+1 oy
337 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (851 puan) tarafından

Kızlar. 1 bebeğim var o da 51 günlük. Karşılaştığım insanlar bana ikinciyi düşünüyor musun diye soruyor. Samimi olduklarıma şakayla karışık ters cevap veriyorum. Ama bazıları çok abartıyor. Bir daha çocuk yapmayı düşünmüyorum. Kendi ruh ve beden sağlığımı düşünmek zorundayım. İkinciyi yapana saygım var ama ben bunun altından kalkabileceğimi düşünmüyorum diyorum. Öyle tepkiler veriyor ki bazıları. ' Tek çocukla durulmaz, kafayı mı yedin, ona da kardeş lazım, biri bakan ikiyi de bakar, saçmalama ' gibi şeyler söylüyorlar. Çok sinirleniyorum böyle konuştuklarında. Kimse çocuk yapmak zorunda olmadığı gibi kimse ikinci çocuğu yapmak zorunda da değil bence.. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? 

21 Cevaplar

+2 oy
(4,306 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ay bunun hemen olmayacağını kendileri bilmiyor sanki, ben olsam derdim ki doğum yaparken ikinciyi yerleştirmeyi unutmuşlar bu kadar hızlı başka türlü olmaz çünkü:)

(851 puan) tarafından

Ahahah bir dahakine söyliycem:) 

-Reklam-
+1 oy
tarafından

Ikoncıyıde yaptım üçüncü ne zaman dıyolar ıkı oğlum var nıye kızın yok dıyolar derlerde derler

(851 puan) tarafından

Haklısın valla

+1 oy
(1,952 puan) tarafından

Yani bari lohusalıgı yeni bitmiş kadına yapmayın. Bi bekleyın çocuk ayaklansın koşuştursun çok meraklıysanız bari o zaman kafayı mı yedin diye sorun ya ayy ağızlarına kürekle vuracaksın yemin ediyorum.

Bu aksam da herkesin derdi ile geriliyorum anam 😂 noluyor bana böyle 😁

(851 puan) tarafından

Kız ne lohusalığıı 🤣 hastaneden çıktığımda sormaya başladılar 🤣 

+1 oy
(10 puan) tarafından

Aynısını bende yaşadım hala da yaşıyorum tartışıyoruz tersliyorum kızım 3buçuk yaşında 2.istemiyordum hiç bir zaman hala da fikrim değişmedi laf olsun diye konuşuyorlar işte

(851 puan) tarafından

Yaniii. Zaten kendimizi hazır hissetsek veya ikinci çocuğu istesek yapıcaz. 

+1 oy
(1,446 puan) tarafından

E yuh yani 51 gün önce doğum yapmış birine ikincimi sorulur lohusasın daha be o kadarıda ayıp yani yaparken çağırırım deseydin

(851 puan) tarafından

Kullanırım bu lafı :) 

+1 oy
(2,734 puan) tarafından

Ben kimse sormadan 2.de yaptım bu sefer ne acelen vardı dediler.o yüzden kimseyi takma boşver

(851 puan) tarafından

Haklısın ne yapsak memnun edemiyoruz 

+1 oy
(25,403 puan) tarafından

Henüz çok erken böyle saçma soruları sormalarındaki amaç ne acaba

(851 puan) tarafından

Yetersiz hissettirme çabası bence 

+1 oy
(478 puan) tarafından

Böyle hadsizler o kadar fazlaki hangi birine laf yetiştireceksin.. 

+1 oy
(2,562 puan) tarafından

Lütfen lohusalığına bu kadar saçma düşünceleri de ekleme. Zaten zor bir süreç .

Ben zamanında çok üzülmüştüm şuan koca bir pişmanlık var sen sakın bu hataya düşme.

(851 puan) tarafından

Anlam veremiyorum ve insanların bu kadar cahilce konuşabilmelerine üzülüyorum 😅

+1 oy
(2,541 puan) tarafından

Ya ikinciyi yaptım bana üçüncüyü de yap diyorlar. Hele kaynanam daha kırkım çıkmamıştı üçüncüyü de yap sen diyordu bana. Geçen babamın teyzesi yap kız üçüncüyü diyor dedim sponsor olcan mı olurum kız doğurcan mı dedi yok doğurmam dedim 😄 kaynanama da sana gerçeğe çok benzeyen oyuncak bebekler var onlardan bir tane alır veririm kucağına oyalanırsın onunla dedim. İkinciyi yapmadan önce de sponsor bulursam yapıcam diyordum. Ya da Allâh olmayana versin hiç yok demeyecek kadar bir tane var çok şükür diyordum. Daha 51 günlük bebeği olan yorgun bir anneye ikinciyi yap demeleri gerçekten çok düşüncesizce ilerde belki istersin fikrin değişir ama şimdi bunu düşünmek için çok erken. Kime ne. 

