+1 oy
123 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (34 puan) tarafından

şimdi kızlar iyi akşamlar öncelikle herkese size bir şey danışmak istiyorum annemle aramda 18 yaş var yani annem 18 yaşın Babam da o zaman 19 yaşındaymış ama ben hep 14 yaşından beri sanki onların kızı Onların kız kardeşimişim gibi hissediyorum yani bir anne baba sevgisi değil de sanki bir abi abla sevgisi görüyorum gibi beş yıldır evliyim iki tane de çocuğum var akraba evliliği yaptım sırf annemle babamın gözüne girebilmek için O dönem okula gitmiyordum hiçbir uğraşım da yoktu sadece babamın dükkanında çalışıyordum geleceğe dair bir planım yoktu 18 yaşındaydım annem bugün halan bize geldi seni oğluna istiyor dedi şimdi yalan yok Allah var yukarıda eşim çok yakışıklıdır o zamanki gençlerin arasında etrafında bildiğim en Gözde insan oydu Sonra baktım annemle babam da sanki çok çok mutlu olmuşlardı ben de onlar üzülmesin diye biraz da okula gitmiyorum bir uğraşım yok geleceğe dair bir planım yok o yaşıma kadar kimseyle görüşmemişim konuşmamışım hayatımda kimse yok diye kabul ettim sonra biz nişanlandık eşimle alakalı olsun eşimin ailesi yani halamlarla ilgili olsun birkaç sıkıntı yaşadım ama nişan süresi yani kimse örnek veriyorum babamın adını söyleyerek işte işte bunun kızı nişan attığı işte bunun kızı şöyle bunun kızı böyle demesin diye çok sustum çok sessiz kaldım kimseye sesimi çıkartmadım 1buçuk sene nişanlı kaldım yaşadığım çoğu şeyi anneme de anlattım ama annem her seferinde beni Susturmayı daha çok becerdi uzunca aylar eşimle hiç görüşmedim hiç konuşmadım telefonla ama yine de ben bir adım atmadım korktum adım atmaktan yani nişanı atmaktan sorun çıkaran taraf ben olmaktan korktum sırf ailemi düşündüğüm için neyse velhasıl kelam sonunda evlendik ben birlik oturdum kaynanamlarla birlikte oturdum çünkü durumları yoktu ayrı ev açamadılar annemler de zaten o şekilde konuşmuştukları için bana da bir şey sormadılar neyse hamile kaldım beş aylık falandı artık baktık yapamıyoruz ev üstüne ev kurulmuyor evi ayırdık Allah var o zamandan beri eşim yanımda tamam yine sıkıntılarımız var yine çok fazla kaynanam eşimin aklını kurcalamaya çalıştı ilk zamanlarda ben altıncı senemi dolduracağım eylülde Inanın son bir senedir rahat görüyorum eşimin ailesinden o da artık eşim onların ne mal olduklarını öğrendiği için ne kendini ne beni onlarla yüz göz etmiyor Herneyse şimdi eşimin ailesini boşverin kızlar benim asıl sıkıntım kendi ailem tabii zamanla eşimin davranışları kendi ailesine olduğu gibi benim aileme karşı da biraz değişti mesela önceliklerimiz sadece biz olduk benim erkek kardeşim evlendi bir sene oldu evleneli erkek kardeşim eşimin yanında çalışıyordu erkek kardeşim çok zor bir insan calisılması aşırı zor bir insan asla eşimi savunduğum için söylemiyorum eşime de ailem böyle olmasına rağmen asla ailemi eşime karşı kötülemedim Şimdi

Eşime de hak veriyorum haliyle maddi olsun manevi olsun önceliklerinin ben ve çocukları olması gerekiyor karşı taraf da benim ailem benim kardeşlerim bile olsa Neyse şimdi en son etapta eşimle erkek kardeşim beraber çalışamadılar eşim erkek kardeşimin çıkmasını istedi bir şeyler oldu falan o günden beri annem doğru düzgün beni aramıyor zaten babam hiç aramaz normalde ama babam şu an şehir dışında olmadığınız için zaten onu hiç katmıyorum ama annem hiç aramıyor mesela son zamanlarda şu an çocuğumun okul işleriyle uğraşıyorum artı hastane işlerim oluyor onlarla uğraşıyorum ama hiç annem aramıyor 1.02 kere ben onu aradım yalan yok ama artık ben de aramak istemiyorum sizce ne yapmalıyım hep ben adım atıyorum onlara hep ben koşuyorum onlara hep ben kaynanamlar bana iyi olduğu dönem olsun kötü olduğu dönem olsun ailemi onların üstünde tutuyorum ama bilmiyorum ne yapacağımı artık kafam kaldırmıyor artık kimseye kendimi sevdirmek istemiyorum bu annem babam bile olsa ben böyleyim beni böyle kabul ediyorlarsa etsinler kimse kusura bakmasın herkes kendi ekmeğinin peşinde ben öyle düşünüyorum sizce yanlış mı yapıyorum hata mı yapıyorum aramalı mıyım annemi erkek kardeşimi zaten saymıyorum bile ben onu bayağıdır telefon numarasını sildim çok sıkıntılı bir çocuk evli karısı hamile doğum yapacak ama çok kafalarına göre hareket ediyorlar o yüzden artık umursamamak istemiyorum onları da ne halleri varsa görsünler

