+2 oy
712 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (3 puan) tarafından

Annem beni defalarca kapatmaya çalıştı, hatta bir ara kapatmıştı, ama ben direndim. Şimdi 30 yaşındayım ve neden kapanmamız gerektiğini biliyorum, ama yine de aklıma yatmadı.

Giyim tarzım: Kapalı giyinmeye okeyim, saç ve boyun dışında her şeyim kapalı, ama tesettüre girmek içimden gelmiyor.

Namazım da tam bu arada. Şimdi toplumda şöyle argümanlar var:

''Tesettür insanı kötülükten korur'' - zina işlememem / içki içmemem için başımda şalın durmasına gerek yok, zaten bu tarz şeylere meraklı değilim.

''Evde kocan için açık giyinebilirsin-süslenebilirsin'' - ama tesettürsüz gezmemin amacı erkekleri cezbetmek değil, kendimi rahat ve güzel hissetmektir. Erkekler nasıl rahat giyiniyorsa, ben de ONLARDAN DAHA KAPALI, ama ben de bazı özgürlüklerim olsun istiyorum. En azından saç ve boyun açma özgürlüğü. Güzelliği ve cinselliği de aynı kefeye koymuyorum. Güzel, ama cezbidici olmayan giyim tarzları var: uzun etek + gömlek. Ayrıca ben seks objesi değilim, evde dinlenmek istiyorum, salaş pijamalar giyerim, bu halimi beğenen erkek yoksa, evliliğe ihtiyacım yok o zaman.

''Saçlarını örtmezsen cehennemde yanarsın'' - Sanki Allah kadınları sadece kapalı saçlar için seviyor, durum böyleyse, o zaman islamda kadın değerli falan değildir.

Ayrıca içimden sadece tamamen kapanmak değil, evlenip koca için tamamen açılmak da gelmiyor, bu imajlar benim için çok zıt.

Sanırım ideal müslüman kadın modeli: Libidosu çok yüksekken onu kocasına saklayan, evde her türlü cinselliği tetikleyen şeyler yapıp dışarıda tesettürlü olandır.

Ben bu kalıba uymuyorum.

Kademe-kademe kapanmayı öneren arkadaşlarım vardı zamanında - kademeleri 1 (çok açık) ile 10 (tesettürlü) bölersek 7-8'i benimsediğimi ortaya çıkacaktır. Yani konu şala-eşarba gelince patlar. Çünkü kapalı kıyafetleri çok severim, ama başımı örtmek istemiyorum.

Konuyu açmamın amacı şu: burada benim gibi insanlar var mı?

12 Cevaplar

+13 oy
önce (1,842 puan) tarafından

Sen şimdi kendi negatif  goruşlerine ortak mı arıyorsun anlamadım, eger arıyorsan da milleti evet dedirtip onları da günaha sokma, cünkü tesettür bellidir, ayet bellidir , örtünmek istemiyorsan kendi kararın, örtülerini yakalarının üzerine kadar örtsünler diyor, sen erkekleri cezbetmek istemiyorsun ama erkekler cezb oluyor Allah da bunu istemiyor seni korumak için, eğer saç cezbeden bir şey olmasaydı blendax reklamında baş döndüren dolgun saçlar diye saçların reklamı yapılmazdı, demekki saçlar cok dikkat cekiyormuş, Allah ört diyorsa bitmiştir yani sen istemiyorsan kendi kararın Allah'a kendin hesap verirsin anlatırsın burda yazdığın gibi, niye insanlara yok Allah böyle mi düşünüyor, Allah öyle düşünseydi böyleydi böyleydi diye günaha sokuyorsun ki onu anlamadım, sen kendini öyle rahatlatıyorsan kendine kalsın bence fikrin.

Allah bana Kur'an'da elini de ört deseydi elimi örterdim,  ben Allah'ın dediklerine itaat ediyorum bazı şeyleri sadece Allah imtihan için bile yasak kılabilir kulum benim sözümü dinleyecek mi diye , bu dediğim gibi iman meselesi kendi bahaneleri kendi düşüncelerinizin hep size kalmış. Emirler  var ve kimlerin uyacagının seçildigi bir dünyadayız benim inancıma göre. Ve öğrendiğim üzere bu emirlerin hepsi insanların iyiliği için Allah bir Emir koyduysa bu benim iyiliğim içindir deyip Ben bunu kabul ederim. Ben de saçlarımı açık olsun hava alsın isterim ama demekki böyle uygun deyip Rabbime itaat ediyorum. Çünkü Allah kulları icin en hayırlısını ister.

