0 oy
547 göst.
önce Diğer kategorisinde (20,634 puan) tarafından

Günoo kızlar .. Seçme şansım olsa aynı kocayı seçer ama farklı bir ailesi olsun isterdim o kadar cahiller bana göre 😏

Geçen gün görümceme gitmiştik bebeğe konacak isme geldi konu nerden geldiyse bizim buralarda ana baba ismi konur dedi bana . Bende ben istemiyorum koymayacagim ne kendi tarafımı nede bu tarafı hem kaynana k.peder ismi koyarsam bizimkilerde kendi isimleri konsun diye bekler ayrıca neden önce eşimin ailesinin isimlerini koyuyorum kendi anne babamı koyarım koycak olsam dedim bana yok olmaz önce koca tarafı konur dedi benim doğuracağım 2 çocuk zaten dedim. Bana "İşin ne doğur 5 6 tane dedi" o an çok sinirlendim ben doguramam siz dogurun kedi gibi dedim kapattım konuyu .. bana çok kırılmış ve birde gebeyken bebek emzirme meselesi var bebek zehirlenirmis ben çıkarmışim bu adeti de yeni Dr sadece bana demiş emzir diye emzirilmezmis vs vs kızlar yemin ederim nefret geldi koca tarafından sabah sabah aramış ben sana çok kırgınım diyor bende kırıldım işin ne doğur ve emzirme adetinide sen çıkardın Dr demez öyle bişey diyip beni yalancı konumuna düşününce ben bişey diyormuyum 

21 Cevaplar

+3 oy
önce (14,859 puan) tarafından

Benimde seçme şansım olsa 23 yaşına dönüp eşimi tekrar görmeden kaçmayı seçerdim 😄

O yüzden rica ediyorum yeni nesil anneleri "oğlummm,  paşammm, sen yapamazsın annem. Erkekler onj yapmaz, erkekler böyle yapar" diye üstüne titremeyin.  Bir kız çocuğu yetiştiriyoruz ve valla tamirat, boya ben ne yapabiliyorsam hepsini öğretmeye çalışıyorum sırf evlenip de eşi yapmazsa  minnet etmesin diye. Sizde lütfen oğullarınıza ev işlerini öğretin, kadının işi demeyin 

önce (503 puan) tarafından
+1

Canım sende aynı benim kafamdansın 

Oğlum 6 yaşında ve özel eğitimli bir çocuk 

Oğluma bütün ev işlerini öğretiyorum 

Bulaşık yıkar

Çamaşır çıkarır asar atar makınaya çalıştırır 

Ütü soğuk öğrettim eline verdim 

Yemek karıştır diyorum karıstırır yumurta kır derim kırar 

Süpürge mop attırıyorum 

Eline toz bezi veriyorum siler 

Wc ye geçmedim daha 

Tiksinir öğürür kusar 

Bana kızıyorlardı o erkek yaptırma diye 

Kimseyi dinlemedim dinlemem de 

Yani ben hasta olsam çay demle dersem çayı demler 

Yumurta kırar 

Zeytin peynir çıkarır 

Bıçak vermiyorum eline daha cesaret edemiyo 

Salatalık domates çıkar derim çıkarır 

Öğrenmenin yaşı yok 

Öğretmenin yaşı başı yok 

Erkeği kızı yok arkadaşlar 

İnşallah gelinim rahat edecek 

Küfür beddua almıcam hiç değilse 

Anan bisey ögretmedi demesin diye 

Dua etsin yeter 

önce (20,634 puan) tarafından

Oğlum olcak kız gibi yetirtirmezsem 🤣 

😂🤣

önce (14,859 puan) tarafından

Maşallah canım ne güzel inşallah bütün evlatlarımız bilinçli olurlar. Erkek bunları öğrenince demek değil ki kadınlar gezecek erkek her şeyi yapacak. Ama bu kadınların omzundan biraz yük alsınlar ben dışarıda çalışıyorum insanların ağız kokusunu çekiyorum sen napıyon kafasından çıksınlar

-Reklam-
+1 oy
önce (278 puan) tarafından

Değmeyecek insanları takmamayı elalem ne der diye düşünmeyi birakin cahille edilen her sohbet insana sinir öfke ve cehalet katar siz hiç duymayın öyle insanları

Normalde Sayar severim ama çocuk konusunda artık sıkmaya başladılar kızım gelişim olarak çok iyi ona bir laf karnimdakine bir laf hastaneye giderim laf gına geldi artık 

önce (278 puan) tarafından

Laf ettikleri zaman sizi ilgilendirmez ben böyle uygun görüyorum deyip sınırınızı çizeceksiniz tepenize çıkarlar keskin sınırlar çizmezseniz

Söyledim söyleyeceğimi zaten bundan ileriye saygısızlık edemem en fazla mesafe koyar gitmem olur biter ..

