+6 oy
940 göst.
önce Diğer kategorisinde (22 puan) tarafından

Çarşafliyim pece takıyorum 

Hep birileri birşey diyor 

Gerçekten yoruldum takmamaya çalışıyorum 

Rabbimin emrini yerine getiriyorum 

Insanlarin ne dediği benim icin önemli değil 

Kızlar dun aksam çocukları parka cikardim  kadinin birisi bana dediki altta ciplakmisin sinirim he evet hiçbir şey yok dedim 

Kızlar böyle durumlarda onlarin ağızlarının payini nasil veririm

28 Cevaplar

+4 oy
önce (1,744 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Kız ben de çarşaflıyım, bir de doğma büyüme antalyalıyım. Bir teyzemiz (Allah hidayet versin) ben durakta tramvayı beklerken koşa koşa gelip çarşafımı kaldırmıştı. Hemde hem üst hem alt etek kısmını. Hahahahshssh

Çıplak sandım diyor bir de, benim içimde de daima ölürüm kalırım diye robalı elbisem ve dolamam olur. Altımda paçalı donum, siyah kalın çorabım olur ki bir yerim rüzgar esse bile belli olmasın.

Liman tarafından geçerken arkamdan tutup çeken iki yaşlı teyze daha vardı mesela, iç başörtüm bozulmuştu, ağzımdaki iğne yanağıma batmıştı, hatta az kaldı düşüyordum. Hiçbir şey demeden koşar adım kaçmışlardı. Kimse de ses etmedi, öyle ağladığımla kaldım. Sinirden tabi, gidip nerede düzelteyim saçımı başımı?

Bir kere tramvaydayken oturmuştum, eteğimi her şeyimi de topladım, kenara sindim dışarıyı izliyorum. Yanıma bir kadın oturmuş, fark ettim ama yüzünü görmedim. O da ben kalkarken eteğimin ucuna oturduğu için zorla çeke çeke almak zorunda kalmıştım. Hanımefendi diyorum excuse me diyorum belki yabancıdır diye ama yok, sağır herhalde dedim dürttüm, yine de dönmedi.

En son sertçe çektim de kadın hafif kaydı koltukta öyle koşarak çıktım. Az kaldı kapı kapanacaktı.

Yani bacım, oluyor böyle. Otobüsle medreseden hafta sonu tatili için eve dönerken yatılı kaldığım için kirli bavulum elimde, yabancılar hakkımda konuşuyorlardı. Ben de ingilizce biliyorum, anlıyorum tabi. En son inmeden önce bir şeyler söyledim öyle indim. 

önce (488 puan) tarafından

@alaska ya sen Antalyali misin ♥️

önce (1,744 puan) tarafından

Evet doğma büyüme ❤️

-Reklam-
+5 oy
önce (3,384 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Bu tarz bana söylese sanirim parktan karakola giderdik sanane kardeşim ister peçe takar ister poposunu açar sananene

önce (22 puan) tarafından

Çıplaklık normal 

Giyinmek anormal oldu galiba 

+5 oy
önce (2,770 puan) tarafından

Pece dinen takma zorunlu değilsiniz ki takmak istiyorsanız kimene....bende bazen afgan  takımı bazende elbise...kimene..

+1

Haklısın yani kimene kim ne isyerse onu giyer

önce (1,878 puan) tarafından
+2

Ya bunda aynı fikirde değilim. Bu bir güvenlik sorunu malesef. Mesela beni yanımdan bıçaklayıp gitsen, ya da gasp etsen seni tarif edebileceğim en ufak birşey yok. Hiçbir kameradan takip edilebilme şansın yok vs. 

+3 oy
önce (561 puan) tarafından

Yani kimse kimsenin giyimine laf edecek kadar haddini aşmamalı ağzının payını verseydiniz ben sizin giyiminize laf ediyor muyum size ne benim ne giydiğimden diyin. Gerçekten anlamıyorum kapalı açığa açığın kapalıya laf söz söylemeye hakkı yoktur her koyun kendi bacağından asılır. Ben açık biriyim ailem yarım kapalı yani tunik pantolon üstüne de şal takarlar ama öyle boneyle saçım görünmesin değil dayımın eşi ve çocukları peçe takar. Keşke bizde hakkıyla giyinebilsek siz kimseyi takmayın lütfen kalbiniz Allah yolunda nasıl giyinmenizi gösteriyorsa öyle giyinin cahille cahil olmayın

O kadar cahiller ki  o an cok sinirlendim sonra dedim keşle agzinin payimi verseydim 

önce (561 puan) tarafından
+2

Sinirle değil gayet samimi ve güleryüzle böyle insanların ağzının payını verin ben senin giyimine karışmıyorsam sende benimkine karışamazsın deyin insanlar gelişeceğine ne yazık ki beyin yerine fesatlıklarını ve nefslerini öne sürerler siz o güzel kalbinizi ferah tutun Allah attığınız her adımdan haberdar ben çok gıpta ile bakıyorum hakkıyla giyinenlere ne mutlu ki Allah size böyle birşey nasip etmiş mutlu ve umutlu olun 