önce (3,550 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi
+1

Allah kesinlikle kulları için en iyisini, en güzelini ister. Bunda asla şüphe yok. Allahın kelimelerini kendi çıkarları doğrultusunda çevirip, bunu kullananlara tavır alınıyor. Kuranı arapça okumaya verilen destek ve teşvik, asla türkçe ne anlama geliyor, bir de türk diline çevirince nasıl oluyor diye bir desteklemek yok. 

Post sahibinin ve kafasında soru işaretleri olan insanların, allahın emirlerine değil, allahın sözlerini evirip/çevirip kendi lehine kullananlara karşı eleştirileri var. 

kalpleri yalnızca Allah bilir , inşallah hepimiz iyi bir müslüman oluruz ne diyelim ♥️

önce (395 puan) tarafından

bilge elif cok guzel aciklmis bnce . ama bu nefis isi.  bende asla kapanamam   nefis bu . soylediklerinin digrunoldugunu bilsemde gunhi bana yani kapanmak bir gram icimden gelme o yuDen irdelemem. anne tarafimda bir ben acigim birde teyze kizim.  onuda ortaokul zamani kapattilar . lise zzamaninki giLinsakli acildi oyle. icinde istek olmassa yaoamassin. tesettur sadece tarz degilki adini kirletmemek gerek. post sahibi arkadas da kapanmk istemiyor . kenfine bahaneler ariyor . bukadar bahaneye hic gerek yik . icimden gelmiyor kapanmak istemiyorum diye kendi kendinle hesaplasmani basitce yapabilirsin.

icinden gelmiyor nefsime agir kapanmak istemiyorum . rabbime hesabini oteki tarafta vermeyi goze aliyorum  demen yeterli bence. erkeklerle kiyaslama kendini sonicta zina da erkegede haram oldugu halde toplumca kabul goren sey erkektir yapar kizlik zari olmadigi icin bir sorun yok erkekte cinsellik yasayabilir gorusu var. evde illaki suslenmek zorundada degilki kimse pijamayla dolanirim valla rahatim onemli. burdaki amac esin baska kadinlara heves ediosa evinde helal dairende sen suslen esine sen cezbet manasinda.

ben normal kendi kendimce uygun gordugum sekilde giyinmisim. elin sapigi benden etkileniosa banane allah onun belasini versin pis niyetinin hesabini sorsun . o srfsiz bakio diye ben giymicekmiyim istedigim seyi . ben  kapali giyinip basimi kapatip kendimi korumam gereliosa o da gozlerine mil falan ceksin madem sapik bakmamak gormemek icin kor etsin kendini madem.  

benim niyetim kendi olcutlerimde istedigim gibi rahat eetgim gibi yasamak. rabbime vericez herseyin hesabini sonucta.  

ozetle biyandan dogru duaunuyosun ama bukadar irdelemene ve dedigi gibi goruslerine ortakci aramana kimseyede bisey aciklamana gerek yok. annen seni kapatmaya calismis kapanmamissin herkes hesabini kendi verecek gelmisim 30 yasima napacagima karar verebilirim de gec kendi ic hesaplaanda da net  disari millete ona buna bisey diyenlerede net sekilde

önce (419 puan) tarafından
+1

Saygısızlık tesettüre bu resmen kapanma yani ne yapalım şimdi tebrik mi edelim seni içinden gelmiyorsa ne yabiliriz 

Bide (benim gibi insanlar var mı) var deyin biraz sevinsin Allah ıslah etsin 

-Reklam-
+11 oy
önce (1,765 puan) tarafından

Senin sorularına senin üslubunla cevap verelim.

Tesettürün Açık Emri
Nur Suresi 31’de “Mümin kadınlara söyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, iffetlerini korusunlar, ziynetlerini (süslerini, cazibelerini) açmasınlar. Başörtülerini yakalarının üzerinden salsınlar…”

Ahzab Suresi 59’da “Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle: Dışarı çıktıklarında cilbablarını (dış örtülerini, çarşaflarını zira en basit Arapça hocası bile milhafenin çarşaf olduğunu bilir. Yani burada örtü yalnızca başörtü değildir, komple çarşaftır) üzerlerinden sarkıtsınlar. Bu, onların tanınıp incitilmemeleri için daha uygundur…”

Burada emrin “saç örtmek” olduğu çok açıktır. Çünkü “humur = başörtüsü” kelimesi Arapçada başı örten bez demektir.

