Hayırlı günler hanımlar... dünden beri ćıkmıyo aklımdan buraya yazıp içimi dökmek istiyorum
Dün akşam bi kaç aile bi parkta toplandık oturduk çocuklarla falan eşimin akrabaları oluyolar, çocuklar koşturuyodu benim özel gereksinimli çocuğum var 4 buçuk diğer çocukta 9 yaşında neyse benimki kızla oynamak istedi peşinden ayrılmadı kız uzandı babasının yanına benimkide diz üstü oturup kıza yaslandı oyun istiyodu kızda mızmızlandı, annesidr ne mızmızlanıyon itsene üstünden çocuğu dedi o an bilmiyorum niye bişey demedim yani çok kızıyorum kendime içim içim yiyo dündrn beri
Yanımdaki diğer kadın dedi güleren ne demek itekle çocuğu dedi, oda diyo işte savunabilsin kendini diye diyorum
Tamamda küçücük çocuğa karşımı savunsun yani bildiğin çocuğu üstündrn o tarafa ar diyo
Yani diyebilirdi kızım kalk doğrul zaten senden uzaklaşır çocuk
Eşimde rahatsız oldu bu durumdan 5 dk sonra kalktık o ortamdan eve geldik , biz böyle durumlarda ortamdan uzaklaşmayı tercih ediyoruz ama içimde çok kaldı niye bişey demedim
Bu şahıs lafa geldimide ayy her Abdullahı gördüğümde ( benim çocuğu ) o gece uyuyamıyorum ona üzülmekten diyen biri , ne kadar samimi olabilirki dün akşamki hareketinden sonra
Ah cnaim çocuklarımız konusunda hassasiz iste, seninki özel çocuk olduğu için de ekstra takmışsin kafana. Bu gibi durumlarla çoğu anne karşılaşıyor İnan. Hem o sondaki cumlene de bakılırsa çok patavatsız biri belli. Bir insanın damarına basmak gibi cümleleri.
Haklısın onunkide çocuk ama itsene üstünden demesi bana çok acımasızca geldi
Son cümleye daha çok takıldım ben çok şükür çocuğunun eli ayağı tutuyor yani kendisine üzülsun böyle bir karaktere sahip olduğu icin
Kendince üzüldüğünü söylüyo
Sen daha iyi bilirsin canm bazen o an küçükte olsa bir tepki vermek lazm insanın içinde kalıyor
Öyle valla çok kaldı içimde
Son cümlesi beni sinir etti.
Gıcık gıcık ne o öyle.
Gerçekten üzülen biri bunu demez samimiyetsizliği ordan belli
Öyle zaten
O kişiden uzak dur aynı şeyi derse cocougum gibi sende yok benm cocugumdur sen kendi cocuguna kendisini korumayı itmeyi öğret canm de geç anlar o
Öyle yapacam zaten ki daha aynı ortama girmeyi düşünmüyorum
Toplum malasef böyle ben okurken üzüldüm sizi düşünemiyorum...
Bende çok üzüldüm ve kendime kızdım niye bişey demedim diye
Kalkmakla iyi yapmışsınız. Özel bir çocuğa karşı nasıl davranacağını bilmeyen biri. Ki özel durumu olmasa dahi, hadi itikle denmez.
Öyle tabii
Çok kötü olduk éşimle zaten
Haklısın ben olsam bende takardım ve asla aynı ortamda oturmazdim özel gereksinimli çocuğa karşı nasıl davranması gerektiğini de bilmesi lazım çocuğunu artık herkes kendini savunsun tarzı yetiştiriyor kimse sevgi merhamet saygı empati duygusunu aşılama ihtiyacı hissetmiyor Allah yardımcınız olsun
Sağol canım Allah razı olsun
Bende bunu diyorum yani savunmasinı benim çocuğumdamı òğrenecek
Maalesaf artık böyle olmuşlar benim çocuğum da sessiz sakin bakıyorum bunu kullanan insanlar oluyordu çocuğunun gözünü benim çocukla açmaya çalışan zarar mi veriyor sessiz kalıyordu bunu başka çocuklarda gülerken gördüm o zaman kim olursa olsun yolları ayrdim
En iyisi yaptın bende baksam başa çıkamıyorum daha aynı ortama girmem o insanlarla
Böyle kesimler hiç samimi gelmiyor bana
Uyuyamıyorum üzülmekten bu davranışından da belliymiş çok samimi olduğu
Aynrn zaten dünkü hareketi belli etti kendini
Özel gereksinimli çoçuklara üzülmesin ler hatta aklına gelince uykusu falanda kaçmasın . onlara her çoçuk gibi baksınlar. Her insana baktıkları gibi. Ben inanıyprumki özel gereksinimli çoçuklar seçili ailelere veriyor Rabbim özel bebeği banada nasip oldu. Benim kızımda yürüyemiyor ama zihinsel aklı yerinde olduğu için bana anne dediği şarkı söyledigi için kızdıgında bagırdıgı için şükür ediyorum. Biz anneler biraz daha yumuşak oluyoruz çoçuklar konusunda çok cabbarım güçlüyüm ama aklıma kızım gelince gözüm dolar. Gerekene gerektiği yerde cevabını vermeli ki aynı şeyi yapamasın. Ama olurki bir sebebten aynı ortama tekrar girdiniz. Bu sefer sen direk korursun çoçugunu. Dokunma sen oğlum mazallah itikle falan derler dersin .
