+1 oy
218 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (281 puan) tarafından

Sizce cocuklara uyku saati oluşturup gün icinde başında uykuya direnseler bile uyutmak mı yoksa yorup ne zaman uyku istediğinde uyutmak mı 

15 Cevaplar

+1 oy
önce (7,962 puan) tarafından

Düzen oluşturulunca zaten her gün aynı saatte uyku bastırıyor. 

önce (281 puan) tarafından

Öğlen 11 de uyutuyorum bazen cabuk uyuyor bazende aşırı direniyor bir saat başında bekletiriyor. 

önce (7,962 puan) tarafından

1 saatten bişey olmaz. Benim bebeğim de 12 de uyuyor bu bazen 11 buçuk bazen 12 buçuğu buluyor. 

-Reklam-
+1 oy
önce (3,731 puan) tarafından

Hangi yaş olduğu ve sabah kaçta uyandığına göre değişir. İki çocuğum var ve sabah 8 de uyandılar diyelim. Küçüğü 13.00 oldu mu uyur ama büyüğü uyumaz. Fakat dinlensin diye yine yatağına koyarım. Ama  akşamları kesinlikle 20.00-21.00 arası yataklarında olurlar. Uyku düzeni her zaman daha iyidir. Hem çocuk için, hem vucudu için. 

0 oy
önce (3,024 puan) tarafından

Kendi keyfine bıraksam asla yatmaz. Ben uyku saatine hep dikkat ettim, büyüdükçe arada kayma oldu tabii. Yatmak istemiyorum uykum yok dese bile saatinde yatırınca uyuyor çoğu zaman.

0 oy
önce (54,107 puan) tarafından

gunduz uyumuyordu benim cadi geceleri de direniyodu çok cok şükür bayagi rahatladim uykusundan düzen her zaman iyidir

İşte kayınvalidemle anneme kalsa ne zaman cocuk yorulup uyku isterse o vakit uyutacakmişim uyku düzeni oluşturmam onlara göre zorla uyutuyorum. 

önce (54,107 puan) tarafından

benimkini bırak sahahlar onlarin leyfine kalsa oo

0 oy
önce (1,012 puan) tarafından

Uyku duzenimiz var 6 aydir kafam rahat 😂😂

0 oy
önce (5,345 puan) tarafından

Yorulup uyuyan cocuk var mi ya benim oglum 1 bucuk yasindaydi oglen 3te bi uyandi amcasının dugununde gece 12 bucuga kadar uyumadi annem mescide goturdu salladi salladi hic banamisin demedi gittim emzirdim kac kez sandalyeleri birlestirip ugrastim uyumadi hani yorulup uyunsa benimki 40 kere uyumasi lazimdi ben o gun perisan oldum o olmadi masaAllah diyim yinede hala da soyle bi uyuya kaldigini bilmem uykusuz kalsa da uyumaz vakitli goturup yatirsam da uyumaz o yuzden ben duzenini bozmuyorum 

İşte kayınvalidemle annem cocuk yorulursa uyku istermiş onlara göre zorla uyutuyorum. Hele kayınvalidem annem uzak yılda Bi defa gelir o ne zaman gelse bırak uykusu yok gezsin yorulsun öyle uyusun bn uyku düzeni oluşturmuştum diyorum aman bu günde uyumayı versin bir gün dediğinde her geldiği dir.

önce (5,345 puan) tarafından

Annenin kurdugu duzeni oturttugu otoriteyi bozmaya calisanlara sinir oldugum kadar kimseye olmuyorum gercekten cocugu degil kendilerini dusunmuyolsrsa bende adimi degistiririm yarim saat fazla gormek icin en az 3 gununu yer bu soyledikleri sonra sorun yasayan anne olur benim oglum yenidogandi daha oglum kendi kendine aksam 9da uyumaya alisti bende duzenini hic bozmadim hala o sekil devam eder mesela o zaman iste kayinvalidemlere gittik saat 9 bucuk oldu cocuk orda uyuyakaldi esim hala kalkalim demiyo cocugun banyo gunuydu benim sinirler tepeye cikti eve geldik suratim asildi esim diyo noldu nolcak dedim kac kez cocugun banyo gunu tek basima yapamiyorum biliyosun her izninde ordayiz kalkalim demiyosun sen cocuklusun farkinda degilsin kendi keyfine gore degil cocuga gore davranman lazim ha ben bunlari soyledim ya simdi senin aileni swvmiyo olurum gitmek istemiyo olurum falan biraz soylendim o gun bugundur esim uyku saati gelmeden kalkar heryerden ya da benim annemde buyudu artik 9da yatirma 10 da yatir bi yere gidemezsin boyle kac senedir kapattin kendini falan diyo valla umrumda degil aksam vakti nereyi gezcem cocuklu kadinim cocugumun duzeni daha onemli benim icin 

