+1 oy
742 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,965 puan) tarafından

Hayatımda yolunda gitmeyen şeyler var.birgün mutluysam diğer günler karamsarım.kendimi yarım hissediyorum.o yüzden değişmeye yenilenmrye karar verdim:)

İşe instagram hesabımı silmekle başladım 

Ne zararı var demeyin insanların nispet gibi paylaşımları,laf sokma gibi yazıları,reeslerde depresif yazılı şarkılar bunlar beni yoran şeylermiş.siler silmez bi hafifleme geldi.

Birde ben tesettürü lağıyla taşıyamıyorum.bu yüzden ferace giymek istiyorum:)dqha önce hiç giymedim heyecanlıyımda burqyla paylaşmak istedim bana cesaret verin lütfen🌹♥️

21 Cevaplar

+3 oy
önce (537 puan) tarafından

Bende sosyal medya olarak gündemi takip etmek için sadece X kullanıyorum.

İnan bana çok doğru karar verdin canım bak bundan sonra gör nasıl huzura ereceksin ❤️ Rabb'im daim etsin inşallah canım benim içinden o sevgi hiç gitmesin 

önce (2,965 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim♥️

Herşeyden uzak kalmak istiyorum.haber izlemeyi bile kalbim kaldırmıyor.hergün kötü haber okumaktan yotuldum.belkide en büyük sebeplerden biride budur inşallah devamını getiririm

-Reklam-
+3 oy
önce (185 puan) tarafından

Ooo kapanır kapanmaz ferace giyen ben ve ailede etek dışı kıyafet giymek yok düşün elhamdülillah çokta yakışıyor bana darısı başınıza 🤭

Amin inşallah.banada elbise yakıştırıyorlar.elbise yakışıyorsa feracede yakışır 😊

+2 oy
önce (198 puan) tarafından

Binlerce kez ferace giycem dedim olmadı yk yani beceremedim 

Trençkot tn spor giynmktn vazgecemedm 

İnş sen başarırsın '\

İnan canım herşeyi giydim.açıkken de öyle çok açık giyinen biri değildim.şimdi giyiniyorum qma içinde mutlu değilim her seferinde bi yerim gözüme çsrpıyordu.şimdi tamda haxır olduğumu hissediyotum

+2 oy
önce (5,054 puan) tarafından

Çok iyi etmişsin ben hiç açmadım sosyal medya. Yani Watsab ve YouTube var telimde sadece 

Hiçte eksikliğini hiisetmedim açıkçası. Yanımda bakanlarada hep sinir olmuşumdur 

Ferace Allah hakkıyla giydirmeyi nasip etsin.ben yıllardır ferace giyerim çok büyük rahatlık bence. Çok güzel modeller var özellikle internet de 

Belki yaşımın küçük olmasından belkide sosyal medya popülerliği.bilmiyorum ama şimdiden bi hafifleme geldi devamı gelir inşallah

+2 oy
önce (28,984 puan) tarafından

Rabbim İslamı layıkıyla yaşamayı nasip etsin sana ve bütün inananlara ❤️

Çok güzel bir karar senin adına mutlu oldum 🌸

+1

Amin canım çok teşekkür ederim🌹

+2 oy
önce (984 puan) tarafından

3 yıldır wp harici sosyal medya hesabı kullanmıyorum. O kadar keyifliyim ki 😅

Zamanla berbat bi hal aldı zaten

+1 oy
önce (3,743 puan) tarafından

Allah allah oyle insanlar ekli herelde sende bendede mutluluklarını paylasanlar gidilen guzel yerleri paylasanlar var helede boyle benim.gormedigim.yerlere gidip atanlara bayılıyorum görmüş kadar oluyorum laf sokanlar yok çevremde şükür 

O insanlar ya eşimin ya da benim akrabam.tek onlarda değil keşfet görgüsüz gibi villasını altınını yarıştıran insanlarla dolu.ben sade gösterişsiz yaşama dönmek istiyorum o yüzden işe hesabımı silmekle başladım:)