+1 oy
önce (1,739 puan) tarafından

Ya Allah aşkına takmana değmez.

İslam alimleri “hamileyken emzirmenin anneye ya da karnındaki bebeğe zarar vermemesi şartıyla caiz” olduğunu söylemişlerdir.

Eğer anne zayıf düşerse veya doktor “düşük, erken doğum, bebekte gelişme geriliği” gibi riskler görürse, bu durumda emzirmenin bırakılması tavsiye edilir. Çünkü “Zarar vermek ve zararla karşılık vermek yoktur” (İbn Mâce, Ahkâm, 17) prensibi devreye girer.

Onu da geçiyorum, kime ne? Meme senin, rahim senin, bebek senin.

Hem zaten soyadı kocandan geliyor, bir zahmet ismi de anne koysun ya… Anne baba dururken görümceye veya teyzeye laf düşmez arkadaşlar.

Sen gayet iyi konuşmuşsun, sınır koymadığın zaman tepene çıkarlar. 

Eşimle kararlarımız ortaktır herkes bilir karşılıklı ikimizinde istediği olsun deriz hep ama bu konuda kocan senden korkuyor sen çok baskı yapıyorsun oda koyamıyor isimleri gibi şeyler söylüyorlar halbuki ben kaynana ismini de kpeder ismini de teklif ettim ikisinin ismi de güzel eşim istemedi ilk çocuğumda bunda da teklif etmiyorum istemiyorum da eşimde istemiyor ben koydurmuyo oluyorum 

önce (1,739 puan) tarafından
+1

Kocanın da yanında olduğu bir an konuyu aç, sen benden korkacak adammışsın haberin olsun de.

Veya görümcen bir daha böyle şeyler söylerse benden korkacak adamdan koca mı olur be al abini kardeşini git o zaman de. Kocan da duysun. 

Ben yüzleşme adamıyım, çok severim böyle iki durumu bir edip akla karayı ortaya çıkarmayı.

Kocamın yanında söylüyor zaten kocam bende istemiyorum diyince yok yok istiyorsun diyor eşimde bana anlamıyor ne desen hiç konuyu uzatma diyor o çözmüş onları laftan anlamadiklari durumlarda muhattap olmamayı tercih ediyor 

+1 oy
önce (338 puan) tarafından

Bende saçma fikir sunulmasin diye önceden isim seciyorum çünkü cidden saçma beklentiler var,şey duymuştum boşver bunu kendi katsin digerini biz katariz falan,rahmimiz kiralık dukkan sanıyorlar.suan hamileyim iki cinsiyet içinde isim belirledim her yerde de söylüyorum kız olursa bu erkek olursa bu diye.isim koymak isteyen rahmini kullansın kendi dogursun 

2 gebeliğimde de gram faydaları yok ama herbolologlar herşeye karisalim modundalar

Aynilar aynilar.kattigim isimleri de begenmiyorlar falan ben şey modundayim önemli değil ben seviyorum ismi siz yavrum evladım canım diye seslenin 🥰😃

Herkes kendi dogurduguna isim koysun bu konu tartışmaya kapalı diycem bidahakine ben taşıyorum ben doguruyorum kime ne

Yok direk ismi belirle olmaz canm ismi var zaten dersin😃 ben öyle yapınca bişi diyemiyor kimse kendi ailem de isme karışmak istiyor dini yada herkesin kullandığı isim olsun istiyorlar ama mühim değil 😃

+1 oy
önce (4,214 puan) tarafından

Cahil buluyorsaniz hic muhabbete girmeyin hmm oyle mi hmm tamam diyip gecin açıklama yapmak zorunda değilsiniz 

Normalde sever sayarm benden yaşça büyükler ama konu çocuk gebelik emzirme olunca bu sekildeler aslında içlerinde tutmuşlar da bana bugünlerde kusuyorlar eteğindeki taşları dökme zamanları gelmiş 