Hadislerden Açık Delil
Hz. Âişe (r.a) şöyle rivayet eder:
“Nur Suresi’nde örtü emri inince, Ensar kadınları hemen eteklerinden parçalar kesip başlarını örttüler.” (Buhârî, Tefsîr, 24/12)
Peygamberimiz (sav) Esma bint Ebu Bekir’i ince elbiselerle görünce, yüzünü çevirdi ve “Ey Esma! Bir kız buluğa erdi mi, şu ve şu dışında (el ve yüzünü göstererek) vücudunun görünmesi helâl değildir.” buyurdu. (Ebû Dâvud, Libâs 31; Beyhakî, Sünen 2/227)

Hadislere güvenmeyenlere de  Kur’an açık söylüyor.

Necm Suresi 3-4’te “(Peygamber) hevâdan (kendi arzusundan) konuşmaz. Onun söyledikleri ancak kendisine vahyedilen bir vahiydir.”

Yani Resulullah’ın (sav) dini hükümlerle ilgili söyledikleri kendi sözü değil, vahyin bir açıklamasıdır. Ve Ehl-i sünnet itikatınd vahiy inkar edilirse eğer, kişi kafir olur.

Peygamber’in hükmü, Allah’ın hükmüdür.

Haşr Suresi 7’de “Resûl size ne verdiyse onu alın, size neyi yasakladıysa ondan sakının. Allah’tan korkun. Şüphesiz Allah’ın azabı çetindir.”

Bu ayet, Peygamberimizin (sav) emirlerinin ve yasaklarının da bağlayıcı olduğunu net bir şekilde ortaya koyar.

Bu hadis, tesettürün sınırını net biçimde koyar: Yüz ve eller dışında her yer örtülür.

Mantık
Kadının fıtratı:
Kadında Allah’ın koyduğu cazibe çok güçlüdür. Bu cazibe iki şekilde kullanılabilir:
Hayır yolunda: nikâh, aile, nesil, muhabbet.
Şer yolunda: gayrimeşru ilişkiler, fitne, bozulma.

Tesettür bu cazibeyi koruyucu kalkan yapar. Çünkü güzellik, şehvetle karışınca toplumu sarsar. Ama güzellik tesettürle vakar kazanır.

Erkeğin fıtratı:
Erkeğin gözü şehvete çabuk kayar. Kur’an bu yüzden önce erkeklere hitap eder:

“Mümin erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar.” (Nur 30)
Sonra kadınlara: “Başörtülerini örtsünler.” (Nur 31)

Yani tesettür tek taraflı değil: erkeğe “bakma”, kadına “gösterme” denmiş.
Kadın, erkek bakmasın ben niye kapatıyorum derse o zaman doğal olarak erkek de kadın kapatsın ben niye bakmıyorum der. Bu çift kişilik bir yasaktır ve herkes kendi yasağından sorumludur.

Saçın önemi:
Bazıları “Saç nedir ki?” der. Oysa kadın saçında büyük bir cazibe taşır. İnkara mahal yok ki, biri bile çıkıp saçsız kadınlar daha güzel demez. (Saçı olmayanları tenzih ederim ancak saç kadında güzellik unsurudur, bu sebeple kuaför camiası fazla popülerdir)
Hadislerde “Kadın avrettir, dışarı çıktığında şeytan ona bakar” (Tirmizî, Radâ, 18) buyurulmuştur. Yani şeytan açığı kullanır.

Tesettür sadece yasak değil, şeref:
Ahzab 59’da “Bu, onların tanınıp incitilmemeleri için daha uygundur” denir. Yani tesettür, kadını sokakta ezilmekten, ucuz bakışlardan, cinsel nesne olmaktan kurtarır.
“Tesettür, kadın için fıtrîdir, yaratılışına uygundur. Çünkü şefkatli ve iffetli yapısı onu ister. Açıklık ise onu şefkatten çıkarır, cazibeyi fitneye alet eder.”

