+1 oy
260 göst.
Diğer kategorisinde (27 puan) tarafından

Herkese merhabalar. 

Yaklaşık olarak ​son beş yıldır ne zaman bir vefat haberi duysam, kişiyi hiç tanımasam bile fiziksel olarak titreyerek ağladığımı fark ediyorum. Daha önce de vardı tabii; fakat bu kadar yoğun değildi. Bu artık benim için gelip geçici bir durum değil, uzun zamandır başa çıkmaya çalıştığım bir hassasiyet olmaya başladı. 

​Üzüntüm sadece giden kişinin arkasından değil. Beni en çok yıkan şey, o insanla birlikte koca bir dünyanın, binbir anının, tecrübenin de yok olması. Bir daha kimsenin hatırlamayacağı şakalar, sadece onun bildiği tarifler, onun gözünden görülmüş gün batımları... Sanki yaşayan bir kütüphane kül oluyor ve ben bu çaresizliğe titreyerek ağlıyorum.

​Aranızda benim gibi bu kadar uzun süredir bu yoğunlukta hissedenler var mı? Bu durum normal mi? Siz bu tür haberlerle ve duygularla nasıl başa çıkıyorsunuz? Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler.

5 Cevaplar

+2 oy
(8,265 puan) tarafından

Ölüm çok acımasız. Bende nette gördüğüm yorumlara , yakınını kaybetmiş olan kişilerin çektiği videolara ister istemez ağlıyorum. Ama bu kadar derin düşünceler insanı yorar o yüzden hiç düşünmemek en iyisi . 

Sadece ölüm ile birlikte hayatın yalan olduğunu, ebedi hayata ne kadar hazırlıksız olduğumuzu düşünüp daha da dikkat etmek gerekli diye düşünmek lazım bence . 

Yoksa ölüm dipsiz kuyu düşündükçe sonu gelmiyor. 

(27 puan) tarafından

Haklısınız, belirsizlik insanı mahvediyor. Sonu gelmiyor... 

-Reklam-
+2 oy
(581 puan) tarafından

Canım benim de her hangi ölüm haberini aldığımda tanısamda tanımasamda icim çok kötü oluyor tüylerim diken diken oluyor bu elimde değil 

Bir de ambulans sesi duyduğum zaman olduğum yerde buz kesip titriyorum ağlamaya başlıyorum tanısamda tanımasamda 

Allahım şifa ver diyorum 

(27 puan) tarafından

Aynen öyle. Ben aşırı kötü oluyorum. Yani ağlıyorum bile. Tanımadığım insan. 

+2 oy
(966 puan) tarafından

Aslında ölüm bir son değil sonsuzluğun başlangıcı tıpkı anne karnından çıkmak gibi, geçici trafı bırakıp kalıcı aleme geçiş, burda alışılmış şeyler evet eksiklik hissettiriyor ama iman gözüyle bakarsanız ölüm sonsuz bir kavuşmak 

(27 puan) tarafından

Keşke emin olabilseydim. :) 

(8,765 puan) tarafından
+1

Bende ölümü sonsuz yok oluş olarak görüyorum ve hep derim sevdiğini kaybeden insan öteki tarafta kavuşmak umuduyla acısını hafifletirken ben emin olamadığım için sevdiğimi kaybedersem acımı nasıl hafiftetirim. 

(966 puan) tarafından
+1

Allah a iman etmek bu dünyada bir çok soruya cevap aslında, arayıp bulabilmeyi nasip etsin :) inanmayan biri için ölümün acısını hafifletmek maalesef çok zor 

(27 puan) tarafından

Aynı şeyleri düşünüyoruz. Tam olarak ben de öyle düşünüyorum. Emin olamıyorum bir türlü. Ama olmasını çok isterim yoksa sonsuz yok oluş korkunç geliyor. Dindeki cinsiyet ayrımı beni dinden biraz uzaklaştırdı açıkçası. Tamamen kadınlar kısıtlanıtken erkekler çıplak gezse laf yok. Sorunca da "Erkekler tahrik olmasın diye." gibi saçma sapan cevap veriliyor. Sanki ben erkeklere bakmıyorum, hiç etkilenmiyorum gibi. Ama ahiretin varlığını İsterim çünkü yok olmak korkunç. 

