0 oy
190 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (297 puan) tarafından

Cocugum tam 2 yasinda. Tuvaleti ogretmek istiyorum ama nasil yapacagimi bilemiyorum her yer kirlenecek mi cunku 1 kere denedim ve otururken cisini yapiverdi. Tuvalete goturmek istedigimde de girmedi agladi. Bu 3 ay onceydi. Alistirma kulodu kullanmadan ogreten var mi ve alistirma kulodu işe yariyor mu?

9 Cevaplar

+1 oy
önce (23,921 puan) tarafından

Hayır çıkarıp atacaksın yatağının altına naylon sereceksin ben kanepe örtülerinin altına bile sermiştim bir ay en en fazla sabredip sonra halıları yıkamaya gönderiyorsun veya hava sıcak ise halıyı komple de kaldırabilirsin 

-Reklam-
0 oy
önce (12,988 puan) tarafından

Yani yanlardan sızdırıyor direk çişin boşalmasını önlüyor en azından. Yani foşşş diye akmiyor çocuk çiş yapınca 😄

0 oy
önce (7,200 puan) tarafından

Öyle bir külot mu varmis🤣bence almamalisin alisirsa kötü bende 15gun önce başladık ilk hafta kötüydü şimdi iyiyiZ

0 oy
önce (5,845 puan) tarafından

Yaşı erken tuvalet eğitimi için :( 3 yaşı beklemeni öneririm. Bu yaşında popo kasları tuvalette ıkınmaya uygun değil.

Alıştırma külodu da dışarıda iyi olabilir ama bence kullanma. Tuvalet eğitiminin amacı çocuğun üstüne çişini kaçırınca rahatsız olup tuvalete gitmeyi istemesidir. Alıştırma külodu giyerse anlamaz çişini kaçırdığını

önce (6,671 puan) tarafından

Alıştırma külotlari normal bezler gibi değilmiş hissediyormus çocuk çişini yapınca. Ayrıca her çocuk bir değidir. Kimisi üç yaşında öğrenir kimisi İki yaşında kimisi bir. Başka ülkelerde bizim kadar beklemiyormus anneler

önce (297 puan) tarafından

Abimin cocugu benim cocuktan 2 ay kucuk olmasina ragmen kaka yapacagi zaman bir yere çömelip yapiyor tuvalet egitimi almadigi halde.  aynisini tuvalette de yapabilir 3 yasini beklemeye gerek yok bence de cogu insan 2 yasinda ogreniyor ve bir sorun yasamiyor. 

önce (427 puan) tarafından

Avrupada 3.aydan itibaren tuvalet iletişimi verilir bebeklere o yüzden 2 yaş bile geç sayılır (özel bi durum olmadıkça) ben YeniZelanda'da yaşıyorum bana bu konuda uzaylıymışım gibi davranıyorlar çocugum bezli olduğu için oğlum 2.5 yaşinda ve konuşma gecikmesi var tuvalet iletişimine başladık ben başarısız oldum eşimle yola devam ediyor oğlum o bu işin uzmanı sanırım beceriksizlik bende

Benim bahsettiği şey geleceğe yönelik bir sorun. Çocuğun kabiliyeti ile ilgili değil. Tuvalet eğitimini erken ya da yanlış almış bireylerde makat çatlağı, hemoroit gibi sorunlar oluyor. Bundan bahsediyorum. Özellikle erkek çocuklarda kaka daha zor atılıyor sebebini doktor anlattı da unuttum, bize de 30 aydan önce denemeyin dedi. 34 aylıkken tamamladım ben de.

Avrupa'da hemen her yetişkinde makat sorunu var maalesef :/ Bir sebebi de tuvalet eğitimi.

Çocuğun kaslarının hazır olup olmadığını anlamanın da yolu var bu arada. Merdiven çıkarken izleyin, adımlarını art arda atabiliyorsa hazırdır. Atamıyor ve önce bir adım atıp sonra diğerini yanına koyuyorsa hazır değildir.

Tuvalet iletişimi en doğrusu aslında, ama bizde bu yaygın değil. Tuvalet iletişimi olan bir bebek için tuvalet eğitimi zaten otomatik olarak ortadan kalkıyor. @Soslu tavuk Eşim de istedi bunu ama bana zor geldi yapamadım

Tuvalet iletişimi bakımverenin sürekli evde çocukla olması gerekiyor ilk öğretme için daha sonrasında çocuk verilen işaretle zaten ebeveynle tuvalete gidiyor oysa benim çocugum sabah hocasının yanında öğlen sporda akşamda babasıyla sevgi yumağında o yüzden ben zamanını yakalayamıyorum ve öğretmede yetersiz kalıyorum oysa eşim hem öğretebiliyor hem zamanlamasını anında yakalıyor Avrupa'da yillardan beri bunu bildikleri için his mi ne adını koyamıyorum ne öğretmede ne zaman yakalamada sorun yaşamıyorlar biz Türk usulunden devam en iyisi 

Eşin yabancı mı

Evet Yeni Zelanda'dalı

0 oy

Ortalık batmamasi için almak mantıklı ben de alacağım ama hangisini alayım karar veremedim

0 oy
önce (134 puan) tarafından

Ben almadım öğrenene kadar artık tuvalete gidiyordu alıştı sonra aldım dışarı çıkarken yada yolculuk yaparken giydirdim tuvalete yetiştiremeyince kacırınca üstü kirlenmesin diye ama hep giydirmedim alışır diye sonra tutmayı öğrendi bir daha da giydirmedim

0 oy
önce (14,561 puan) tarafından

Kullanmadım ben , komple çıkardım bezi 

Oğlumu alıştıracağım bende bu sefer her yer batacak gibi 

Kolaylıklar diliyorum 

0 oy
önce (3,850 puan) tarafından

bişey yaramıyor ki canim oda geçiriyor

0 oy
önce (17 puan) tarafından

Bn aldım ama çocuğum kullanmak istemedi hiç lazımlıga oturmak istemiyordu erkek çocuğu Pet şişeye bile yapmıyordu ama en sevdiği şey akülü araba diğer evde duruyordu  eger tuvaletini yaparsan getiririm seni akülü araba ya diye 1-2 altına kaçırdı ama sonra dan yaptı lazımlıga daha yeni olmasına rağmen gece bile bezlen miyor altında yapmıyor belki size de fikir olur sevdiği şeylerle ödüllendirebilirsin 

önce (297 puan) tarafından

Beni o kadar anlamiyor. Benimkine oyle bir sey yapsam inat eder aglar . Senin cocuk kac yasindaydi ogrendiginde

önce (17 puan) tarafından

2.5 yaslarında denedim tuvalete alıştırmayı fakat oturmak dahi istemedi 3.5 yaşında başladım öyle böyle 4 yaşına kadar tam manasıyla oturdu taşlar yerine 

İlgili sorular

+2 oy
7 cevap 190 göst.
26 Ağustos 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Pakize333 (6,671 puan) tarafından soruldu
+2 oy
11 cevap 274 göst.
22 Mayıs 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Nare88 (299 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 211 göst.
20 Eylül 2023 Diğer kategorisinde B. Sema (688 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 145 göst.
5 Nisan 2023 Diğer kategorisinde O bir anne... (1,193 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,193 soru

24,121,463 cevap

333,490 kullanıcı

...