Burdada o yaşamdan var ama 😀 sen  burasıda sil bence

Yo kimin öyle post paylaşacağını tahmin ettiğim için açıp okumuyorum bile 

😁😁😁 nr.buyuk yalan

Nerden varsın bu kanıya abla🤭

+1 oy
önce (52 puan) tarafından

Bende dün kapattim instagram hesabimi bunaldim daraldim ben hayal ediyorum o hayati hep baskalari yasiyor bunlari gormemek icin kapattim hak etmiyorum ben hicbirsey. Ferace konusunda emin ol giydikten sonra birdaha cikarmak istemeyeceksin 

İnşallah canım.inan bana o gördüklerin gösteriş budalaların bir düzmecesii

+1 oy
önce (1,117 puan) tarafından

Allah kararında isabetli kılsın seni şeytanın engellemesini umursama inan tesettür örtmek demek ve dış kayafetleri namaza dahi uygun olmayan binlerce kapalı var. camide etek giyinip kapalı haliyle namaza durmaya çalışanlar var. demem o ki Allahın huzuruna biliyorlar nasıl çıkılması gerektiğini ama nefse ağır geliyor. sen yenik düşme. feraceni üzerine yapışmayan tercih et bak inan sonrası daha kolay her dışarı çıkmanda kıyafet aramıyorsun mahrem erkekler daha dikkatli davranıyor bir çok yönden işin kolay olur inşallah Allah daim etsin daha da ilerlemeni nasip etsin 

Amin canım çok teşekkür ederim.🌹

+1 oy
önce (72 puan) tarafından

Ferace ❤️❤️❤️ sana ıyı geleceğine eminim. O kadar rahat hafif kullanışlı ve amacına uygun ki... 

İnşallah.bende kendimi sorguluyorum ne zamandır.giydiklerimden mutlu değilim ne giysem sanki sanki bedenim bana ait değil gibi geliyor.şimdi tam vakti geldi diyorum inşallah lağıyla taşırım

+1 oy
önce (175 puan) tarafından

Sosyal medya zaman öldürmekten başka bir şey değil ben ikinci oğlum olduktan sonra kapatmıştım şuan oğlum 8 yaşına girecek 

Öyle gerçekten.emzirirken bile sosyal medyada takılıyırdum şimdi daha rahatım

+1 oy
önce (5,343 puan) tarafından

Cok guzel baslamissin Rabbim bu yolda yar ve yardimcin olsun insaAllah 

önce (5,343 puan) tarafından

Hepsinden once eger kilmiyosan namaza baslamani tavsiye ederim hemen bu yatsi baslayabilirsin 

Çok teşwkkür ederim canım.musait olduğunda o da olacak inşallah

0 oy
önce (178 puan) tarafından

Bn hesabımı dondurdum arada girip bakınca bile bunalıma giriyorum çok iyi yapmışsın. 

Ben tamamen hesöabı silip uygulamyı kaldırdım.bir anda silip attım inşallah geri dönmek istemiyorum

0 oy
önce (23,215 puan) tarafından

Hayırlı olsun. Güzel kararlar vermişsin. Allah daim etsin. 

Amin.çok teşekkür ederim🌹

0 oy
önce (1,429 puan) tarafından

Ben hiç kullanmadım ins. Kafam rahat . 

Hersey gönlünce olsun 💕

Çok teşekkğr ederim🌹

0 oy
önce (9,974 puan) tarafından

Keşke bende lanet tiktoku bıraksam aslında sadece bişeyler izliyom da  lağıyla kapanıp bu kapanma değil benimde ve namaza başlamak 

O daha fena.bende 10 yıldır aktif olan hesabımı 1 saat içinde kafamda bitirip sildim.sende kurtulursun inşallah 

Paylaşim yapmam  dizi izliyom hep habire keşfettim hep dilerle dolu😂

İşte orası ayrı bi bağımlılık yapıyor eşimde öyle.

