+1 oy
155 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (935 puan) tarafından

Ben Bebeğimi emzirerek uyutuyorum ama bir şey koyduğunda ağlıyor acaba emzirdikten sonra ayakta sallamaya mı alıştırsam Omuzumda uyutarak da denedim ama onda da bir şeye koyunca ağlıyor ve 10 dakikada bir uyanma yapıyor kızım da gece boyuyor diğer kızlarım da ilk Kızımda Ayağında sallıyordum onun uyku düzeni Bayağı iyiydi Gündüz uykusu falan çok düzenledi ikinci Kızımın da uyku düzeni fazla yoktu onu da yanımda sallıyordum gece 5-6 sefer kalksa da yine de uyuyordu 3 kızımı ayağa alıştırmayayım dedim emzirerek Uyutmaya Alıştırdım ama sürekli ama sürekli 10 dakikada bir uyanıyor bir şey yapıyorum emmeden uykuya geçmiyor Emziriyorum beşiğine koyuyorum tekrar uyanıyorum ta ki alıp koynuma yatırana kadar aynı işlem devam ediyor yanıma alıp yatınca hiçbir sıkıntı yok emerek büyüyor acaba ayakta sallamaya alıştırsam mı gece Uyanınca da sallanmak ister mi Kaş yapayım derken gözüm Çıkarmış olurum acaba nasıl bir yol izlesem Sizler bebeklerinizi nasıl büyütüyorsunuz özellikle ayakta sallayanlar artık uyanma var mı Gece uyanınca tekrar ayakta sallanmak istiyormu

7 aylik bebegim

7 Cevaplar

+2 oy
tarafından

Ayağa hiç alıstırma zorlanırsın. Ben hiç ayağımda sallamadım karnını doyur altını al ağrısı olmadığından emin ol koy yatağa yanına uzan uyuyunca kendi yatağına al miss

(935 puan) tarafından

Varmi bana bir önerin hergun banyoda yaptiriyorum ama yok mayismiyor gunduz uykusu 20 ile 30 dakika  arasi

tarafından

Uyumadan önce banyo yaptırmaya çalıs canım. Bide ben cocuk dr na kontrole gittiğim zaman gün aşırı bir çay kaşığı ağrı kesici ver bir yeri ağrıyosa uyumaz demişti. 

Bide 1 cay bardağı zeytinyağının içine 4 5 karanfil at üstünü kapat 24 saat dolapta bekler günde 4  kez dişlerine sür en sonkini uyumadan önce sür demişti

tarafından

Bide uyumadan yatağa yatır gece lambası kullanıyosan odası varsa kendi yatağında yatsın kaş ortasını burnundan yukarı doğru yavaş yavaş okşa öyle de uyur

(935 puan) tarafından

Hergun ilaca maruz kalmasi ne kadar guvenli peki canim

Karanfili deneyecem insallah 

tarafından

Hergün değil gün aşırı. 

Jel kullanmadık biz hiç kızımda hep bunu denedik

-Reklam-
+1 oy
(2,557 puan) tarafından

Ben uykusu geldiğini anlıyorum gözleri kızlarında kucağıma alıyorum hafif salliyorum.yjzunu seviyorum öpüyorum oyle uyuyor 

(935 puan) tarafından

Benimki acayip direniyor

(2,557 puan) tarafından

Benimkide direniyor ama sakinlestiriyorum bu sekilde

+1 oy
(2,233 puan) tarafından

14 ay gece 34 aya kadar gündüz emzirdim uykumu alıyordum hep emzirerek yanımda yatarak uyuttum şuan 4 yaşa girecek asla dinlenemiyorum uyuyamıyorum zorluyor zor uyuyor o dönemleri çok arıyorum ben

(935 puan) tarafından

Gece hep yaninizdami yatti peki

(2,233 puan) tarafından

Ever hep yanımda yatırdım sadece hasta olduğum zamanlarda ayırdım beşiğinde gene emzirirken alırdım yanıma 

+1 oy
(5,127 puan) tarafından

Canım çok konuştuk bu konuyu yıldın biliyorum ama uyku konusunda nolur artık kabullen kuzunu. Bırak temas istiyorsa temas etsin. Ayakta falan sallama. Çoklu besin alerjisi var dedin, öte yandan diş geliyor. Şu an on uyku öğretemezsin 😔

(935 puan) tarafından

Uyku ogretme gibi bir derdim yok zaten en azindan bir saat bile olsa uykuya dalsin 

Bebegim yanimda iken ben uyuyamiyorum bogulur fark etmem diye cok luks te gozum yok gunluk 3 saat bile uyusam bana yeter hele ki tek cocuk olsa gece boyu omzumda bile tutardim bebegimi cok seviyirum ne olursa olsun onu herseyden çok seviyirum ama biraz da beynimin dinlenmesine ihtiyaci var

(935 puan) tarafından

Ne kadar basit gibi gözükse de uykusuzluk sütü bile etkiliyor uyumadığım için sütüm bayağı bayağı azalıyor ki ben diyeti yapan birisiyim alerjisi olduğu için

