+1 oy
160 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (913 puan) tarafından

Kızlar bebginin ateşi çıkıyor 10 günde 5 günde 1 2.3 günde geçiyor kendiliğinden en fazla 38 oluyir başına böyle bisi gelen oldumu dr Akdeniz ateşine benzetti ama ilk enfeksiyon testlerini yaptırıyoruz fmf bilen yazabilir ki ateşi kac seyretti en fazla kaç oluyor fln bizim 38 i geçmiyor 

6 Cevaplar

+1 oy
önce (5,911 puan) tarafından

Oğlumda da FMF'ten şüphelenildi. Test yapıldı negatif çıktı çok şükür. PFAPA sendromu var oğlumda. Kronik ateş. 45 aylık, yeni yeni azalıyor çok şükür ateş atakları 

önce (1,566 puan) tarafından

Bizdede hiçbir belirti yokken aniden ateş çıkıyor bi kaç saat yada bir gün sürüyor ilaç bile vermesem geçiyor 3 buçuk yaşında bazen 39 u bile geçiyor bazen 

önce (913 puan) tarafından

Benimde ilaç vermesem bile geçiyor ama sürekli oluyor korkuyorum bende neredeyse  hep var atesi

Kac gün arayla çıkıyor peki 

önce (1,566 puan) tarafından

Gün değil canım aylar oluyor mesela aylarca hiçbir şey yok bi anda ateşi çıkıyor bi kaç saat yada bir gün sonra geçiyor aradan bir iki hafta geçiyor yine aynı oluyor sonra aylarca olmuyor yada bş defa daha oluyor mesela cumartesi gecesi aniden ateşi çıktı pazar akşamına kadar ara ara indi cıktı pazartesi sanki hiç çıkmamış gibi iyiydi nişana gittik

önce (476 puan) tarafından

benim esim fmf. atak gelfiginde 40 41 oluo atesi. karin agrisi oluyor iki buklum yatamiyir kendi karnina kendi bile dokunamiyor.eklem yerleri bacaklari parmaklari dizleri ayaklari agrio. su bile icemiyor iki gun acinicinde kivranio baska bi caresi yok. 3. gun biraz biraz yio corba meyve suyu cubuk kraker falan yiyor. ayaga kalkip gezinebilio. iste ilaci var kolsin onu omur biyu icecek icmeyi unutursa yada kendine iyi bakmassa karin agrisi atagi gelio. bekarken ayda bi mutlaka olurmus . sinra uc ay bes ay on ay derken masallah 2 seneyi geciktir olmuo en son ikibucuk sene once yatmisti karin agrisi ataginda  

6 yastan sonra ortaya cikmis . teshisini 17 yasta koyulmus. yani cocukken yillarca karni agriomus ama fmf teshisi surekli kolain ilaci kullanimi17 yasindan sonra olmus.

ben hamileyken detayli taramada iyi bir perinatologa gitmistim. o hoca dedi ki kayseri sivas malatya maras o civar illerin kalitsal hastaligiymis fmf o vivar illerde daha cok goruluyormus insanlarin genetik yapilari yani 

önce (5,911 puan) tarafından

Casperiye aynen benzer şeyleri duyduk biz de doktordan. Hatay'dan yukarısı Sivas'a kadar olan şehirlerde daha sıkmış FMF. Eşimin ailesinde var. Dayısı, kuzenleri... Biz Hacettepe Üniversitesi'nde bir profesörün muayenehanesine gittik, ismi Fatih Özaltın. Hiç memnun kalmadık. Çocuğa FMF testi yapıldı, daha test sonucu çıkmadan direkt Kolsijin başlansın dedi. Test sonucu negatif çıksa da kesin tanı koyulana kadar bu ilaca devam etsin dedi. Eşim de ben de ilaç sevmiyoruz hele de bu tarz ağır bir ilacı vermem çocuğuma dedim. Denek gözüyle bakıyorlar çocuğa resmen. O olmaz bu çıkar, şu olmazsa bunu içer gibi. Hiç ilaç vermedik ateş düşürücü dışında. Çok şükür yaş aldıkça azaldı ateş ataklarının arası

