+1 oy
274 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3,762 puan) tarafından

Otizmli çocukları olanlara birsey sormak istiyorum..

Tani nasil konuyor acaba..

Yegenimin kızı var 15 sylik vardır prematüre doğdu bayagi küçüktü yani 30 haftalik falan bebek kilo olarak sağlıklı ilerledi birkaç problemi var tam oturmamış gibi yüzüstü emekleme çalışıyor ama desteksiz daha oturamiyor..

Simdi çok doktorlara gitti hepside sorun yok dedi kilodan ve isteksizlikten oturmuyor dedi..

kiz doktora gitmiş şehir hastanesi sanirim doktor otizmli olabilir demis tabi kiz çok üzülmüş..

Bize kalırsa değil göz teması var birsey anlatırken dinler canı isterse Güler cizgi film falan izliyor oyuncaklarinla oynar sadece konuşamıyor ve kendi yasitindan geri diye bu teşhis sözle konabiliyormu...

Tetkik gerekmiyordu.. 

Birde babasına böyleydi sanki gebetiknbiraz onada benzemiş olabilirmi yegenimde geç konuştu geç yürüdü emekleme istemezdi suan gayet sağlık bir erkek her çocuğun mizacı aynı değil diye düşünüyoruz..

Aile oalrwkta oyle geri düşünen insanlar değiliz birimiz fark etmese birimiz fark eder uyanırdım ama biz hiç fark etmedik..

Yaşayan anneler bakabilirmi

7 Cevaplar

+1 oy
(2,977 puan) tarafından

Benim oğlumda prematüre doğdu.15.ayın sonunda yürüdü.hiç emeklemedi.o aylarda sadece baba anne ve dede diyiyordu.yani hemen otizim teşhisi koyulmaz bunlara bakıp.benim görümcemin oğlu 3 yaşına kadar hiç konuşmadı sadece tuhaf sesler çıkarıyordu.şimdi ilkokul öğrencisi papağan gibi aynı.

Sadece oturmamasına takıldım onu da başka doktorlara daha danılabilir

(3,762 puan) tarafından

Fizik tedavi görüyor suan o konuda yani evet orda bir sıkıntımız var inşallah oturtacak çocuk biraz kilolu diyette yapıyor şimdi ama bende gözlemledim hiç otuzim belirtisi yok gibi sarki söylüyorum mesela gözüme bakıp dinliyor hoşuna gidincede gülüyor otizimliler tepki vermiyor bildiğim kadarı ile

-Reklam-
+1 oy
(4,237 puan) tarafından

Otizm mi bilemem ama 15 aylık bir bebek nasıl oturamaz. Farklı bir sorunu olabilir mi i? 5 ayda destekli oturmaya başlayıp, 2 aya kadar tak oturabilir bebekler. Yürüme yaşına gelen bebek oturamıyorsa bu göz önüne alınmalı.

(3,762 puan) tarafından

Ya canim çok erken doğdu prematüre bebeklerde bazen oluyormuş böyle bizde farkındayız vqllq çok iyi doktorlarda gitti hic sorun yok dendi fizik vermişler onları yapıyor bol bolda yuzduruyor işte normalde evet benim bebegim 7 aylik tek başına oturabilir bebek biraz hareket etmeyen sevmeyen bir bebek zaten babasına oyleydi

+1 oy
(5,207 puan) tarafından

Otizm  tanısı nasıl konur bilmiyorum ama erken doğan bebeklerde gelişim biraz daha geç ilerliyor. 

Çizgi film izliyor yazmışsın ona göre sadece ekranı sıfıra indirsinler diyebilirim. Çünkü ekran maruziyeti olan çocuklar otizmliymiş gibi davranabiliyor. Uyaran eksikliği oluyor çünkü. 

+1 oy
(2,289 puan) tarafından

Benim bebeğimde 31 haftalık doğdu 6 ayında destekli sonrasında kısa süre sonra yani desteksiz oturmaya başladı cok geç yürüdü şimdi de konuşmada gecikti olabiliyor ama 15 ay çok geç oturmamasi icin

+1 oy
(6,921 puan) tarafından

Çizgi film izletmesinler

(2,289 puan) tarafından

Çizgi filim ile oturmanin ne ilgisi var 😅😅

(6,921 puan) tarafından

Çizgi film ile oturmanın ilgisi var dedim mi yada ima ettim mi? 

(2,289 puan) tarafından

Ne ilgisi var dedim işte niye  kızıyorsun ki 🥲

(6,921 puan) tarafından

Çizgi film ile otizmin ilgisi var oturmanın yoktur herhalde

(2,289 puan) tarafından

he aynen.

0 oy
(2,723 puan) tarafından

Benm arkadaşımın bebegide erken doğdu 33 haftalık gibi birseydi 1.5 yaşındaydı hala oturamiyordu etrafına yastık birakirdi arkadaşım öyle böyle oturdu 2 yaşı geçiyordu yürüdü konuşması aşırı geç konuştu 3.5 yaşında falandı 

Genetikte olabilir 

Benm kızımda erken doğdu oda 1.5 yaşında yürüdü konuşmayı 2 yaşında falan başladı 

Babasına cekmisgi ağır biraz eşim kizimda babasına çekmişti aşırı ağırdı herşeyde geriden gelirdi asla emeklemesi olmadı popo üstünde kendini kayardi

(3,762 puan) tarafından

Buda 30 haftalik doğdu bazi şeyler tabikide geri gelmesi normal 53 gun hastanede yattı ama otizm sanmıyorum ben doktor bunu nasil söylerdi 

0 oy
(1,001 puan) tarafından

Yok canım ya çocuk otizimli falan değil 

Kız üzmesin kendini 

Otizim komut almaz 

Göz teması yapmaz 

Adına tepki vermez 

Etrafında döner 

El cırpar 

Parmak ucu yürür 

Parmak emer 

15 aylık çocuğun oturması lazım o konuda belki başka sıkıntısı vardır bilemiyorum 

Ekran telefon uzak tutsun 

Takıntılı olur

Merdiven inip çıkamaz 

Daha sayamadığım bir çok nedenleri var.

(2,289 puan) tarafından

Maddelerin hepsi doğru bencede ama parmak emmeyi sizde  yeni gördüm 

(1,001 puan) tarafından

Var canım otizim de

(2,289 puan) tarafından

Doğrudur 

İlgili sorular

0 oy