+1 oy
233 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (557 puan) tarafından
Kek tarifi verecek olan var mı.surekli yapıyorum ama beğenmiyorum.yada çok unlu yada cıvık oluyor bir türlü tutturamadım.

5 Cevaplar

+1 oy
(14,948 puan) tarafından
Cok katı veya su gibi olmasın canım akışkan olacak ama su gibi de değil 
(557 puan) tarafından
Ewt ya hep oyle oluyor bardak ölçüleri ni tam tuturamiyorum
(14,948 puan) tarafından
Ben unu ölçülü kullanmiyorum çünkü ununa göre de değişiyor sadece yağ sut sekeri ölçü koyuyorum
-Reklam-
+1 oy
(3,190 puan) tarafından
Canım benim hep yaptığım tarifi vereyim herkes çok beğeniyor yumuşacık oluyor

3 Yumurta 

1 su bardağı şeker 

1 su bardağı yoğurt

1su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ

1 Vanilya 

1 silme tatlı kaşığı karbonat

Göz kararı un yavaş yavaş ekle ne cıvık olsun ne koyu

Yumurtayla şekeri beyazlayana kadar çırpıyorum

Sonra yağ vanilya ve yoğurt ekleyip az bişi karıştır

En son un Karbonat ekle abartmadan iyice karıştır

Ben kalıp kullanıyorum 180 derece de fanlı fırın ayarında pişiriyorum 
(557 puan) tarafından
Tm canım deniyecem çok sagol
tarafından
Aynı yapıyormuşuz ben sadece karbonat değilde kabartma tozu ile yapıyorum
(3,190 puan) tarafından
@35Afiyet olsun canım şimdiden:)

@lovely karbonatın daha keskin tabı var ama kararında koyunca bence kabartma tozundan daha iyi oluyor lezzet açısından dene istersen ama 1 tatlı kaşığını çok doldurma hatta yarımdan bir tık fazla olsun
+1 oy
tarafından
Benim herzaman yaptığım klasik kek tarifi 

3 yumurta 

1 su bardağı şeker 

1 su bardağı yoğurt 

1 su bardağı sıvıyağ 

2 buçuk bardak un 

1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu kek kalıbında yapıyorum 
(557 puan) tarafından
Tm canim çok sagol not aldım
tarafından
Rica ederim;))
0 oy
(163,590 puan) tarafından

image

bundan al hercesiiti var ve mügg oluyo
0 oy
(13,493 puan) tarafından

https://www.nefisyemektarifleri.com/kakaolu-sade-kalipta-kek/nyt-amp/


Her zaman bunu yapıyorum. Sade‘yi dökünce çok az sos ayırıp kakao koyuyorum üç yemek kaşığı süt koyup tekrar çırpıyorum onu da ortasına döküp gelişigüzel bir şekil ile karıştırıyorum fırın önceden 170°’de işitiyorum keki de 165 170°’de 30 35 dakika pişiriyorum 30 dakikadan sonra bıçak batırıp bakıyorum eğer pişmişse alıyorum biraz sıcağa çıkınca hafif ılıklıkta buzdolabı poşetine koyuyorum yumuşacık oluyor kek yemeyin eşim bile bayılarak yiyor

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 85 göst.
0 oy
6 cevap 242 göst.
+1 oy
9 cevap 661 göst.
29 Eylül 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Beden dili (4,687 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 101 göst.
12 Haziran 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Hicrannn (1,380 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,478,130 soru

24,193,399 cevap

337,050 kullanıcı

...