+1 oy
125 göst.
önce İnternet & Teknoloji kategorisinde (257 puan) tarafından

Sosyal medya da gördüm tplumumuz da ve genelleme de sezeryanla doğum yapan anneyim demesin deniyor bence.cok yanlış bir düşünce her doğumun kendi zorluğu var normal doğuma da öyle söyleniyor sonra kolay diyorlar ama o oturamamayi her tuvalet gittiğinde yanmadan dikiş ağrısından dolayı kivrana kıvrana ağlaya ağlaya tuvaletimi yapmayı oturamamayı görüyorsun yatamamayi görüyorsun penguen gibi yürüyorsun 3 gün bir ay o sancilari çekeni gördüm o anki sancıları Allah düşmanına vermesin derler doğru neden doğum yapanlari yargılayan bir topluluktayiz

8 Cevaplar

+1 oy
önce (604 puan) tarafından

annelik dogurmakla olmuoki bakmakla oluo. cocuk bakmak bin tane doguma bedel

8 saat suni sanci aldim. nezaman bitecek bu nezaman dogum asamasina gelecegim dedim doktora dediki senle boyle karsilikli konusamayiz ben konusurum sen anlamassin beni o seviyeye gelene kadar devam dedi. o sira bende film kopdu . sonra kesemi patlatmisti zaten dr acilma acbuk

olsun diye. acilmada olmayinca sezeryana aldilar.kiloluydum cok zor surecdi iki gun uyanamadim hastaneye dair bisey hatirlamiyorum . yani sezeryanda hop kesfiper cocugu cikardilar degil.7. gun surunerek aglayarak merdiven ciktim. kilolu olmamdan sebep

kicimi zor kaldiriyordum zaten. o yuzden ama hamileliklerim cok rahat gecer. valla bin tane dogururm vocuk ama bir adet cocuga bakmak 5 senemi feda etmek imkansiz istemem

önce (7,007 puan) tarafından

Kaç kiloyla doğuma gittin kız

57 ile evlendim 67 ile hamile kaldim 87 ile dogurdum ilkinde:))) sonra daha tobe o kilo miladim oldu .ikinciyi 56 ile hamile kalip 66 ile dogurdum.dort gun icinde 55 e dusmustum.

Demek bu yüzden sende kilo takıntısı varmış :) 

aynen . aslinda eskiden de takintiliydim bekarken. ama bukadar degildi.mesela universite okurken kyk bursu 150 tl idi. millet bir ay o paraya gecinirdi. ben zayiflama haplari kremleri sikilastirici jeller alip spor salonuna giderdim. geri kalan aylik gevim parami babam babannem falan verirdi.🤣🤣zaten o 87 kiloya ulasyip dogurduktan sonra ben kendimianken gibi oldum saniodum. karindan bebek cikinca hafflion ya. 2 gece hastanede yattim eve. geldigimde 80 kiloydum iki gunde 7 kilo eksilmisim. rahat hafftim ama asiri hantal hissediodum kendimi sanki onumdeki masadan su bardagina uzanip suyu alip icmek 1 saatten fazla duruyor gibi hissiyat ger hareketim agir cekim gibiydi.  oyle boyle 1 sene gecti. ben 75 lere indim 70 e indim 76 ya ciktim falan ama  kizimin dogum gununde foto cekilmisim beni habersizde cekmislar . o resimleri gordum yemin ediyorum kendimden tiksindim. o resimler milat oldu.dogumgununden kalan borek corekleri yeyip bitirdikten sonra birkac gin sonra herbaleife basladim oste . 54 kiloya dustum uc ayda . bi daha da tovbe kanser manser nebilim seker hastasi falan tarzi boyle buyuk komple vucudu degistirecek bi hastaligim olmassa  asla kilo almam dedim. hatta yuzde 51 ikinci vocugu kilo almamak icin yuzde 59 da cocuk bakmak zor is diye istemedim dusunmedim. yani agirlikli olarak kilo almaktan korktuguma ikinci vovukgu istemedim