+3 oy
önce (1,037 puan) tarafından

Sana ne diyeceksin. Cahille münakaşaya da girmeyeceksin 👌

Aslında evet ben münakaşaya girmek te istemedim ne desem boş anlayamaz 

+3 oy
önce (4,388 puan) tarafından

Takılma. Sanane demek bu kadar zor olmamalı 

Onu demek kolay ama başla birsey demek istiyorum 

+3 oy
önce (4,819 puan) tarafından

adhsgaja he çıplağım gel bak diyeydin 😂 tövbe estağfurullah 🤦🏼‍♀️

🤣 kız sinirden zaten çıplağım dedim anlamış belki nicin öyle dediğimi 

+2

gerçekten anlamıyorum bak ben açık insanı da savunurum, kimse onun giydiğine karışamaz ama kapalıya da karışamaz. 

bir kadın ne istiyorsa onu giyer. ister kara çarşaf giyer (banane) isterse 1 gün sonra şort tişört giyer (banane)

+3 oy
önce (5,070 puan) tarafından

Bu dusunce kimden cikti cok merak ediyorum gercekten belki 100 tane carsafli tanidigim oldu biri de ciplak giymedi her an namaz vakti olabilir her an basimiza bisey gelebilir dusuncesiyle ciplakligi gec normal elbisesini bile giyerlerdi hatta diz alti tayt bile giymezlerdi dusersem acilir diye dusunerek ama amac bu zaten canim sen dogru olani yapiyosun sakin oes etme ve bana da dua et bende giymek istiyorum her duydugun elestiri sana kat be kat sevap Allah onlari islah etsin 

bazen şöyle şeyler anlatılır, doğrudur yanlıştır bilemem. 

işte geçen denize gittik, çarşaflı kadınlar geldi, bir çıkardılar bikini 🤦🏼‍♀️ (anlatanın da değişik fantazileri vad herhalde) belki de gerçekten merak konusu oluyor bu kadar kapalı bir kadın gördükleri için bilmiyorum. 

ben çok duydum buna benzer hikaye, buradan çıkmış olabilir bu efsane ben kapalı değilim ama elbisenin altına bile tayt giyerim oturup kalkarken sıkıntı olmasın diye, kaldı ki kapalı bir kadının öyle olacağını düşünmem.

velevki çıplak bedene giydi, kime ne 😂

O durumu biliyorum bende ckk gordum disari cikarken kapaniyolar dugun dernek oldumi soyunuyolar cok sahit oldum malesef Allah islah etsin hakkiyla ortune bilmeyi Allah diyen tum kullara nasip etsin kalplerine tesettur ve amel askini naksetsin 

Carsafin altina mi giymisler bikiniyi baska bisey yok mu 

ya işte anlatılanlar, gözümle görmedim bilemem. ama böyle hikayeler halk arasında dönüyor. bu yüzden çarşaf içinden ne çıkacağını konuşuyorlar. 

maalesef çok pis zihniyette insanlar var. 

eskiden oturduğumuz yerde bir butik vardı, çoğunlukla iç çamaşırı satardı, kapalı bir bayan. 

vitrinindeki mankenlere o fantazi çamaşırları giydirir, mankenin kafasına da baş örtüsü takardı 🤦🏼‍♀️ hadi mankene giydirdin, vitrinin o senin ama o baş örtüsü ne alaka? 

bu kafa yapısına sahip insanlardan dolayı böyle bir ön yargı var. 

Valla guzelim cilbab farzdir ayette disari cikarken cilbablarini giysinler ve basortulerini omuzlarindan asagi ortsunler diyo cilbqb dedigi dis kiyafettir vucut hatlarini belli etmeyecek genislik ve kalinlikta oyle ki gogusler bile belli olmayacak bas ortusunu ortunce oyle dusun carsaf diyen var ferace pardesi vs de yeterli olur uzerine omuzlardan akacak sekilde bas ortusu orttukten sonra diyolar hangisi tam farzi karsiliyo bilmiyorum yuzu ortmek mustehap diye biliyorum yani farz olan hatlar belli olmayacak kadar giyinmek bunun icine giyinileceklerle ilgili ne ayet gordum ne hadis duydum ciplak giyen olsa neden giyiyosun diyecek bi durumum var kat kat giyinene de neden giyindin cilbabin var fsrz yerini buldu cikarsana diyecek durumum var bilmedigim bi konu ama post sahibi arkadadin zorbalanmasi beni cok uzdu Allahin emrini yerine getirmeye calisiyo sadece 

Bu hikayeler dogrudur yanlistir bilmem benim izmirli bi komsu vardi tasindi simdi onunla bu izmir ortami sahilleri falan olsun konusuluyodu bi ortamda orda kapalilar dikkat cekiyo asil herkes acik dedi bende dedim ki dikkat cekebilir ama bu Allahin emri onemli olan yerine getirmek dedim ne dese begenirsin basina esarpi sikisikiya baglayip altina ip gibi bikini giyince de mi farz yerjne gelmis oluyo ben onlardan bahsediyorum dedi gozumle gormedim ama bak bende bisey duymusum dogrudur yanlistir bilmem ama Allahin emrini yerine getirmeye calisan birini zorbalamak Rabbim islah etsin 