+1 oy
önce (3,362 puan) tarafından

Valla böyle saçma muhabbet yapanlarda anlam veremiyorum

Bu bir gelenek gibi olmuş koymayan taslaniyor ilk çocukta koymadı bunda koyar beklentisi icindelermis demekki

önce (3,362 puan) tarafından

Vana dese koyacağım varsa inadıma koymezdim 😂😂

+1 oy

Canım o bebeği karnında sen taşıdığına göre 

Ve kanınla canınla beslediğin için

Acı ağrı çektiğin için

Bebeğin isim hakkı sadece sana düşer 

Herkesin de saygı duyması gerekiyor 

Kesinlikle öyle eşimde diretiyor ama ortak karar vermezsek onada büyük tepkiler veririm biliyor 

+1 oy
önce (4,364 puan) tarafından

Telefonda ben sana çok kırıldım dediğinde ben de sana çok kırıldım diyip kapatacaktın  telefonu yüzüne özür dileyene kadar da hiçbir şekilde görüşmeyecektin. Aklı başına gelirdi o zaman 

Gelmez üstüne beni haksız bulurlar ki 

+1 oy
önce (5,003 puan) tarafından

Yani boş insanların tek vazifesi de kendi egolarını şişirmek için etrafındaki insanlara satasmak

Kesinlikle öyle 

+1 oy
önce (4,774 puan) tarafından

Valla Allah sabır versin 🤦🏼‍♀️ diyecek bir şey bulamadım.

Zehirlenme meselesini anlamadım ama

Gebelikte anne bebeği emzirirse süt zehirlermis

önce (4,774 puan) tarafından

hay Allahım yaa🤦🏼‍♀️

+1 oy
önce (200 puan) tarafından

Ne kötü gorumceler varya bende linç ettim ama asla böyle haddini asmaz şükür 

Kötü biri değil aslında ama bazen hadsizlik yapıyor 

+1 oy
önce (2,762 puan) tarafından

Aynısı  .....ama ben onları yoksayarak. Kafa rahatlığı  sagladım...esim  mi ? İster gitsin ister bağrına  bassın.. ben tanımıyorum arkadas  bu zihniyeti...🌍🍁

Kendi ailem uzakta eşimin ailesine de çok gidip gelmek ama insan ister istemez birilerine ihtiyaç duyuyor zaman zaman ama duymamak gerekiyormuş 

önce (2,762 puan) tarafından

Esimin isinden dolayı bizde uzaktayız  bebek dogunca gelir böyle fitne salar giderlerdi... ilk evlendim zamanlar.....toyluk vaktim geçti  eli. Maşalı gelinim artık 🍂💫

+1 oy
önce (1,056 puan) tarafından

sana birşey atacam bunu yapabilirsek daha rahat edeceğiz. ama bazen insanı sinir ediyorlar tabi ki. Kadına Bunu söyleyen önce efendimiz sallallahu aleyhi ve sellemin kadına verdiği değeri Bir görsün İslamiyette kadın emzirmek istemezse dahi Ona izin var kadın sadece doğuran bir varlık değildir İslamiyette gerçekten kadın yeri çok önemlidir Bunu Bilseler zaten bu şekilde konuşmazlar Demek ki etrafta kendileri kadın olduğu için çok değer verilmeyen insanlar. 

image

Ben zaten bir çok şeyi görmezden geldim dinlemedim ondan bu kadar hadsiz konuşuyor bence yine görmezden gelmeye devam edeyim de üzerine vazife olmayan şeylere karışmasın 

+1 oy
önce (11,173 puan) tarafından

Allah sana sabır versin 🤣 postu okurken la havle çekip durdum.🤣 Kirilacagina saçma ***** konuşup da alacağın cevaplari da düşün diyemiyo insan tabi 

Var mı gorumcenin çocukları o koymuşmu kaynanasının kayınpederinin adını 🤣 

Koymuş kaynana k.peder gorumcesinin adına kadar hatta ama kendi terrcihi ben tercih etmiyorum 

önce (11,173 puan) tarafından

Dünyanın en iyi gelini ünvanını almış mi bari....bende tercih etmem koymadım koyamamda

Kimse yüzüne bakmıyor 

+1 oy
önce (23,002 puan) tarafından

Baya bı kör cahillermis. Emzirmeyip ne yapılırmis bebek. Ben onu anlamadım. Eskiden mama da yokmuş o zaman emzirmeyince ne yapıyorlarmiş