(2,133 puan) tarafından

Benim kızım premature doğdu ve ameliyatlar gecirdi aylarca yoğun bakımda kaldı benim psikolojim iyi değildi bi kac dan galak 3 ü yap nolur nolmaz belki cıkmaz yoğun bakımdan dedi öyle ağır seyler soyledim ki şuan terbiyem müsade etmez söylemeye ama o psikolojiyle söylemiştim pişmanmıyım asla değilim cok şükür kızım şüan 4 yasında ve sağlıgı yavas yavas düzeliyo

(2,541 puan) tarafından

Rabbim kızına şifa versin. Bebeği küvezde olan bir anneye öyle laflar etmek ne kadar düşüncesizce. Gözünün yaşı durmuyor zaten birde milleti çekmissin ağzına sağlık iyi ki söylemişsin

0 oy
(24,949 puan) tarafından

Bana da diyorlardı en son artık yine takılacaklardı bu konuyla ilgili sen şimdi şöyle dersin dediler yoo hiç bişi demiyorum dedim o günden sonra kestiler uğraşmayı baktılar pas veren yok duruyolar bi yerde sen yeter ki ikinci istemiyorum diye söyleme o zaman uğraşıyorlar zaten Allah bilir de geç 

0 oy
(116 puan) tarafından

Ben daha doğurmadan ikinciyi soruyorlardı. Çok bekleme hemen yap diye.

0 oy
(4,837 puan) tarafından

yav he he de geç. muhatap olma. 

0 oy
(23,704 puan) tarafından

Bu konularda ılımlı veya ters kimse ile fikir alışverişinde bulunmayı diyaloga girmeyi bile doğru bulmuyorum. Şu an daha yeni doğum yaptım anneliğin keyfini süreceğim ilerde düşüneceğim bir şey eşimle oturup konuşup karar veririz de. Benim kaynanam doğumdan geldiğimde bir daha doğur derdi bir iki kez ters cevap verdim sonra baktım sinirlenmem hoşuna gidiyor bu konuda konuşmadım hiç. İlginçtir geçenlerde hamilelik haberi verdim 3.5 yıldır bana ikinciyi yap diyen kadın hiç sevinmedi ne tebrik ne başka bir şey :)  Bebekte nasip olmadı zaten :(  bundan sonra bu konu sonsuza kadar kapandi benim için 

(851 puan) tarafından
+1

Başın sağolsun 🙁 haklısın

0 oy
(1,042 puan) tarafından

Acelelei neki sanki sana yardim edecekler onlara neyseki bide yeni dogum yapmissin.Benimde annemlerin konsusu senin annenin yerine olsam sacini yolardim annen neden sana birsey demiyor demisti.Anneme soyledim banane ne zaman istersen dogurursun dedi.oglum 5yasinda oldugunda dogurdum

0 oy
(204 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Dünya hiç iyi bi yere gitmiyor diyorum sizin olanlardan haberiniz yok mu diyorum. Onlar düşünürken ben sıvışıyorum ortamdan 😂😂 

( sıvışmak= kaçmak ortamı terk etmek)

Benim ruh sağlığım ikinciye izin vermiyor maalesef. Bı oğlum var şuan bir düşünüyorum yani beynimde bir kişiye yönelik düşünceler var bı tane daha olsa o düşünceler ikiye bolunecek yada daha fazla düşüneceğim. Ne biliyim bana ağır gelecek gibi hissediyorum iki tane😂😂😂 yaaanii anlatabildimmmii

0 oy
(510 puan) tarafından

Üç yada dört istiyorum bakalım nasip de :)

0 oy
(2,133 puan) tarafından

Konusurlar bacım bakmican ağızlarının payını verip susturcan benim 2 tane var 3 ü yapsana diyenler oluyo veriyorum agızlarının payını bazen cok daha agır konustugum kişilerde oluyo 

0 oy
(1,788 puan) tarafından

Beben küçükken de sorulmaz ki bu yapsan da onuda aynı kisiler elestirr daha küçük vs diye en iyisi terslemek

0 oy
(2,010 puan) tarafından

İnsanlara ters psikoloji yapacaksın varya ben bu sayfada belkide 2. Çocuk yapmaya karşı olan başlardanım ben çok linç ediliyordum daha sonra yapmaya karar verdim gibi bir şey paylaşınca da herkes zorluğundan bahsetti 😂 yani duyma inan ki kimseyi sanki kendileri bakacak he de geç 

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 333 göst.
+2 oy
28 cevap 639 göst.
+1 oy
3 cevap 183 göst.
16 Nisan 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Elifciks (83 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 121 göst.
19 Mayıs 2025 Aile & Aşk kategorisinde Bencee (502 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,676 soru

24,101,960 cevap

332,462 kullanıcı

...