ay ne sacma teshis konmadan ilaca baslanirmi belki baska bir sorun var o ilac daha cok tetikleyecek  belki . gecmisilsun sizede . esimin ailesindede cok var. teyze oglunun kizi suan hastanede bir sene once sahilde birden bire bacaklari kitlenio dusuyor kiz. 24 yasinda. felc degil sapasaglam fildir fildir gezinen calisan kizdi. suan yuruyus bandinda 1 hizda yuruyemio dusun. dengesini kuramiyor vc ye bile ablasinin annesinin yardimiyla gdio. ust bas degisemio kasik masil zor tutuo kaslar tam calismiyor als ms falanda degil.. birden bire tin tin yuurmeye baslio elleri bacaklari tam sekilde tutmuyor eskisi gibi konusamiyir. bir senerir teshis koymaya calisiyorlar birsuru genetik test yapildi. norolojide birton test farkli doktorlar. teshis suanda konmadi hicbir ilac baslanamiyor. baslanacak ilac belki baska hastalik tetikler diye.3 aydir  6 gun hastanede yatisi var fizik tedavi icin. teshis konmuyir bari suanki mevcut fiziksel durumunu iyilestirelim diye. teshis konmadan ilacmi baslanir yahu. kolsin bobrekleri asiri yoran bir ilac. esim gunde 5 litreden cok su icer mesela yoksa bobrek sorunu cikarir ilac

-Reklam-
+1 oy

Post yukarı ciksin 

0 oy
önce (909 puan) tarafından

40 o pek bulmaz canim benim.fmf hastasıyım sende. Yegenimde öyleydi pfapa dan suphelendiler.

0 oy

FMF çok değişik bir hastalık yani çeşit çeşit türleri olabiliyor herkes de aynı şekilde seyir etmiyor. Kimin de şiddetli karın ağrısı olurken, kiminde şiddetli kas ve karın ağrıları olur. Bazılarının ateşi çok çıkar bazılarında hiç ateş olmaz. yani her ateşi FMF olarak kabul etmek doğru değil ama şöyle bir şey var ki Sadece yüksek ateşle FM atağı yaşayan insanlarda var. Bunu sadece genetik testle netleştirebilirsiniz. Bir de Ateş atağı tekrar yaşandığında acile gidip veya doktorunuza gidip bir takım testler yaparak şüpheleri doğrulayabilirsiniz.  CRP, sedim, üre, lökosit, fibrinojen...  Eğer FMF varsa atak esnasında bu testlerin sonuçları Bir hayli yüksek çıkabiliyor, bu da genelde FMF genetik testinden önce yapılan ön teşhis olarak kabul edilebiliyor. Bir de pfapa  sendromu var onu da mutlaka araştırın derim çünkü küçük yaş gruplarında  fmf'e çok benzetirler ama genelde pfapa  çıkar bazen ikisi de olur.  

Benim kızım 4,5 yaşında. Bu seneye kadar hiçbir belirti yoktu ama bu yaz son 2 ayın içinde 4 kere sebepsiz yere ateşi yükseldi.  sadece ateşi yükseliyor ve bazen 39'a yaklaşıyor o zamanlarda calpol veriyorum düşüyor, bazen kendiliğinden düşüyor. Ateşi yükseliyor birkaç güne düşüyor 10-15 gün sonra ateşi yükseliyor birkaç gün içinde düşüyor 10-15 gün sonra ateşi yükseliyor yani bu şekilde bir döngü ile 4 kez Ateş atağı yaşadı. Ateş dışında başka hiçbir belirti yoktu. kusma ishal Ağrı vesaire hiçbir şey yoktu. Bir daha ateşi çıktığında acile gidip bu testleri ön teşhis için yaptırayım sonra da nefroloji doktorumuza gidelim dedik ama şükür bir daha ateşi çıkmadı. şimdilik beklemedeyim yani ilk ateşinde gidip bu testleri yaptırmayı düşünüyorum ben de.  

Herkese çok geçmiş olsun eğer ailede FMF hastası varsa mutlaka genetik test için nefroloji ya da romatolojiye başvurun 

0 oy
önce (2,206 puan) tarafından

Fmf testi yaptırdınız mı canım tıbbi genetik bölümünde yapıyorlar ama her hastanede anlasma var mı bilmiyorum bazılarının anlasması olmuyormus 

0 oy
önce (5,916 puan) tarafından

Teyzemin oğlunda var çocuk dakikalar içinde bayılacak gibi oluyor bi bakıyoruz normal oyun oynuyor bi bakıyoruz gözler kayıyor 5 dakika içinde alaşağı oluyor ama onun ateşi 39 oluyor sürekli 

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 385 göst.
0 oy
6 cevap 255 göst.
22 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 32 göst.

Kategoriler

1,473,740 soru

24,128,966 cevap

333,935 kullanıcı