Merhaba kızlar ya canımız poğaça çekti yapıyım dedim ama un az geldi biraz cıvık kaldı ele yapışır halde yani ama bu saatte asla bakkal falanda açık değildir yani un bulmak imkansız bende üstünü sofra bezi ile kapattım iki kat o şekilde kabarır belki diye birde sütüm yoktu vardı da çok az vardı bende 1 su bardağı kadar yoğurt koydum içine bu şekilde sabaha kadar bekletmeyi düşünüyorum ellemeden nasıl yapabilirim
İçinde maya varsa sabaha kadar çok ekşir. Çabuk kabarması için, fırını hafif ısıtıp, kapatın. Hamuru rahatça ele almak için de nişasta kullanabilirsiniz.
Bizzat kendim aynı sorunu bugün yaşadım. Un az geldi ve nişasta ile tamamladım 😅
Peki tadı nasıl oldu nişasta var ama tadını etkiledi mi baktım da şimdi kabarmaya başladı yavaş yavaş sanki üstünü örttüm ya nişasta ile mi yoğuruyim peki nasıl yapıyım
Nişasta da koydum da gene yapıştı ele neyse sabaha kadar beklesin artık kabarsında bir yapcak bişey yok olmazsa başka bir şeye çeviririm poğaça yapmam yapacak bir şey yok artık
İçine değil ama kabardıktan sonra hem şekil vermek için, hem de açmak için kullandım. Tadında hiç bir sorun olmuyor. Ayrıca yumuşacık yapıyor. Ben pide yaptım ama, poğaça değil.
Elini yagla şekil verip pişir bence cıvık olunca daha yumuşak oluyor su gibi degildir heralde
Cıvık olunca daha yumuşak oluyor. Birkaç gün önce benim de başıma geldi unum bitti öyle mayalandırdım, şimdiye kadar yediğim en yumuşak poğaça oldu. Yoğurtla da olur ben yoğurtla yapıyorum.
Benimde dün aynısı başıma geldi neyseki unum vardı annem tekrar yoğur dinlendir olur dedi o şekilde yaptım. Ama buz dolabında muhafaza edebilirsiniz sabah un ekleyip tekrar yoğurun o şekilde mayalanmaya bırakın
Olmaz artık o canım komşun varsa al sonra verirsin
Bu saatte alamam ki ya :( şansa bak
Canım buzdolabında bekletirsen birşey olmaz ben akşamdan yoğurup şekil verip tepside sabaha kadar dolapta beklettim sabah pişirdim.
1,471,636 soru
24,101,281 cevap
332,425 kullanıcı