Merhaba kızlar yıllardır kürt böreği diye bildiğim bir böreğe küt böreği denildi ve bir çok kişi biz kürt böreği ismini senden duyuyoruz ilk defa dedi sadece ben mi yanlış biliyorum lütfen yoruma gelin ve gerçekten küt mu yoksa kürt mü anlayalım
Şimdi neden bu soruyu sordun yaaa aklıma düşürdün canım çekti biz kürt böreği diye alıyorduk sonra öğrendim küt böreği ama benim için hala kürt böreği 😋
Ben dün gece bi post acmısttım arkadas ondan dolayı actı postu 🤣🤣
Evet bu posttan sonrada sizin postu gördüm yaaaa dedim 😅😅
Büyük ihtimal her zaman küt böreğiydi
Ama birileri kürt böreği diye telaffuz edince o daha çok tuttu😀
bende küt ama halk arasinda Kürt böreği diye geciyor diye biliyorum
Küt böreği, açıklaması ise şudur. Bu börek kesilirken küt küt kesiliyor dar dar , ince ince ondan dolayı o sekilde deniyor . Bingöl'de bunu yıllardır bütün ailesi kürt olan bir abiden dinledim. Doğrusu Küt dedi kesimi o şekilde olduğu için
Kız bunun için post mu açtın bacım neyse ne aman ben küt diye biliyorum ama bizim yöremizde yıllardır düğün böreği olarak yapılır dedem 80 e yakındı vefat ettiğinde o zamanlar bile yapılırmış sadece pudra şekersiz yenirmis o zaman düğün böreği o benim için ayrıca Kürt biri yaptı diye Kürt böreği de olmuyor zaten bu katmer olarak yıllardır Karadeniz de yapılır börek şekline uyarlanmış gibi olmuş küt Kürt sade ne farkeder börek işte ama bizim dükkanda hiç bir müşteri kurt böreği demez sade veya küt der ya da şekerli börek kurt diyen hiç duymadım 😁
Ciddi misin oldu mu bak denerim tarif at snsjs
Ben beğendim milfoyleri küçük kareler halinde kes tavaya 2 3 yemek kasığı yağa koy önlü arkalı kızart üstüne pudra sekeri dök yalancı küt böreği oluyo
Deneyeyim bi inşallah olur teşekkürler canım
https://youtu.be/3ggtl20RBqk?si=LtOtO66Ef3JH80X6
Tarif bu ben daha az yağda kızarttım
Kaydettim 🌸
1,474,105 soru
24,134,518 cevap
334,221 kullanıcı