+2 oy
495 göst.
önce Diğer kategorisinde (767 puan) tarafından

Evden 3 halı bir sehba 3 torba elbise 

2 poşet oyuncak 3 valiz 3 poşet  nevresim 

2 torba çocukların ek gıda da giydiği lekeli elbiseler falan beşik içi lastikli çarşaf lar çıkarttım aşırı bir rahatlama geldi anlatamam sadelesmeye devam daha sadelesecegum ama az öz eşya kullanışlı eşya elektronik eşyalar olsa yeterli benim için

Tasinsam bugün 3 kerede biter esyam 

Sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz atmıyorum ama anneme kayinvalideme verdim iyide ettim işlerine yaradi

26 Cevaplar

+3 oy
önce (767 puan) tarafından

Hadi birbirimize destek verelim ve sadeleselim eşyaya hizmet etmeyelim eşya bize hizmet etmeli 

önce (300 puan) tarafından

👏👏

-Reklam-
+2 oy
önce (9,588 puan) tarafından

Biraz trajikomik olacak ama buraya bu postu sanırım 2022 nin Kasım ayında falan bende açmıştım çok eşya var 3+1eve sığamıyorum diye sonra burdanda aldığım fikirlerle attım satmak için ilana koydum 2023 Şubat'ta deprem oldu o fazla dediğim herşey gitti hatta lazım olanlarda gitti şuan yeniden çeyiz diziyorum az ve öz olacak şekilde Rabbim sana ve bu niyette olanlara hayırla azaltmayı nasip etsin 

Amin canım inşallah 

Hayırlı en güzel evlerin olsun 

+2 oy
önce (399 puan) tarafından

Benim antep'teki evim de çok büyüktü ve buraya taşındığımda birçok şey koyacak yer gerçekten bulamadım evde 3 ay boyunca her gün bir şeyler çıkardım evden gerçekten ne kadar az eşya o kadar rahat sade temizlik ve düzen çok daha kolay kesinlikle eşyanın fazlalığı baş ağrıtıyor 

Aynen öyle canım neler atıyorum çıkarıyorum elden bir bilsen bir koridor yarışı eşya. Çıkarttım aileler aldı 

Malesef ben almadım pek bişey dusurmediler ki alayım 6 tane sadece Bebek yorganım.var 😄

önce (399 puan) tarafından

Benim de öyleydi kızımın sadece 4 farklı yatağı vardı bir anne yana bir tane portatif salonda bir tane kayınvalidemde bir tane annemlerde ha bir tane daha makbeşik vardı onu da sayarsak 5 tane hepsini verdim hepsini zaten oğlumun düşmemesi gerekiyordu o yüzden yatakları kaldırdım yerde yatırıyorum evde hiç şu an fazla eşyam yok çocuk odasını bile çocuklar şu anda küçük diye sadece giysilerini koyduğum dolaplar var portatif onlarda çocuk odasında sadece oyuncaklar ve dolaplar var başka hiçbir şey koymadım diğer odalarda da öyle her şeyi boşalttım artık

+1 oy
önce (11,497 puan) tarafından

Bende eski 2 halimi kaynanama verdim kızımın Montessori yatağını attım.

Yine bir sandalye vardı attım bir yatak vardı attım.

Eski supurgem var ikinci ele satmayı düşünüyorum yavaş yavaş evi bosaltacam yatak odamj satacam

Oh mis sadeles valla 

+1 oy
önce (14,837 puan) tarafından

Kesinlikle katılıyorum. Temize giydiğimiz az kıyafetimiz vardır. Kızımın lekeli çok o da mecbur köy yerinde 3 4 kere kiyafet değişiyor günlük 😊

Kaba eşya da aynı berjeller gözüme çok geliyor ama Bi 5 sene sonra Allah nasip ederse bu koltukları değiştirmek istiyorum kızım büyüyünce onun dışında keşke almasaydım dediğim bişi yok evim de küçük

Benim ev büyük eşyaları da bu saydıklarımı annemle kaynanamın eseri

+1 oy
önce (1,023 puan) tarafından

Bende asla biriktirmem işime yaramayanlari çıkarıp yakarım ya da atarim yine bir kaç şey var aklımda şuan ellemiyorum Allah nasip ederse Eylül başında evi boyuyacaz o zaman yine güzel bir temizlik yaparım artık 

