+4 oy
662 göst.
Diğer kategorisinde (51 puan) tarafından

Merhaba kızlar yıllardır kürt böreği diye bildiğim bir böreğe  küt böreği denildi  ve bir çok kişi biz kürt böreği ismini senden duyuyoruz ilk defa dedi sadece ben mi yanlış biliyorum lütfen yoruma gelin ve gerçekten küt mu yoksa kürt mü anlayalım 

25 Cevaplar

+1 oy
(2,922 puan) tarafından

Şimdi neden bu soruyu sordun yaaa aklıma düşürdün canım çekti biz kürt böreği diye alıyorduk sonra öğrendim küt böreği ama benim için hala kürt böreği 😋

(2,231 puan) tarafından

Ben dün gece bi post acmısttım arkadas ondan dolayı actı postu 🤣🤣

(2,922 puan) tarafından

Evet bu posttan sonrada sizin postu gördüm yaaaa dedim 😅😅

-Reklam-
+1 oy
(911 puan) tarafından

Büyük ihtimal her zaman küt böreğiydi

Ama birileri kürt böreği diye telaffuz edince o daha çok tuttu😀

+1 oy
(54,114 puan) tarafından

bende küt ama halk arasinda Kürt böreği diye geciyor diye biliyorum

+1 oy
(4,769 puan) tarafından

Küt böreği,  açıklaması ise şudur.  Bu börek kesilirken küt küt kesiliyor dar dar , ince ince ondan dolayı o sekilde deniyor . Bingöl'de bunu yıllardır bütün ailesi kürt olan bir abiden dinledim.  Doğrusu Küt dedi kesimi o şekilde olduğu için

+1 oy
(23,265 puan) tarafından

Kız bunun için post mu açtın bacım neyse ne aman ben küt diye biliyorum ama bizim yöremizde yıllardır düğün böreği olarak yapılır dedem 80 e yakındı vefat ettiğinde o zamanlar bile yapılırmış sadece pudra şekersiz yenirmis o zaman düğün böreği o benim için ayrıca Kürt biri yaptı diye Kürt böreği de olmuyor zaten bu katmer olarak yıllardır Karadeniz de yapılır börek şekline uyarlanmış gibi olmuş küt Kürt sade ne farkeder börek işte ama bizim dükkanda hiç bir müşteri kurt böreği demez sade veya küt der ya da şekerli börek kurt diyen hiç duymadım 😁

(3,394 puan) tarafından

Ahaa daha geçen Kadıköye gittik küt böreği dedik adam verdi hatta yılların borekcisi eşim çocukken gelmiş dükkana halen daha duruyor dükkan ve ben istanbbulda doğdum büyüdüm her nereye gitsek küt böreği derdik verirlerdi dundendir küt küt dediniz canım çekti olduğum şehirde 1 yer tek yapıyor ama güzel yapmiyor simdi ben ne yapcam😭😭😭

(23,265 puan) tarafından

Ben hamileyim hiç bulamıyorum ben napam bacım benimde canım çekti 🤤😁

(3,394 puan) tarafından

Gel sarılıp aglayalim😭😭😭 

(2,231 puan) tarafından

Milföydrn yap canım güzel oldu bol pudra sekerli 🤣🤣

(3,394 puan) tarafından

Ciddi misin oldu mu bak denerim tarif at snsjs

(2,231 puan) tarafından

Ben beğendim milfoyleri küçük kareler halinde kes tavaya 2 3 yemek kasığı yağa koy önlü arkalı kızart üstüne pudra sekeri dök yalancı küt böreği oluyo

(3,394 puan) tarafından

Deneyeyim bi inşallah olur teşekkürler canım 

(2,231 puan) tarafından

https://youtu.be/3ggtl20RBqk?si=LtOtO66Ef3JH80X6

Tarif bu ben daha az yağda kızarttım

(3,394 puan) tarafından
+1

Kaydettim 🌸

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 110 göst.
0 oy
3 cevap 281 göst.
29 Ağustos 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Asiiii (2,231 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 798 göst.
9 Şubat 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
44 cevap 1,517 göst.
23 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Kilo alamayan biri (825 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,272 soru

24,136,878 cevap

334,331 kullanıcı

...