+1 oy
461 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,221 puan) tarafından

Üç eltiyiz ve kayinbabam herkese ev aldi benim evimde kaynanam kayinbabam beraber yaşıyoruz. Digerlerinin ev borcu bitene kadar beraber olduğumz icin maddi sıkıntıyı ben çektim. Onlar ev borcuna dokunmadilar eşim ve babasi ödedi. Şimdi bir eltim inanilmaz kafayi bana takmış rahatin içindesin paraniz cok rahat yaşıyorsnz moodlarinda. Hic umursamazdm ama eltim taktik degistirmeye basladi. Burasi kaynanamin kayinbabamin evi istediğim saatte gelir istediğimi yaparim havalarinda. Hic ses etmedim gelmesine yemesine icmesine. Ama bu sene kendime koyde ciftlik aldim evimi döşeyene kadar maddi olarak tüm birikimimi verdim çok borca girdim. Benimle küs konuşmuyor ama ben olmadigim zamanlarda gidip evi kullaniyor kardeslerini falan davet ediyor. Deliriyorm orasi bana ait buna hakki yok diye. Kaynanamlara kizdim acikladm. Bu hafta yine aynisini yapti gidip yatiya kaldi ben yokken. Suratim asildi istemedigimi belli ettm kaynanam kayinbabam bana küstü haksiz ben oldm. Bizim evlatlarimiz gelecem diyene yok diyemeyz diyorlar şaştım kaldım napacagimi. Ne desem haksiz ben oluyirum

15 Cevaplar

+8 oy
(1,911 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Bu evin anahtarı kimde bacım? Valla okurken afakanlar bastı beni. Yani bu kadar yüzsüze burası benim evim ne hakla gidiyorsun kalıyorsun diceksın. Kayınpederimin evi demesine de müsade etme muhtemelen öyle düşünüyor. Senin evine gitmek için kaynanadan mı izin istıyorlar? Benim evim benden izin alacaksın ama izin isteme haddi bile senin değil diceksın bu kadar da olmaz ya. Ayyy sinirlendim valla

(4,945 puan) tarafından

Bende sinir oldum bu nasıl yüzsüzlüktür . Kaynana kayınpeder e söyleyince ye kadar kocana söyle git anahtarını değiştir eve gidince kapıda kalsınlar 

Seni galeye alıp evine giderken sormuyorlar bile sende sustukça tepene çıkacaklar çirkeflikse çirkef ol haddini bildir

(2,221 puan) tarafından

İki evimde kurulu düzen hafta sonlari veya tatillerde köye kaçıyoruz çünkü hem denize cok yakin hem bahcem çok büyük çocuklarım için harika oluyor. Kaynanam ve kayinbabami cidden cok seviyorum beraber yaşamaya hiç karşı degilim çünkü maddi manevi guclerimizi birlestirdik diyelim. Mesela kaynanamda emekli yeri geliyor iki cocugu birakip kiz arkadaslarim ile sehir dışı gezi ayarliyorum aklim kalmiyor cocuklarda bu sekilde on yıldır ayak uydurduk birbirimize. Simdi iki evinde anahtari bendede kaynanamdada var gecen hafta sonu gitmedm mesela evde kalıp dinlenmek istedim kaynanam gitti anında damlamislar biz geldik. Ee gelmisken yatiya kalalim kaynanamda yok diyememis ama yolda görsek selam dahi vermeyiz oyle bir küslük konusmadigimiz icin soramaz bana bende daha once çok haşladım bu konular yüzünden ama kendini şuara iyi gösterme moodunda ters bir hareket yapip arayip kızamıyorum mesela bak bana boyle dedi diye oturup agliyor herkesin icin haksiz evin huzurunu bozan ben oluyorum

(1,911 puan) tarafından

Ya anahtarı kaynanadan alacan. O evin sadece senin ve eşin oldugunu söyleyıp hiç kimsenin senın yokluğunda kullanamayacağını anlatacan ya da. Arıyacaksın eltini yüzsüzlük edip evimi yokluğumda kullanmanı istemıyroum. Ben kime izin verdiysem o gider kalır diceksın.

