+2 oy
699 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (789 puan) tarafından

Kızlar yaklaşık 1 yıldır beynimde olan tümör yüzünden tedavi görüyorum ilaçla hem hormonu baskılamak hemde tümörü küçültmeye çalışıyorlar çok sık mr çekiliyorum ve düzenli ilaç kullanmak zorundayım bu yüzdende çocuk yapmam söz konusu değil 1 oğlum var onu görünce insanlar ikinciyi de yap yalnız kalmasın daha gençsin niye yapmıyorsun felan diyolar bende bu şekilde anlatıyorum ben 1 çocuğu olan kimseye bi tane daha yap demem ama insanlar niçin böyle anlayamıyorum 

28 Cevaplar

+2 oy
(494 puan) tarafından

Banada hep ikinciyi yap diye baskı yapıyolardı ikinciye hamileyim daha doğurmadım 3 cüyüde yap diyolar düşün yani.. ben de diyorum herkese inat yapmicam 2 kızım bana yeter bi tane daha çocuk istemiyorum

(789 puan) tarafından

2 olunca 3. İstiyolar yani 😁😁 Allah bağışlasın 

(494 puan) tarafından

Hepimizinkini❤️ evet 3 cüyü de yap bak bakalım 4 cüyü istiyolarmı sanki onlar bakacak besleyecek büyütecek.. bende çok çocuk severim ama 3.4 çocuk olursa maddi olarak zorlanabilirim yani yazık deyilmi o çocuklara.. 4 tanesini kıt kanaat büyüteceğime 2 tanesini mis gibi büyütürüm 

(789 puan) tarafından

O kadar mantıklı ve güzel bi düşünce ki hem maddi hem manevi olarak diğer çocuklara kesinlikle haksızlık oluyor 

(16,062 puan) tarafından

2. De kız galiba 

3 cğ erkek olur diye diyorlardır kesin 

-Reklam-
+2 oy
(950 puan) tarafından

bende tam tersi aklin varsa bidaha yapma derim. bu insanler kendileri eziyet cekmis istiyorlarki herkes eziyet ceksin herkes surunsun. akli olan zaten tek cocuk yapar . sagligi yerinde olmus olsa bile hayata bir kere geliyoruz bir cocuga dort bes seneyi feda etmek yeter ikinciyede 5 sene . toplam omrumden on sene gtti benim mesela. bu on seneyi vucudum ve paikljim 20 sene olarak algiliyor. iki cocukla 20 yaş yaslandim sahsen

(789 puan) tarafından

Evet ya herkesin sağlığı maddi veya manevi gücü 2. Çocuk veya daha fazlası için elverişli olmuyor eskilerde çocuklar sokakta büyümüş bi şekilde ama şimdiki çocukları maalesef sokaklardan korumak zorundayız hayat şartları herkes için adil değil maalesef 

(8,888 puan) tarafından

@casperiye11 canım kesinlikle çocuk büyütmek zor bende yakında ikinciyi kucağıma alacağım ama fark ettim de sen çok sitemkar yorumlar yapıyorsun hep görüyorum biraz isyana giriyor Allah yavrularını sana bağışlasın acısını göstermesin çok dile getirme zorluklarını vallahi bir darbe alırsın Allah'tan yapma. 

+1 oy
(1,756 puan) tarafından

O benim sorunum sizi ilgilendirmez biz ne zaman istersek karar verirsek o zaman olur bu sizi ilgilendirmez diyebilirsiniz vallahi açık açık boyle de gitsin hadsizler yaa niye insanlar böyle meraklı başkasının yatak odasına çocuk yapmasına bilmem neyine kadar dil uzatma hakki nerden geliyor anlam veremiyorum 😡

Çok geçmiş olsun size de Rabbım acil şifalar versin inşallah 

(1,756 puan) tarafından

Niye öyle bir mecburiyetim mi var sen yap benim yerime 

(1,716 puan) tarafından

Minik kuşun bir sürü kardesi olması lazım 😁😄

(1,756 puan) tarafından

Yok anam yeter Allah olmayanlara nasip etsin benden bu kadar 🤗

(1,716 puan) tarafından

Erkek pes ediyorsun jkhjhjhjjj

(1,756 puan) tarafından

Böyle bir devire birdaha çocuk getirmek istemiyorum vallahi olana zaten yeterince üzülüyorum bu devirde ne olacak diye kendimi yedim bitirdim 

+1 oy
(2,005 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun. Haklısın. insanlara dert de anlatılmaz. Çok dikkat et etmelisin gebe kalmamak için. Allah korusun olacak bebeğin sağlığı tehdit altında. İyileştikten sonra eminim doktor 1 yıl çocuk yapma der. Ancak vücudun toparlanır.

