+1 oy
662 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,449 puan) tarafından

Dünden beri burda aktifim özlemişim biraz galiba 😊

Kızlar size mantıklı gelen ama paylaşırsanız linç yiyeceğiniz düşünceleriniz var mı ? Benimkiler aşşağı da 🫡 

1- "Annelik kutsaldır" adı altında yapılan çocuk zorbalıkları. Evet annelik cok kıymetli çok zor çok güzel ama maalesef cocuklarimiza bazen bu konuda fazla zorba davranıyoruz. Anneye öf bile denmez, denir arkadaşlar saygı çerçevisinde kavga bile edilir sonuçta tapulu mal değiliz veya değiller. Onlar bu dünyaya gelemk istemedi biz getirmek istedik ve bazen gerçekten çocuklarimizi cok ezikliyoruz bu konuda..

2- "koca parası yiyor" bence gayet normal yani eşimizin parasini yemeyeceksek kimin parasini yiyeceğiz ???? 

3- "Kadınla erkek ortak iş bölümü yapar eğer bir evde sadece kadın yemek temizlik yapiyorsa boşansin" ben bu durumda değilim allah razı olsun eşim her konuda yardım eder ama etmeye de bilirdi bu eşimi kötü biri yapmaz veya beni acınacak bir durum içine sokmaz. 

4- kürtaj acil olarak yasal hale gelmeli yoksa daha çok çocuğunu çöpe attı haberleri duyarız 

Benimkiler bu kadardı sizinkileri de merak ettim 😊

19 Cevaplar

+1 oy
önce (1,449 puan) tarafından

En İyi Cevap

Lütfen linç edilmesin kimse :)

-Reklam-
+3 oy
önce (1,620 puan) tarafından

Evlilik akdi boyunca yapılan hersey karı kcoanindir kadın calismiyor denilip sadece erkegindir denilemez 

Böyle bir mantık yok 

Ben ona hayatımı vereyim ama Allah korusun boşandıktan sonra hersey sadece onun olsunnn 

Eee ev çocuk yemek koca herseyi ben yapıyorum koca tek dışarı gidiyor diye mi hersey onun?

Öyle değilmiş hersey erkeginmis

önce (15,139 puan) tarafından

Yo evlilik boyunca elde edilen mallar ortak yanlış bilgi bu boşanma halinde direkt ikiye bölünür 

Bende ikiye bölünür diye biliyorum kanunen ama din olarak bilemiycem

Bende biliyorum ikiye bölünür ama karşımdaki şahıs kadını öyle bir düşürüyorki çok sinirliydim zaten tam bunu yazmadan yarim saat önce geçti bu konuşmalar bana çok saçma geliyor tam eski kafa ya erkek neyse bende oyum erkek haşa peygamber değil benden üstün olamaz bende insanım o da insan

önce (1,934 puan) tarafından

Allah o günleri göstermesin eşim bişey olur falan ayrılırız elimizdeki bütün Ziynet esyalar senin der zaten ev araba yok bizim 

+3 oy
önce (4,588 puan) tarafından

En nefret ettiğim ne biliyor musun, kız çocuğu annenin dert ortağıdır lafı. Yahun senin derdini sıkıntını anlatacağın bir stres topu mu bu çocuk. Kaç yaşında olduğu önemli değil. İçinde ki bütün olumsuzlukları negatiflikleri ona anlatıp sen rahatlıyorsun ama kızın ömür billah oturup anlattıklarınla yaşamaya mahkum bırakıyorsun. Ve bunları anlatıkça o çocuğun karşı tarafa ister istemez bir kini ve uzaklaşması oluyor . Belki psikolojisi bu anlattıklarını kaldıramayacak onane senin yaşadıklarından sebebi kızın mı ki her haltını anlatıyorsun git profesyonel destek al. Böyle yaparak kızının psikolojisini de bozuyor kimseye güvenemez hale getiriyor. Tamamen bencilik yapılan. Zaten annelik kutsaldır falan hikaye bana göre o senin görevin zaten yapmak zorundasın bunu şova dönüştürüp abartmaya gerek yok.

