+2 oy
191 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (962 puan) tarafından

25 gün sonra falan bebeğim 1 yaşında olacak ev yapımı kek pankek vesaire veriyor musunuz içine şeker olarak neler koyuyorsunuz

9 Cevaplar

+1 oy
önce (18,511 puan) tarafından

Normal şeker kullanıyorum.

-Reklam-
+1 oy
önce (4,787 puan) tarafından

elma suyu konsantresi koyuyorum veya meyvelerle tatlandırıyorum. 1 yaşına geldi diye hemen şekere başlamayın. mümkünse ne kadar geç o kadar iyi. 

muz ve elma güzel tatlandırıyor

dondurma dışında rafine şeker yemedi daha 25 aylık kızım. 

olur tabi, doymak için una ihtiyaç yok. yumurta başlı başına yeter. muz desen zaten doyurucu, ekstra thin ve kuruyemiş eklersen de acayip besleyici bir öğün oluyor.

un koyarsan adet olarak fazla olur ama 1 yaşındaki bebek de onu bitiremez bu sefer

önce (962 puan) tarafından

Canım benim dediğim şeker kamışı yani rafine edilmemiş şeker toz şekerin rafine edilmemiş halini düşün Normalde evde hep onu kullanıyorum ben Ama senin verdiğin bu tarifi deneyeceğim bir de ben yurt dışındayım Burada hurma püresi falan var O da güzel bir fikir bence bayağı tat verir diye düşündüm benim bebeğim Alerjik bir bebekti Allah'a şükür artık alerjisi geçti yumurta süt un tüketiyoruz bayağı bir rahatladım Evet dediğin gibi Onu da çok sağlıklı değil onun yerine benim evimde Sorgum unu falan var amarant var hindistan cevizi unu da iyi bir atarnatif gibi 

Hic bebe biskivisi yaptinmi 

yapmaya çalıştım ama benim kız sevmedi o yüzden düşmedim üstüne 

önce (6,291 puan) tarafından

Evinde kullandığın şeker kamışını toz olarak mı yoksa sıvı mı kullanıyorsun

Toz olarak var rafine edilmemis kahverengi rengi 

+1 oy
önce (1,629 puan) tarafından

1 tatli kasigi yogurt,bir tatli kasigi istedigin un(yulaf unu vs normal un sana kalmis)1 adet de yumurta icine de tarcin koyuyorum cok.cok az da kabartma.tozu minnacik olacak sekilde.karistir tavaya tatli kasigi ile minik minik dok kisik ateste yok denecek.kadar az yaglanmis bir tavaya.Ustu baloncuk baloncuk olunca ters cevir.Yediriken yiyebiliyoraa userine cok.az.bal pekmez vs ne istersen sur.

0 oy
önce (474 puan) tarafından

Ben bir yumurta,muz,yoğurt ve biraz su,un ile yapıyorum pankek i

Nasil oluyor peki tadi 

önce (474 puan) tarafından

Bence muz tatlandiriyor, bebeğe şeker alistirmaktansa iyi

0 oy
önce (6,312 puan) tarafından

Ben muz kuyuyordım canm 

0 oy

Kekin içine toz haline getirdiğim kuru dutu koyuyorum şeker yerine. Havuçlu kekte çok güzel oluyor 

Kabartma tozu koyuyor musunuz

Evet standart ölçüye iki paket kabartma tozu koyuyorum tarif linkini atayim istersen

0 oy
önce (1,059 puan) tarafından

Canım genelde bir tane yumurta muzun büyüklüğüne göre ya yarım ya tam muz koyuyorum bazen elma koyuyorum Bir de un yerine yulafı çekip koyuyorum ya da çekmeden ince öğütülmüş yulaf kullanıyorum çok azıcık da karbonat çok da lezzetli güzel oluyor Hatta içine de piştikten sonra Karadut pekmezi var Onu sürüp bölüyorum bazen labne veriyorum güzel oluyor bazen tuzlu pankek de yapabilirsin

Peki sizin bebek kac aylik canim 

yani ben bunu 6 aylıktan sonra yaptım şuan 15 aylık

yumuşacık oluyor. 

bugünde krep yaptım labneli ev yapımı sucuk vardı birazda tuz ve maydanoz ekledim beraber yedik

Maşallah Benim kızımın iştahı da yok fazla azıcık bir şey yiyor hiçbir şey yemiyor

Bu ilk yazdığınız tarif kek mi pankek mi

Kizlar krepe süt koyuyor nusunus

@Pakize333 kaşık dökmesi gibi yapıyorum ya da pankek olarak

ben süt koymam genelde

Pancake ve krepe süt yerine ne koyuyorsun 

Hiçbir şey koymuyorum zaten yumurta yeterli oluyor sıvılaşması için ya da meyvenin suyu oluyor mesela şeftali koyduysam muz yerine zaten yeterli miktarda oluyor

0 oy
önce (34 puan) tarafından

Muz, dut şekeri, hurma şekeri bunlarla tatlandırabilirsiniz. Direkt nolmaz şeker kullanmayon ne kadar geç o kadar iyi. Hurma şekeri hiç kullanmadım ama dur şekeri muhteşem tatlandırıyor hem de besleyiciliğini arttırıyor. Kuru dutu kendiniz de robottan çekerek elde edebilirsiniz

Deneyecem hindistan cevizi sekeri de varmis oda olurnu acaba

0 oy
önce (73 puan) tarafından

Bence pankekin içine en çok muz, ceviz falan koy. Gelecekte bilim insanı zekasına gelebilir😁

Çok fazla şeker biraz zararlı olabilir. Bal koymalısın. Eğer istersen şeker yerine bal koy. Çok sağlıklı olur. Ekstra tat istersen kakaolu yap. 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 196 göst.
0 oy
5 cevap 162 göst.
2 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Yamukprenses (1,641 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 103 göst.
+1 oy
2 cevap 87 göst.

Kategoriler

1,471,257 soru