+2 oy
505 göst.
önce Diğer kategorisinde (5,763 puan) tarafından

Genel olarak realist, az duygulu, zaman zaman odun bilinsem de bu coğrafyanın arabesk damarı benim DNA'ma da nakşedilmiş :))

Kadınlar, çocuklar kalbimin en cız ettiği yerdedir her zaman. Kalbimin pamuğu bu iki konuda puf puf dökülür.

Arabeske yaşam tarzı olarak tahammül edemem pek. Melankolik biriyle zorlanırım, "Kalk kız silkelen bu ne bohem" derim. Ama benim de en arabesk, en bohem yanım Ahmet Kaya dinlemek sanırım. Kel alaka bir yerde bir türküsü gelir aklıma. Pazar yerinde mesela, ya da bir toplantıda herkes odaklanmışken benim "Saçlaarına yıldız düşmüş koparma annee ağlama" diye feryat edesim gelir :D Mırıldansam bir dert mırıldanmasam içim şişer ahahhaha :) 

Sonra da Müslüm Gürses. "Benim Meselem" şarkısı şarkı değil baştan sona bir felsefi yapıt bana göre.

Sizin de var mı böyle arabesk bir damarınız :))

27 Cevaplar

+3 oy
önce (8,339 puan) tarafından

Her bir zerrem arabesk damarlarım arabesk akar 😁😁

önce (5,763 puan) tarafından

Asla yargılamıyorum, arabeske hayranlığımız bence sosyoloji tezlerine inceleme konusu olmalı :))

önce (8,339 puan) tarafından

Kesinlikle lise zamanlarımda nefret ederdim,nasıl dinliyorlar derdim hep arabeskin kıymetini büyüdükçe daha iyi anlıyorsun. O zamanlar hayat tozpembe geliyordu tabi 😁

-Reklam-
+2 oy
önce (163,443 puan) tarafından

Oooo ferdi baba yaa huzurum kalmadı 

Kendisinden Hatıran Yeter çok severim :) Allah rahmet eylesin

+1 oy
önce (1,254 puan) tarafından

Arabesk değil de daha çok halay çalar beynimde 😂😂

Ay o da var bende iyi mi, Maaalatya Maaalatya bulunmaz eşin :)) Eşimin de Malatyalı olması hasebiyle :))) Düğünlerde zor tutarım, tanıdık tanımadık çıkar oynarım :D

+1 oy
önce (1,743 puan) tarafından

Benim hayatım arabesk (islamic joke)

Şaka maka sanırım ben de aynı senin gibi kalas biri olmama rağmen çok şairane bir kafa yapısına sahibim.

Şiir seviyorum ama başkasının şiirini okuyamam. Çok sıkıcı. Behistun destanı gibi yazarım, kimseye de okutmam. Herkesin sıkılacağını düşünüyorum çünkü.

Dram sevmiyorum, günümüz arabeskine de asla tav değilim. Ancak eşimin doğulu olması hasebiyle (kendisi ağır arabesktir) Mozart ve İbrahim Tatlıses ilişkisi gibi bir şey olduk biz. Tanışıyorum kendisiyle.

Kadın, çocuk derken doğru yerden vurdun ama benim daha ağır olanı hayvanlar. Bir filmde kadın veya çocuk ölünce üzülsem de ağlamam ama ailemdeki herkes bilir ki eğer bir filmde hayvan ölümü varsa anında izlemeyi kesiyorum. Travma benim için.

Ben efsaneyim filminde köpek Sam’in öldürülme sahnesi hala çocukluk yaramdır. Of…

Bünyede hem şairlik hem kalaslık nasıl barınıyor bence biz de bir sosyolojik incelemeye konu olabiliriz :))) Uçlarda mı yaşıyoruz ki ya çok hassas ya da Pala Bacı falan :D

Eşim de doğulu, Malatya, halay figürleri ve güneydoğu türkülerinin Anadolu Rock versiyonları onunla girdi repertuvarıma :)) Ben de yörük oğlağı ama bir sentez bulduk gibi :))

Hayvanlar da var, onu atlamışım bak. Birkaç hafta önce arabayla bir kediye çarpayazdım hala rüyalarıma giriyor o korkmuş şapşal suratı :( Ona çarpmamak için ağaca vuruyordum ama kendi korkumu unutmuşum ona üzülmekten :(

önce (1,743 puan) tarafından

Oyyy hele kediler… dayanamıyorum Allahım ne çocuklar ne hayvanlar, hiçbiri zarar görmesin. Kadınlar bu listede 3.sırada benim için, en azından onların dili var diyorum. 😔😔😔

+1 oy
önce (3,755 puan) tarafından

Beni bu dertlere salanı getir

Saçlarını da yolam getirem mi :))

+1 oy
önce (20,900 puan) tarafından

Durup dururken "Böyle bir aşk görülmemiş dünyada ne geçmişte ne de bundan sonra da arasalar bulamazlar rüyada göremezler seni yazdım kalbime" diye bağıra çağıra baslarim başka da arabesk yönüm yok ama Ebru Yaşar in şarkılarına hala bayılırım Cengiz Kurtoğlunun sesi ve eski şarkılarına da dinlemem o ayrı ama çalarsa mikemmel (karga) sesimle eşlik ederim ki 3 gün kulaklarınız kanar 🤣🤣🤣

"Böyle bir aşk görülmemiş" kısmını eşim söyler, ben de istemsizce düüynnyadaaaa diye yükselirim sonra eşim basar kahkahayı :))) Kendi sesi güzel tabii, ben de yükselip söyleyince kapı zili gibi bir şey çıkıyor :D

+1 oy
önce (6,344 puan) tarafından

Benim o taraflarda hiç bezim yok. Ne arabesk ne de türkü. Uzun hava olaylarına hiç gelemem. Karamsarlık kasvet benim ruhuma ağır geliyor. Arabesk dinleyerek katarsis yaşayan insanlardan değilim. Mesela bir ara herkesin ağzında pelesenk olan “ ben yoruldum hayat” şarkısını hiç dinlemedim. Ahmet kaya şarkılarını Haluk Levent’ten dinlemeyi severim. Duygusal biri değilim galiba

önce (2,002 puan) tarafından

Bende asla arabesk bir insan değilim ablaaaa ❤️😂

önce (6,344 puan) tarafından

Bizim ruhumuz asi galiba ondan🤣

önce (2,002 puan) tarafından

Ahahahh 😂 her zaman aşko 😎

0 oy
önce (23,661 puan) tarafından

Yaşam olarak değil ama müzik olarak severim çünkü insanın bütün ömrünü arabesk yaşaması mümkün değil ( bence yani ) bütün ömrünü batsın bu dünya modunda yaşarsan hiç mutlu olamazsın ama herkesin bu cümleyi kurduğu bir ruh hali vardır onda açar bir yarım saat bir saat dinler deşarj olur sonra hayata yeniden dönersin kafasındayım hiç yaşamadığım aşkların acısını da hissettim o şarkılarda son dönem şarkılardan ben yoruldum hayatı çok severim mesela bir sitemdir ama gelip geçicidir bende 

+1

Bende de öyle. Ahmet Kaya modu bir anda Seni Anan Benim için Doğurmuş'a dönebilir :D

önce (23,661 puan) tarafından

En iyisi bence bu 

0 oy
önce (15,682 puan) tarafından

Sabah sabah bugün “Kazancı Bedih Urfalı sevmiş “ şarkısını söylemek ☺️

Güneydoğu türkülerini ayrı bir severim, isot dile gelmiş de türkü söylüyor gibi hepsi :) Kara Köprü Narlıktııır lee :))

0 oy
önce (7,010 puan) tarafından

Ayy sen arabesk deyince aklima leventin ferhundeye ne arabesk kadin dedigi aklima geldi 🤣🤣 ahmet kayanin siirden gazale sarkisini is yaparken mirildanir dururum yolda yürürken falan muziksiz is yapamam ve turku aciyorum genelde ben 

Türkü de çooook severim. Hüseynik türküsünü çok severim, Pinhani de güzel söylemiş

önce (7,010 puan) tarafından

Dur onu bilmiyorum pek hemen dinlemem lazim simdi pazardayım  sekerim dustu elim ayagim titredi çikolata  yerken buraya bakiyordum

0 oy
önce (3,377 puan) tarafından

Cok yok ben biraz turku dinlemeye severim oda ne alaka bende bilmiyorum  😁

Türküye bayılırım, yörüklük olduğu için :) Hüseynik türküsünü çok dinliyorum bu ara Pinhani'den.

Doğa İçin Çal dinlerim bazen art arda hepsini. 

Neşet Ertaş 10 saatlik yolda durmadan dinleyebilirim. Yolcu türküsü en sevdiğim. 

Türkü muazzam bir şey.

0 oy
önce (4,263 puan) tarafından

O sırada ağlarken bile halay dinleyen ben ❤️😄

0 oy
önce (5,091 puan) tarafından

Çile bülbülüm Allah diye dalarım bazen orta yerinden 

0 oy
önce (4,380 puan) tarafından

Arabesk değilde nostaljik şarkılara bayılırım . Zaten yeşilçam hayranı Cüneyt Arkın aşığıyım. 

0 oy
önce (2,731 puan) tarafından

Ayran içerken bile dertlenirim.

Ağlayacaksam her sanatçıdan bir şarkı dinlerim.

0 oy
önce (2,129 puan) tarafından

Ruh halime göre değişiyo ama  son 1 haftadır önüme gelen arabesk parçayı dinliyorum galiba kocamı özlemeye baskadım yurt dısına gitti yine 7 ay yok ailem memlekette tek kalmışım gibi hissediyorum damara bsglıyorum göz yaşım pıt 🥲

0 oy
önce (249 puan) tarafından

Vala benim ağlamalı oluyor ,o an aciyorum damar şarki hem agliyorum hem dinliyorum

0 oy
önce (2,764 puan) tarafından

Psikologa girdiğimde cok arabesk  old.ogrenmisdim.... Topraktan bedene can veren rabbim bana da yasama hevesi ver ..derken zevk alan bendim....

0 oy
önce (2,764 puan) tarafından

Psikologa gittiğimde cok arabesk  old.ogrenmisdim.... Topraktan bedene can veren rabbim bana da yasama hevesi ver ..derken zevk alan bendim

0 oy
önce (603 puan) tarafından

Benim arabesk yanım genlerim galiba😅 Ya da ebeveyn rol modelliği de olabilir. İç anadolu insanıyız biz. Ananem canım tontişim ya da annem bir gelin konvoyu görseler hemen ağlarlar. Biz izinden döneceğimiz zaman ya da izne çıktığımız zaman ilk karşılaştığımızda ağlarlar ama bu arabesk ruha sahip olmaktan kaynaklı değil ince ve naif bir kalbe sahip olmaktan kaynaklı. Ben de onlar gibiyim. Geçen arkadaşım evlenirken o bile hiç ağlamadı doğal olarak mutlu günü annesinden ayrılırken bile gülüyordu ama ben kenarda köşede göz yaşı döktüm. Söz geçiremedim yanım da bu işte😅

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 359 göst.
0 oy
22 cevap 363 göst.
24 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,388 soru

24,098,294 cevap

332,226 kullanıcı

...