0 oy
önce (1,131 puan) tarafından

Uyku saati akşam 7oldumu hepsi uyuyor alışmışlar 

0 oy
önce (549 puan) tarafından

Uyku saati düzeni oluşturmak hem çocuk için hem bakımveren için çok iyi bişeydir çocukların rutini belli olunca bakımveren gününü ona göre planlayabiliyor

Peki birak yorulsun kendisi uyku istesin sen zorlayacağına o sana yalvarsın dyen cevreme ne cvp versem 😄

önce (549 puan) tarafından

Annesi benim ben öyle uygun görüyorum deyip sınırınızı çizin millet sadece konusur akıl verir yardım edin deseniz ayakları mabadına vura vura kaçarlar

0 oy
önce (3,403 puan) tarafından

Kızım 3 yaşinda, 6 aylık olduktan sonra uyku saatleri benim için aşırı önem kazandı. İlk 2 sene akşam 8 de uyumuş oluyordu. Tabiki aksattığımız oluyordu ama çook nadir. Şuanda 3 yaşına girdi, en geç 10 da uyuyor. Zaten o şekilde alıştığı için vücudu istiyor. Kimseyi dinlemeyin, çocukların büyümesi için akşam 22.:00 ve 02:00 arasında derin uykuda olması gerekiyor. Eskilere kalsa çocuklar gecelere kadar oturmalı, ama o en büyük yanlış. Annesi ve babası olarak düzeni sizin kurmanız lazım. 

0 oy
önce (1,179 puan) tarafından

Benim cocuklarim yeni uydular. Ben pert uyumuyorlar 

0 oy
önce (2,104 puan) tarafından

Valla uyku düzeni tabii ki ben neler çektim ama başardım 😂 arada esnemeler oluyor ama olmuyor değil bu 1 yaş sonrası 19 aylığa kadar zorladı bazen düzenliydi bazen ne olduğunu anlamıyordum şaftım kayıyordu ama 2 yaş ta bu şart kaydırmaları azaldı sağolsun canım oğlum 9.30 en geç 10.30 da yeter daha erken uyutursam eğer gece kalkıyor öğle uykusu da var çünkü belirli saat uyudukları için 

0 oy
önce (2,022 puan) tarafından

Çocuk dediğin 9buçukta yatar 

önce (3,675 puan) tarafından

Valla Kaynanalar gibi cevap vermişsin hani yaşlılar hep böyle derler ya genel de 😏 herrrr anne ister çocuğunun erken uyumasını ama her çocuk bir değil bazen senin yaptığın plana kurala uymayabilirler

0 oy
önce (774 puan) tarafından

Canım çocuklar rutini sever o rutin içinde kendilerini güvende hissederlermis günümüzde öyle yorulup da uyuyan çocuk yok bence uyku eğitimi uyku rutini uyku düzeni neden var ay ay her çocuğun yaklaşık uyku aralıklari bellidir sen milleti dinleme düzenini kur bozma ilerde pişman olma söyleyen herkes aksam evinde mışıl mışıl uyur sen gece gündüz uykusuz kalırsın 

0 oy
önce (3,493 puan) tarafından

Her okul sezonunda akşam 9 30da kesinlikle yataga götürürüm ve hemen uyurlar biri 7 yaşında biri 5 buçuk yaşında 

0 oy
önce (18,606 puan) tarafından

Uyku saati daha iyi. Zaten bir süre sonra alışkanlık haline gelip uyku saatleride kendileri uyumak isteyecek. Ben cocuklarima 3 aydan itibaren her gün aynı saatte uyutmaya özen gosgeriyorum. Erken yatıp erken kalkıyoruz.

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 190 göst.
0 oy
3 cevap 157 göst.
0 oy
5 cevap 320 göst.
0 oy
4 cevap 115 göst.
18 Temmuz 2025 Kültür-Sanat kategorisinde BideBayilferiha (1,655 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,047 soru

24,133,676 cevap

334,194 kullanıcı

...