Yotubtan açıp dizilere başlasan belki bağımlılık azalır

Bu olabilir canım işte TV izleyemiyom ondan kaynaklı oğlum hiç izletmiyo bana bende tiktoku parça parça ordan izliyom hep

0 oy
önce (22,998 puan) tarafından

Sosyal medya çok fazla zamanımızı çalıyor aslında çok iyi yapmışsın ferace kısmını da inşallah başarırsın ben başaramadım ☺️ ❤️ 

Öylr gerçekten.güzel şeylerin faydalı olan şeylerin olduğu kadar kötü yanlarıda var.yoruyor insanı bi saatten sonra.

Ferace konusundada eminim uzun zamandır istiyordum şimdi tam hazırım

0 oy
önce (972 puan) tarafından

Allah utandırmasın gülüm 

Bende sadece watshap var youtube bir de burası var 

Sosyal medya kullanmıyorum 

Ferace namaz hayırlı olur inşallah 

Hakkını verebilirsen ne mutlu sana 

Amin inşallah abla.kendimi hazır hissediyorum.çünkü artık giydiklerim gözüme batmaya başladı.sanki ne giysem olmuyor üstüme.ferace en azından hat belli etmiyor wn çok bu yüzden istiyorum

0 oy
önce (159 puan) tarafından

Ayyy tesettürü layığıyla taşıyamıyorum diyince açılmaya karar verdiniz sandım malum son zamanlar böyle şeyler çok gördük duyduk o kadar üzüldüm ki. Sonra ferace yazısını görünce yüzümde bir gülümseme oluştu. ☺️ Sadece şunu soyliycem size bu konuyla ilgili; Unutmayın bunu Allah'ım rızasını kazanmak için yapıyorsunuz. Nefsimiz sizi zorlayabilir belki ama önemli olan onu alt edebilmeniz ☺️

Şaşırtmayı severim😊

Aslında yıllardır içimde hep istediğim birşeydi.ama hep başkaları ne düşünür diyr çekindim.şimdi ise sadece içimden ne geliyorsa onu yapmays karar verdim.inanıyprum tam da zamanı şimdi

önce (159 puan) tarafından

Rabb'im hayırlara vesile kılsın canım benim. Bu konularda elalem ne der diye düşünmemeliyiz. Bu düşünceyi bize hissettiren de nefsimiz işte 

0 oy
önce (5,994 puan) tarafından

Bu tesettür de ferace farkı ne oluyor 

Yanlış anlama olmasın ben tesettürle ilgili gerçekten birşey bilmiyorum bir iki tane komşum var tesettürlüyüz diyorlar ama birinin baş kapalı kapri paça pantolon daracık kıyafetler giyiyor afedersiniz iç çamaşırının çizgisine kadar belli oluyor diğeri şalvar bluz giyiyor ama şalvarı bende giyiyorum başım açık 

Tekrar söylüyorum gerçekten bu ayrımı kafamda netleştiremiyorum 

Instagram konusunda tebrik ederim bu aralar bende düşünüyorum aynı şeyi 

Aslında tesettür dediğime bakma dinimize göre vücut hatlarının tamamen kapatılması belli etmemesi lazım.

Bende bu yaşıma kadar başım kapalı dolaştım pantolon tunik giydim makyaj yapan biriyim.elbisede giysem illaki vücut hatlarım brlli oluyordu.

Ferace ise bol  vucüt hatlarını belli etmeyen ekstra dışarı çıkınca giyilen kıyafet

image

önce (5,994 puan) tarafından

Açıklama yaptığın için teşekkür ederim gerçekten çok hoş duruyor bu şekilde 

İlgili sorular

+2 oy
18 cevap 560 göst.
0 oy
8 cevap 432 göst.
26 Ekim 2022 Aile & Aşk kategorisinde Büşraaaa (3,162 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 300 göst.
22 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 808 göst.
20 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde Smyra01 (1,776 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,040 soru

24,133,543 cevap

334,188 kullanıcı

...