0 oy
227 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,554 puan) tarafından

5 yaşında bi oğlum var 20 günlük de bi bebeğim bar bugün banyo suyu hazırlamaya gittim oğlum odasındaydı ne ara kardeşinin yanına geldi bilmiyorum bebeğin ağlamasına banyo terliğiyle kostüm, panikle yataktan indi ne yaptığını sordum hiç bişey dedi benden korktu.

Tabi bende korktum hiç normal ağlamıyor kızmıycam oğlum kardeşine naptn dedim parmağını çektim dedi yine anlattım yaptığının yanlış olduğunu 20 gündür anlattığım gibi, sevdiriyorum öpüyo kucağına veriyorum neden böyle bişey yaptı bilmiyorum ama kıskandığını farkediyorum bastırarak öpüyo bebeği.

Çok yoruldum uykusuzım hiç iyi değilim. akşam 6 da uyandı 9.30 kadar durmadı, ev işi yemek diğer oğlum bide bugün misafir vardı büyük oğlum daha çok eziyet ediyo birisi gelince kızlar bana destek akıl verin tam olarak ne zaman nefes alabilcem

5 Cevaplar

+3 oy
(4,022 puan) tarafından

Misafirlere ara vermekle başlayabilirsiniz. Bu adaptasyon süreci sadece sizi değil, oğlunuzu da zorlayan bir durum. Genelde bebeğin 40ı çıkınca uyku düzeni ve beslenme aralıkları uzuyor. Bir tık daha rahat edersiniz. Ne kadar çekirdek aile olarak vakit geçirirseniz o kadar rahat olur. Kardeş kıskançlığı her yaşta oluyor maalesef. 

(1,989 puan) tarafından

Gelenler bebek ile.ilgili.konusup bebeğe hediye alınıyor buda etkiliyor bence  ben alabilirsem büyüye de alıyorum yada direk para verrim cocuk gormesin ilgi  bebekte olunca daha çok etkilenr

(1,554 puan) tarafından

Oğlum birilerini görünce şımaran ve eziyet eden bi çocuk zaten. 

Anlamaya çalışıyorum oğlumuda ilgim mecburen bebeğe kaydı o da benimle bişeyler yapmak istiyo dün kardeşini emzirirken geldi o da diğer koluma yatt, İnşallah düzene girer bu durum

(1,989 puan) tarafından

Zamanla   canım illa oluyor benimki hala ikimiz oynayalım mı parkta falan iki kişilik istiyor alışık benle  vakit geçirmeye ozellikle

-Reklam-
0 oy
(8,142 puan) tarafından

3 aya kadar Bebek topalanınca rahatlarsın bence. Tabi bu senin yeni doğan bebeğine de bağlı

Oğlum benim kızım 4 aylık olunca ona güldüğü için sevmeye başlamıştı hep oynamaya çalışırdı 

Ama şuan 6 yaşında oğlum ve 2. Kardeşi olan 1 yaşındaki bebeğimi kıskanıyor 

4 yaş kızım kardeşini kıskanmaz ama oğlum ondan sonra Doğan kızımı değil diğerini kıskanıyor. 

Ciddi derecede zorlanıyorum.

(1,554 puan) tarafından

İnşallah dediğin gibi olur ve rahatlarım, Allah sanada sabır ve kolaylık versin 

0 oy
(28,460 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun bi süre seninle kalabilecek kimse yokmu canım

(1,554 puan) tarafından

Çok sağol bi hafta annem kaldı, kaynanam üst katta ama eve başkaları geldiğinde oğlum bambaşka bi çocuk oluyor kardeşi doğdu 2 kat arttı bu durum

0 oy
(6,688 puan) tarafından

Allah yardımcın olsn canm . Sen bırak misafiri felanda kendine zaman ayır kuzum dinlen her boş vaktinde bence seni yoran şeylerin başında birilerini ağırlama telaşında giriyor . Ayrıca 5 yaşındaymış oğlun enerjisini atması için kreşe yazdıramazmısınn? Devletin anaokulları bile alır oğluşunu

(1,554 puan) tarafından

Geçen 2. Dönem kreşe gitti bu senede gitcek İnşallah kaydını yaptırdık. 

Misafir geldiğinde kaynanamda geliyor yoksa yapamam zaten yinede 20 günde çöktüğümü hissediyorum gerçekten

0 oy
(1,122 puan) tarafından

Benimde bebeyim oldukda oglum 5yasindaydi oglum hic kismanmadi tabi bende kismanmamasi icin elimden geleni yaptim mesela bebeyi severken oglumuda cagirdim birlikte sevdik kardesi guldukte bak oglum sana guluyor seni cok seviyor diye kardesini sevdirmeye calistim.Tabi oda bir cocuk yaptiginin bebeye zarar olacagini dusunmemis agladiginda korkmustur.Sen sinirlenme sakince anlat.Sinirlenirsen kardesini sevmez dahada kiskanir.

(1,554 puan) tarafından

Sevmesine izin veriyorum ağladığında abisi elini tut ağlamasın güldüğünde bak sana gülüyor diyom, öp kardeşini diyom sürekli banyodayken ağlarsa söyle annecim bana diyom ama dün neden böyle yaptı bilmiyorum 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 450 göst.
21 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Defne_batuhan (3,355 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 155 göst.
1 Temmuz 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Birgaripana (58 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 73 göst.
+1 oy
1 cevap 124 göst.
3 Mayıs 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,673 soru

24,186,965 cevap

336,699 kullanıcı

...