önce (1,063 puan) tarafından

Allah hayırla afiyetle sana da nasip etsin çok güzel yazmışsın 🥰

+3 oy
önce (530 puan) tarafından

Canım sanane der geçerdim tek kelime 

Onun haddine mi düşmüş senin ne giydiğini 

Giymedigini sorgulayacak kadar 

Bundan sonra öyle diyecem kırılirsa kir

Bundan sonra öyle diyecem kırılirsa kırılsın 

önce (530 puan) tarafından

Yani kendini ezdirme

Gitsin çıplak insanlara sorsun neden cıplak duruyorsun diye 

Ondan sonra tacizler

Allah muhafaza tecavüzler 

Kaçırmalar

Öldürmeler vs vs 

İyki bende tesettürlüyüm 

Ve gurur duyuyorum 

+3 oy
önce (3,161 puan) tarafından

Benim için senin dişin çıplak deseydin valla boşver ya sen hakkıyla ortundugun için böyle bak sahabe zamanında da en çok takvalı olanlar eziyet gormus

+3 oy
önce (1,931 puan) tarafından

Çıplagim canım alttan hava alıyorum deseydin ben hiç tahammül edemem etmem de kendi ailem hepsi açık bı ben kapaliyim ferace giyiyorum üst taraf çarşaf gibi giyerim bazen çocuklar aaa öcü felan diyo yüzünü acip gülüyorum yanında kim varsa yüzüne de pis pis bakıyorum dene valla çok iyi geliyo 😂😂

+3 oy
önce (4,949 puan) tarafından

Bugün nekadar kıyafet eleştiri ile post açıldı hepsinn ortak noktası ağzı olan konuşuyor işte. İnsanoğlu niye önce dönüp kendini eleştirmezki hep başkasında kusur arar onu göstermek için çabalar .oysaki kendini düzeltmek için uğraşsa belki herşey daha güzel olucak

+3 oy
önce (1,063 puan) tarafından

bana da çok söylüyorlar hatta yaşları benden büyük ona rağmen bilerek abla diyenlerde oluyor hemen cevabını veriyorum pısırık bilmesinler bizi. savunduğumuz Allah'ın emri. bunlarda olacak elbet olsunlar. asıl bunlar örümcek kafalı sığ düşünceli insanlar

+3 oy
önce (6,690 puan) tarafından

Takma kafana bu devirde iç çamaşırı ile gezmek doğal kapanmak anormal oldu 

+3 oy
önce (1,249 puan) tarafından

Millet neredyse çıplak gezer oldu.kimse laf etmez etmeye de gö!leri yemez.

Kapalıya gelince çatır çatır laf söylüyor edepsizler.ona mı kalmış tasası acaba millet iyice cozuttu.

+3 oy
önce (2,236 puan) tarafından

Burası laik bir ülke. Bazı insanlar laikliğin sadece açığa saygı duymak olduğunu sanıyor. Bu ülkede kim olursa olsun (vatan hainleri hariç) her zihniyete, görünüşe, dine vs saygı duyulmalı. Ne tesettürlünün açığı, ne de açığın tesettürlüyü yargilama hakkı olamaz. İnsanlar özgürdür. 

Sana kim ne derse desin, çarşaf giymen senin en özgür hakkın. 

+3 oy
önce (302 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Çarşafa peçeye karşı değilim kıyafete müdahale özgürlük hakkı tecavüzüne girer bana göre peçe olayı zamanında çok istismar edildiği için peçeye insanlar şüphe ile yaklaşıyor şüphe ile yaklaşsaydı hoşgörülebilirdi fakat yersizce konusmak aşağılamak kimsenin haddi değil ne şort giyene ne çarşaf giyene ne zıt görüşe kimse karışıp müdahale edemez konu tartışmaya açık değildir

+2 oy
önce (24,577 puan) tarafından

Bende peçeliyim şimdiye dek laf eden kimse olmadı olsaydı da ben senin saçın niye açık diye soruyor muyum derdim herkesin kendi tercihi boşver çok üstünde durma yani bu din böyle birileri her zaman bir yerde laf edecek imtihan 

+2 oy
önce (831 puan) tarafından

Kız oda suriyelilerden kaldı galiba bizim komşunun katşısında varmıştı kadın eve girince mini etek askılı ile görmüş çıkarıcınca makyaj öyle ön yargı işde onlar öyle giyinmezlerse kocaları başka kadın getirirmiş

+2 oy
önce (23,673 puan) tarafından

Ben senin giyimine laf etsem yobaz dersin sen benimkine laf edince ne oluyorsun bir düşün bakalım 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 312 göst.
17 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Sevgisiz_hayat_47 (1,087 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 272 göst.
21 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Kelebek6161 (89 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 359 göst.
28 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde Hiranurmiranalp. (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 360 göst.

Kategoriler

1,471,441 soru

24,099,020 cevap

332,278 kullanıcı

...