(789 puan) tarafından

Aynen öyle 10 aydır tedavi görüyorum ve 3 kez mr 1 kez tomografi çekildim eminim vücudumda haddinden fazla radyasyon var buda bedenimde yetişecek bir can için fazla risk barındırıyor 

+1 oy
(1,963 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun öncelikle ayni seyi bende yasiyorum insanlar bazen cok dusuncesiz olabiliyorlar takma

(789 puan) tarafından

Teşekkür ederim evet şey deseler hani 2. Çocuk düşünüyo musunuz felan düşünmüyorum deyip geçerim direkt 2.yi de yap niye yapmıyorsun beraber büyüsünler tek kalmasın falan diye lafa girince o incitiyor işte 

+1 oy
(4,043 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun. Dilerim en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz. Herkes istediğini söyleyebilir, hiç takmayın. Millet konuşmaya konu arıyor sadece. 

(789 puan) tarafından

Teşekkür ederim elimden geldiğince takmamaya çalışıyorum biliyorum ki geçici durum yaşadığım 😊

+1 oy
(1,270 puan) tarafından

Benimde üç tane kızım var peşpeşe oldu herkes bana da yeter yıprandın biraz büyüsünler Allah erkek evlatta nasıl eder inşallah 

(789 puan) tarafından

Allah bağışlasın siz kendinizde onları doğurup büyütebilecek gücü bulmuşsunuz Rabbim sağlıklarını versin 

(1,270 puan) tarafından

İlk ikiyi biz istedik üçüncü isteyerek değildi. Sözde eşim korunuyordu demek ki çok dikkat etmemis..

Ruhen bedenen Cook yoruluyorum. Büyük kızım 1 e başlıyor ortanca kızım anasınıfına başlıyor. En küçüğüm de 1.5 yaşında 

0 oy
(31,216 puan) tarafından

Bunu söyleyenlerden bende çok nefret ediyorum sanki kendileri bakacaklar size ne yani sinir krizi geçirtirler insana 

(789 puan) tarafından
+1

Güya diğer çocuğu düşünüyorlar ama öyle olmuyo işte 

(31,216 puan) tarafından

Evet herkesin her şeyin çok bilmişi ne desen boş yani laf anlatamazsın duvara konuşuyormuş gibi hissediyorum ben onlarla konuşurken 

0 oy
(6,725 puan) tarafından

Nefret ettim artk ben bu sözden sanane arkadaş yaparım yapmam dedim geçen birine . Benmde 1 kızım var 5 yaşına giricek başka çocuk düşünmüyorum canm bakabileceğim kadar çocuk kafasındayım ben 1 taneye bakabiliyorm 

(789 puan) tarafından

Öyle tabi ya çocuk yapıp büyütebilecek gücüm olsa zaten sana danışacak değilim yaparım onların düşündüğü kadar bizler düşünemiyoruz sanki

0 oy
(1,015 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun ❤

Bana da söylüyorlar ben artık düşünmüyorum 1 tane yeter diyorum hatta geçen kaynanamgili yemeğe çağırmıştım 4 tane de görümcem var onlarda gelmişti (1 tanesi evli, 1 tanesi üniversite okuyor, 2 tanesi ikiz ortaokula gidiyorlar) neyse küçük görümcemden biri yemekten sonra dua okuyacaktı bende okuyan görümceme benim yerime de oku dedim o sıra kaynanam duydu hasta mısın diye bende evet dedim iyi iyi fln dedi hele erken 2.cocuk için diye bende zaten düşünmüyorum ki yeter 1 tane dedim kaynanam olsun 1 taneyle olmaz diyince hemen okuyan görümcem ne yapacaksın anne sanane sen 5 çocuk doğurdun da ne işe yaradı dedi birden kaynanam sessiz oldu konuyu kapattı görümcem evli görümcem de duysaydı o da kesin öyle derdi sanane onlar büyütecek edecek sen ne karışıyorsun derdi annesine😂😂😂😂

(789 puan) tarafından

😁😁 Köstek değil destek görümce severizzz 😁😁 teşekkür ederim ❤️

(1,015 puan) tarafından

Evet o yönden çok iyiler evli görümcemle okuyan görümcem kalmıştı 1 gün carşıya gitmişlerdi evimde eksikler vardı hemen almış kendine aldığından bana da kendine de kaynanama da almış öyle düşünceliler( konteyner da kaldım 2 buçuk senedir şuan 2 aydır kaynanamın bina evi vardı oraya taşındık)bızde öyle eksiğini alırız yada çocuklarına harçlıklarını verir eşim ben karışmam ki zaten işlerine fln onlarda öyle hiç evıme fln karışmazlar yani o mesafeyi koruyoruz hep😂

0 oy
(24,594 puan) tarafından

Çünkü insanlar herbokolog 

Akılları yok fikirleri var.

Sen böyle dedin ya ay hiç aklıma gelmemişti hemen bu gece başlayayım çalışmalara de 

(789 puan) tarafından

Ahahaha güzel cevap olurdu 😁😁

0 oy
(263 puan) tarafından

Bakacaksan doguruyum  diyorum susuyolar😂😂

0 oy
(10,249 puan) tarafından

Bizdede durum aynı kızım 5 yaş oldu kafamı gören eee ikinci nerde neden yapmıyorsun diyor istemiyoruz diyip geçiyorum bunu bana diyenler meydana getirdiğine hakkıyla baksa gam yemicem 

(789 puan) tarafından

Ya kibarca başka çocuk düşünüyo musunuz diye sorsalar anlarım direkt bi tane daha yap deyince insan garip oluyo 

0 oy
(834 puan) tarafından

Kocam istemiyor diyip işin içinden cikiyorum. Çünkü istemiyor. Herkes konuşur boşver duyma. 