3 Cevaplar

0 oy
önce (6,346 puan) tarafından

Anne baba aranmalı 

önce (34 puan) tarafından

Doğru haklısın ama şöyle bir şeyin detayını da vermek istiyorum ben beş kardeşim üç erkek kardeşim bir de kız kardeşim ve ben varım yani altı kişilik ailem var annem babam dahil ama içlerinden sadece kız kardeşim her ailemle kavgam da her ailemin bana sırt dönüşünde kız kardeşim yanımda oldu kendisi şu an 15 yaşında ama artık annem olsun Gerçekten kaldıracak gücüm kalmadı Ve şöyle bir şeyin detayını vermek istiyorum benim annem hani bazı insanlar vardır ya erkek ve kız evlatları içinde erkek evlatlarının bambaşka yere kız evlatlarini sanki onların evladı değildi onların kız kardeşimiş gibi görürler böyle benim annem aynı o tür o tip bir insan kafanızda öyle değerlendirin yani babamsa yıllarca kayınpederine dedeme yaranmaya çalışmış hatta defalarca dedem onun malının üstüne konmuş ama yine de babam sesini çıkartmamış çünkü annem kendi annesi ve babası ailesi için canını bile verir yani ben bunca yıl annemin bir kere kendi çocuklarını tutup kendi kardeş ayırdığını görmedim annem için sadece ama sadece kendi ailesi kendi babası kendi annesi kendi kardeşleri ikinci sırada ikinci ailesi yani biz babam varız ama babam annemi köpek gibi sever annemin asla lafından çıkmaz annem için defalarca dedem ensesine vurup malını almasına rağmen sesini çıkartmayan bir insan yani hiç bilmiyorum yeri geldi babamla annem yüzünden tartışmış olduğum bir dönem bile oldu aylarca annem beni aramadı babam beni aramadı bu tartışmanın sebebi de teyzemle küslüğü de teyzemle barışana kadar annem benimle konuşmadı teyzemle aramda dokuz yaş var teyzem de kendisi genç olduğu için beni de kendiyle aynı derecede görüyor asla teyzem büyüklük yapmaz sanki benle o biriz gibi aşırı alıngandır aşırı kendini beğenmiştir o yüzden tartışmıştık teyzemle ben teyzemle konuşmadığım dönem içerisinde annem de benimle konuşmadı annem de benimle konuşmadığı zaman ben de babama anlattım da babam da annem için teyzem için benimle tartıştı ve ben bir seneye yakın onlarla konuşmadım en son yine babam önce beni teyzemle barıştırdı sonra annem benimle konuşmaya başladı bunu da anlatmak istedim 

önce (6,346 puan) tarafından

Çok zor... Sen bilirsin ister ara istemezsen arama :(

-Reklam-
0 oy
önce (15,682 puan) tarafından

Annen içerlemiş demek ki erkek kardeşini işten çıkardığınız için oda kendince oğlunu düşünüyor 

Bu olay haricinde annenle aran iyiyse ara bence 

Annem tek oğluna değil kendi kardeşleriyle de ters düştüğümde bana böyle yapıyor ilk yok saydığı insan benim yani bir gemi düşünün bu geminin içinde annem ailesi kendi çocukları olsun ben de içinde olayım daha iyi gemide ilk çıkarılacak insan varsa annem için o kişi benim ilk yok sayılacak insan varsa o kişi benim benden sonra da kız kardeşim oluyor ama şu an kız kardeşim bekar olduğu için çok kız kardeşimin üstüne GİDEMİYORLAR bir de kız kardeşim bana çok sık gelip gittiği için bir de ben kız kardeşimi savunduğum için çok fazla kız kardeşimi dışlıyorlar ama ilk dışdıkları insan benim Ben çok yoruldum