NNefret ediyorum bu durumdan. 40 yaşındayım neler duydum annemden babamdan . Hala aralarında geçen her şeyi özellikle annem anlatır nefret ediyorum bu durumdan . Yahu ben senin karı koca arasında ki ilişkileri ne olursa olsun bilmek istemiyorum banane yahu mutsuzsan boşansaydın. Bunun sorumlusu ben değilim ki. Bir şey dediğimizde de hayırsız evlat oluyoruz. Ve bir de taraf olmamız bekleniyor. Gerçekten ailelerin%90 nı aşırı bencil, nankör ve narsist bizim ülkemizde 

önce (206 puan) tarafından

Bencannem için öyle düşünmüyorum hep ezilerek büyümüş bide babasiz büyümüş o yüzden yol gostereni olmamış bizden destek bekler hep manevi yönden mesela pazartesi yatış salı ameliyat olacak 4gozle beni bekliyor bı güç hissediyor sanırım.Cok yük yukluyorlar ama içimizi bilmiyorlar 

Zaten yaptıklarını kötü niyetle yapmıyorlar ki ne yaptıklarının farkında bile değiller . Ama bu sonuç olarak gerçeği değiştirmiyor . Sadece biz bunu tölere ettiğimiz için devam ediyor . Bu hiçbir şekilde sağlıklı ebeveyn ve çocuk ilişkisi değil. Ebeveynler gene söylüyorum bizim ülkemizde kendilerini sahip çocuklarını köle olarak görüyorlar. Kaç yaşında olursa olsun çocuklarının üzerinde ki bütün hakları kendilerinin sanıyorlar. 

önce (206 puan) tarafından

Aynen öyle inşallah ilerde bu düzen degisir

Bir sürü +++++++++++

+2 oy
önce (1,007 puan) tarafından

Kürtaj hariç diğerlerine katılıyorum.. 

Dinliyoruz ama yargılamıyoruz 😊 tesekkur ederim

+2 oy
önce (401 puan) tarafından

4. Olan hariç diğerlerine katılıyorum 

Dinliyoruz ama yargılamıyoruz 😊 teşekkür ederim

+2 oy
önce (5,518 puan) tarafından

Bunu hastanede çektim 

Paylasirsam linç gelecek 

Hani hamile kalıpta korunuyorduk ama hamile kalmışım diyorlar ya 

Bende bazılarına inanasim gelmiyor açıkçası 

Kocam şöyle Kocam böyle diyorlar 

Durumum yok çocuklarıma zor bakiyorum diyorlar 

Yardım istiyorlar 

Sonra bi post açılmış hamileyim 

Madem öyle niye niye cocuk doguruyorsun denildiği zamanda 

Korunuyordum deniyor.. Ben bazılarının gerçek anlamda korunduğunu inanmıyorum 

image

Zaten herkes için demiyorum kuzum 

Bazıları var hemen linç yiyeceklerini anlayınca 

Korunuyorduk deyiveriyor onlara kızıyorum 

Mesela şuan ben korunmuyorum 

Çünkü tedavisiz hamile kalmam imkansizmis hiçte korunmadim normal bi şekilde de hamile kaldığım olmadı 

Çünkü çok zor tedaviler gecirdim 

Benimki beyinden gelen bi sıkıntı olduğu için normal bi şekilde istesem de kalamam 

O yüzden bazı insanların korunsa da hamile kalabileceğini düşünüyorum 

Ama bazılarına da hiç inanmıyorum 

önce (12,993 puan) tarafından

Geri çekilme korunma yöntemimiymiş ilginç🤔

Arkadaşim şuan o yöntemle korunduğu için hamile 

önce (23,256 puan) tarafından

Banada tedavisiz olmaz dediler kaç dr a gittiysem bende de onun rahatlığı vardı . Evet canım bazı zor gebe kalankar için korunma yöntemi varmı başka sorun??

önce (12,993 puan) tarafından

(bazı  zor gebe kalanlar için) genel olarak sorunu olmayanlar için değil. Soruyu sana sormamistim ama neyse 

Bu konuda kararsizim buyuk konusmak istemedigim için yorumsuz kalicam 😊

+2 oy

Kadınla erkek çalışıyorsa ortak iş yapmalilar 

Diğer türlü erkek eşine yardım edebilir bu güzel bi durum 

Ama, kadın evdeyse erkek akşama kadar calisiyorsa, eve gelince kadına yardım etmek zorunda değil 

