+1 oy
570 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (442 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Böyle insanlara biz canımızı emanet ediyoruz 

Bebeğimle yatırdilar bizi sadece sarı bir kusma için ve nefesiz kaldı diye aslında doktor hiç birseyi yok dedi ama ne olur ne olmaz yatış önerdi bizde tam dedik 

Bebeğimin akşam ateşi çıktı 39 derece hiç birşey yapmıyorlar sabaha kadar ıslak bez koydum kolunun altına hastanede olmama rağmen 

image

bebeğim ne zaman iğne olsa ateşi çıkar ambulansta paramparça ettiler 3 defa oynadılar hastaneye geldik yok serum gitmiyor dediler yine açtılar ayağına taktılar ve bu sabah bebeğimin kolunu açıyor hanfendi hakaret etmek istemiyorum bir tutuşu var sanki yetişkin eli tutuyor gibi bebeğimin bileği mosmor oldu 3.4 delik açıp saçma sapan bir şekilde kan gelmiyor damar yolu yok demeleri bebeğim hasta bide ağlama krizine girdi artık ağlamıyor diyorum bırak bırakmıyor elini iyice sikiyor dedim sen kimsin böyle davranıyorsun bebeğime oda bana diyor sen kimsin  iyice kavga ettik Allah'ından bulsunlar bebeğime yatış önerdiklerinde keşke kabul etmeseydim.evde en azından banyo yapardım ne biliyim birşeyler yapardım burda maf olduk

15 Cevaplar

+9 oy
önce (5,449 puan) tarafından

15 yıldır yoğun bakım hemşiresiyim belirtmemdeki sebep olayın tamda içerisindeyim hala çocuğumla ilgili birşey olunca ben çıkarım babası ilgilenir soğukkanlı ve matanetli olduğu için anne yüreği o durumlarda çok fazla hassas oluyor 

Büyük insanda dahil ateş yükseldikçe damar bulmak zor oluyor ki yavrucaklardan bahsediyoruz 

Tabi her meslekte olduğu gibi iyi insanda var kötü insanda rabbim iyilerle karşılaştırsın 

Sizede çok geçmiş olsun

önce (656 puan) tarafından

Benim de çocuğum acilde yüzlerce kez iğneyle delindi ama tecrubelerime dayanarak şunu diyebilirim çocuk  acillere yeni mezun tecrübesiz vb hemşireler koymasinlar bunun çocuğun damar yolunu bulamamakla alakası yok tecrübeli tek delisinde nasıl bulabiliyor o zaman dikkat ettim yaşı büyük ve yıllanmış kişiler tek batirista buluyor ama tecrubesizler en az beş kez deliyor 

önce (442 puan) tarafından

Aslında ben çok soğuk kanlı biriyimdir ve bebeğim dün ateşi vs yoktu kusma için geldik çocuğumu perişan Etiler giden gelen ordan çıkarıp oraya takıyor olucak şey değil bu Sabah kadının yaptığı çok acimasizdi bir bebeğin eli öyle sıkılmaz şuan mosmor Allah'ından bulsunlar bebeğimden ses çıkmadı öyle bağırdım yoksa bende biliyorum işini yaptıklarını vs 

önce (3,333 puan) tarafından

Renklihatıra o kadar haklı ki.. Trabzon Yıldızlı (Medical Park) hastanesi. Aynı olay başıma geldi. 7 günlük çocuğumu delik deşik etti asistan. Çocuk artık morarınca(bir yandan da ikiziyle uğraşıyorum) kızmaya başladım . Hemen kidemli hemşire o sırada yanındaydı ve diğer hemşirenin başında bekliyordu. Müdahale etti ve ilk seferde taktı. Halâ verdiğim tepkinin azlığına yanarım.

önce (98 puan) tarafından
+1

Aynı şeyleri sürekli bende yaşıyorum stajer 10 kere deliyor damar yolunu bulamıyor en son kavga ediyorum imza atıcam tedavi istemiyorum dediğimde son kez deneyeceğiz başka yok deyip yaşça  ileri birini getirip tek seferde açılıyor damar yolu kan fışkırıyor hatta sonra gel helal et hakkını gidip yetişkinlerde denesinler kendilerini. İncecik kolları ayakları delik deşik ederek değil. Ama bunun için mutlaka kavga çıkartıp bagırıp çagırmamazı beklerler mutlaka

-Reklam-
+3 oy
önce (15,129 puan) tarafından

Ateşi olduğu için damar yolu bulunamıyor. Geçmiş olsun. Sarı safra kusmuş ateş de yüksek diyorsun muhtemelen crp yüksek.

