0 oy
147 göst.
önce Diziler & Filmler kategorisinde (1,572 puan) tarafından

Bebeğim 1.5 yasinda 8 tane dişi var . Diş fırçası aldım yumuşak olandan . Ama nasıl fırçalama alışkanlığı kazandırabilirim. Dişleri leke olmaya başlamış.  Fırçayı ağzına sokturmuyor . 

8 Cevaplar

0 oy
önce (5,434 puan) tarafından

kendi eline ver, sen yanında fırçala. 

göre göre yapacak

bebekler taklit yoluyla öğrenir 

önce (1,572 puan) tarafından

Deneyeyim 

-Reklam-
0 oy
önce (7,085 puan) tarafından

Sen yanında fırçalayınca istemiyor mu

Gizli fircaliyorum 

Neden

Lavaboya girmesin diye . 

Banyoyu kastediyorsan eğer beraber girmeniz gerek senin diş fircaladigini tuvalete oturmani görmeli hatta söylemelisin bak ben dişlerimi firçalıyorum çünkü sağlıklı olmalarını istiyorum çürümesini istemiyorum ağrımasıni istemiyorum, çişimi yapıyorum falan filan görmeli bilmeli ki örnek alsın yapsın

0 oy
önce (30,065 puan) tarafından

Sende kendi fırçanı al karşısında yap ona da teşvik olur belki önce görmesi gerek diye düşünüyorum 

Bilmiyorum bakicam

0 oy
önce (3,855 puan) tarafından

Yanında fırçalarsan, göre göre özenir. Diğer türlü gel fırçalayayım diyince zor olur. Ki maksat görsün, bilsin,alışsın. Gerçek anlamda fırçalamaya çok izin vermiyorlar. 

Bakicam . 

0 oy
önce (5,569 puan) tarafından

1.5 yaşındaki çocuğun dişlerini fırçalama bence 

Benim doktorum o dişler dökülecek yerine yenisi gelecek, o zaman dişlerini fırçalamayi öğret o zaman fircala dedi 

Suan gerek yok dedi 

İlk kizimda da aynı şekilde yapmıştım 

Yumusak bi firca alıp fırçalama alışkanlığı kazandır sadece demisti 

Lekelenmeye başladı. Dökülene kadar çok zaman geçer.  Çürür. Büyük oğlumda öyle oldu . 

0 oy
önce (2,789 puan) tarafından

Önce seninkini fırçalasın benim oğlum öyle yapardı 

Bakacaz

0 oy
önce (5,473 puan) tarafından

Cok gec kalmissin 6 ayda en gec baslaman gerekiyodu hazir disleri de kasinirken rahatlatirdi o fircalama hissi birlikte fircalamayi deneyin 

E tamam iste doktorlar ekgidaya baslamadan dis ciktiysa da fircalamaya baslanir dis cikmadan ek gidaya baslandiysa da fircalamaya baslanir diyolar cunku disler anne sutunden bile kirlenir ek gida dis masa da agiz icinde bakteri uretebilir neyse yapacak bisey yok zamani geriye alamazsin kendin goster birlikte fircalayin rutine oturtun sen kendin fircalarken onunda eline ver macun surme ilk basta belki tadini sevmez cocuk icin olsa bile dislerini fircalayan cocuk videolari izlet oyun oynarken otuncaklarin da disini fircalat vs vs uret biseyler alisir cok zor bi durum degil ama basla pisman olursun komsumun oglu ah yavrum azi disi curumus cok seker yedi dis de fircalamadi doktor baslamaniz gerekti cok gec cekilecek o dis demis dusunsene 3 yasinda cocuk dis cektirecek 

Yukarida birisi de yazmış doktorlar fırçalamaya gerek yok dedi diye.  

Bakicam denemeye calisacam

Oyle sey mi olur canim sen deyince yorumu okudum doktor sacmalamis bi kere basta tamam dokulecek de on dusler dokulecek azilar dokulmuyo bazen cocuklar cok zorluk cikarir o zamanlarda 2 yasa kadar zorlama cok onemli degil derler bana da dediler ama seker cikolata yemeyecek yemekten sonra bo lsu icecek ki temizlensin gerek olmaz mi ne diyorum sana 3 yas cocugun bi tane azi disi curuk ve cekilmesi gerekiyo dis yapisi nasil inceyse dolgu falan da kurtarmamis cekilecek demisler durmaz diye de genel anestezi verceklermis bi de her hastanede kabul etmiyo cocuk kucuk diye vayrim cocuk agridan duramiyo doktorlar kabul etmiyo hastane arastiriyolar seker cikolatayi kestik tamamen bana gelince de koymuyorum cips bile agritiyo cocugun disini hatta 4 de on disi curukmis de onlar dokulecek demisler 

Bnm diğer oğlumda da çok çektik . Dolgu yaptırdık 5 6 yaşındayken. 

Dikkat edicem 

Ya bak Allahim esirgesin cok gecmis olsun buyugune de 

0 oy
önce (3,568 puan) tarafından

Benim oğlum da izin vermiyordu 

Ben dişlerimi fırçalarken onun da fırçasını eline veriyordum öyle alıştı 

Benimkini ister kesin 😀

İlgili sorular

+2 oy
3 cevap 138 göst.