0 oy
103 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (7,111 puan) tarafından

Kızım 24 aylık

image

image

1 cevap

+1 oy
(5,501 puan) tarafından

En azindan harfleri ogrenirde onun rengi niye oyleymis beyaz olsa daha iyi olurmus 

(7,111 puan) tarafından

Yorumlardaki fotoğrafların hepsinde açık renk görünüyor

(5,501 puan) tarafından

Oyleyse guzel cunku cok eski duruyo cocuklar icin ilgi cekici olmaya bilir yalniz bunu birlikte calismaniz lazim sen ne oldugunu soylucen oyle ogrenecek madem oyle harfleri ciz boyat icini daha iyi olmaz mi kendin yapsan 

(7,111 puan) tarafından

O da olabilir çizim tableti var ama bununla daha eğlenceli olur daha iyi öğrenir diye düşündüm

(5,501 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

bak ben boyle yapiyorum arada bi sikildikca bi harf ogretiyorum once birlikte ciziyoruz sonra kendisi ciziyo sonra boyama hazirliyorum erkek cocugu pek ilgilenmiyo boyamayla falan ama olsun hic yoktan iyidir 

(7,111 puan) tarafından

Ne güzel 😊biz daha boyama aşamasına gelmedik

(5,501 puan) tarafından

Yasi daha kucukte ondan cocuk dualari ogrettin mi 

(7,111 puan) tarafından

Hayır. Onlar hangileri

(5,501 puan) tarafından

Uyku duasi sofra duasi wcye gitip cikarken eve girerken cikarken okunacak dualar baslama duasi vs vs bi duru sey var 32 farz dahil hepsini ogretebilirsin benim oglum bu 1 ay icinde subahekeyle rabbena atinayi ogrendi bak bi kanal var o kanalda cok sey var linkini atiyim sen bak bende yardimci olsbilirim 

(5,501 puan) tarafından

https://youtube.com/@4_6.yas.dunyamm?si=rndnVmqhZ1k49vrL

Kanal bu canim bi goz gezdir bende subysn kursunda hocalik yapmistim vaktiyle onlarda var yeterki egitmek isteyelim 

(7,111 puan) tarafından

Allah razı olsun 🥰biraz baktım gündüz sesli bakicam tekrar. Dualari hiç öğretmeye çalışmadım.  yemeğe başlarken bismillah demeliyiz diyorum . Namaz kılarken bazen o da kılıyor :)  namazdan sonra dua edince bak dua ediyorum Allah'tan birşeyler istiyorum sen ne istiyosun diyorum tabi cevap vermiyor daha konuşması çok iyi bir seviyede değil çünkü. Seni kim yarattı diyorum sonra kendim cevap veriyoruz dün ilk defa Allah dedi babası bu soruyu sorunca :) böyle böyle ufaktan ufaktan öğretmeye çalışıyorum. Başka neler yapabilirim önerilerin nedir başka

(5,501 puan) tarafından

Ben ilk 

Rabbin kim Allah 

Dinin ne islam 

Kitabin ne Kuran seni kim yaratti Allah

Allah nerde kalbimizde (elini gogsune koyuyodu daha o zaman benimki de konusmuyodu ) 

Kiblen neresi Kabe 

Peygamberin kim Rasulullah 

(Kimin ummetisin muhammed ummetiyim bunu da ogretebilirsen iyi olur benimkinin ismi muhammed oldugu icin benim ummetim diyo bebekken kendine beybi derdi ben kimin ummetisin derdim beybi derdi gunaha girmeyelim diye ustelemedim onu ) 

Ilk ogrettigim buydu benim ben soruyodum yuksek sesle bunlari soyluyodu dili dondugunce 1 bucuk 2 yasinda baslamistim ben 

Aslinda ben bi masal anlatiyodum ona orda kucuk bi siir vardi bi gun onu okurken yakaladim tam dili donmuyodu ama onu soyluyodu ben hemen hih demekki akilda yer etmeye basladi deyip bunlara baslamistim 32 farzi cok denedim onlar pek keyifli gelmiyo galiba sikiliyo istemiyodu bende yatmadan once okunacak duayi yapardim o tekrarlardi sonra sofra duasini yaptim ister tekrarladi ister tekrarlamadi yemek yaparken okunacak dua da oyle bu 3cunu basina oturup des gibi ogretmedim ben okudum o ister okudu ister okumadi 

Yattim Allah kaldir beni nur icine daldir beni yavas yavas buyut beni yattim sagima dondum soluma melekler sahit olsun dinime imanima 

Elhamdülillah elhamdülillah bu nimeti veren Allah peygamberim Rasulullah her yemekte derim bis mil lah artisn eksilmesin tassin dokulmesin gerisi kesilmesin afiyetle yensin gecmislerin ruhu icin saglarin selameti icin bil hassa Allah rizari isin amin 

Elimi koydum nimete sifa olsun ummete artisn eksilmesin tasin dökülmesin gerisi kesilmesin nasiplisi kimse yesin afiyetle yensin benim elim degil Fatma anamizin eli olsun ben verdim adini Allah versin tadini 

Bunlarin disinda bazen gece uyumakta zorlaninca uyku ayetini tekrarliyodum onu ogrenmis yatmadan onu da okuyo ve cealne nevmekum subata diyo allahumme bismike emitu ve ahya diyo bunu da ben yatmadan sesli okurdum oylelikle ezberlemis 

Rabbi yessir velatu assir Rabbi temmim bil hayr Rabbim kolaylastir zorlastirma hayirla tamamla okuyan cocuklara masaAllah bende okurum insaAllah diyoruz 

Sonra salavat kosesi yaptim pinterestten bulup cicek cizdik birlikte boyadik icine zikirmatik yapistirdik duvara astik hilyei serifin altina astim bi de ona bakarak salavat cekiyo sonrasi dualara basladim iste subhanekeyle rabbena atinayi biliyo gibi tam yerlesmedi ikisinde de takildigi bi yer var o da zamanla oturacak artik boyle yani cocugun durumuna gore degistirebilirsin 

(7,111 puan) tarafından

MaşaAllah çok iyi yetiştiriyorsun ben dualar kısmında pek iyi değilim ezberimde yok maalesef üşeniyorum :( 

(5,501 puan) tarafından

Elhamdülillah canim elinden geldigince ugrasiyorum iste cok sıkılıyor oyuna cevirip yapiyorum hepsini oyle bile sikiliyo bende sogutmak istemiyorum daha 3 bucuk yasinda bogulmasin zamanla olur diyorum artik nasip ben temelini atayim da Rabbim herkese hayirli salih imanli evlat versin insaAllah hangi dualar ezberinde yok olsun once kendin ogren sonra cocuga ogretirsin daha kucuk cocuk olur hepsi zamanla 

-Reklam-

İlgili sorular

+2 oy
14 cevap 395 göst.
0 oy
5 cevap 198 göst.
19 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Didem1993. (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
60 cevap 1,488 göst.
0 oy
4 cevap 209 göst.
23 Mart 2023 Diğer kategorisinde Minikkedi (106 puan) tarafından soruldu