önce (257 puan) tarafından

Senin 2 çocuğun var diye biliyorum cnm karıştırıyor muyum bence doğum zor ya eltim bir ay boyunca sancı çekip hastaneye doğuma gitti bebeğin yorgunluğu uyuyunca geçiyor ya

aynen iki tane var. ikinciye kaza ile hamile kaldim . bilmiyorum benim hamileliklerim cok rahat gecer . dogumda da iste bir haftada gecio hersey. bebek buyutmek bana dev zor geldi . belkide zorluga alisik olmayan bir yapim oldugu icindir. yillar biyu bir cocugu sifirdan bakmak buyutmek herseyi ile ilgilenmek vs cok dehset bir yük . ben zora gelemeyen biriyim. allah dahina gire kar veirr derlerya mesela annem babam hep el bebek gul bebek buyutmuslerdir beni esimde oyle hani hic zora gelemem bilmiyorum zoru. ilk cocugum digdu mesela 4 ay annemde kaldim esim ben bebek. ben uykusuz kalmim yorulmim sutum olsun dinlenim bunalmim fbebek de guzel buyusun gelissin toparlasindieye annem birakmadi bizi. annemlerde kaldik cocuga hep beraber bakdik ettik.  omru hayatimda hic zorluk sıkınti gormemis insanim o yizden bana bebegin sorumlulugunu almak sifirdan bir insan buyutmek asiri zor geldi.

suan bile ikincim 3 yas. goturum anneme brakirim haftalik alisveris icin marketleri dolabirim. cocukla gtmek cok zor gelio bana. yada aksam esim iaten gelince alisverise cikarim  cocukla gitmek markette eziyet gibi gelio. arabasina koysamda uzanio almak istio bidir bidir biton laf anlatmaya calisiyorum bogazim kuruyo resmen .:) nebilim biyere gdecem diyelim anneme brakirim kendim rahatca elim kolum bos gtmek isterim gibi gibi . zora gelemiyorum alisik degilkm

Ben senin kadar olamasam da ben de çok zora gelemiyorum kızım sakin bir bebek olduğu halde şimdi 24 aylık sayılır daha yeni yeni ikinciyi düşünüyorum. Gerçekten suni sancı bir çocuk büyütmek iki yani gerçekten çok çok zor. Sezaryeni bilmediğim için yorum yapamam o konuda. Benim hamileliğim de genel olarak rahat geçti ilk zamanlar ki mide bulantısı çok kötüydü bide bana son aylarda iki yiyecek dokunuyordu özellikle onlar çok rahatsız edıyordu midem yanıyordu yoksa genel olarak rahattim beş altı kilo aldım. Doğumdan sonra yavaş yavaş 13 kilo verdim sonra arkadaşlarım ve eşim ye ye ye dediler sen emziriyorsun dediler tabağım bitti tekrar koydular ben de yedim sonra yavaş yavaş on kilo aldım bugünlerde durdum 61 de inşaAllah daha almam çok korkuyorum veremicem diye zayıflayip öyle hamile kalmak istiyorum ama canım isteyince de yemeden alıkoyamıyorum kendimi zor oluyor benim için. Benim ideal kilom 56 . 56 ya düşmek istiyorum şu an. Ama dur hatirlamisken sana sorayım karın çevremi sıkılaştırmak için neler yapabilirim 😀

-Reklam-
+1 oy
önce (2,045 puan) tarafından

Bu kişiden kişiye değişiyor benım eltı 2 normal 2 sezeryan doğum yaptı 1 saat bile yatmadı feldir feldir dolandı 

