+3 oy
722 göst.
önce Diğer kategorisinde (843 puan) tarafından

Hayırlı günler hanımlar... dünden beri ćıkmıyo aklımdan buraya yazıp içimi dökmek istiyorum 

Dün akşam bi kaç aile bi parkta toplandık oturduk çocuklarla falan eşimin akrabaları oluyolar, çocuklar koşturuyodu benim özel gereksinimli çocuğum var 4 buçuk diğer çocukta 9 yaşında neyse benimki kızla oynamak istedi peşinden ayrılmadı kız uzandı babasının yanına benimkide diz üstü oturup kıza yaslandı oyun istiyodu  kızda mızmızlandı, annesidr ne mızmızlanıyon itsene üstünden çocuğu dedi o an bilmiyorum niye bişey demedim yani çok kızıyorum kendime içim içim yiyo dündrn beri 

Yanımdaki diğer kadın dedi güleren ne demek itekle çocuğu dedi, oda diyo işte savunabilsin kendini diye diyorum 

Tamamda küçücük çocuğa karşımı savunsun yani bildiğin çocuğu üstündrn o tarafa ar diyo

Yani diyebilirdi kızım kalk doğrul zaten senden uzaklaşır çocuk 

Eşimde rahatsız oldu bu durumdan 5 dk sonra kalktık o ortamdan eve geldik , biz böyle durumlarda ortamdan uzaklaşmayı tercih ediyoruz ama içimde çok kaldı niye bişey demedim

Bu şahıs lafa geldimide ayy her Abdullahı gördüğümde ( benim çocuğu ) o gece uyuyamıyorum ona üzülmekten diyen biri , ne kadar samimi olabilirki dün akşamki hareketinden sonra 

15 Cevaplar

+5 oy
önce (1,944 puan) tarafından

Ah cnaim çocuklarımız konusunda hassasiz iste, seninki özel çocuk olduğu için de ekstra takmışsin kafana. Bu gibi durumlarla çoğu anne karşılaşıyor İnan. Hem o sondaki cumlene de bakılırsa çok patavatsız biri belli. Bir insanın damarına basmak gibi cümleleri. 

önce (843 puan) tarafından

Haklısın onunkide çocuk ama itsene üstünden demesi bana çok acımasızca geldi 

-Reklam-
+4 oy
önce (18,354 puan) tarafından

Son cümleye daha çok takıldım ben çok şükür çocuğunun eli ayağı tutuyor yani kendisine üzülsun böyle bir karaktere sahip olduğu icin

+1

Kendince üzüldüğünü söylüyo 

önce (18,354 puan) tarafından

Sen daha iyi bilirsin canm bazen o an küçükte olsa bir tepki vermek lazm insanın içinde kalıyor 

Öyle valla çok kaldı içimde 

+2 oy
önce (2,634 puan) tarafından

Son cümlesi beni sinir etti.

Gıcık gıcık ne o öyle. 

Gerçekten üzülen biri bunu demez samimiyetsizliği ordan belli 

Öyle zaten 

+2 oy
önce (1,831 puan) tarafından

Haklısın ben olsam bende takardım ve asla aynı ortamda oturmazdim özel gereksinimli çocuğa karşı nasıl davranması gerektiğini de bilmesi lazım çocuğunu artık herkes kendini savunsun tarzı yetiştiriyor kimse sevgi merhamet saygı empati duygusunu aşılama ihtiyacı hissetmiyor Allah yardımcınız olsun 

Sağol canım Allah razı olsun

Bende bunu diyorum yani savunmasinı benim çocuğumdamı òğrenecek 

önce (1,831 puan) tarafından

Maalesaf artık böyle olmuşlar benim çocuğum da  sessiz sakin bakıyorum bunu kullanan insanlar oluyordu çocuğunun gözünü benim çocukla açmaya çalışan zarar mi veriyor sessiz kalıyordu bunu başka çocuklarda gülerken gördüm o zaman kim olursa olsun yolları ayrdim 

En iyisi yaptın bende baksam başa çıkamıyorum daha aynı ortama girmem o insanlarla

+2 oy
önce (15,821 puan) tarafından

Böyle kesimler hiç samimi gelmiyor bana 

Uyuyamıyorum üzülmekten bu davranışından da belliymiş çok samimi olduğu 

Aynrn zaten dünkü hareketi belli etti kendini 

+2 oy
önce (99 puan) tarafından

Özel gereksinimli çoçuklara üzülmesin ler hatta aklına gelince uykusu falanda kaçmasın . onlara her çoçuk gibi baksınlar. Her insana baktıkları gibi. Ben inanıyprumki özel gereksinimli çoçuklar seçili ailelere veriyor Rabbim özel bebeği banada nasip oldu. Benim kızımda yürüyemiyor ama zihinsel aklı yerinde olduğu için bana anne dediği şarkı söyledigi için kızdıgında bagırdıgı için şükür ediyorum. Biz anneler biraz daha yumuşak oluyoruz çoçuklar konusunda çok cabbarım güçlüyüm ama aklıma kızım gelince gözüm dolar. Gerekene gerektiği yerde cevabını vermeli ki aynı şeyi yapamasın. Ama olurki bir sebebten aynı ortama tekrar girdiniz. Bu sefer sen direk korursun çoçugunu. Dokunma sen oğlum mazallah itikle falan derler dersin . 

