilirim ki bilmiyorum 

önce (3,855 puan) tarafından

Cezayı bilemiyorum ama, eğer öğretmenini dinler, üzmezsen çikolata, şeker vs veririm diyorum. Normalde vermiyorum çünkü. 

0 oy
önce (667 puan) tarafından

Siz çocugunuza bu zamana kadar kural koyup sinir çizmediyseniz yada koydugunuz sınırı bi süre sonra kaldırdıysanız çocugunuzun bu davranışları çok normal evde önce sizin kuralları öğretmeniz ve uygulamanız gerekiyor

Bebekliginden beri çok zor bir çocuk canım ne kadar dur yapma desem bile inatçı asla dinlemez kızarım bagirirum guzellikle konusurum ama yine kendi bildiğini okur okula gittiğinden beri biraz daha laf anlamaya başladı ama nasıl yapacam nasıl bir yol izleyecem onu bilmiyorum

Çok basit mesela siz dağıtma dediğiniz halde bi yeri dağıtıyor mu mahrumiyet uygulayacaksınız yani sevdiği istediği bişeyi o gün yapmayacaksınız örneğin okula göndermeme sevdiği yemeği yememe parka gitmeme gezmeye götürmeme gibi bi nevi ceza gibi ağlasada zırlasada kafasını duvardan duvarada vursa kararlı olmalısınız siz sınır koydugunuzda çocugunuz tepki verecek bu çok normaldir ama sırf kıyamıyorum ağlamasın aç kalmasın gibi gerekçelerle o sınırı bi defa bile aşarsanız çocugunuz bunu farkeder ve bi sonraki sefer daha sert bi şekilde istediğini yaptırır

Evet canım yarından itibaren başlayacam daha kararlı olacam ağlarsa da pes etmeywcem öyle böyle ogrenecek bir kaç gün okula göndermeyecem gerekirse okulu özler yaptığı hatanın farkına varır belki konuştum uyutmadan yarın bu dediklerimi yaparsan okuldan çıkınca oyuncakciya goturecem ve hamburger yemeğe goturecem seni dedim tamam dedi öğretmenimi uzmeyecem dedi evett çok yaramaz bir çocuk ama bir o kadar da duygusal mesela biri ağladığı zaman asla kıyamaz oda ağlar üzülür öğretmeninin üzüldüğünü söyleyince öğretmenim üzülmesin ağlamasın dedi 

Yorumumu hemen göndermiş şimdi farkettim problem davranışı oldugunda önce konuşun ikinci kez olursa yine konusun ama şu şekilde konusun bi daha aynı şey olursa ceza gelecek gibi üçüncü olarak mahrumiyet uygulamaya geçin ki sizin kararlılıgınızı görsün istikrarınız çok önemli cocugunuzun duygusallıgını kullanarak işe başlamanız yerinde olmuş

0 oy
önce (5,473 puan) tarafından

Yasi cok kucuk evde kurallar konusunda esnek davranilmasi gereken bi yasta zaten 3 yas cocuga ne kadar dur yapma diyebilirsin ki ama okul ortami oyle olamaz malesef ogretmenini dinlemek zorunda otur derse oturmasi lazim etkinliklere katilmasi lazim hic bisey yapmasa bile ortamin duzenini bozmamasi lazim digerleri da cocuk cunku bu sefer digerleri de durmaz

Ogretmen nasil ceza verin diyo ya sakin oyle bisey yapma senin kiz ogretmeni biraz fazla kizdirmis herlade sacmalamis evde kurallar koy yapmazsa alip karsina konus kurallara uymai gerektigini uymazsa nasil sorunlar olusacagini falan anlat en kotu o zaman okula gidemezsin derdin o da en son care yani 

Öğretmen bugün ceza verin dedi öğrenmesi lazım kuralları dedi ama verdiğim ceza sadece bazen odasına kapatıyorum beş dakika o kadar konusacam canım hergun konusacam anlatacam aslinda anlıyor bizi dinliyor ama dinlememezlikten geliyor gerekirse bir kaç gün göndermeyecem davranışlarına devam ederse belki bu şekil düzelir açıkçası acaba dikkat dağınıklığı mi var hiperaktive mi var bilmiyorum çok yaramaz asla yerinde durmaz mesela ben konuşurken başka şeylere yöneliyor işine gelirse dinliyor çok meraklı mesela dışarı çıkarız dışarda bir saat etrafı inceleyip yürür piskologa götürdüm çocuk gayet normal kişisel farkındalık her çocuk bir değil diyorlar ama hareketleri acaba normal mi diyorum

