+4 oy
1,965 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,181 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Bugün bildiğiniz üzere anaokulu'nunda ilk günüydü 

Zaten birkaç gündür eşim götürüp bir saatliğine bırakıyordu Bir saat sonra gidip alıyorduk bugün saat 8.20'den 12.30'a kadar kaldı 

Çocuğu almaya okula gittiğinde öğretmen siz artık getirmeyin çocuk otur dediğimde oturmuyor ayakta duruyor sözümü dinlemiyor demiş gerçekten moralim o kadar bozuldu ki size anlatamam 

Bir günde bunun kararını nasıl verebiliyor bunu da anlamış değilim çocuğumun çözger raporu var fakat bu raporu geçen sene aldık ince motor becerilerinde ve  konuşmada gerilik olduğu için bu raporun varlığından okula kaydettirirken müdüre zaten belirttik bir sorun olmadığını söyledi 

Ben çocuğun rehabilitasyon merkezinde öğretmenine de sordum anaokuluna gitmeye hazır mı diye O da evet hazır gidebilir dedi iyi olur sınıf ortamına alışmış olur dedi kaldı ki inanılmaz derecede yaramaz bir çocuk değil her çocuk kadar yaramaz diyebiliriz. 

Konuşmada girdikten kastım da şu anda ilerlemiş durumda zaten konuşması sadece tam net anlaşılmıyor bazı şeyler onun dışında cümle falan kurabiliyor zaten tuvalet eğitimi var 2020 Kasım doğumlu

En çok üzüldüğüm şeylerden biri de çocuğu saat 6'da kaldırdım bir saat boyunca beslenme nasıl açılır örtü nasıl serilir nasıl yenmesi gerekiyor bunları öğrettim terlikleri okulda kalacağı için başkalarının terlikleriyle karıştırmasın diye onunkilerin üzerine parlak ufak kaplumbağalar taktım tanıyabilsin başarabilsin diye ama hiçbir şey demiyorum Allah intikam alanların da en hayırlısıdır

ÖNCELİKLE HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM DESTEĞİNİZİ KALBEN HİSSETTİM❤️

SONUÇTA BU HEPİMİZİN BAŞINA GELEBİLİCEK BİR OLAY VE BİZ BU ÇOCUĞU EĞİTMEYE ÇALIŞIYORUZ

EĞİTİYORUZ Kİ YARIN BİR GÜN ELALEMİN KARISINA KIZINA YAN BAKAN DEĞİL KORUYAN OLSUN DİYE 

GÜÇLÜNÜN DEĞİL HAKLININ YANINDA DURSUN DİYE 

TOPLUMA FAYDALI YA DA EN AZINDAN TOPLUM YAPISINA ZARAR VERMEYEN BİR BİREY OLABİLSİN DİYE 

BELKİ ÜLKEMİZE HAYIRLI BİR İNSAN OLUR DİYE BU ÇOCUĞU BEN DOĞURMUŞ OLABİLİRİM FAKAT BU ÇOCUKLAR HEPİMİZİN EVLADİ BURADA GEREK DOĞURARAK ANNE OLMUŞ GEREKSE KALBEN ANNELİĞİ YAŞAYAN İNSANLAR VAR NEDEN BİR ÇOCUK GÖZ GÖRE GÖRE HEBA OLUP GİTSİN🤍

MÜDÜR GİTTİĞİMİZDE OKULDA YOKTU MÜDÜR YARDIMCISI VARDI ONA DURUMU ANLATTIK DAHA BİZ ŞİKAYET OLAYLARINA FALAN GİRMEDEN KENDİSİ ÖĞRETMENİN TEK BAŞINA BÖYLE BİR KARAR VERMEYE YETKİSİ BULUNMADIĞINI BU KONU İÇİN UYARILACAĞINI ÇOK ÜZGÜN OLDUĞUNU EĞİTİMDE KAYBEDİLECEK HİÇBİR FERT OLMADIĞINI ÇOCUĞUN EĞİTİMİ ALMAYA HAKKI OLDUĞUNU ALIŞMASI GEREKTİĞİNİ BU KONUDA ÖĞRETMENİN DAHA ANLAYIŞLI OLMASI GEREKTİĞİNİ GEÇMİŞ SENELERDE DE GEREK OTİZM OLSUN GEREK FARKLI RAHATSIZLIKLAR OLSUN BU TÜR ÇOCUKLARIMIZI OKUL BÜNYESİNDE EĞİTTİKLERİNİ SÖYLEDİ MÜDÜR YARDIMCISI GERÇEKTEN ÇOK İYİ BİR KADIN ZATEN BENİM 2 BEBEĞİM OLDUĞUNU DUYUNCA BİRİ 3,5 AY BİRİ 15 AYLIK BUNA RAĞMEN HEM EŞİMİN HEM DE BENİM BU DENLİ UĞRAŞMAMIZI TAKDİR ETTİĞİNİ SÖYLEDİ  KONU ŞU ANLIK BURADA KAPANDI

