0 oy
216 göst.
önce Diğer kategorisinde (604 puan) tarafından

Oğlum 4 niçin yaşında Kızlar bebeğin doğmasına az kaldı onun için hazırlık yapıyoruz ister istemez. Oğlunun huyu değişti 1 haftadır çabuk isyan ediyor mesela aksilesti, bebeğe anne yanı küçük besik aldık oturma odasında yedi illa benim büyük besigimi de oturma odasına getirin bende uyucam vs diyor. Sonra biberonda süt istiyor oncedende içerdi ama bayadır icmiyordu. Örneğin dişlerini fircalarken baktım inga dedi geçen :/ ama dıştan seviyor gibi mesela anne kardeşime şunu bunu alalım vs diyor ay napicam ben nasıl davransam 

5 Cevaplar

0 oy
önce (5,482 puan) tarafından

O sizin elinizde iste cocuk kardese swviniyo ama ya beni daha cok severlerse diye koklrkuyo ne istiyosa yapin bence 

-Reklam-
0 oy
önce (2,799 puan) tarafından

Anlayışla davran benim oğlum beş buçuk yaşındaydı park beşiği kurdum bebek için içine girip yattı bu benim beşiğimdi diye. Şuan 6 buçuk oldu. Oğlumun eski bebekliklerini giydiriyorum kızıma oğlum kardeşinin badisini getir diyorum mesela kardeşinin derken o benimdi ona verdim diyor. Bu gibi durumlara hazırlıklı ol sıfır kıskançlık diye birşey maalesef yok. Kıskançlık olacak kızmadan anlayışla yaklaşmak önemli bir zamanlar sende bebektin ama artık büyüdün. Bebek daha küçük hiçbir işini kendisi yapamaz o yüzden bize ihtiyacı var. Biz ona yardım edeceğiz. O daha çok ilgiye muhtaç ama sende ilgi istersen bana söyleyebilirsin. Anne biraz da bana ilgi göster diyebilirsin. Diyerek oğlunla konuş. Ben hala konuşuyorum oğlumun beni de bezle beni de ayağında salla dediği oldu. Hala arada dikkat çekmek için böyle şeyler yapıyor yapacak o da daha çocuk çünkü. 

önce (604 puan) tarafından

Bez takmak istediği zaman vs taktiniz mi peki oğlum da geçen uzanmış anne sütü kaşıkla ver diyor verdim de ilerlemesinde korkuyorum 

önce (2,799 puan) tarafından

Yok takmadım tabii ki hadi ordan sana bezi bıraktırama kadar ne kadar uğraştım bir daha takamam dedim güldüm. Mantıklı bir şekilde açıklayarak reddetmeye çalışıyorum isteklerini. Ayağıma yatıyor sen artık sığmıyorsun ki oğlum kocaman güçlü olmuşsun diyorum gibi gibi 

0 oy
önce (23,337 puan) tarafından

Hepsi çok normal. Aman sen de bebiş mi oldun diye kucağına al agucuk bugucuk yap. O şuan ilgi istiyor. Kardeşi doğduğunda ikisini de çok sev. Küçüğü severken ay sen ne kadar tatlısın tıpkı abin gibi falan diyerek sev. Benim oğlum da aynı böyle kucucuktu yemeklerini yedi büyüdü . Sen de abin gibi buyuyeceksin falan diyerek. Küçüğü severken büyüğü de işin içine kat. Sonra sevmesine çok acılı sevmiyorsa müsaade et. Küçüğü arada güvenli bir şekilde kucağına ver. Bizimkilerin arasında 3 yaş vardı. Ben bu şekilde yaptım. Sizin 4 yaş daha aklı başında olur. Ama asla ilk zamanlar yalnız bırakma. Tuvalete giderken bile bebeği güvene alarak git. Bı keresinde bebeği yatak odasına kilitlemistim. Büyüğu salonda birakmistim. 2 3 aya zaten baya düzeninizi oturtursunuz. Birbirlerine de alısirlar . 

Bir de oğlum kardeşine doğmadan önce hediye almıştı. Kıyafet. Bebek de dogdugunda kardeşine hediye getirmiş gibi yaptık. Oyuncak ve meyvesuyu getirmişti 

Ben hediye almış dedim kardeşin sana anne o bebek nasıl aldın diyir gülüyor 

Seninki büyük tabi anlar artık. Bizimki 3 yasti.  😁

0 oy
önce (11,452 puan) tarafından

Benim küçük doğduğunda büyük oğlum 2 yaşındaydı ve asla emzik emmedi ama bebek doğunca büyük oğlum emzik emmeye başladı bildiğin emdi bebekten alıp alıp Kendi emiyordu bizde bebeğe ayrı ona.ayri aldık. Beşiğinde asla yatmadı ama kardeşi doğunca zaman zaman yatmak istedi bende müsade ettim. Zamanla emziği de bıraktı beşikte yatmaktanda vazgeçti aliştilar birbirlerine

Onun yaptıklarına tepki verme o agu dediyse oooo benim küçük bebeğim sen halen bebeksin bizim bebegimizsin falan da alttan al sev gönlünü yap. Bebekle birlikte hastaneden eve gelirken mutlaka ona bir hediye alin kardeşin senin için aldı bunu sana getirdi vs. Diyin 

Tamam canım uygularım teşekkür ederim 

önce (11,452 puan) tarafından

Benimkiler şimdi büyüdü olaylar tersine döndü 🤣 artık küçük büyüğü kiskaniyo 🤭🤭 sağlıkla kucağına al bebisini inşallah 

Ahahah anne olmak işte nelere şahit oluyoruz 😄

0 oy
önce (200 puan) tarafından

Kardeş rekabeti diye bir kitap var okumanı tavsiye ederim 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 105 göst.
0 oy
5 cevap 222 göst.
13 Ağustos 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Amour (1,535 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 153 göst.
1 Temmuz 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Birgaripana (58 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 72 göst.

Kategoriler

1,475,224 soru

24,151,072 cevap

334,911 kullanıcı

...