Haklısın ama malesef o kadar acıyarak bakıyolarki
parkta, sokakta , hastanede, hatta bugün avmye gittik bi adamın bakışı gitmiyo aklımdan òyle acıyarak baktıki yavruma içim gitti eşimde farketmiş
Allah sanada kolaylık versin
Aynen öyle Rabbim bizlere melek emanet ediyo
ben zaten çocuğumu koruyorum fiziki olarak sürekli peşindeyim , bizimdr yürümede sıkıntı var ve hiç konuşamıyo malesef
Ama işte bu gibi durumlarda o an bişey diyemiyorum sonra kızıyorum kendime
Hatta bazen çıkarasım gelmiyo insanların acıyarak, şaşırarak,tuhaflayarak bakişlarından
Ama yok diyorum çocuğuma bunu yapamam istedikleri kadar baksınlar elimi bîrakıp yürüyo, koşuyo haliyle sık sık düşüyo ama kendi kalkıyo , dişarda inanılmaz mutlu oluyo minik tırtılım
Sakın kapatma eve. Birisi dik dik bakarsa çoçugunu sende onun gözünün içine bak dik dik. Biz eve girmiyoruz nerdeyse bebek arabasıyla geziyoruz sürekli. Parkta her çoçuk gibi oynuyamıyo daha çok ben yoruluyorum onu oynatırken ama olsun Rabbim muhakkak mükafatını verir. Şükürki Rabbim çuklarımızı bizim gibi bakan seven koruyan aileye nasip etmiş.
Niye uz7luyormus onun çocuğu ilerde belki özel çocuk olcak garantimiz varmis böyle insanlardan acil.uzak dur
Zaten daha aynı ortama sokmam çocuğumu
Susmamaniz gereken yerde susmayın ya ne demek eşekkk kadar çocuğa ** diyebiliyor söz konusu cocugumsa babami tanımam kimse kusura bakmasın o kadını iticen bir tarafa asıl ki o yaştaki çocukta kendini savunmayı bilir zarar vermek istemediği için söylemiş dengesiz karı sinir oldum
Işte ben bu durumlarda o an bişey demiyorum sonra neden demedim diyip kızıyorum kendime
Canım senin çocuğuna üzülen birisi
Çocuğu ittir demez
Annelik bu değil
Benim çocuğumda özel eğitimli
Epilepsi otizim tanısı var
Oğlumun gözünün içine bakıyorum
İçim eriyor
Bunu bilmeyen anlamaz
Pabucumun annesi o kadın
Mesafe koy
Aynı ortamlara da girme
Sinir oldum
Zaten daha aynı ortama gireceğimi düşünmüyorum
saģol canım
Tamamen laf olsun diye samimiyetsizce kurulmuş bir cümle aynada gördüğüne üzül sen patavatsız
Kendince sevdiğini samimiyetini dile getiriyodu işte ama dünkü yaptığı hareket zaten samimiyetsizliğini gòsterdi
Senin çocuğuna ne için acıyacak ki ? Kimsenin daha hikayesi bitmiş değil . Büyük lokma ye büyük söz söyleme demiş büyüklerimiz. Sen cevap vermemekle en büyük erdemliği yapmışsın taktir ediyorum seni ve eşini . Oğlunu da o ortamdan uzaklaştırıldığın için ayrıca tebrik ediyorum. Rabb'im sana bir melek vermiş elhamdülillah çok iyi sahip çıkıyorsun ❤️
Biz zaten her zaman en fazla yaptığimız ortamdan uzaklaşmak ama bazende doğrusu bumu acaba diyorum niye ufakta olsa bişey demedim diyorum
Onu Rabbim bana emanet verdi binlerce şükür,gözümdende sakınıyorum, benim meleğim minik tırtılım
Ama işte mizacım bu benim pek bişey diyemiyorum o anda
Saģol canım Allah razı olsun
Bu durum benim başıma gelse yüksek ihtimalle çok kırılırdım ben. O an ne tepki verirdim bilmiyorum ama bildiğim birşey varsa insanlar çok patavatsız. Ben Melek bir çocuk gördüğüm zaman bile asla dönüp bakmam ailesi acıdığımı falan düşünmesin diye
Bence kadın kötü niyetle dememiştir çocuğuna hani sen büyüksün anlamında söylemiştir boşuna takmışsın kafana canım
Dedim ya diğer kadın ne demek itekle diyince oda kızımın kendini savunmasını istiyorum bana mızmızlanmasın diye diyorum dedi
1,488,537 soru
24,331,905 cevap
345,695 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın