Ben ilk
Rabbin kim Allah
Dinin ne islam
Kitabin ne Kuran seni kim yaratti Allah
Allah nerde kalbimizde (elini gogsune koyuyodu daha o zaman benimki de konusmuyodu )
Kiblen neresi Kabe
Peygamberin kim Rasulullah
(Kimin ummetisin muhammed ummetiyim bunu da ogretebilirsen iyi olur benimkinin ismi muhammed oldugu icin benim ummetim diyo bebekken kendine beybi derdi ben kimin ummetisin derdim beybi derdi gunaha girmeyelim diye ustelemedim onu )
Ilk ogrettigim buydu benim ben soruyodum yuksek sesle bunlari soyluyodu dili dondugunce 1 bucuk 2 yasinda baslamistim ben
Aslinda ben bi masal anlatiyodum ona orda kucuk bi siir vardi bi gun onu okurken yakaladim tam dili donmuyodu ama onu soyluyodu ben hemen hih demekki akilda yer etmeye basladi deyip bunlara baslamistim 32 farzi cok denedim onlar pek keyifli gelmiyo galiba sikiliyo istemiyodu bende yatmadan once okunacak duayi yapardim o tekrarlardi sonra sofra duasini yaptim ister tekrarladi ister tekrarlamadi yemek yaparken okunacak dua da oyle bu 3cunu basina oturup des gibi ogretmedim ben okudum o ister okudu ister okumadi
Yattim Allah kaldir beni nur icine daldir beni yavas yavas buyut beni yattim sagima dondum soluma melekler sahit olsun dinime imanima
Elhamdülillah elhamdülillah bu nimeti veren Allah peygamberim Rasulullah her yemekte derim bis mil lah artisn eksilmesin tassin dokulmesin gerisi kesilmesin afiyetle yensin gecmislerin ruhu icin saglarin selameti icin bil hassa Allah rizari isin amin
Elimi koydum nimete sifa olsun ummete artisn eksilmesin tasin dökülmesin gerisi kesilmesin nasiplisi kimse yesin afiyetle yensin benim elim degil Fatma anamizin eli olsun ben verdim adini Allah versin tadini
Bunlarin disinda bazen gece uyumakta zorlaninca uyku ayetini tekrarliyodum onu ogrenmis yatmadan onu da okuyo ve cealne nevmekum subata diyo allahumme bismike emitu ve ahya diyo bunu da ben yatmadan sesli okurdum oylelikle ezberlemis
Rabbi yessir velatu assir Rabbi temmim bil hayr Rabbim kolaylastir zorlastirma hayirla tamamla okuyan cocuklara masaAllah bende okurum insaAllah diyoruz
Sonra salavat kosesi yaptim pinterestten bulup cicek cizdik birlikte boyadik icine zikirmatik yapistirdik duvara astik hilyei serifin altina astim bi de ona bakarak salavat cekiyo sonrasi dualara basladim iste subhanekeyle rabbena atinayi biliyo gibi tam yerlesmedi ikisinde de takildigi bi yer var o da zamanla oturacak artik boyle yani cocugun durumuna gore degistirebilirsin