Canin sen once bi sakin ol ogretmen sacmalamis 3 yas cocuktan ne bekliyosun sen cocuk gayet normal odaya kapatmak ne bacim yapma cocuga ceza vermek bizi kendinden uzaklastirir cocuk kendini yalniz hisseder ceza diye bi yontem yok cocuk yetistirmede gerekirse hazir degilse al cocugu okuldan daha kucuk yani zorlama seneye alisir evde kucuk kurallar koyarsin ufak tefek egitirsin 1 senede seneye dahs iyi anlar hemde benimde 3 bucuk yasinda oglum var durdan anlamaz yapmadan anlamaz otur derim 2 dk dan fazla oturmaz hic biseye oyle uzun uzun odaklanmaz sen cocugunu bunaltma bu kadar uzulme olmuyosa zorlamaya gerke yok cunku cok kucuk 

Yok canım okuldan alırım baksam uyum sağlamıyor bir iki hafta konusurum baksam olmuyor devam etmem daha okula ama evde de böyle heryerde böyle busefer etrafımda kızım kadar yaramaz çocuk olmayınca acaba benimkinde mi sorun var dedim dikkat dağınıklığı falan mı var dedim o konuda çok evham yapıyorum babası çok simartti odaya kapatma konusunda bende çok vicdan azabı çekiyorum yaptığımda ama son çare o kalıyor çünkü ablasına çok karışıyor oyun oynadigini sanıyor ama canını acıtıyor ablası da özel çocuk anlatıyorum canı acıyor yapma güzel oyna diye ama bakıyorum yine aynisini yapıyor eşim çocukta birşey yok sen kuruntu yapıyorsun diyor ama etrafımda böyle çocuk olmayınca benimki.mi. anormal geliyor diyorum büyüğüm özel çocuk olunca korkularım da oluyor açıkçası piskologa kadar götürdüm normal diyor ama öğretmen bugün o kadar kötü anlattı ki sanki çocuğumda sorun varmış gibi öğretmene de dedim cocugum Gayet iyi sorun yok piskologa götürdüm oda sorun olmadihini söyledi sadece hiparaktif bir çocuk enerjisini atamıyor her çocuk bir değil dedi kimi yaramaz olur kimi uslu olur dedi hatta piskolog çıkmadan aynı şu cümleyi kullandı yaramaz çocuktan korkmayın yaramaz çocuklar akıllı çocuklar dedi 

Sen buyuk cocuktan yaralisin bu da mi acaba oyle diye cok kuruntu yapmissin esin hakli bu konuda cocuk yasitini gormemis bi oyun arkadasi olmamis nerde ne yapacagini nerden bilsin buyuk kiz da rahatsiz diyosun ornek olacak cocuk yokki gorsun bu da oyle olurmu diye sizde ustune dustunus simardi belliki benim oglumda oyle tek cocuk 2 taraftan da tek torun derken cok simarttik tepemizde geziyo doktora da goturmussun neden icin rahat degil hala bu kadar ustune dusme bak Rabbim esirgesin basina gelir 

0 oy
önce (441 puan) tarafından

Benimde oğlum okulda öyleymis ,5yasinda doğum yaptım gidemuyorum annene demiş öğretmen iş duzelirler

0 oy
önce (47 puan) tarafından

Her çocuk bir degil deseydiniz 3 yaşında ve hareketli olan b,re çocuğa biraz daha nezaketli davranmaları gerekli kendi uzmanları yok mu acaba kurumda 

0 oy
önce (3,929 puan) tarafından

Kiz bu ogretmenlerde ne kaprisli olmuş hemen cocuklara teşhis koyuyor  3 yasinda daha oyun çocuğu onlar ne bekliyorlar ki hazir ola geçek degilya..

Daha bence çok küçük çocuğu okula değilde evde kendinizi baksanız Anadolu yaşı 5 yasinda olmali

0 oy
önce (2,731 puan) tarafından

Benim de oyle bir ogrencim vardı zamanla okulun kuralları olan bir yer olduğunu kavradığında yapmıyorlar. Siz evde kurallardan bahsedin. Bu tarz bir kitap okuyabilirsiniz. Veya evde bebekleri varsa oyun kurun bebekler okula gitsin sınıfta ayağa kalksın siz de oyun yoluyla sınıf kurallarından bahsedin 🌸

İlgili sorular

+2 oy
1 cevap 109 göst.
0 oy
1 cevap 116 göst.
+1 oy
1 cevap 105 göst.

Kategoriler

1,475,171 soru

24,150,396 cevap

334,876 kullanıcı

...