+2 oy
102 göst.
önce Diğer kategorisinde (290 puan) tarafından

Merhaba kızlar ya canımız poğaça çekti yapıyım dedim ama un az geldi biraz cıvık kaldı ele yapışır halde yani ama bu saatte asla bakkal falanda açık değildir yani un bulmak imkansız bende üstünü sofra bezi ile kapattım iki kat o şekilde kabarır belki diye birde sütüm yoktu vardı da çok az vardı bende 1 su bardağı kadar yoğurt koydum içine bu şekilde sabaha kadar bekletmeyi düşünüyorum ellemeden nasıl yapabilirim 

6 Cevaplar

+2 oy
önce (3,493 puan) tarafından

İçinde maya varsa sabaha kadar çok ekşir. Çabuk kabarması için, fırını hafif ısıtıp, kapatın. Hamuru rahatça ele almak için de nişasta kullanabilirsiniz. 

Bizzat kendim aynı sorunu bugün yaşadım. Un az geldi ve nişasta ile tamamladım 😅

önce (290 puan) tarafından

Peki tadı nasıl oldu nişasta var ama tadını etkiledi mi baktım da şimdi kabarmaya başladı yavaş yavaş sanki üstünü örttüm ya nişasta ile mi yoğuruyim peki nasıl yapıyım 

Nişasta da koydum da gene yapıştı ele neyse sabaha kadar beklesin artık  kabarsında bir yapcak bişey yok olmazsa başka bir şeye çeviririm poğaça yapmam yapacak bir şey yok artık 

önce (3,493 puan) tarafından

İçine değil ama kabardıktan sonra hem şekil vermek için, hem de açmak için kullandım. Tadında hiç bir sorun olmuyor. Ayrıca yumuşacık yapıyor. Ben pide yaptım ama, poğaça değil. 

-Reklam-
+2 oy
önce (838 puan) tarafından

Elini yagla şekil verip pişir bence cıvık olunca daha yumuşak oluyor su gibi degildir heralde

+2 oy
önce (946 puan) tarafından

Cıvık olunca daha yumuşak oluyor. Birkaç gün önce benim de başıma geldi unum bitti öyle mayalandırdım, şimdiye kadar yediğim en yumuşak poğaça oldu. Yoğurtla da olur ben yoğurtla yapıyorum. 

+2 oy
önce (1,019 puan) tarafından

Benimde dün aynısı başıma geldi neyseki unum vardı annem tekrar yoğur dinlendir olur dedi o şekilde yaptım. Ama buz dolabında muhafaza edebilirsiniz sabah un ekleyip tekrar yoğurun o şekilde mayalanmaya bırakın 

+1 oy
önce (25,369 puan) tarafından

Olmaz artık o canım komşun varsa al sonra verirsin

Bu saatte alamam ki ya :( şansa bak 

+1 oy
önce (2,541 puan) tarafından

Canım buzdolabında bekletirsen birşey olmaz ben akşamdan yoğurup şekil verip tepside sabaha kadar dolapta beklettim sabah pişirdim. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 114 göst.
0 oy
4 cevap 188 göst.
20 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Cemre demurtekin (19 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 214 göst.
0 oy
4 cevap 142 göst.
12 Haziran 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Eymenciginannesi (216 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,636 soru

24,101,281 cevap

332,425 kullanıcı

...