O yorgun haliyle 

Benceee

önce (1,934 puan) tarafından

Bencede katılıyorum eşim yorgun geldiği günlerde sadece kızıyla ilgilenir bende hemen işimi hallederim 

önce (55 puan) tarafından

Ama tatil gününde yardım etmek zorunda. Çünkü kadında evde çalışıyor. Erkeğin iki gün izni varsa birinde erkek dinlensin kadın yine ona yardım ettirmesin. diğer gun de kadın dinlensin. Erkekte söylenip durmasin

Aynen öyle 

Zaten işten gelince cocuklarla ilgilense bile yetiyor valla 

Bi de hasta olunca yardimci olsa yeter 

Esimin kendi işi olduğu için izni yok maalesef 

O yüzden anlayis gösteriyorum 

Ha bazen geç gidiyor işi olunca gitmediği oluyor 

Ama benim için önemli olan işten gelince cocuklariyla ilgilensin zaten onlar oyuna dalınca ben işimi gücümü hallediyorum 

Yada hastayken ilgilensin ilaç gibi geliyor 

Tesekkurlerrr

+2 oy

Aldatıyor dövüyor ama seviyorum boşanamam bana akıl verin diyenlere eşeğin ziki diyesim geliyor bosan diyince de linç birde cinsiyet tahmini isteyenleri tokatlayasim geliyor 🤣🤣🤣 gelsin lincler atış serbest 🤣🤣🤣

+1

Hayırdır erkekliğin tuttu diyorum bende bana tutuyor anca o erkeklik diyip susturucu niyetine sözlerim yetiyor 🤣🤣

önce tarafından yeniden gösterildi

Aşkım kpaismak her gün diyor ya, bugün kadınlara maddi güç verilse, evliliklerin en az yüzde sekseni bir ay içinde  biter

Sorunum yok kocamla iyide anlaşır geçinir gideriz ama bende bosarim ne ugrascam koca koca param olduktan sonra 🤣🤣🤣

Tabiki sorunu olmayanları da katarsak ohoo evli kalmaz derim yani bende

++++++ milyon taneee

+2 oy
önce (5,374 puan) tarafından

Sayarim bi suru de hic lincle ugrasamam zaten halim yok 

Kız kim lincleyecek bacım 

önce (5,374 puan) tarafından

Yok valla ugrasamam burda herkes mikemmel en kotu kadin benim en beceriksiz benim en kotu annede benim herkes premses mubarekler 🤭

Say say linc yememis kimse 😊

+1 oy
önce (134 puan) tarafından

Kürtaj yasaklanmalı Allah'ın verdiği canı Allah alır 

Zaten yasak yaptiranlar da beni ilgilendirmiyor allahla onun arasinda dinliyoruz ama yargilamiyoruz ☺️

+1 oy
önce (5,077 puan) tarafından

1 çocuk yapan genelde kültürlü zengin okumuş kişiler 

3 den fazla doğuran aaa okumamış cahil maddiyatıda kötü damgasını yemesine deli oluyorum 

(istisnalar tabi kide var her durumda olduğu gibi)

Tesekkurler

+1 oy
önce (2,723 puan) tarafından

Kürtaj için yorumlara baktimda katılmayan var olmalı çünkü anne karnında en azından öldürülüyor ve bitiyor acısı olmayacak şekilde 

Ama doğum yapıp bunu çöpe dağa bırakan çoğu insan var ve hayvanlar tarafından yenilen bazıları açlıktan ölüyor kurtarilan da yurda bırakılıyor ve ordaki görevliler her bebekle ilgilenmiyor ağlaya ağlaya kendileri susuyor bazı bebekler şiddet görüyor taciz bir çok sebebten ölüp başka birşeyler deyip üstü kapatiliyor sonuçta sahipsizler bir videoda görmüştüm çok ağlamıştım onlar için ve bu kadr çok acı cekmektense 

BAKAMİCAGİN COCUGU DOGURMA 

DOGURACAKSAN ATMA 

çok karşıyım buna 

Kurtaj yasallaştirilmali 😊

+1 oy
önce (1,444 puan) tarafından

Kaçarak evlenipte dayak yiyenler . Esi tarafından değer verilmeyenler. Burda dert anlatıyorlar sonra bisi desek linç yiyoruz 😃🤓

Milyon tane +++

+1 oy
önce (3,010 puan) tarafından

Her korunma yönteminin kadına yönelik olması

Erkeklerinki geçici çözüm.

