+4 oy
1,929 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,177 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Bugün bildiğiniz üzere anaokulu'nunda ilk günüydü 

Zaten birkaç gündür eşim götürüp bir saatliğine bırakıyordu Bir saat sonra gidip alıyorduk bugün saat 8.20'den 12.30'a kadar kaldı 

Çocuğu almaya okula gittiğinde öğretmen siz artık getirmeyin çocuk otur dediğimde oturmuyor ayakta duruyor sözümü dinlemiyor demiş gerçekten moralim o kadar bozuldu ki size anlatamam 

Bir günde bunun kararını nasıl verebiliyor bunu da anlamış değilim çocuğumun çözger raporu var fakat bu raporu geçen sene aldık ince motor becerilerinde ve  konuşmada gerilik olduğu için bu raporun varlığından okula kaydettirirken müdüre zaten belirttik bir sorun olmadığını söyledi 

Ben çocuğun rehabilitasyon merkezinde öğretmenine de sordum anaokuluna gitmeye hazır mı diye O da evet hazır gidebilir dedi iyi olur sınıf ortamına alışmış olur dedi kaldı ki inanılmaz derecede yaramaz bir çocuk değil her çocuk kadar yaramaz diyebiliriz. 

Konuşmada girdikten kastım da şu anda ilerlemiş durumda zaten konuşması sadece tam net anlaşılmıyor bazı şeyler onun dışında cümle falan kurabiliyor zaten tuvalet eğitimi var 2020 Kasım doğumlu

En çok üzüldüğüm şeylerden biri de çocuğu saat 6'da kaldırdım bir saat boyunca beslenme nasıl açılır örtü nasıl serilir nasıl yenmesi gerekiyor bunları öğrettim terlikleri okulda kalacağı için başkalarının terlikleriyle karıştırmasın diye onunkilerin üzerine parlak ufak kaplumbağalar taktım tanıyabilsin başarabilsin diye ama hiçbir şey demiyorum Allah intikam alanların da en hayırlısıdır

ÖNCELİKLE HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM DESTEĞİNİZİ KALBEN HİSSETTİM❤️

SONUÇTA BU HEPİMİZİN BAŞINA GELEBİLİCEK BİR OLAY VE BİZ BU ÇOCUĞU EĞİTMEYE ÇALIŞIYORUZ

EĞİTİYORUZ Kİ YARIN BİR GÜN ELALEMİN KARISINA KIZINA YAN BAKAN DEĞİL KORUYAN OLSUN DİYE 

GÜÇLÜNÜN DEĞİL HAKLININ YANINDA DURSUN DİYE 

TOPLUMA FAYDALI YA DA EN AZINDAN TOPLUM YAPISINA ZARAR VERMEYEN BİR BİREY OLABİLSİN DİYE 

BELKİ ÜLKEMİZE HAYIRLI BİR İNSAN OLUR DİYE BU ÇOCUĞU BEN DOĞURMUŞ OLABİLİRİM FAKAT BU ÇOCUKLAR HEPİMİZİN EVLADİ BURADA GEREK DOĞURARAK ANNE OLMUŞ GEREKSE KALBEN ANNELİĞİ YAŞAYAN İNSANLAR VAR NEDEN BİR ÇOCUK GÖZ GÖRE GÖRE HEBA OLUP GİTSİN🤍