Oh mis rahatla kız yak gitsin benim yakacak yerim yok veriyorum yada çatı katına çıkacak 

+1 oy
önce (6,958 puan) tarafından

Suan hic bir esyami atmam hersey yerinde lazim olcagi vakit geliyor bana göre mesela en basitinden oturma odam bir berjerim yoktu onun yerine minderim vardi aldik berjer minderimi atmadim mutfak halim kesilmisti ya yikamicida oldu ya sandelye itip.cekerken oldu onu da atmadim balkona serdim balkonumda degerlendirdim oglumun kuculenleri mama sandelyesi bilmem nesi hep.duruyor ikinci bebegi istiyorum tekrar bastan neden esya alayim ki hazir elimdekiler varken kiyafet alirim gene bilmiyorum ben esya seviyorum cesit seviyorum mesela farkli nevresim sermeyi cok seviyorum gozume hitap etmesi hosuma gidiyor 

Tabikide saygı duyarım ben başka.  Çocuk istemiyorum 

+1 oy
önce (47 puan) tarafından

Ben ztn az ve öz eşya sevenlerdenim. Cok esya oldumu gözüm yoruluyor ruhum sıkılıyor. Hamdolsun evimde cok esya ve fuzüli şeyler yok. Sadelik en güzeli

Benimde yoktu aileler sağolsun çok aldılar kaldı öylece şimdi çıkarıyorum elden 

+1 oy
önce (5,690 puan) tarafından

Benim ev bomboş gibi bir şey zaten. Kalabalık eşya sevmiyorum üst üste. Kimi evlerde bin bir türlü detay var boğuluyorum görünce nefes alamıyorum. 

Mutfak tezgahı bomboş. 

Kanepeler ve diğer mobilyalar yerden yüksek ince bacaklı, yere sıfır mobilya bana tank gibi geliyor.

Buzdolabı üzerinde magnet yok. Tertemiz 😄

Kablolar bağırsak gibi ortada değil. 

Her şey mümkün mertebe kapalı dolaplarda. 

Geçen hafta sonu arkadaşım ilk kez evime geldi yurt dışından, nur mı inmiş bu eve bu ne ferahlık dedi. Eşya yok anam ondan dedim, aa sahiden evde doğru düzgün eşya yok dedi😂😂😂

Benim evdede yok canım işte çocukların küçükken aldıklarımiz aileler eline ne geçse aldı getirdi kalbini kiramadim dağıtıyorum başkada çocuk istemiyorum durmasının bir anlamı yok 

0 oy
önce (735 puan) tarafından

Dün akşam 11 de oturduk salonda eşimle eşyalara bakıyoruz dedik azaltmamiz lazım kıyafet koltuk TV ünitesi vs fazlalik evden çıkması lazim ama ben kıyamıyorum ya bakıyorum şuan o kadar pahalı ki herşey diyorum atsam yazık birine versem ben bunları tekrar almak istesem alamam aldığım fiyat ve suanki fiyat arasında dağlar var eşime kalsa aticak hepsini ama ben sadeleşemiyorum istiyorum ama olmuyor :)

Ben sadelesiyorum kız bı yapsan arkası gelir inanki yine ayikladim şuan koridor doldu hepsini vereceğim birine tertemiz Bebek eşyaları perdeler v.s 

Birde sehba çıkarttım orta çocuğum dan değerli değil kafasını vursa ben çok kötü olurum imha ediyorum 

0 oy
önce (12,054 puan) tarafından

Kaynanam daha bana veriyor 300 m2 evi var benim 90 m2 kareye eşya sıkıştırıyor 6 taneyolluk 4 tane fazla halı  yer yatakları yorganları kullanmıyoruz dedikçe gönderdi eşim de ayıp olır diyip kabul ediyor inan evde temizlik yapasım yok her köşede bir eşya 

Sende çıkart elden kuzum 

İhtiyacı olan dolu insan var çıkart elinden rahatla eşinle konuş.