Kadın tüplerini bağlatans kadar erkekler bağlatsın.

Bir kerede erkekler elini taşın altına koysun.

Bi amcam var.adam 50 sine dayandı 3.eşi abartmıyorum 11 çocuğuna hamile eşi.hepsinden çocuğu var.

Ya evet mesela şeyde cok rahatsiz edici pcosluyum ben ve eminim aramizda pcoslular var. Bu hastalik bir erkekte olsaydi şimdiye tedavisi bulunurdu. Ben her ay yasmin dogum kontrol hapi kullanmak zorundayim ve yan etkileri cok fazla

İşte bak o haplsrda kanı pıhtılaştırıyor.misal ben korunmak için hap kullanamıyorum.çünkü pıhtılaşma var.bu tqrz ilaçlarda pıhtılaşmayı artırıyor.söz konusu kadınlar olunca çubuğun her 2 ucuda b@klu değnek

+1 oy
önce (29 puan) tarafından

Kesinlikle kürtaj yasal hale gelmeli hatta haftası 12. Haftaya kadar çıkarılmalı.

Evlilik yaşı 20 olmalı.

Kesinlllikleeeeee +++

+1 oy
önce (1,618 puan) tarafından

Valla hepsine katılıyorum kesinlikle doğru linçleyen linçlesin aman ahhaahhe 

Bende bir annenin babanne anneannenin çocuğuna bakmasını istemesine karşılık onlar buna mecbur değil onlara mı güvendin lafına katılmıyorum kim ne derse dersin evet aileyiz ve onlarında ilgilenmesi lazım kendileri de baktırmıştır kaynanalarına annelerine birlikti eskiden bide şimdi kimseye güvenme kimseden bişey bekleme onlar bunu yapmak zorunda değil diyolar bal gibide zorunda aile onlar daha ne farkı olucak dışardan

Ahhh ahhh açma yaramı 😊 annem ogluma bakar ama cok nadir hic kendisi getir bakiyim vakit geciriyim demez bazen cok zoruma gidiyo. 

Bunu söyleyene şaşıyorum.anne babamız kaynana kayınbaba yaşlılıkta bakım hiznet ister ama.biz diyiyormuyuz bize sorqrakmı yaptınızmı diye

Hoş ben kendi çocuklarıma kendim bakıyorum ilerde onlarada bakarım ama böyle durumlarda herkes ileriyi düşünerek konuşsun.

0 oy
önce (24,069 puan) tarafından

Korunmayı bilmiyorsan ilişkiye girme. İlk aklıma gelen ve tabiki Kürtaj meselesi ama gerçekten linç edecek bir kesim var 

Evlilik yıl dönümünü nişan nikah yıl dönümünü sevgililer gününü unuttu kutlamadı diye kocaya trip yapmak tavır almak kavga etmek vs doğum günün ise eşinden beklersin ama diğer özel günler ikiniz içinde özel ise anlamlı yoksa erkeğin kadına pahalı hediyeler alacağı zamanlardan ibaret değil 

Dogum gunu ve evlilik yil donumu benim de kirmizi cizgim 😊

0 oy

Kürtaj yasal olsa insanlar korunmayı hepten bırakıp kaş aldırır gibi çocuk aldırırlar 

Cope atmalarindan daha iyi bence

0 oy
önce (6,017 puan) tarafından

Hamile kalmadan önce ebeveyn olabilir ehliyeti verilmeli izinsiz çocuk yapanlar ağır şekilde cezalandırılmalı

Kürtaj konusunda çok aradayım ben yorumsuz

En büyük linç bana gelecek ama söyleyeceğim 

Her çocuk tatlı değildir 

Ya asdadadfs 😊 ben cocuk konusunda ayni fikirdeyim bir kere burda paylasmistim bi yorumda bayaa linc yemistim. Herkesin cocuğu kendine tatlı 

önce (6,017 puan) tarafından

Aynen öyle senin çocuğun sana benim çocuğum bana tatlı 

İlgili sorular

+2 oy
13 cevap 443 göst.
19 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Kalbim123 (3 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 232 göst.
24 Şubat 2025 Diğer kategorisinde noluyokk (316 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 144 göst.
6 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Gunes1997 (3,795 puan) tarafından soruldu