bebeğimin beni yormasından konuşuyorduk teyzem dedi ki büyüyünce oyuncak diye kendini yırtıp yerlere attığın da gör dedi bende dedim ki ben öyle buyutmeyecegim beni parmaginda oynatmasin oyuncakicin dedim her istediğinin alınmamasını öğrenmesi gerekir anlamında dedim belli zaten mesela markette bir yerde param olmadığında hadi hadi diye tutturan çocuklar bunlar biliyorsunuz aşırı baş edilmez oluyor eğer zaten öyle şımarık büyümüş olmasa her şeyi alırım dedim ama kendi çocuğum adına söyledim yengem de dedi ki ee ne anladın yani ben oğluma alıyorum çünkü büyüdüğünde benim neden yok demesin diye dedi kendi üzerine mi alındı sizce ben kendi cocugumun sınırlarından bahsettim çünkü benim eltimin çocuğu da öyle ondan gördüğüm kadarıyla annesi bile baş edemiyor çünkü babası her dediğini yapmış hiç bir şeye hayır dememiş şimdi çocuğunu bize ağlaya ağlaya bırakarak markete gidiyor herkesin bir çocuk yetiştirme şekli var benim 2 yıla yakın çocuğum olmadığın da etrafta bunu gözlemledim ve büyüdüğünde rahat ederim diyorum şuan çünkü gerçekten yaramazlık başka onu diretmek başka ben çocukken pek fazla durumumuz yoktu diye eğilip annemin kulağına paramız varsa alalım mı dermişim ve bir sürü de oyuncağım var benim yok demesin demek iyi bir şey mi büyüdüğünde ya da çocukluğunda sahip olamadığı şeyleri annesi yanında olmadığın da alamadığı şeyleri hırs bileyecek ve üzülecek bence
Canım günaydın
Sen doğru olan yoldasın
Asıl olması gereken o
Ayrıca tebrik ederim seni 👏👏
Doğru olanı yapıyırsun.çocuklar her isteneleni yapıldığı için zamanla doyumsuz oluyor.
Bizde çarşıya gittiğimizde ihtiyaçlar dışında bişey almıyoruz.araba istediğinde şapka alıyoruz onu görüncede seviniyor.böyle böyle istedipini almskta diretmiyor
Bosver hic kimsenin senin yaptiklarin hakkinda ne dusundugunun onemi yok sen kendi dogrunu yap. Kimseye de hesap veriyormus gibi aciklama yapmak zorunda degilsin he de gec sen dogru bildigini yap yine. Hepimiz farkli buyuduk hangimizin travmalari yok ki? Her turlu bir sorun olacak ve iyi yonleri de olacak.
Küçükken yengemin olmamış diye mi bu tavrı bilmiyorum ama bu yanlış benim olmadı çocuğumun olmasın yarın öbür gün her gün arkalarında anneleri olmayacak çocukların istediğini alamadigin da şımarık zorba bir çocuğa hatta şiddet yanlısı bir çocuğa dönüşecek çünkü istedikleri hep olmuş hiç hayır dememiş ben bunun doğru olduğunu düşünmüyorum onun olmasın demiyorum ama a derse a b derse b c derse c d derse d diye ilerlemek istemiyorum ağzıma s*cmadan ikinciyi getirebiliyim diye bu kadar açıklama yapmadım zaten ben kendi çocuğum adina soyledim kimseyi yadirgamiyorum dedim eltimin çocuğu öyle onunki abartı o şekilde olmaz dedim senin çocuğuna bir şey demedim dedim bu
Günaydın aman diyip büyük konuşma keşke sözüm meclisten dışarı deseydin 🥰
O söze inanırım ama yanlısı yapmak da benim elimde doğruya yöneltmek de benim elimde olan bir şey her çocuk şımarık olma hakkına sahip hangimiz simarmadik ama ben 2.yi beni zorlamazsa abarmassa akıllı olursa dusunuyoum ona hitaben söyledim yoksa şımarık çocuk demek terbiyesiz çocuk demek değil kiyigenime neden şımarık diyeyim insanlar art niyetli şımarık olabilir bir çocuk terbiyesiz mi dedim
Yanlış bir şey biz eksik kaldık onlar tam olsun her şeyleri olsun diyen anne babaların özgüvenli sandıkları ama şımarık olan çocukları ile baş etmeye çalışıyoruz biz şimdi :) bir kıyafet bir ayakkabı ile büyüyeceğim hiç bir şey almayacağım dememişsin sana dediği şey anlamsız o yüzden. Her istediğini hele de ağlayarak istediğini yaparsn çocuk doyumsuz ve şımarık olur
Ben çocuğun istediği yapılınca şımaracağını düşünmüyorum belkide fıtrat meselesidir bilemem 5 yaşında bir kızım var dediğini yaptım şımarık doyumsuz olmanın aksine çok gözü yok bir çocuk maşallah bir kere bile o anlattığın durumu yaşamadım bazen avm yada markette ben oyuncak gösteririm anne evde var ya der bakmaz bile
Her çocuk öyle değil işte istediğine istediğini her dakika her gosterdiigni verince doyumsuz oluyor bazı çocuklar eltimin çocuğu öyle
Bence çocukları bi şeyde eksik bırakmak gerekiyor. Bir şeyi benim neden yok diye diyerek üzülmeli. Yoksa buyuduklerinde yetişkin olduklarında bile çekilmez oluyor. Hayatın zorluğunu tattırmalı. Herkes çocuğuna kıyamadıgı için bu çocuklar başka çocuklara kuyıyor bencil oluyor zorba oluyor çünkü dünya etraflarında dönmüş
1,474,476 soru
24,139,934 cevap
334,452 kullanıcı