önce tarafından düzenlendi

Haklısın ama malesef o kadar acıyarak bakıyolarki

parkta, sokakta , hastanede, hatta bugün avmye gittik  bi adamın bakışı gitmiyo aklımdan òyle acıyarak baktıki yavruma içim gitti eşimde farketmiş 

Allah sanada kolaylık versin 

Aynen öyle Rabbim bizlere melek emanet ediyo 

ben zaten çocuğumu koruyorum fiziki olarak sürekli peşindeyim , bizimdr yürümede sıkıntı var ve hiç konuşamıyo malesef

Ama işte bu gibi durumlarda o an bişey diyemiyorum sonra kızıyorum kendime 

Hatta bazen çıkarasım gelmiyo insanların acıyarak, şaşırarak,tuhaflayarak bakişlarından 

Ama yok diyorum çocuğuma bunu yapamam istedikleri kadar baksınlar elimi bîrakıp yürüyo, koşuyo haliyle sık sık düşüyo ama kendi kalkıyo , dişarda inanılmaz mutlu oluyo minik tırtılım

önce (99 puan) tarafından

Sakın kapatma eve. Birisi dik dik bakarsa çoçugunu sende onun gözünün içine bak dik dik. Biz eve girmiyoruz nerdeyse bebek arabasıyla geziyoruz sürekli. Parkta her çoçuk gibi oynuyamıyo daha çok ben yoruluyorum onu oynatırken  ama olsun Rabbim muhakkak mükafatını verir. Şükürki Rabbim çuklarımızı bizim gibi bakan seven koruyan aileye nasip etmiş. 

+1 oy
önce (2,672 puan) tarafından

O kişiden uzak dur aynı şeyi derse cocougum gibi sende yok benm cocugumdur sen kendi cocuguna kendisini korumayı itmeyi öğret canm de geç anlar o

Öyle yapacam zaten ki daha aynı ortama girmeyi düşünmüyorum

+1 oy
önce (1,741 puan) tarafından

Toplum malasef böyle ben okurken üzüldüm sizi düşünemiyorum...

Bende çok üzüldüm ve kendime kızdım niye bişey demedim diye 

+1 oy
önce (3,665 puan) tarafından

Kalkmakla iyi yapmışsınız. Özel bir çocuğa karşı nasıl davranacağını bilmeyen biri. Ki özel durumu olmasa dahi, hadi itikle denmez. 

Öyle tabii

Çok kötü olduk éşimle zaten

+1 oy
önce (22,008 puan) tarafından

Susmamaniz gereken yerde susmayın ya ne demek eşekkk kadar çocuğa ** diyebiliyor söz konusu cocugumsa babami tanımam kimse kusura bakmasın o kadını iticen bir tarafa asıl ki o yaştaki çocukta kendini savunmayı bilir zarar vermek istemediği için söylemiş dengesiz karı sinir oldum 

Işte ben bu durumlarda o an bişey demiyorum sonra neden demedim diyip kızıyorum kendime 

+1 oy
önce (3,600 puan) tarafından

Niye uz7luyormus onun çocuğu ilerde belki özel çocuk olcak garantimiz varmis böyle insanlardan acil.uzak dur

Zaten daha aynı ortama sokmam çocuğumu 

+1 oy
önce (5,716 puan) tarafından

Tamamen laf olsun diye samimiyetsizce kurulmuş bir cümle aynada gördüğüne üzül sen patavatsız 

Kendince sevdiğini samimiyetini dile getiriyodu işte ama dünkü yaptığı hareket zaten samimiyetsizliğini gòsterdi

+1 oy
önce (475 puan) tarafından

Senin çocuğuna ne için acıyacak ki ? Kimsenin daha hikayesi bitmiş değil . Büyük lokma ye büyük söz söyleme demiş büyüklerimiz. Sen cevap vermemekle en büyük erdemliği yapmışsın taktir ediyorum seni ve eşini . Oğlunu da o ortamdan uzaklaştırıldığın için ayrıca tebrik ediyorum. Rabb'im sana bir melek vermiş elhamdülillah çok iyi sahip çıkıyorsun ❤️

Biz zaten her zaman en fazla yaptığimız ortamdan uzaklaşmak ama bazende doğrusu bumu acaba diyorum niye ufakta olsa bişey demedim diyorum 

Onu Rabbim bana emanet verdi binlerce şükür,gözümdende sakınıyorum, benim meleğim minik tırtılım 

Ama işte mizacım bu benim pek bişey diyemiyorum o anda 

Saģol canım Allah razı olsun  

önce (475 puan) tarafından

Bu durum benim başıma gelse yüksek ihtimalle çok kırılırdım ben. O an ne tepki verirdim bilmiyorum ama bildiğim birşey varsa insanlar çok patavatsız. Ben Melek bir çocuk gördüğüm zaman bile asla dönüp bakmam ailesi acıdığımı falan düşünmesin diye 

0 oy
önce (807 puan) tarafından

Canım senin çocuğuna üzülen birisi 

Çocuğu ittir demez 

Annelik bu değil 

Benim çocuğumda özel eğitimli 

Epilepsi otizim tanısı var

Oğlumun gözünün içine bakıyorum 

İçim eriyor 

Bunu bilmeyen anlamaz 

Pabucumun annesi o kadın 

Mesafe koy 

Aynı ortamlara da girme 

Sinir oldum 

Zaten daha aynı ortama gireceğimi düşünmüyorum

saģol canım

0 oy
önce (41 puan) tarafından

Bence kadın kötü niyetle dememiştir çocuğuna hani sen büyüksün anlamında söylemiştir boşuna takmışsın kafana canım 

Dedim ya diğer kadın ne demek itekle diyince oda kızımın kendini  savunmasını istiyorum bana mızmızlanmasın diye diyorum dedi

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 535 göst.
15 Ağustos 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Busrabusra0 (976 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 1,024 göst.
26 Ocak 2019 Aile & Aşk kategorisinde Mrym♡♡ (398 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 675 göst.
21 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Babysmom (804 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 497 göst.
23 Haziran 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,038 soru

24,119,501 cevap