(5,127 puan) tarafından

Haklısın evet. Ama temasla uyursa boğulmaz artık ilk aylarda o risk. Ben karnıma yatırırdım oğlumu daha doğrusu kendisi sokulup karnıma yatardı şimdi 3.5 yaşında hâlâ karnıma yatar uykuya dalamazsa. Anne karnındayken duyduğu mekanik sesleri hatırlıyor sanırım karnımda yatınca, o da rahatlatıyor 

+1 oy
(150 puan) tarafından

Adaşım benim oğlum 14 aylık ilk 1 ay uyuyordu sonra neler denedim neler .ayakta sallama çarşafla sallama yanına yatırma emerek uyuma beşikte sallama kucakta sallama neler neler artık yoruldum gece 5 6 defa en az oda kalkar emerek tekrar uyuyor yani uyumayan çocuk uyumuyor ne denedşysem olmuyor.tabi gece 10 deda kalkınca gündüz uykusu sersem oluyor mızık mızık .şuan uykusu var diyelim bir saat öncesinden kucagıma alıyorum balını omzuma koymuyor sağa sola inmeye çalışıyor bende koridorda koşuyor gibi yapıyor zıplatıyorum sonra biraz mayışınca ayağıma koyup sallıyorum eğer ki uyumazsa döngü başa sarıyor .Annelşkten en nefret ettiğim şey oğlanı uyutmak

0 oy
(5,566 puan) tarafından

Ben iki cocugumu da emzirerek uyuttum ama heo uyku duzenleri vardi. Uykusu gelmeden uyutmazdim. Eger uykusu yokken emer ve dalma gibi mayisirsa mutlaka uyanirlardi. Gunduz kac kere uyuyolar mesela? 7 aylik benim cocuklarim 2 uzun gunduz uykusuna gecerdi. Suan kucugum 23 aylik 19 aydan beri ogle uykusu haric gece uykusuna kendisi gecebiliyor. Oglen ya emziriyodum ya salliyodum. Simdi emzirmeden uyutuyorum(emzirmeyi kesmeye calisiyorum yavas yavas) hafif sallayarak mayisiyo ztn uykusu geldigi icin. Buyuk oglumu ne gece ne gunduz hic sallamadim cunku kendi uyuyabiliyodu uykusu gelince. Kucugu gunduz uykusu gelse de meme istedigi icin hafif sallayarak uyutuyorum mecbur suan, gece kendi uyuyo. Uyku duzenleri oldugu icin gece kalkmazlar. Sadece susayinca kalkiyolar. Buyuk oglum zaten hic kalkmiyo. Bazen yanimda bazen yataklarinda yatiriyorum. Oyle illa surda uyumali diye bi kuralim yok. Iki yerde de uyuyabiliyolar cunku.

(935 puan) tarafından

Canim bana yardim et o zanan benim kizim 20 dakika ile 30 dakika arasi uyuyor 3 uyku yapiyor uzun uykusu hic yok ama uyumak istiyor cok  mutsuz kac saatte bir uyutsam gunduz 

6 saat uyumadan direndigi oldu yine ayni kisa uyudu uyandi

(5,566 puan) tarafından

Artik 3 uyku yerine 2 uykuya gecir. Benim cocuklarim sabah hep erken kalkardi. En gec 7de. Bir sonraki uykusu 10 civari olurdu 12ye kadar. Ondan sonrada 3 ya da 3:30 gibi uyur 5te kalkardilar. Sonrada gece uykusuna gecerdi

Sen simdi 3 uyku yaptigin icin uyaniklik suresi az bu bir ikincisi cok uyanik kalmasi da uyku kalitesini bozar. 20 dk sonra kalkiyosa yeniden emzir uykuya dondur. Uyandi agladi diye alip gitme yani. Hem kisa uyuduugu icin huysuz olur.

(935 puan) tarafından

Cok deniyorum geri emziriyorum uyuyor besige koyarken tamamen uyaniyor iste sıkinti kisa gunduz uykusu geceyede yansiyor

(5,566 puan) tarafından

Seni yaninda istiyo olabilir mi ya da tam dalmadan koyuyomsn? Benimde yanimda daha rahat uyur cocuklar. Besigini sevmiyo olabilir. 

0 oy
(2,447 puan) tarafından

Önce mama içiriyorum sonra ağzına emzik piş piş şarkısı açıyorum 3 saatte bir ıykusu geliyor zaten 15 dakıkada uyuyor 

(935 puan) tarafından

Gunduz 3 saattemi uyuyir kac dakika uyuyor ve kac aylik emzik buyik bir nimet benimki tutmuyor 

(2,447 puan) tarafından

Evet 3 saatte bir uyıtuyorum şuan 10 aylık 1 saat uyuyor diğer uykuda da 1 saat uyuyor bu şekilde günü 2 uyku ile tamamlıyor emzik 5 aylık iken tutmaya başladı bıraz işimi kolaylastrıyor

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 614 göst.
7 Aralık 2019 Aile & Aşk kategorisinde ✨Eymenim❤️♥️ (161 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 140 göst.
+1 oy
3 cevap 100 göst.
+1 oy
2 cevap 137 göst.

Kategoriler

1,462,274 soru

23,969,889 cevap

326,016 kullanıcı

...