-Reklam-
+3 oy
(5,818 puan) tarafından

O zaman birazda evlatlariniz size baksin deseydin. Bakmaya sen bak, eziyeti sen cek, uc kurusluk insan gelsin kiskanclik yapiyo diye evinde sigintiymissin gibi davransin yok ya. Tamam hadi sen yokken kaynvalidesine gitsin vs ona laf edilmez ama elalemi getirip kalamaz. Sen ol olma orasi senin evin.

(2,221 puan) tarafından

Onlarin gozunde kaynana kayinbaba maaşlı harcamalari yok tüm gelir sende keyfine bakiyorsun acikca bunu dedigi icin bir yildir görüşmüyoruz vay efendim kaynanam maaş kartını bize versin hep sen yeme çok cirkin tartismalar ve ben bukadar ince düşünmedigim icin dahil olmak istemiyorum kenara cekiliyorum 

+1 oy
(2,966 puan) tarafından

Hiç kusura bakma suçlu sensin gidip anahtari degistir kimsede giremesin evine

Çok pasifsin bu konuda her kes de tepene binmiş rest çekemiyorsun bu yuzdende ya buyuk bi kavga cikarip sorununu kokten cozeceksin ya da oturup çekeceksin bunu valla sen bilirsin

(2,221 puan) tarafından

Kaynanamla aram çok cok iyi normlde cevredeki herkes cok sanslisin hayatini yaşıyorsun falan derler. Ayni evi paylaştigimiz için iki evin anahtarı da ikimizdede var bende de kaynanamdada. Ama köydeki evde kaynanam tek olsun koşa koşa gidiyor. Yatiya kalmalar bunun yanlış olduğunu söyledigim zamanda ben suclu oluyorum. Oda bizim evladimiz gelip kalmak istedi yok diyemedik nasil yok deriz duygu sömürüleri

+1 oy
(846 puan) tarafından

Sende onun evine çat kapı git . Kayınpederimin evi de . Onlar almış sonuçta 

(1,911 puan) tarafından
+1

😁 iyi fikir 

(2,221 puan) tarafından

Ahahhaah cok iyi fikir. Bana yanlış düşünenlere dedim versin anahtarini gidip evini kullanacam yatağında yatacam hoş bir davranis mi mantiklimi

0 oy
(1,739 puan) tarafından

Senin evin, senin kuralların. İyi olduğun zamanda bile sana küsüyorlarsa izin vermediğini açıkça izah et ve evi kilitle bari küsmek için gerçek bir nedenleri olsun. 

0 oy
(2,726 puan) tarafından

Benim ablamda aynı durumda.herkesin evi ayrı eniştemde kendi imkanlarıyla ev yaptı annesi babsı bir yaşıyorlar eniştem sebze et alır eltileri evinden alır götürür.görümceleri çıkmaz evden.açıkça eltine söyle sende gel kaynanamgikde yaşa  o zaman diye o da evinden çıksın bakalım bi tarafları yermi

(2,221 puan) tarafından

Aynisi yemin ediyorum. Geldiklerinde ne varsa yiyelim çabası sanki aş evi. Giderken kaynanam gizli gizli et sebze verir. Ya kimse aç acikta degil ne bu duygu sömürüsü veya niye gizli veriyorsun salakmiyim anlamicakmiyim. Kayinbabam herkese demis beraber yasayalim bak ikimizde maasliyiz kimse istememis ben istedim şimdi kıymetli oldu anaları babaları 

0 oy
(5,432 puan) tarafından

Senin evine sen izin vermediğin halde nasıl gider açıkça ara benim evime gidemezsin orası benim evim diye söyle 

(2,221 puan) tarafından

Şuan gözümün önünde ölse dönüp de ne oldu demem öyle bir küslük sormak kavga etmek için dahi aramam benim beynim bunu algilamiyor işte. Boylesine küs olduğunuz birinin evini yatagini neden kullanirsinz Gönül rızam yok evimde içtiği bir bardak su bile haram olsun hic helal etmiyorum benim emegim hep keyfini süremez 

0 oy
(365 puan) tarafından

madem ben rahatim madfi lux yasiyorum al kaynanayla sen beraber yasa sende rahat ol diceksin. ama benim anlamadigim niye sen kaynananla yasiosun. onlara ev alininca onlarin bircunu kayinbaban oderken senden de kisilmis oluyor. kaldiki senin ayri evin yokmu da kaynanayla kalion yada kaynana mi senin evinde gelio kalio. e oburleri in seyi altindan mi ? niye senle kalindigi gibi onlarla da yasamiyir kaynana kayinpeder. millete hem ev alinio hem borc odemio hem kaynana kayinpederle birlik yasamio. ne guzel dunya

