Kızım 2 buçuk yaşında Gün içinde genelde parkta oluyoruz sonra gelip yemek ,uyku vs .Bu durumda kurtarıci olarak alıştırma külodu almak istiyorum.Yani genel olarak ovuyolar ama bilemedim .Siz nasıl birşey önerirsiniz ? Yıkanabilir ,kullan at vs
Onu kullanırken biz bezi bırakamadık, onu takmadım öyle bıraktık onunlayken bez sanıp çişini daha çok yapıyordu sanırım oğlm
Bizde hiç kullanmadık. Kalın rahatsız edici bir ürün. Bezi andırıyor zaten
bende aldim ama bende bundan korkuyorum. bayram sonrasi baslicam bende cok kararsizim bez sanarmi diye
Ya bence hic takma, onunlayken birakamadik biz 3. Denememde onu takmadım öyle bıraktık.
Ama her çocuk bi değil tabi.
ayenn bi bakarim duruma gire . ilk iki gun iser zaten ortaliga iserse iki gun deniyim onunla. olmassa 3. gun takmam
Geceleri kuru kalkıyorsa alıştırmaya başlayın yoksa zorlamayın derim. Çünkü alıştırmaya başlamanın en büyük belirtisi gece kuruluğu. Bende oğlumu 2 yaş civarında alıştırmak istedim. Ay şunun çocuğu 2 yaşında bıraktı ay bunun çocuğu 2 yaşında bıraktı dediler dediler bende çocuğum geri ki kaldı tembellik mi ettim acaba dedim denedim ama olmadı zorlamadım. 3 yaşına bir ay kala birkaç günde öğrendi. Yatağından başka bir yere de kaçırmadı. Her çocuk bir değil tabii ki ben bir tutarak hata ettim.
Yok başkasının çocuğuyla tabiki de bir tutmam hepsi aynı değil .zaten bu süreç hemen oldu bittiye gelmiyoki 1 yılı bile geciyo .3 yaşında elbette artık idrak eder hem de sizde zorlanmamissinizdir ne güzel
Evet çok şükür öyle koltuktu halıydı bir yere yapmadı çişini. Sadece gece geç vakit sıvı tükettiyse ıslattı yatağını. Onu da farkedince uykusunun arasında tuvalete kaldırdım bir kere o kadar.
Alıştırma külotları genellikle yıkanıyor zaten. Diğer türlü bezle aynı olur. Başta almak istedim ama sonra gerek olmadığını düşündüm. Her halükarda altlarına kaçırıyorlar. Birde bir kaç tane külot alıp, sürekli yıkamak gerekiyor. Fazlaca külot ve pijama yeterli. Yatak için de alez olması kafi.
Şimdi şöyle yani gün içinde nasıl halledebilirim çiş işini hala baslayamadim tam olarak .o gün dışarı çıkmadan evde öğretmeye çalışsam hicbirsey takmadan az çok anlar mı acaba
Nasıl ilerleyeceği tamamen çocuğa bağlı. Bezi tamamen çıkarmalısınız. İlk 1-2 gün evde durup yada akşama doğru çıkarsanız bence daha iyi. O sürede durumu kavrar. Bolca külot ve pijama hazırda bulundurun. Parka gidecekseniz aynı şekilde hep yedek olsun. İlk zamanlar çoook kaçırma oluyor, çok normal.
Anladım çok teşekkür ederim
Ben aldım çünkü heryer çiş oluyordu
İki tane aldım ben dönüşümlü kullaniyordum
Nerden aldnz
Bebek magzalarindan şimdi dört yaşında benim kizim
Bende niyetlendim niyetlendim pna firsat olupta alamadim bi anlik gaza gelip wc egitimine de baslamis bulundum valla hic gerek kalmadan alisti sayilir cok sukur bence alma onu da yikcan kilodu da yikcan ayniya geliyo
Evdeyken alıştırma külodu kullan çünkü herler batıyor öyle , dışarı çıkarken park vs kullanma
Kızımın iki tanesi vardı ikisini de beğenmedim çok kullanışsızlar sızdırıyorlar
Ben aldigima pisman oldum cunku 3 gunde birakti bezi cok şükür ve yaz oldugu icin onunla cok rahatsiz oldu, yani tam.risk alıp kilotla gezdirmek daha iyi
Doktorlar önermiyor direk herşeyi bırakın diyor ki doğrusuda bu canım
Biz ilk zamanlar hep.evdeydik. her 15 dk da bir tuvalete götürdüm. Öyle tuvaleti gelinxe hemen söyleyecek zannetme. Alıştırma külodu ben almadım. Günde 15 kere altına kaçırdı ilk zamanlar. Yıka kurut alıştırma külodu yetmez yani. Çok kıyafet gerekli. Artık yaz gerçi çabuk kurur.
Çocuk yine altına yapacak bu şekilde tuvalete yapması gerektiğini öğrenemez ki gerekirse kaçıra kaçıra ama tutması gerektiğini görerek alışmalı bence
Teşekkürler almasam daha iyi o zmn
1,477,837 soru
24,189,114 cevap
336,801 kullanıcı