önce (12,054 puan) tarafından

Sıkıntını ya eşimde kıyamıyor 

0 oy
önce (579 puan) tarafından

Böyle fikirlere hatta daha fazlasına ihtiyacım var. Eşyadan örtüden halıdan paspastan kısacası ıvır zıvır gereksiz eşyadan bıktım. Ev yaptırıyorum yaklaşık 1 seneye taşınacağım yeni eşyalar alacağım az ve öz. elimdekileri de ondan önce çıkaracağım elden

Aynen öyle canım birbirimize motive için açtım bu postu şuan elimden neler çıkarttım neler koridor doldu helsi tertemiz olursa diye çatı katına çıkar ağız sarıp sarmalayip bebeğimiz olmazsa veririm birine 

0 oy
önce (7,775 puan) tarafından

3 valiz nevresim neden vardı ki zaten çok fazla 😃ben eskiyince onu ayıp yenisini alıyorum. Üst üste alıp biriktirmiyorum 

Çeyiz de alındı. Cocukalray yorganlar yapıldı saten ben baza aldım kaldı çocuklara 6 Yorgan yapmışlar annemle kaynanam halası gol her gelen Yorgan getirdi kurdelili yeter dimi ama er hepsine nevresim ditmirdiler bana dersen gelin diye tüm öyle 

0 oy
önce (326 puan) tarafından

Gerçekten insan ferahlıyor evde fazlalıkları çıkarınca 

Aynen öyle canım 

0 oy
önce (4,572 puan) tarafından

ben de azalttım baya. eşya yük, dert

Kız valla ram terapi 

0 oy
önce (7,274 puan) tarafından

En iyisi bende çok sevmiyorum az olsun öz olsun yeterli 

Aynen öyle ne o öyle tikis tikis 

önce (7,274 puan) tarafından

Evet öyle ne kadar az eşya o kadar çok huzur 

0 oy
önce (199 puan) tarafından

Az eşya benim felsefemdir fazladan bir toplu iğneye bile tahammül edemem nefesim daralıyor ruhum sıkışıyor az eşya hem huzur hem az iş demek

Sen bensin ya kız 

önce (199 puan) tarafından

Eşyalar bize hizmet edecek biz eşyaların kölesi olmayacagız ergonomik eşya her zaman avantajdır insanlar sadeliğin ergonomik eşyaların ne kadar büyük bi kullanım avantajı olduğunu bilseler bunca zaman kendilerine büyük bi kötülük yaptıklarını farkederler

0 oy
önce (1,444 puan) tarafından

image

biz hayatta her şeyi kadar çok yük ediyoruz ki kendimize

Oh mis hepsi bu kadar ise 

0 oy

Canım evde fazla esya bende sevmiyorum 

İstanbuldan taşınırken bir çoğunu attım 

Sattım 

Kapının önüne koydum 

İhtiyaç sahipleri almıştır herhalde 

Şimdi burda da bir kac şey var onlarıda ya atarım

Yada satarım dükkandan kalma eşyalar 

Evde küçük wc yi dizdim hepsini kutu kutu 

Onları ayırıp evden cıkarcam 

Oh mis valla 

Ne kadar cok esya o kadar temizlik ve hizmet 

Az öz yeter 

0 oy
önce (1,775 puan) tarafından

Ben Urfa'dan sakaryaya mecburi göç yaptığım için kıyafet yatak mutfak eşyamı tek aldım beyaz eşyalar hep delinmisti koltuklar felan neyse geldim koltuk takımı ve çocuklara yatak adım sadece çok az gözüküyor evde ama böyle daha iyiymiş istabulda otururken vitrin takımı vardı mesela içi sürekli temizle diz ama kullanancok saçma geliyor şuan kullaadigin ne varsa ver gitsin sadelik evde daha rahatmis

Aynen öyle canım valla tanıdığım küçücük çocuklu olanlara veriyorum bir küçük leke bile olanı ayırdım yakıyor annemgil 

Bileydim oyuncakları isterdim valla olsun Allah hayrını kabul etsin 

Yakın olsaydın çok şey verirdim inanki ne yapacağım 

Kısmet canım olsun.bi arkadaş bebeğinin kucuklerini gönderdi birisi bez ıslak mendil gönderdi kismette olan geliyor🙂Allah razı olsun 

Allah hepsinden razı olsun canım inşallah 

Amin inşallah 🤲

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 501 göst.
1 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 1,047 göst.
0 oy
9 cevap 599 göst.