(27 puan) tarafından

İman etmek zaten her şeyden emin olmak demektir. İman edenler daha güvende. Buna dair birçok araştırma var. Ancak, dediğim gibi, soğuttular. 

(966 puan) tarafından

Araştırmalarınızı doğru yerlerden yapmanızı doğru insanları dinlemenizi tavsiye ederim. Zira İslam dünya üstünde kadına verilebilecek en yüksek değeri verir , Allah karşınıza ilmi doğru aktaracak insanlar çıkartsın, kalbinizi ısındırsın inşaAllah.

En kıymetli şeyler hep gizlenir , madenler inciler vs kadın kıymetlidir. Kadında erkeğe bakabilir doğru ama erkeğin kadına baktığında duyduğu şehveti %90 duymaz . Örtünmek kısıtlanmak değildir aslında insan severek örtününce anlıyor bunu. 

(27 puan) tarafından

Ben kadın ve erkek cinselliklerini uzun süredir araştırıyorum. Aradaki fark toplumun iddia ettiği kadar yok. Zaten ondan sonra fikirlerim değişmeye başladı. Ayrıca etkilenme kişiden kişiye aşırı değişiyor. Laboratuvar çalışmalarında her iki cinsin de görsel olarak etkilendiği bulunmuştur. Tabii ki buna mantıklı açıklama bulursam fikirlerimde ısrar etmem. İman ederim. Benim amacım muhalefet değil, araştırdıklarımı aktarıyorum. 

(966 puan) tarafından

Yani koca bir dini sadece cinsellikte oluşan farklılık yüzünden mi reddediyorsunuz 

(27 puan) tarafından

Mesela insan olmayan diğer primatlarda dişi ve erkek arasında libido farkı bulunamamıştır. Geçen okuduğum makakede farelerde de bu durumdan bahsediyordu. Diğer memelilerde yokken neden insanlarda varsayalım? Bu beni şüpheye iten en büyük etkendi. 

+1 oy
(1,940 puan) tarafından

Babamla çok uzun bi hastalik hastane dönemi yaşadık 2 yıl oldu kaybettim şuan ambulans sesi ve sela okundumu çok kötü oluyorum insanlar elbet biseyler yaşıyor ve atlatamiyor 

(27 puan) tarafından

Başın sağ olsun. Çok üzüldüm. 

(1,940 puan) tarafından
+1

Saol canım

+1 oy
(3,305 puan) tarafından

Sela ambulans hastane cenaze arabası ve birinin vefatı bunlar beni çok etkiliyor eskiden anlamaz etmezdim ama gir gide içime çok etkiliyor oturup ağlamak istiyorum içimi buz kesiyor sanki o ben mış gibi hissediyorum başlıyorum dua etmeye kendisine ailesine hastane yakınımda olmasına rağmen ambulans sesine alışamadım her duyduğumda içim buz gibi oluyor hastaneye bakınca yine aynı şekil yazarken bile buz gibi oldum Rabbım sevdiklerimizi korusun 

(27 puan) tarafından

Vallahi, aynı benim hissettiklerim. :) Tanımadığım insanlara bile ağlıyorum. :(

İlgili sorular

0 oy
42 cevap 1,425 göst.
3 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Endora (20 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 443 göst.
24 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde linaaras (1,403 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 354 göst.
26 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Bsranaz (608 puan) tarafından soruldu
+2 oy
30 cevap 1,055 göst.
17 Ocak 2022 Diğer kategorisinde ☻❣îpek❣kozalağı ❣☻ (12,271 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,674 soru

24,101,945 cevap

332,461 kullanıcı

...