Ben 3 normal doğum yaptım kendime günlerce gelemedim 

+1 oy
önce (18,604 puan) tarafından

Ya cidden neden böyleler anlamıyorum normal doğum evet çok zor tabi kıyaslama yapılmamalı ama şimdi sezaryen doğuran da anneyim demesin diyen ne yaşıyor acaba normal doğum yapıp anında bebegini atan mahlukatlar da var annelik doğum şekliyle olmuyor 

+1 oy
önce (1,027 puan) tarafından

Sezaryenle doğurdum. Yine olsa yine sezaryen olurum. Böyle lafları da hiç kafama takmıyorum. 10 ay karnımda taşıdım. Ağrılar acılar sezaryen sıkıntıları da cabası. Sırf vajinadan doğurmadım diye anne olmuyor muyum? Hiç ama hiç umrumda değil böyle laflar 

+1 oy
önce (106 puan) tarafından

Günümüzde normal doğumun sezeryenden pek bi farkı kalmadı bence. Ya bu işe bi el atıp gebelerin normal doğumu daha rahat yırtıksız yapabilecekleri bir doğumhane modeline geçmeliler ya da sezeryen sayısı düşmez. Ben sezaryen doğum yaptım. 10 gun çok sancılıydı Allah'ım o kadar zor ki o şiddetli sancılar nefes aldırmıyor. Ve zaten normal doğum için de 6 saat sancı çekmiştim. Yani ıkı doğumu tek doğumda yaşadım diyebilirim. Ve benım normal doğumda kesi dikiş korkum çok vardı. Şimdiki normal doğumların hepsi dikişli. Hepsi günlerce haftalarca kendilerine gelemiyor. Arkadaşım 1 ay ayakta yemek yedi, 1 ay oturamadı. Dikişleri patlamıştı tekrar dikiş atıldı. Tamamen iyileşene kadar böyle çekti. Sorun sağlık sistemi ve doğum ekibinde. Onların da tavırları demoralize ediyor anneleri. Açılma etkileniyor. 

+1 oy
önce (895 puan) tarafından

Her iki doğumu da yattım kızımda 4 gün sancı çektim 4 uncu gün en üst seviyede 12 sat çektim hatta ve belki yirmi belki daha da fazla dikisle yaptım günlerce oturamadim çocuğumu zor emzirdim oğlumda da sezeryan oldum günlerce canim çok acıdı ama ayağa kalkmak zorunda kaldım çünkü prematüre annesiydim mecbur kalktım güçlü durmaya çalıştım her kes sezeryan kolay sanıyor 7 kat kesilip o yedi katın 7 sini de hissettim bebek karnımdan çıkarken belimin havaya kalktığını da hissettim dikis atılırken dayanamadım en son genel anesteziyoloji alındım annelik heo zor kolay annelik diye bir şey yoktur bence

+1 oy
önce (29,527 puan) tarafından

Normal oldu ama nasıl oldu suni sancıyla doğum yaptım sancıya dayanamadım iğne yaptılar su gelmedi diye doktor müdahalesiyle suyu açtılar perişan olmuştum sonrasında da senin dediğin gibi dikişlerin acısı yanma hissi lavaboya gitmeye korkuyordum ya Allah herkese hayırlı doğum nasip etsin sezaryen ya da normal fark etmez bence ikisi de zordur diye düşünüyorum 

0 oy

Suni sancı çok çok zor. Suninin yanında normal doğum çok kolay. Karnına bastırdılarsa günlerce belki haftalarca o ağrıyi çekiyorsun. Normal doğum da da özel bölge seni zorlayabiliyor sonuç olarak dikiş var rahat oturamiyorsun ilk zamanlar. Bir defasında oturdum koltuğa kızımın üzerini değiştireceğim nerdeyse ağlayacaktım rahat rahat oturamiyorsun yani. 

Sezaryeni bilmiyorum onun daha uzun sürüyor ağrısı diyorlar genel olarak

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 328 göst.
+4 oy
43 cevap 892 göst.
5 Mart 2025 Diğer kategorisinde atalar0 (29 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 580 göst.
11 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 430 göst.