25 gün sonra falan bebeğim 1 yaşında olacak ev yapımı kek pankek vesaire veriyor musunuz içine şeker olarak neler koyuyorsunuz
Normal şeker kullanıyorum.
elma suyu konsantresi koyuyorum veya meyvelerle tatlandırıyorum. 1 yaşına geldi diye hemen şekere başlamayın. mümkünse ne kadar geç o kadar iyi.
muz ve elma güzel tatlandırıyor
dondurma dışında rafine şeker yemedi daha 25 aylık kızım.
olur tabi, doymak için una ihtiyaç yok. yumurta başlı başına yeter. muz desen zaten doyurucu, ekstra thin ve kuruyemiş eklersen de acayip besleyici bir öğün oluyor.
un koyarsan adet olarak fazla olur ama 1 yaşındaki bebek de onu bitiremez bu sefer
Canım benim dediğim şeker kamışı yani rafine edilmemiş şeker toz şekerin rafine edilmemiş halini düşün Normalde evde hep onu kullanıyorum ben Ama senin verdiğin bu tarifi deneyeceğim bir de ben yurt dışındayım Burada hurma püresi falan var O da güzel bir fikir bence bayağı tat verir diye düşündüm benim bebeğim Alerjik bir bebekti Allah'a şükür artık alerjisi geçti yumurta süt un tüketiyoruz bayağı bir rahatladım Evet dediğin gibi Onu da çok sağlıklı değil onun yerine benim evimde Sorgum unu falan var amarant var hindistan cevizi unu da iyi bir atarnatif gibi
Hic bebe biskivisi yaptinmi
yapmaya çalıştım ama benim kız sevmedi o yüzden düşmedim üstüne
Evinde kullandığın şeker kamışını toz olarak mı yoksa sıvı mı kullanıyorsun
Toz olarak var rafine edilmemis kahverengi rengi
1 tatli kasigi yogurt,bir tatli kasigi istedigin un(yulaf unu vs normal un sana kalmis)1 adet de yumurta icine de tarcin koyuyorum cok.cok az da kabartma.tozu minnacik olacak sekilde.karistir tavaya tatli kasigi ile minik minik dok kisik ateste yok denecek.kadar az yaglanmis bir tavaya.Ustu baloncuk baloncuk olunca ters cevir.Yediriken yiyebiliyoraa userine cok.az.bal pekmez vs ne istersen sur.
Ben bir yumurta,muz,yoğurt ve biraz su,un ile yapıyorum pankek i
Nasil oluyor peki tadi
Bence muz tatlandiriyor, bebeğe şeker alistirmaktansa iyi
Ben muz kuyuyordım canm
Kekin içine toz haline getirdiğim kuru dutu koyuyorum şeker yerine. Havuçlu kekte çok güzel oluyor
Kabartma tozu koyuyor musunuz
Evet standart ölçüye iki paket kabartma tozu koyuyorum tarif linkini atayim istersen
Canım genelde bir tane yumurta muzun büyüklüğüne göre ya yarım ya tam muz koyuyorum bazen elma koyuyorum Bir de un yerine yulafı çekip koyuyorum ya da çekmeden ince öğütülmüş yulaf kullanıyorum çok azıcık da karbonat çok da lezzetli güzel oluyor Hatta içine de piştikten sonra Karadut pekmezi var Onu sürüp bölüyorum bazen labne veriyorum güzel oluyor bazen tuzlu pankek de yapabilirsin
Bu ilk yazdığınız tarif kek mi pankek mi
Kizlar krepe süt koyuyor nusunus
@Pakize333 kaşık dökmesi gibi yapıyorum ya da pankek olarak
ben süt koymam genelde
Pancake ve krepe süt yerine ne koyuyorsun
Hiçbir şey koymuyorum zaten yumurta yeterli oluyor sıvılaşması için ya da meyvenin suyu oluyor mesela şeftali koyduysam muz yerine zaten yeterli miktarda oluyor
Muz, dut şekeri, hurma şekeri bunlarla tatlandırabilirsiniz. Direkt nolmaz şeker kullanmayon ne kadar geç o kadar iyi. Hurma şekeri hiç kullanmadım ama dur şekeri muhteşem tatlandırıyor hem de besleyiciliğini arttırıyor. Kuru dutu kendiniz de robottan çekerek elde edebilirsiniz
Deneyecem hindistan cevizi sekeri de varmis oda olurnu acaba
Bence pankekin içine en çok muz, ceviz falan koy. Gelecekte bilim insanı zekasına gelebilir😁
Çok fazla şeker biraz zararlı olabilir. Bal koymalısın. Eğer istersen şeker yerine bal koy. Çok sağlıklı olur. Ekstra tat istersen kakaolu yap.
1,471,234 soru
24,095,791 cevap
332,085 kullanıcı