“Allah sadece saç için mi seviyor?” itirazına cevap

Allah’ın sevgisi emrine itaatle ilgilidir.
Namazda rükû yapmak, sadece eğilmek değil; Allah için eğilmektir.
Oruç, sadece aç kalmak değil; Allah için aç kalmaktır. Sorsana mesela Allah neden kulunu aç bırakıyor? Bu merhametsizlik değil mi? Yemek içmek temel ihtiyaç değil miydi hani? Allah çok mu zalim de bizi ancak aç kalınca sevecek? İbret nazarıyla bak güzelim, fazla sığ bakıyorsun.
Tesettür de sadece saç örtmek değil; kendini Allah için örtmektir. Seven sevdiğini memnun etmek için hevasından geçer.

Yani mesele “saçın kıymeti” değil, itaatin kıymetidir. İtaat ettiğin kadar değerlisin.
Allah’ın sevdiğini yapmakla ilgisini celbedersin. Veya zaten insan sevdiğine değer verdiği için itaat eder.
Annen kepek ekmeği seviyorsa sofraya onu getirirsin ya da baban salatayı çoban seviyordur, onun için salatayı hep çoban yaparsın. Bu tür ince davranışlarda kendi hevamız değil, sevdiklerimizi memnun etme duygusu daha ön plandadır.
Allah’ı seven de onu memnun eder.

“Ben zaten kötü işlere girmiyorum” sözünün cevabı

Evet, bu güzel bir seciye. Ama Allah’ın hükümleri sadece “koruma” amaçlı değil, imtihan amaçlıdır.

“Hanginizin daha güzel amel edeceğini sınamak için ölümü ve hayatı yaratan O’dur.” (Mülk 2)

Yani sen zaten içki içmiyor olabilirsin, zina etmiyor olabilirsin. Ama başörtüsü imtihanı başka bir sahada gelir.
Çünkü Allah’a kulluk, sadece içimizden gelenlerle değil, zaten hali hazırda nefsimize ağır gelenleri yapabilmekle ölçülür.

“Kademe kademe kapanmak” meselesi:

Ehl-i Sünnet alimleri der ki; Bir emir inkâr edilirse kişi dinden çıkar.
Bir emir kabul edilir ama yerine getirilemezse, günah olur ama kişi imanı içinde kalır.

Yani “Ben bu emri biliyorum, ama şu an yapamıyorum, Rabbim yardım etsin” demek imanı muhafaza eder.
“Bir günahı işleyen, Allah’ın emrine hürmetsizlik için değil, nefsine mağlup olduğu için işlerse; o zaman ümit kapısı açıktır.”

Ayet açık: Tesettür Allah’ın kesin emri.
Hadis açık: Yüz ve eller dışında örtülmesi farz.
Mantık açık: Kadının şerefini, vakarını, iffetini korur.
İmtihan yönü açık: Allah’a teslimiyet göstergesidir.

Tesettür, kadın için bir esaret değil; izzet, vakar ve hürriyet libasıdır. Onu çıkaran kadın, nefsin ve gözlerin esiri olur.
Burada hepimiz kadınız, birimizden biri çıkıp da kadının cazibesini inkar edemez.
Tesettürü takınan kadın ise Allah’ın emaneti olarak şerefini muhafaza eder.

Hayat senin hayatın, kimse karışmayacak. Ancak sözlerinin başkalarını küfre düşürme tehlikesi var. İnsanların hakkına girme, yarın ahirette sorarlar.

+6 oy
önce (9,725 puan) tarafından

Fikrine düşünceme saygım var lâkin senin yaptığın ayeti inkâr etmek örtünmenin kuralı belli Kur'an da ayetle sabit sana bana ona göresi yok 

önce (3 puan) tarafından
+1

Yoo, etmiyorum, ama hadislerin yalan olabileceğini düşünüyorum. Değilse, yine mantıklı gelmiyor. Amaç kadını korumaksa bunun başka yöntemleri var: Mesela 4 tane özel koruma tutma hakkı, erkek kötü gözle bakarsa onu öldürme hakkı, erkekleri okutmama hakkı, madem kendine hakim olamıyorlarsa, çözüm kadınlara eziyet etmek değil yani

Haklısın sahih olmayan hadisler var ama doğruya ulaşmak çok zor değil , Tesettürün eziyet olduğu kanısına nasıl vardın ki senin düşüncen ama bence eziyet değil aksine şu çıplak dolanşanlar bana göre gözlerime eziyet vıcık vıcık et görmek iğrenç geliyor bana 

önce (3 puan) tarafından

İlla çıplaklık ile tesettür arasında seçmek zorunda mıyım? Çıplak gezmek istediğimi nerede yazıyor? Konuyu tekrar oku. Ben kapalı giyiniyorum, ama tesettür eziyettir, evet, tecrübem var.