MÜDÜR GİTTİĞİMİZDE OKULDA YOKTU MÜDÜR YARDIMCISI VARDI ONA DURUMU ANLATTIK DAHA BİZ ŞİKAYET OLAYLARINA FALAN GİRMEDEN KENDİSİ ÖĞRETMENİN TEK BAŞINA BÖYLE BİR KARAR VERMEYE YETKİSİ BULUNMADIĞINI BU KONU İÇİN UYARILACAĞINI ÇOK ÜZGÜN OLDUĞUNU EĞİTİMDE KAYBEDİLECEK HİÇBİR FERT OLMADIĞINI ÇOCUĞUN EĞİTİMİ ALMAYA HAKKI OLDUĞUNU ALIŞMASI GEREKTİĞİNİ BU KONUDA ÖĞRETMENİN DAHA ANLAYIŞLI OLMASI GEREKTİĞİNİ GEÇMİŞ SENELERDE DE GEREK OTİZM OLSUN GEREK FARKLI RAHATSIZLIKLAR OLSUN BU TÜR ÇOCUKLARIMIZI OKUL BÜNYESİNDE EĞİTTİKLERİNİ SÖYLEDİ MÜDÜR YARDIMCISI GERÇEKTEN ÇOK İYİ BİR KADIN ZATEN BENİM 2 BEBEĞİM OLDUĞUNU DUYUNCA BİRİ 3,5 AY BİRİ 15 AYLIK BUNA RAĞMEN HEM EŞİMİN HEM DE BENİM BU DENLİ UĞRAŞMAMIZI TAKDİR ETTİĞİNİ SÖYLEDİ  KONU ŞU ANLIK BURADA KAPANDI

44 Cevaplar

+1 oy
önce (1,557 puan) tarafından

Şu siteye gireli değişik değişik haberler okuyorum . Benim oğlumda anaokuluna gitti uslu sakindi. Ama aşırı hırçın arkadaşları vardı hiç okuldan atilmadilar. Ufak tefek cezalar verildi sözde. Devam ettiler yani 

Aklıma şey geldi senin oğlanın okulu farklı diye mi disladilar acaba? Diger veliler attirmis olmasın? 

önce (1,177 puan) tarafından

Velilerin hiçbir şeyden haberi yok canım ne biz onları tanıyoruz ne onlar bizi tanıyorlar zaten daha bir gün oldu okula gideli veliler çocukları bırakıp eve gittiler grupta zaten bizi ekliyiz ki verilerini de aslında böyle bir şey söylemeye hakkı yok çünkü zarar veren bir çocuk değil tam tersine diğerlerine göre daha pasif kalıyor

-Reklam-
+1 oy
önce (127 puan) tarafından

Keisnlikle şikayet etmelisin. Söz dinlemiyorsa da hiç mi dinlemicek canım? Bugün dinlemiyor yarın dinlicek belki öbür gün belki diğer gün. Bi beklesin de çocuk adapte olsun ortama. Çok çok sıkıntılı bir durum olur 1 gunde kanaat getirilir okuldan alınmasına. Ayrıca neden bir saat bıraktınız belli ki çocuk o rutine alıştı kendisini almanızı bekliyor. Siz gitmeyince de oturmamış söz dinlememiş. ben öyle anladım 

Bugün müdür yardımcısı ile görüştük yazının devamını ekledim ❤️

+1 oy
önce (161 puan) tarafından

Canım ne yaptın okula gidip müdürle görüştün mü merak ettim açıkçası 

Evet canım o yüzden girip cevap veremedim yazının devamını ekledim ❤️

+1 oy
önce (2,145 puan) tarafından

3 4 saatte buna nasil karar veriyor bir eğitimci bu çocuklar robot değil ki .otur dediğin yerde otursun kalk dediğin yerde kalksın küçücük ler daha .tam haylazlik zamanları gerçek bir eğitimci olduğunu asla düşünmüyorum. Uğraşması zor gelmiş hanımefendinin. Şikayet Et bence öyle bir ogretmeni varsın olmasın.  Başka okula yada sınıfa kayıt yaptirabilirsen yaptır. Bir de onlar gözlem yapsın çocuğunu.  Eğer imkanın varsa özel anaokuluna yazdır ama öyle bir öğretmende okumasın. İlerisi için çocuğa tramva olur. 