0 oy
önce (414 puan) tarafından

Dinen anne babani silemezsin canım , arana mesafe koyarsın olur biter 

Doğru haklısın ama sence sana bir şey söylemek isterim tam Olarak son bir Sene İçerisinde yani erkek kardeşim evlendiği günden beri annem evime sadece bir kere geldi ben davet ettiğimde veya bir şey söylediğimde işte senin merdivenlerin çok git gel yapamıyorum dizlerim ağrıyor diyen bir kadın bahane buluyor hep ve annem henüz daha 44 Yaşında Bir insan

Muhtemelen erkek kardeşinin dolduruşuna geliyordur canım 

Zaten orası kesin çünkü o olaydan sonra kız kardeşim yanıma geldiğinde işte benimle Konuştuğunda falan bana diyor ki abla Abim annemi ve babamı Çok doldurdu hatta eniştemi olduğundan çok farklı anlattılar Ama size bir şeyin garantisini verebilirim asla eşim savunduğum için söylemiyorum asla bunu kimse yanlış anlamasın tarafsız bir şekilde bakıyorum olduğundan beri ama gerçekten bu olayda erkek kardeşim çok haksızdı kendi yapmış olduğu sıkıntılardan kendi yapmış olduğu sorunlardan asla sorumluluk sahibi olup o sıkıntının o sorunun sorumlulugunu üstlenmedi her şeyi eşimin üstüne bıraktı eşime de bir süre sonra tak etti artık hak veriyorum ona da ama ne bileyim yine de sizce bir anne baba oğluna veya kızına eşinin damadının veya gelininin gözünden bakmalı mı bence bakmamalı yanlış mı düşünüyorum

Yani yerden göğe kadar haklısın sonuç olarak bundan sonra bir ömür eşinle birliktesiniz Allah huzurunuzu bozmasın inşallah . Sen mesafe koy ama aramamazlık yapma , çağırma anneni . Bir zaman sonra onlarda gerçeklerin farkına varacaklar. Henüz annen daha genç , bunun yaşlılığı da var tabi.

Bu durumlardan eşine bahsetme , aileni eşine karşı doldurma . Sana vereceğim tavsiye bu olur

Gerçekten şu senin bana vermiş olduğun tavsiyeyi ben elimden gelse yeni evli olan herkes her kadına vermek isterim neden biliyor musun zamanla şunu öğrendim ki kendi ailen senin ne kadar umursamıyor olursa olsun en azından eşin senin bir ailen olduğunu bilsin bir zamanlar ben ailemin bana karşı tarafından eşime bahsettiğim dönemlerde eşimle ilk tartışmamız da eşim bana zaten seni kimse sevmiyor ki sana benim için katlanıyorlar gibi bir cümle kullanmıştı çok zoruma gitmişti aslında eşime bu olayda onda dokuz kızıyorsam inanki onda on hatta onda 11 kendi aileme kızıyorum bana bunları yaşattıdıkları için ve ben bu olayları yaşarken en yakınımdaki kişiye içimi döktü için ve en yakınındaki kişi Bana sonrasında bu şekilde tepki gösterdiği için şu anda eşim asla öyle bir şey söyleyemez çünkü benim yaşadığımı misliyle daha fazlasını kendisi ve ailesi olarak yaşadı benim dustugum konuma kendisi de ailesi tarafından düştü o yüzden şu an kendisi de söylüyor bizim bizden başka kimsemiz yok bizim ailelerimiz bizi evlat olarak görmüyorlar bizi sadece zorda kalırsak elden ayaktan düşersek işte orada bir tane doğurduumuz var bize bakar gözüyle bakıyorlar Diye kendisi de ağzıyla söylüyor 

Durumlar eşitlendiyse sorun yok o zaman canım Allah sana sabır ve kolaylık versin. Aklı başında bir kadınsın en azından neyin ne olduğunun farkındasın 

Allah razı olsun canım biraz da olsa neyin ne olduğunun farkındayım akıllı mıyım onu bilemeyeceğim ama artık kendimi de kimseye ezdimek istemiyorum karşımdaki annem babam bile olsa 

Ezdirme zaten canım gün gelir devran döner 

İlgili sorular

+1 oy
22 cevap 1,377 göst.
14 Nisan 2025 Aile & Aşk kategorisinde sulenaz (29 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 510 göst.
8 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,463 soru

24,099,454 cevap