44 Cevaplar

+1 oy
önce (2,731 puan) tarafından

Ben de okul öncesi öğretmeniyim. Bir öğrencim tam 1.5 ay kapı tekmeledi, sınıfın ortasında yere yattı. Aylarca alismayan çok öğrencim oldu ( Türkce bilmiyorlardi ve ikna edemiyordum cocuklari ) hatta müdür geldi sınıfıma hocam kaydını silelim alismiyorsa yapacak bir şey yok dedi ben bırakmadım. Senin çocuğun bizim de çocuğumuz olabilirdi. Ben bir anne olarak asla bu durumu kabul etmezdim. Seneye benim oğlum da 4 yaş için okula başlayacak. Çok yaramaz ve arkadaşımın sınıfına vereceğim. Ben de tedirginim ya durmazsa ya alismazsa diye. Hiçbir anne çocuğunun öyle yapmasını istemez tabiki. Ama oğretmenler de bu kadar kolay pes etmemeli. Sen isteme o istemesin bu çocukları nasıl kazanacağız. Müdür yardımcısı uyarsın. Eğer bu tavrı devam ederse müdürle görüştükten sonra milli eğitime şikayete gidin 

önce (1,181 puan) tarafından

Evet ben istiyorum ki iki tarafta yorulmadan bu seneyi bitirelim hani öğrenciler kalem tutmayı bilmiyor iki kişi hariç demiş işte bu şekilde tutuyor çocuk solak ben en fazla bu kadar öğretebildim iki eliyle de deniyor zaten

image

image

önce (2 puan) tarafından

Ay kıyamam ben buna daha çocuk nasıl ogrensin bak çocuk ilgiyle bakıyor zaten 

önce (2,731 puan) tarafından

Kalem tutması gayet güzel . Zaten amaç öğretmek değil mi ? 1 sene buna çalışacaklar. İnşallah sorun cozulur. Ben ne öğrencilerle uğrastim. Asla çocuğu okuldan almayın 

-Reklam-
+1 oy
önce (54,138 puan) tarafından

baska ogretmrne aldirsaydin

Okul bir sabah bir de öğlenci olmak üzere ikiye ayrılıyor yani 2 öğretmen var öğlen kontenjanı komple dolu

+1 oy
önce (616 puan) tarafından

Ah benim saf temiz kalpli arkadaşım , yıkamadın mı ortalığı söyle hele? Okul kaydı yaptırmışsınız "parasını" bile almışlar . Aldıkları karara bak ? Ee hani özel çocukları toplumdan dışlamıyorlardı? Robot mu arıyor bu öğretmenler . Otur diyince oturacak kalk diyince kalkacak. Oldu bide kahvesini de hazırlayıp ayağına götürün hiç yorulmasın.

Ben sinir oluyorum çocukları sevmeyen kişilerin okul öncesi öğretmeni olmalarını . Benim kuzenim özel çocukların öğretmeni, çocuk yüzüne tükürdü, çocuğa hiç bir tepki vermedi , hiç birşey söylemedi , kizmadi bağırmadı gülmedi , çünkü tepki verseydi çocuk aynısını yapmaya devam edecekti ama bir daha hiç yapmamış . Öğretmen var öğretmen var. Allah hayırlı merhametli insanlarla karşılaştırsın inşallah 🤲

Amin canım elimizden geleni yapıyoruz benim durumumu da biliyorsun az çok belki de buradaki insanlardan çok daha fazla biliyorsun bunca şeye rağmen uğraşıyorum çaba sarf ediyorum Kendi oğlumu da defalarca kez uyarıyorum şöyle yapalım böyle yap oğlum sana şunu alacağım bunu alacağım ama elimden gelen bu kadar daha fazlasını istesem de yapamam öğretmenin de biraz çaba göstermesi gerekiyor eğer geçen seneki oğlum olmuş olsaydı gerçekten okuldan alırdım ben de fakat rehabilitasyon merkezindeki öğretmeni çok güzel şekilde eğitti İnan o ne derse yapıyor kendisi de diyor zaten bana alışması birkaç hafta sürdü öğretmenin biraz sabır göstermesi gerekiyor diye

önce (616 puan) tarafından

Çocuk bu güzelim , tuşu yok ki basalım da istediğimiz olsun . Allah yardımcın olsun 3 çocukla çok zor be canım . Sen mükemmel bir annesin vallahi 

0 oy
önce (2 puan) tarafından

Artık okula gidiyor sonuçta değilmi hiç bir öğretmen boylekarari vermez sadece sana dediğim gibi uğraşmak istemiyorlar başlarından atmak için öğretmen olmasalardı bunun mesleği böyle olucagini biliyor 

İlgili sorular

+1 oy
48 cevap 1,675 göst.
0 oy
5 cevap 483 göst.
0 oy
2 cevap 150 göst.
8 Eylül 2023 Diğer kategorisinde M.a.y.ezo (604 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 225 göst.

Kategoriler

1,475,188 soru