Evet ben de bunu anlamış değilim yani bu Bir eğitimci tamam eğitim ailede başlar ama bizimkiler özel çocuklar zaten biz elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz Bu kadar çabanın bu kadar emeğin karşılığı bu olmamalı düşünün ki iki iki tane bebeğim var benim ya biri 15 aylık biri 3,5 aylık buna rağmen çocuğa 2-3 gündür yüzlerce kere şunu böyle yapmalısın bunu böyle yapmalısın Bir de uygulamalı olarak gösteriyorum yeterince anlayabilsin diye işte beslenmeni böyle açacaksın oğlum örtünü böyle sereceksin suyunu içtikten sonra yerine koyacaksın kimsenin yemeğine dokunmayacaksın çatalını dikkatli kullanacaksın yemeğin bittikten sonra ellerini bu ıslak mendille sileceksin hani bu 5 dakikada öğreteyim bitsin gibi bir şey değil tabii ki çocuğum yemek yemeyi biliyor çatal kaşık kullanmayı biliyor fakat orada heyecanlanacağı için ve ilk kez beslenme çantası kullanacağı için öğretmeni zorlamasın diye bunları bile alıştırdım kaldı ki kalem tutmayı bilmiyor 2 öğrenci dışında hiç kimse demiş bilmemesi imkansız bir senedir rehabilitasyon merkezinde öğrenim görüyor zaten kalem tutmayı geçtim yaprakların nereye yapıştırılması gerektiğini prittle falan bunları çok iyi biliyor tabii ki muhteşem resim boyayamaz taşırır ama kalem tutmayida bilmiyor değil yani

+1 oy
önce (15,159 puan) tarafından

Anaokulu adrese dayalı sistem değil başka okul bakıp öğretmen için de ilçe milli eğitime şikayette bulunun. Önce müdür ile iletişime geçin. Çözümü kendi bulur bulmaz o ayrı cimere talepte bulunun bağlı olduğu ilçe milli eğitime gidecek şekilde talebinizi açın. 

Bugün müdür yardımcısı varmış okulda kadın çok iyi bir kadın gerçekten aslına bakarsan hani iyi olması değil de haklının yanında olması önemliydi yazının devamını ekledim o da şaşırdı öğretmen nasıl böyle bir şeye tek başına karar verebilir dedi biz otizmli öğrencilerimizi bile 2 saat okul bünyesinde barındırıyoruz dedi bu tarz şeyler söyledi

+1 oy
önce (289 puan) tarafından

Aklın varsa git şikayetçi ol dava ac

Müdürle görüştük öğretmenin uyarılacağını söyledi canım ama ileri ki dönemde herhangi bir şey olursa yazarım zaten buraya ❤️

+1 oy
önce (23,896 puan) tarafından

1 günde bunun kararını vermek hangi hakka hukuka vicdana sığar bir çocuğun eğitim öğretim hayatı söz konusu nasıl ogretmenmis o kesinlikle şikayet et ve ogretmenle de konuş kabul etmiyorum bunun kararını bu kadar çabuk vermezsiniz diye çocuğun bütün eğitim hayatını etkileyecek belki o karar . Ablam ccougu anasınıfına yazdıracak ti o ara kardeşim kaza yaptı onun yanına gidince sınıflar dolmuş çocuk kaç gündür sessiz üzgün ben gidemiyorum diye ne kadar derinden etkiler böyle şeyler idrak edemiyor mu o öğretmen bozuntusu 

Tabii ki zaten biz çözger raporu aldıktan sonra bu çocuğun askeri personel o bu şu olamayacağını biliyoruz ama en azından topluma faydalı bir birey olsun yani 8 sınıfı bitirsin yani ne bileyim Bir öğretmen bir memur olamaz belki ama iyi bir berber olur ya da iyi bir manav olur en azından topluma zararı dokunmayan bir birey olur 🥺

+1 oy
önce (1,419 puan) tarafından

Benim komşuma da aynısını yaptılar ama komşum direk müdüre şikayet etti öyle getirme gelmesin deme hakları yok önce okul müdürü ile görüsün şikayet edin ona göre denyol alın alıştıkça rahatlar çocuk 