ŞU çıplak dolaşanlar yazmışım seni kasteddiğime dair bir yazı varmı orda yok istersen sen iyi oku yorumumu 

Sana göre eziyet bana göre değil hani o senin bu benim düşüncem ya tesettür bana göre eziyet diyebilirsin tesettür eziyettir diyip ayeti kötüleyemezsin....

+5 oy
önce (1,803 puan) tarafından

Kendini çok güzel ifade etmissin. 

Hemcinsin olarak seni taktir ediyorum.

Çok güzel bi bakiş acisi…

Şimdi linc gelir ama hazır ol 🤷🏻‍♀️

önce (3 puan) tarafından

anonim olduğum için problem değil :D sağol

önce (1,803 puan) tarafından
+1

Aslinda linc yemenin sebebi sorguluyor olman.

Dinler dogmatiktir. Burdaki cogu kisi dogmayı savunuyor. 

önce (3 puan) tarafından

evet fark ettim, tecavüze uğramamak için meğerse kadının daha fazla kapanması gerekirmiş, yani afganistan istiyorlar, ama afganistandaki kadınlar da tecavüze uğruyor

+5 oy
önce (5,141 puan) tarafından

Kuranda acik ve net sekilde emredilen biseyi kabul etmiyosun Allahin verdigi emirlere karsi cikiyosun bi de yetmiyo kendine ortak ariyosun gunahin kat kat artiriyosun yapma kardesim Allahin varligina birligine inaniyosan emirlerine de inan yargilama o senin benim haddime degil cunku bu sefer kafir oluyosun Allahin emrini inkar eden kafirdir acik net yapma inanclisin belliki benim nefsime agir geliyo yapamiyorum de kapat konuyu en azindan imanini kurtar 

+4 oy

Evet burada sizin gibi düşünen insanlar var. Fakat kendi görüşlerine zıt olan diğer insanlar, bu tür din konularına aşırı kapalılar. Bu yüzden doğru ya da yanlış kendi inandıkları düşünceleri ölümüne savunuyorlar. Sizler gibi dile getirenleri de linçlemek olağan bir olaya dönüşüyor. 

önce (4,940 puan) tarafından

bak biri yazmış açıkken mesaj kutum doluydu şimdi kimse atmıyor diye. Yav ne alaka? 

açıksın diye herkesin sana mesaj atma veya dokunma özgürlüğü yok. 

kimseye gel gel demiyoruz açığız diye. oyaa ne kapalılar da biliyorum, sırf başı kapalı diye dünyanın en namuslusu gibi geçinir ama yediği haltları düşünmek bile bizi günaha sokar o derece. 

ama sırf böyle 3-5 kişi var diye kapalıların hepsi aslında ne cevizler kırıyordur diye düşünmüyorum. ama açık kadınların hepsi fahişedir lafını birçok kapalı kadının ağzıdan duyduğumu söyleyebilirim. 

Dini inaçalara sığınıp, allahın sevgi ve korumasını, açık insanlara nazaran daha çok aldıklarını düşündükleri için, kendilerini bir nevi üstün görüyorlar.

Şey hesabı, babam beni daha çok seviyor, en çok ben gözüne girdim, gibi. 

Ay bu konuyu bugün kaynanamla da konuştuk, nasıl denk geldiyse bu post☺️

Teee onun gençlik döneminde, köye çarşaflı ve cübbeli aileler(tanıdıklar) gelirmiş. Şeyh ailesinden dedikleri türden. O kadar namları vardı ki herkes görmeye giderdi, dedi. Çünkü kendilerini kutsal sayılan bir dine/inanca/Allaha daha yakın görüyorlar.

Varolan siyasi sistem de sorgusuz sualsiz destek verdiği için, kendilerine her tülü karışmayı hal görüyorlar. 