(789 puan) tarafından

Duymamaya çalışıyorum ama bu ara bu laf o kadar sık duyuyorum ki beni daha ilk kez gören insanlar bile bunu söylüyo ya sanane acaba demi 

0 oy
(10,458 puan) tarafından

benim düşüncem şuan tedavi görüyorsun kimsenin klabini kırma bence öyle söyleyenlere de biz düşünmüyoruz dersen kimse birkaç kez söylemez diye düşünüyorum 

Bu arada Allah şifa versin inşallah 

(789 puan) tarafından

Teşekkür ederim kimseye ters cevap vermiyorum durumumu izah ediyorum kimisi iyi dileklerde bulunuyo kimisi olsun tedavin bitince yaparsın diyo hala daha ısrarcı illa yaptıracak 😁😁

0 oy
(54,225 puan) tarafından

geçmiş olsun Allah sifalar versin Allah olan yavrularımıza hayirli saglikli omurler versin ikinciyi de yap diyene versin Allah

(789 puan) tarafından

😁😁 Allah razı olsun sonunu çok güzel bağlamışsın 😁😁

(54,225 puan) tarafından

kizim kolik reflulu kusan uyumayan sabahin sltisina kadar sabahlatan bir bebeydi. insan icinde uyumaz emerken uyur memeyi agzindan cekince gozlerini acardi kollarim uyusurdu artik uyutmak kabustu 

gazi ayri dert uc yasa kadar cektik bir yasina geldi kaynanam basladi kardes yapin demeyee annemi bile aramis bende bir gun yuzune Allah yap diyene versin dedim simdi bisey diyemiyor dolandirip soyluyo ama direkt diyemez esimde taviz vermez 

0 oy
(2,001 puan) tarafından

Gecmiş olsun şuan tabiki sağlığınız önemli olan hem psikolojik hem bedenen hazrlikli olmak gerekiyor insanlar sağlık dilemek yerine lüzumsuz konuşuyorlar banada diyolardi yaptım durmadım 3 u de yaptım da şimdi de niye yaptı diyolar yoklukta varlıkla sankii benimleler her şekilde eleştiriyor insanlar 3 erkek olacak Allahın işine bile laf ediyolar ne diyim daha Rabbim saglik sıhhat versin oncelikle  diyene  benim yerime doguruver dicen hak.ediyolar bazen

(789 puan) tarafından

Bakk onlara kalsa yapsan bi dert yapmasan bi dert 🤦‍♀️

0 oy
(256 puan) tarafından

Üzme kendini. Oyleler malesef. Benim de çocuğun çok zor oldu. Bı sürü tedavi gördüm. Olmadı sonra kendliginden oldu ama zor oldu yani sonuçta o süreç. Ama bunu bile bile herkes bidaha yapsana diyo. Yeri geliyo duymazdan geliyorum. Yeri geliyo laflarını veriyorum öyle gecistiriyorum. Ama bende sormam yapcak misin yap felan diye kimseye. Herkesin kendi aklı var herkes onlar kadar hatta daha iyisini düşünüyordur mutlaka. Haddini bilmez çok. Sen takma boşver tedavine odaklan. Rabbim kalıcı şifalar versin

(789 puan) tarafından

Amin inşallah teşekkür ederim Rabbim sizinde evladınızı bağışlasın sizin durumunuzu bilerek söylemeleri de kırıcı keşke düşünceli olsalar 

(256 puan) tarafından

Evet biliyorlar. Saklamadik. Benim de zoruma gidiyor. Cümlemizin evladını bağışlasın insallah

0 oy
(1,122 puan) tarafından

Banada diyorlardi onlara ne varki sanki gelip bana yardim edecekler.Hatta annemlerin komsusu senin annenin yerinde olsam sacini basini yolarim demisti.Anneme dedim bana ne ne zaman istersen o zaman yaparsin demisti.2ciyi dogurdum sonra yok oluyorlar.

0 oy
(6,162 puan) tarafından

gelip bakacaksan doğuracam de geç. ne insanlara laf anlatmaya çalışıyorsun ki, boşver. 

(789 puan) tarafından

Ay öyle diyemiyorum durumumu açıklayınca acıyan gözlerle bakıyolar 😞

İlgili sorular

+1 oy
21 cevap 390 göst.
+1 oy
14 cevap 514 göst.
15 Ocak 2025 Diğer kategorisinde nurr001 (3,480 puan) tarafından soruldu
+3 oy
31 cevap 951 göst.
20 Mart 2025 Diğer kategorisinde nurr001 (3,480 puan) tarafından soruldu
0 oy