Evet canım biz de öyle yaptık bugün gidip görüştük yazının devamını ekledim

+1 oy
önce (7,146 puan) tarafından

Hadi 1 ay ugrasir soz dinlemez cocuk.olmuyor der ogretmen ama 1 gunde nasil anlamis cocuk bu daha anasinifi normal degil mi kalkmasi

Evet hem anasınıfı hem benimki diğerlerine göre bir tık daha ufak hem çözger raporu var hem de buna bir günde karar verdi yani bütün saçmalıklar bir arada canım

+1 oy
önce (1,163 puan) tarafından

Aynı sorunu yaşadık bugün maalesef bir saat kaldı gidin dedi , bunun için vermedik okadar para valla sijnir tepemde hLen daha y :( bakmak ilgilenmek zorunda ne çocuklar var ya birbirlerine vuruyolardi bugün onlara laf yok oturmuyor diye benimki göze batiyor

Biz müdür yardımcısı ile konuşarak çözmeye çalıştık bugün canım ilerleyen günlerde çözüp çözmediğimiz belli olur zaten ama müdür yardımcısı çok iyi bir kadın bugün çok üzüldü gerçekten yazının devamını ekledim okuyabilirsin sen de 

Ama susma Bu Bizim çocuğumuza yapıldığı için değil bizden sonraki kimseye de yapılmasın diye susma

önce (1,163 puan) tarafından

İnsan destek arıyor ve Su beş yılda hiç destek goremdidm öğretmenlerden sadece kandırma baştan savma yeminle okadra p,ra harcadikki :(( hep aynı sonuç oldu başı boş bıraktılar ya :( iyi bi ogreymen denk gelse ilgilensen bu sorun olmayack cidden 

+1 oy
önce (2,101 puan) tarafından

Sakın alma okuldan bir müdür ile görüşün bakayım o diyecek.  Maalesef bazı öğretmenler çocukları mum gibi istiyor karşılarında. Başvurabileceginiz heryere başvurun 

Görüştük canım yazının devamını ekledim ❤️

+1 oy
önce (1,103 puan) tarafından

👏👏👏canım cok sevindim 👏👏👏

❤️❤️❤️❤️❤️ evet canım İnşallah olay uzamadan kapanır ilerleyen günlerde belli olur zaten

önce (1,103 puan) tarafından

Canım seni de taktir ettim 

Müdür yardımcısını da 

Sağ ol canım teşekkür ederim ❤️

+1 oy
önce (3,495 puan) tarafından

Geçen yıl müdürün çocuğu oğlumla aynı siniftaydi ben oğlum için yaramaz diyordum ama müdürün çocuğunun yanında benimki sinek viziltisj gibi kaldı öyle böyle değildi asla öğretmeni dinlemezdi ki sağlıklı bir çocuk , sizde gerekeni yapmışsınız gerekiyorsa sınıfını değiştirin ogretmenide şikayet edin 

Başka sınıf yok işte Bir sabahçı sınıf var bir de öğlenci sınıfı var ama öğrenci sınıf dolu

+1 oy
önce (78 puan) tarafından

Çocuk bu özel durumu olsun olmasın tabii ki mum gibi otur denince oturup kalk denince kalkmayacak ne saçma öğretmenler var ya

İnşallah sorun hallolmuştur ❤️

+1 oy
önce (928 puan) tarafından

Ay çok saçma. İlk günden söz dinlemiyor ne demek. Çocuk ilk defa bir ortama girmiş. Ne yapacağını filan yeni yeni öğrenecek.Öğretmense oturtmayı bilecek yani. Öğretmen ya sonuçta. Çocuk gelişimi eğitimi almış ya hani. Oturmuyor ne demek

Evet bak mesela rehabilitasyon merkezinde bireysel öğretmeni var geçen sene kadına neler yaptı yani eğer geçen seneki oğlum olmuş olsaydı gerçekten bu öğretmene hak verirdim ben ama değil insan tanıyor yani çocuğunu ki hafif sert bir şekilde yerine otur dediğin zaman zaten oturur eğer o öğretmenin yanında olmuş olsaydı geçen sene kesin istifa ederdi demek ki

+1 oy
önce (7,038 puan) tarafından

Umarım nabza göre şerbet değildir tavrı

Vallahi canım orasını artık kendileri bilirler milli eğitim bakanlığı da bir nabza Göre şerbet verecektir yani duruma göre

+1 oy
önce (644 puan) tarafından

Konunun kapanmaması gerekiyor mutlaka sınıf değiştirmeniz gerekiyor şimdiden çocugunuza bunu diyen mesleki yüz karasının yarın öbür gün sizin çocugunuza ne hayrı dokunacak yarın öbür gün çocugunuza ilgi alaka gösterecek mi sanıyorsunuz

Canım okulu buradan değiştirip farklı bir yere alsak diğer okul buraya 15-20 dakika uzaklıkta iki tane ufak bebeğim var eşim zaten yeterince ilgileniyor iki tane de dükkan var gerçekten çok zor bir hayatımız var bizim

+1 oy
önce (6,029 puan) tarafından

Çok sevindim. Allah yolunu açık etsin tüm evlatların. 

Eşini ve seni de takdir ettim. Sadece naçizane ricam kuzunu asla suçlama. Aşağıdaki yorumlarda okudum "Yaramazlık yaptığın için okula gidemeyeceksin" gibi bir şey demişsin. Ömür boyu unutamaz o çocuk onu. Hemen telafi et. Yaklaşımın hiçbir zaman suçlayıcı olmasın evladına karşı. Ya çok ezik bir çocuk olur, her şeyin suçlusunu kendisi sanır ya da hiç sorumluluk kabul etmeyen hep karşıdakini suçlayıp işin içinden sıyrılan bir çocuk olur. Kuzun yeterince üzülmüş, üstüne bu yaramazlık suçlaması onu iyice mahvetmiştir. Hemen telafi edersen küçücük kalbini kazanmış olursun. <3

Amin canım evet öyle söyledim aslında bunu söylerken böyle bir tepki vereceğini düşünmemiştim biliyor musun hani fazla umursamaz 5-10 dakika üzülür devam eder normal diye düşünmüştüm ama çocuk gerçekten kafaya taktı 

+1 oy
önce (1,076 puan) tarafından

Boşuna demiyorlar okumakla adam olunmuyor diye. Ülkemizde öncelik olarak ahlak öğretilmesi gerekiyor. 

Üzüldüm sizin adınıza Allah yardımciniz olsun 

Evet komik olan kendisinin de 3 tane çocuğu olması çünkü herkes birbirini bir şeyle itham edebilir O benim çocuğuma yaramaz diyorsa ben de ona 3 çocuğu olduğu için okuldaki çocuklara tahammülü yok diyorum

+1 oy
önce (3,894 puan) tarafından

Öğretmen nasil onun kararını verebilirki terbiyesiz..

Bir akrabamizin başına gelmişti birde özel okula gidiyordu anne bir gidiyor çocuk disarda tek duruyor yaramamış diye tabi alıyor başka okula veriyor bu çocuk suan üniversite kazandı en iyi bölümü hemde 

Bazı şeyler nasip işte canım ya wp grubunda yeni eklediğin zaman liste verirken daha ben dedim eksik verince acaba başka öğretmene mi verseydik diye listeyi bir kere eksik verirsin unutmuş olabilirsin koskoca bir sayfa unutulur mu ya 

İlgili sorular

+1 oy
48 cevap 1,674 göst.
0 oy
5 cevap 483 göst.
0 oy
2 cevap 147 göst.
8 Eylül 2023 Diğer kategorisinde M.a.y.ezo (604 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 223 göst.

Kategoriler

1,474,830 soru