önce (4,940 puan) tarafından

işte tam olarak durum dediğin gibi. hepimiz günahkarız ama ben birinden üstün değilim bir başkası da benden üstün değil. aslında dini iyi bildiğini düşünen bunu zaten biliyordur ama kibir çok başka bir şey 

önce (54,001 puan) tarafından

bende esimle profil yapinca istek atan olmuyor gecen gun değiştirdim hergun biri ekliyor sosyal medya abaza dolu. kapali giyinen dogru oldugu icin elestiri almiyor canim suan herkes çıplak geziyor sanirsin nü sanati isliyorlar rezillik milletin götünü gobegini gormekten biktik bu arada bende açığım ama normal acik

önce (4,436 puan) tarafından
+1

Çünkü bizim ülkemizin genelinde din iki yüzlülük olarak çıkıyor karşımıza bu da İslamiyetle değil ben Müslümanım diyenin iki yüzlülüğü . Dünya üzerinde ki herkes kendi gibi düşünsün hareket etsin ve giyinsin istiyorlar. Onların görüşü dışında bir şeyi savununca  seni direkt cehennemlik ilan ediyorlar ama bu sadece Allahçılık oynamak benim gözümde . Sadece ahkam kesiyorlar 

+4 oy
önce (615 puan) tarafından

Ben açık bir kadın olduğumu belirtiyorum tesettür kadını erkegin pis şeytani nefsinden korumak için var kadınlar zaten namussuz olsalardı Allah erkekleri kapatirdi yani Allah kadının nefsine hakim oldugunu biliyor zaten sorun senin Seytani nefsani arzularına uyup uymaman değil erkeklerin ahlaksizliklari.

Kapanmak sadece basım açık ama uzun giyiniyorum değil Allah kadının nasıl kapanması gerektiğini açıkça kuranda söylemis bana sana ona göre asla değişmez yoruma kapalı yani 

önce (3 puan) tarafından

Hadisler değiştirilmiş olabilir ama

+1

Hadis de değiştirilmez alim bir tane değil ki değişsin ayrıca örtünmek direk Kuran'da var zaten 

önce (3 puan) tarafından

Yalan hadis diye bir şey var, alimlerin de hepsi erkektir, tesettür ölçüsü başka olsaydı ya da açık olmanın çok büyük günah olmasaydı (diyelim), sizce işlerine gelir mi bunu söylemek? Gelmez, çünkü kadınlar kontrol altından çıkar. Ayrıca dekolte bölgesini örtmek de bazı versiyonlara göre örtünmek oluyordur. Ha kadın gerçekten tamamen örtünmeliyse, o zaman bu emir kadına eziyet etmek içindir, nettir. Korumak için kötü gözle bakan erkeklere idam cezası emredilebilirdi mesela

+2

Kur'an'ı inkar ediyorsun şimdi de hadisleri mi inkar ediyorsun peygamberler de erkek ona da bir itirazın var mı :)

önce (3 puan) tarafından

Yoo, Kur'anı inkar etmiyorum, ama hadisleri sorgularım - hurafeleri-hacıları-hocaları peygamberle aynı seviyeye koymam.

+2 oy
önce (865 puan) tarafından

İçten gelmeyince yapacak bir şey yok. Ama her şey açık ve net belli. Saçlar kapalı olacak. Ne dersek diyelim. Bu arada ben de senin gibiyim. Saçım açık ama açık giyinmeyenler. Ama bu bizi günahkar yapmıyor değil. Allah affetsin 

+2 oy
önce (232 puan) tarafından

Din bir bütündür . Başını kapatamamanı nefsinle mücadele etmeni bile Cihad sayıyor Rabbım. Senin bu fikrin için kuranda bir ayet vardı. Allahın sizin oruç tutmanıza ihtiyacı yok, ya da namaz kılmanıza. Bunlara sizin ihtiyacınız var, diye. Benim aklımda kalan bu kadarı. Yani senin başını örtmene Allahın ihtiyacı yok senin ihtiyacın var. Ama bence sen maddeci birisin yani maneviyat ve manevi hayatla bir ilişkin olmamış. Başını örttüğünde nelerden korunduğunu ya da namazını kıldığında bilmiyorsun. Farzları eleştirene kadar mesela banyo tuvalet adabı var. Sence bunlar ne için var sünnet dahi bizi korumak içinken sen farzı küçük görüyorsun. 