Gebeyken emziriyordum ben kızımı onun için diyor işte 

+1 oy
önce (1,023 puan) tarafından

Isin ne dogur ne ya kime ne ister dogururum ister dogurmam

+1

Doğurmak değil marifet bakmak eğitmek güzel bir gelecek sunmak 

+1 oy
önce (4,926 puan) tarafından

Bende çok doğurduğum için laf yiyorum .😅milleti susturamazsın boşuna uğraşma biri biter biri başlar 

Herkes susmustu da nasıl olduysa görümce online bu aralar 

+1 oy
önce (23,631 puan) tarafından

Kız desene kocam korkuyor denmez ona fikirlerimi önemsiyor siz benim de düşündüğümü ne istediğimi umursamıyorsunuz ondan garip geliyor diye. Hayat arkadaşıyım çocuklarının annesiyim tabiki fikirlerimi önemseyecek de gül sinirlendiğini hissederse daha da bozulur 

Kız köylü cahil anlamaz ki ha duvara konusmussun ha ona aynı şey bakmak istediği pencereden bakıyor olaylara 

+1 oy
önce (557 puan) tarafından

İnanır mısınız  soru için giriş yaptım o kadar sinir olduğum bir nokta ki kadın doğuruyor Canı acıyor bu kadar bu  9ay boyunca karnında taşıyor işi gücü yok zaten kocasının ailesinin dertlerini taşıdığı yetmiyormuş gibi bir de üstüne Onların ismini verecek şöyle de bir şey Eğer ki bir isim konulacaksa Bence kadın annesi ya da babası olmalı Hani niye öncelik erkeğin annesi bu kadar mı önemli ise çok ata erkil aile illa bizim dediğimiz olsun İlla erkek İlla erkek diyen bir toplum yani Ben Mesela   eltimle çok yakın zamanlarda doğurduk eltimin kızı oldu kayınvalide ismi konuldu zorla Ben Aradan birkaç ay sonra doğurdum Daha sonra ben ikinci Kızım dünyaya geldiğinde bana şu teklif edilirdi Kayınvalidem açıkçası çok daha bu konularda sert değil ama aile genele şunu diyor erkeğin annesinin babasının ismi konu hani böyle bir şey var ama bana baskılayamadılar çünkü ben benim  tavrım her zaman netti asla çizgimi bozmadım bana ikinci kızım da eşimin babaannesinin ismini teklif edildi Kayınpederim dedi koy koymadım sonra eltim ikinciyi doğurdu o da o oğlandı Bu sefer de kayınpeder ismi oldu Ben hiçbir zaman koymadım Çünkü baskıyla yapılan hiçbir şey sevmiyorum güzellikle tatlı dille söylense amenna ama sürekli koca tarafı koca tarafı gidilecek koca tarafından şöyle yapılacak ilk önce koca tarafından geliri buna nefret ediyorum Hani sanki annenin babanın evladı değiliz bir insan değilmiş gibi davranılmasına nefret ediyorum asla Buna müsaade etmiyorum

Ben burda gördüm böyle bişey bizde asla yok he iyi huylu dini bütün vatana millete hayırlı birisidir koy nesli devam etsin derler ama ağzından küfür düşmeyen tek derdi dedikodu fitne fesat olan insanların adını da koyamam kusura bakmasınlar ne alaka yani ben doguruyorum çok istiyorlarsa doğurup kendileri koysun 

önce (557 puan) tarafından

İnsanlık görmedim hiç tek dertleri gelin köle bende uzak duruyorum üstüne kızıma kendi ismime yakın isim koydum

Banada oylelerdi ama gebelikte doğumda gerçek yüzlerini gördüm artık uzak duruyorum hepsinden banane ne yaparsa yapsınlar 

+1 oy
önce (1,423 puan) tarafından

Ay dengesiz sen doğur kayınbabanın adını koy ozmn sana kalmıştı çocuğun ismini düşünmek yerinde olsam inadına koymazdım alınırsa alınsın alınan insan çenesinide tutsun bu zahmet laf diyen laf yer, ben eskiye dönsem eşimle tanışmazdım bile iyi adam severek evlendik ama benim kafa yapıma uygun insan değilmiş nasıl anlamadım bu zamana kadar bilmem 

Zaten koymayacagim için bu tantana kuyruk acısı 

İlgili sorular

0 oy
26 cevap 964 göst.
6 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Sevdakaya85 (18 puan) tarafından soruldu
0 oy
37 cevap 1,248 göst.
5 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 434 göst.
28 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu