Epeydir haber okumuyorum tövbeliyim, içeriği okumadım ama girizgahtaki İslam ülkesiyiz ifadene üzüldüm. Bu kadar iyi niyetli olmana üzüldüm :(
İslam ülkesi değiliz efendim. Kimlikte yazan ama kimsenin kullanmadığı göbek adımız gibi bir şey İslam bu ülkede.
İslam ülkesinde yalan olmaz. Hırsızlık olmaz. Yolsuzluk olmaz. Arsızlık olmaz.
Uyuşturucu olmaz. Alkol olmaz. Şu an kapalı hanımlar bile maşallah şampanya patlata patlata bir hal oldular.
İslam ülkesinde sonradan görmelik olmaz.
İslam ülkesinde istismar olmaz, kadına hayvana çocuğa değil zarar vermek göz ucuyla bile bakılıp rahatsız edilmez.
İslam ülkesinde yöneticiler, milleti temsil edenler kıyamete kadar yetecek parayı birkaç senede kazanmaz.
İslam ülkesinde kara para aklanmaz.
İslam ülkesinde İsrail'le kayıtsız yollardan ticaret yapılmaz. Zehir zıkkım olsun oraya satılan bir damla su bile.
İslam ülkesinde tayt üzerine baş örtüsü takılmaz.
İslam ülkesinde kalıcı ojeyle namaz kılma fotoğrafı çekilmez, namazın fotoğrafı çekilmez her şeyden önce.
İslam ülkesinde insan öldürmek olmaz, değil öldürmek kavga etmek hakaret etmek bile olmaz.
İslam ülkesinde şatafat olmaz, %80'i çöpe gidecek ziyafet sofraları olmaz.
Liste çok uzar. İçim de çok dolu bu konuda. Maalesef kayıtlarda İslam ülkesi gibi görünsek de uygulamada hiçbir yere mensup olmayan çok sesli bir ülkeyiz. İslam ülkesi değiliz. Laik bir ülke değiliz. Doğulu değiliz, Batılı değiliz. Şeriat da yok, demokrasi de yok. Boooolca kural ihlali ve istismar olan bir ülkeyiz. Belki küçümsediğimiz, beğenmediğimiz küçük küçük Müslüman Afrika ülkelerinde bile İslamiyet daha rahat nefes alıyor.
Her şeye rağmen, yerdeki karıncayı hala gözeten insanlar da yok mu, var. Çok şükür. Burada bile parmakla sayılı olsa bile hakikaten Müslüman gibi yaşamaya, yaşatmaya çalışan hanımlar var. Ancak 80 milyonluk ülkede 1 milyon kadar ancadır hakkıyla yaşayan...