Ateşi yoktu dün gece başladı 

önce (15,129 puan) tarafından

Ateş sonrasında gelmiş işte çocuk hastaneye gitti diye ateşlenmedi zaten hastaydı yani. Safra kusmuş diyorsun muhtemelen bebekte enfeksiyon var. Bir kızım var koca kız oldu Bi de bebeğim var o yolları çok gördüm ondan diyorum 

+2 oy
önce (1,992 puan) tarafından

Aslında işini yapmışlar. Anneleri kadar şefkatli olsalar bu işi nasıl yapacaklar? Ben  bebeklerde damar yolu açıldığını gördüğümde ayy yazık nasıl da ağlıyor minicik nasıl o kollara iğne yapabiliyorlar diyerek iç geçirirdim. Ama onlar da benim gıbi düşünse hissetse bu iş çok Zor olur yapamazlar hatta. Damarı görmek için sıkmış olmalı ki serum gıtmıyorsa mecbur başka damar yolu arıyacaklar. Bu durum haklı olarak sizi üzmüş. Çok geçmiş olsun 

image

Bebeğimin bileğine bakar mısınız olucak şey mi inanmıyorsunuz ama ha**yvan muamelesi yaptı kadın bebeğimin kolunu nasıl sıkıyordu bebek iğneye değil bence buna ağladı o kadar
+2 oy
önce (534 puan) tarafından

Yüksek ateşte maalesef damar yolu bulunamıyor bizde geçen hafta yattık 11 aylık oğlumda da bulamadılar kol bacak el üstü her yeri denediler en son ayak üstünden buldular bebeklerin cildi de hassas olunca hemen morarıyor maalesef benim sabit tutabilmek için tutuğum kolu bile morarmıştı oğlumun. Kızımda da bebekliğinden beri 3 ayda bir kan alınması gerektiği için süreci biliyordum maalesef bebekerin damarları da ince olduğu için kolay bulunmuyor ateşliyken tamamen kayboluyor o damarlar. Geçmiş olsun.

Sonradan ateşi çıktı önceden hiç birşeyi yoktu hafif Sarı kusması oldu keşke hiç getirmeseydim doktora çok pişmanım evde iglestirebilirdim

+1 oy
önce (6,859 puan) tarafından

Cnm cook haklısın ama ateş yüksek olunca damar yolu görünmüyor.  Benim oğlumda enfeksiyondan yattı ateş 40 acil yatış dediler  oğlum tepkisiz dümdüz yatıyordu Allah'ım bir daha yaşatmasın. 

Hastamedki 5 doktor birden geldi acamadi ağlıyordu bn. Ağlıyordum . Acmalari lazımdı  enfeksiyondan Allah'ım muhafaza vefat eden bebekler bile oluyor. Sonra lütfen verin sakinlestireyim öyle dedim . Sevdim çocuğumu başka biri gelene kdr 6. Kişi ayagimdan açtı bnmkide kolları mosmordu. 

Benim bebeğimin ateşi yoktu başta akşam oldu yani bilerek yapıyorlar herhalde 

+1 oy
önce (121 puan) tarafından

Şikayet et bu doktoru ama böyle konuştuğu için et çünkü damar yolu bebekler de bulunamayabiliyor hele de ateşi varken benim bebeğim de de bulamamislardi bu elinden bı parmağından bakmislardi ciktigi kadar kan tahlili almışlardı bebekler de bulunamiyor onlar da denemiş yavrularimisi böyle delik deşik görünce içimiz aldırmıyor zor geliyor biliyorum tez vakitte iyileşsin Allah yardımcınız olsun

image

bakar misiniz olucak şey mi bunu hangi insan yapabilir Allah'ından bulsun bu nedir yani doktor gelmiş diyor kimm böyle bileğini sıktı dedimm sizin hemşirelerden sok oldu ben yavruma dokunmaya kıyamazken
önce (121 puan) tarafından

Şikayet edin o doktoru

+1 oy
önce (5,206 puan) tarafından

Boyle durumlarda lutfen hastane ve doktor ya da hemsire kimdem memnun degilseniz isim verin yoksa genel konusmus oluyosunuz isini hakkiyla yapanlarin vebaline giriyosunuz hemde soyleyinki bizde bilincli olalim oraya gitmeyelim cok cok gecmis olsun bi kan aldirirken bile cocugumun yaninda duramayan o icerde aglarken ben disarda aglayan bi anne olarak seni cok iyi anliyorum 

önce (12,096 puan) tarafından

Çok haklısın Merve, mesela ben 3 sene önceydi belki hiç unutmam bi adam vardı hemşire. Kızımdan kan alacaktı, yanına yaklaştı iğneyi arkasına sakladı. Hiç göstermedi kızıma, sonra konuşmaya başladı işte onu oyaladı fln o ara 2 dakikanın içinde kanı aldı ne olduğunu bile anlamadı kızım. Devlet hastanesi bu arada.

Ben bu adamı gördükten sonra nasıl herkes işini kötü yapıyor diyeyim. Allah razı olsun işini hakkıyla yapan herkrsten, Rabbim herkesin yoluna iyi insanlar çıkarsın.🌸

Trabzon'daki doktorlar bunlar herkes ateş yazmış ama ateşli bir alakası yok bebeğim dün ateşi yoktu 8 igne izi vardı artık dayanamadım bebeğimin bileği mosmor doktor geldi bunu kim yaptı dedi dedim sizin hemşirelerden biri o bile şok oldu 

önce (5,206 puan) tarafından

Ah yavrum benim vicdansiz merhametsiz 28 yasindayim ben igneden korkuyorum canim aciyo o yavru nasil dayandi ona 

+1 oy
önce (54,061 puan) tarafından

geçmiş olsun su pamuk falan vermeleri lazım ates olunca alninq koyun diye

+1 oy
önce (884 puan) tarafından

Bazen damar bulunamıyor bazen işin ehli olmadığı için bulamıyor. Çok delik deşik ettirmeden sen kimsinlere girmeden direkt siz pek anlamıyorsunuz sanırım başka hemşire gelebilir mi deyin. Gerçekten damar açma işini herkes yapamıyor. Bu arada çok  geçmiş olsun 

0 oy
önce (27,423 puan) tarafından

Kötülerine denk gelmişsin yaa yazık yavrum ne hale gelmiş minicik kolu var zaten neden bu eziyet anlamıyorum ne vicdansız insanlar var 🥺

0 oy
önce (5,867 puan) tarafından

Atesi oldugu icin damarlar zor bulunuyo. Benim oglumunda oyleydi. Atesliyken hic bulunamadi. Ne yaptilarsa da olmadi, yenidogan hemsiresi cagirmislardi o bile bulamadi. Biraz sert yapmak zorundalar ne yazik ki. Cunku bebekler hareketli ve kolu sikiyolarki damarlar ortaya ciksin. Illa morarma vs oluyo cunku kucukler. Biraz streslisiniz ve tedirgin olmaniz normal. Sakin olmaya calisin cunku cocukta hisseder ve gerilir.

0 oy
önce (5,451 puan) tarafından

Ben burda bazı sağlık calisanlarina laf konustugum için şahsın biri tarafindan terslendim laf konuştu bana 

Demek ki neymiş herkes hakkını veremiyormus 

İyileri de varmış, kötüleri de

Karşıma çıkan tüm sağlık çalışanları aynı sekidle patnosta doğum yaptım hakaret vs bacağımı kestiler sakat kaldım yürümüyordum oğlumu getirdim pişman oldum artık ne yapacağımı bilmiyorum istemiyorsanız olmayın yani kisme size zorla hemşire doktor olmayın demiyor

0 oy
önce (1,879 puan) tarafından

Buraya yazman bir işe yaramayacak,  cimere yaz memnun değilseniz, 39 derece olan cocugun damarı cok cok zor cıkar damarlar daralır cunku

0 oy
önce (2,200 puan) tarafından

Bende katılıyorum tecrübeli hemsire koymaları gerek ben bi hastaneye gittim kızımın kolunun heryerini destiler eşim kavga edince biri geldi o hemen aldı bazı tecrübesi olmayanlar ogrenmek için alıyorlar 

Almasınlar yaa istemiyoruz biz canımızı evlatlarımızı onlara emanet ediyoruz bize ne stajyerlerden bilmemiş doktordan başka şeylerde denesinler biz deneymiyiz anlamıyorum ki bide küçücük çocuklar Allah'ından bulsunlar 

0 oy
önce (1,367 puan) tarafından

Ateşli nöbet geçirdiğinde kızımı 13 yerden delip damar yolu bulamadılar üstelik tecrübeli 3 farklı hemşire .malesef ateş durumunda damarlar büzülüyor .damar yolu bulma ve serum takılması sürecinde 4 saat ağladı kızım durmadan .seni çok iyi anlıyorum ama bazen de çocuktan çocuğa fark oluyor hepsinin damar yapısı bir değil .çok geçmiş olsun

Ateşi yoktu canım 8 kere oynayıp dalga geçer gibi açıp çıkartıp başka yere takıyorlar bebeğime yazık değil mi bide bileğini ne hakla bu hale getirdiler Allah'ından bulsun

İlgili sorular

+1 oy
14 cevap 538 göst.
6 Ağustos 2025 Aile & Aşk kategorisinde Gunes1997 (3,794 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 429 göst.
0 oy
3 cevap 533 göst.
0 oy
11 cevap 834 göst.

Kategoriler

1,472,895 soru

24,117,663 cevap

333,316 kullanıcı

...