önce (3 puan) tarafından

Kapanmıştım zaten ve nelerden koruduğunu gördüm: Hiçbir şeyden. Örtü hem psikolojimi bozmuştu, hem de fiziksel rahatsızlıklar vermişti. Erkekler bir kadına bakıyorsa, giydikleri yüzünden değil, kafaların içi pis olduklarından bakıyorlar. Amaç kadını korumak olsaydı, pis bakanlara idam cezası emredilseydi o zaman. Madem erkekler bu kadar kendine hakim olamıyor, okula gitmesinler, sosyalleşmesinler o zaman, ama yok, her yerde her şeyi yönetiyorlar ve kadınlar tecavüzcüleri ''aaa açık giyindiğinden dolayı başına geldi'' diye savunuyorlar.

+1

Ben manevi korunmadan bahsettim. Şeriata göre kısasa kısas vardır mesela. Bizim nefsimizi bizi yaradan en iyi bilir. Şöyle bir söz vardır. Nefsini bilen rabbini bilir, diye. Bizler nefislerimizi bilmiyoruz onun kötülüğünü tanımıyoruz. Sana tavsiyem bu konuyu sadece erkekler cinsellik gibi konularla ele almaman. Dinimizde her şeyin bir hikmeti var bunları araştırabilirsin. Mesela namazdan sonraki tesbih. Neden sence 33 tane çekiyoruz toplamda 99.. Bu meseleye biraz daha kapsamlı bakmanı tavsiye ederim. 

önce (3 puan) tarafından

Ben manevi korunmadan bahsettim: Korumuyor işte, aynada görmek istediğim görüntü bu değil, ayrıca kendimi fiziksel olarak da kötü hissediyordum, ama açık olmak da istemiyorum, ortası tam bana göre

+1

Tamam o zaman kapanmak istemiyorum dersin. Ama seninki kusura bakma haddi aşmak Allahın ayetini küçümsemek. Senin korunmadan önce başka şeylere ihtiyacın var. Mesela tövbe haşa Allaha hesap sorar gibi dua ediyorsan namazda ya da normalde sıkıntın çok başka. Üslup problemin var. Bana karşı değil haşa Allah a karşı 

+2 oy
önce (906 puan) tarafından

Kimsenin kapanıp kapanmasıyla ilgilenmiyorum neye göre kime göre herkesin Allah ile arasındaki bir konu kim ne yaşarsa yaşasın herkese saygım var genel olaraktan kendi düşüncemi söyledim 😏

+2 oy
önce (3,181 puan) tarafından

Ebu Bekir efendimize Miraç hadisesi anlatıldığı da bunu kim söyledi dedi mekkeli müşrikler Muhammed dedi Hz Ebu Bekir o söyledi ise doğrudur deyip iman etti ve Ebu Bekir Sıddık oldu açık Kuran'da ayet varken konuşmaya pekte gerek yok ha ortunursun ortunmezsin senin problemin ama bu örtü yoktur örtü akla aykırı gibi cümleler insanı dinden çıkmasına vesile olur çünkü açık ayet var ortada Kur'an'ın bir ayetini reddeden tamamını red etmiş gibidir 

+1 oy
önce (325 puan) tarafından

Ben kapalıyım canım ama bana da bazen açılma düşüncesi geliyor arada çok bunaldığım anlar da oluyor. Mesela hemen hazırlanıp çıkamıyorum. Giysilerimi şalıma uydurmam gerekiyor. Aşırı terleyen bi yapıya sahibim hemen bunalıyorum sıcaktan. Her yönüyle kısıtlanmış hissediyorum. Tesettür giysileri de aşırı pahalı. Açıkken böyle bi sorunum yoktu. Özgür hissediyordum. Özgüvenim yok oldu. Eşim açılmamı asla istemiyor hatta bu boşanma sebebimiz bile olabilir. Bu tamamen benim kendi düşüncem. Sen kendini nasıl rahat hissediyorsan öyle davran. Tamamen senin seçimin. Hakkında hayırlısı olur inşallah.

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 223 göst.
0 oy
4 cevap 222 göst.
0 oy
6 cevap 516 göst.
4 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,153 soru

24,107,890 cevap

332,795 kullanıcı