(4,292 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
+1

Bende anlamadım üç oğluna ev alırken önce kendimize bir tane alalım kimseye yük olmayalım dememişler de daha eziyetleri yetmezmiş gibi bir de haklı çıkmaya çalışıyorlar

(365 puan) tarafından

aynen yada kimin evinin kredisi bircu odeniosa o kisinin evinde kalsinlar. bu kadin enayimi ceremesini ceksin herkesin bircunun darligini ceksin ustune kaynana kayinpeder birlik yasasin . digerlerinin de evinde kalabilir aonucta kaynana kayinpeder

(4,292 puan) tarafından

Aynen yani hadi hiç olmadı dönüşümlü kalsınlar ama bunlar burayı kendi evleri olarak sahiplenip söz hakkını kendilerine vermişler 

0 oy
(514 puan) tarafından

Canım evinin kilit anahtarını değiştir 

Sen yoksan senin evine hiç kimse giremez 

Hakları yok

Küsen küssün be 

Cok ta tın tın de bosver 

0 oy
(5,047 puan) tarafından

Sen malına sahip çıkmazsan senin malına böyle sahip çıkarlar yakında o ev üzerinde de hak iddaa ederler 

0 oy
(4,372 puan) tarafından

Senin evinin anahtarı niye sağda solda?

(2,221 puan) tarafından

Bu hafta ben gitmek istemedim anne babamla sen tek git köye dedm. Eltim aramış bakmış tekler gotmis hemen yatıya kalmış donmems ama asla konusmayz öyle bir dusmanlik benim yatağımda yatmış 

0 oy
(1,425 puan) tarafından

Ne demek burası kayınbabamların evi ne münasebet hepsine ev almışlarsa orasıda senin evin öyle birşeymi olur ve kendine aldığın yere ne hakla misafir davet ediyor ne münasebet ya ne hakla anahtarını değiştir kimsenin girmesini istemediging insan gibi bi dille böyle birdaha kullanırlarbada ağızlarına et sen borç öde sen birikimini ver onlar kullansın yok ya sıkar biraz benim evime ben yokken habersiz girmekten 0

0 oy
(25,154 puan) tarafından

O zaman kaynanan kayınbaban kendinede ev açacak bu şekilde haksızlık yapıyolar

0 oy
(23,641 puan) tarafından

O kadar sinirlendim ki yorum yapmadan çıkacağım bu posta küfür etmeden yorum yapamam. Ben olsam arar ağzıma geleni Sayar kavga çıkarırdım 

(2,221 puan) tarafından

Beni haksiz ediyorlar kaynana kayinbaba oda bizim evladimiz beraber yasiyoruz bizim evimiz sayiliyor gelip kalmasinlar mi evimizde kafasina girdiler ama evimde içtiği bir bardak su bile haram olsun. Kaynanamlara da asla helal etmiyorum emeklerimi. Bende konusmuyorum haksiz buluyorlarsada bulsunlar umrumda degil. Bir kere attirdilar tepemi derslerini aldilar bir sene evime adim atamadilar anaya babaya hasret kaldilar iki aydir anne babasiyla baristilar geliyorlar ses etmiyorum ama kurulma kafasindalar

(23,641 puan) tarafından

Sizi çok özlüyorlarsa siz arada onlara misafir gidin ama beni yok sayıp benim evimde kalamaz razı değilim içtiği bir bardak suyu bile helal etmiyorum derdim gerisini onlar düşünsün burda en büyük haksızlık kayinvalidenizde karşı taraf yüzsüz ama ona da o fırsatı kayın aileniz tanımış 

0 oy
(15,667 puan) tarafından

Yüzsüzlükle tavan yapmış 

Gerçekten sinir bozucu bir durum. Bu durumu eşin dile gitmeli burası bizim evimiz diye öyle her isteyen lapdiye damlayıp yatamaz 

(2,221 puan) tarafından

Eşim direk dediki ben o evi satarım görürsnz baslarim böyle işe bana ait bişey kalmasinmi. Bide yedek kiyafet birakmis gelince lazim olur diye aldm çöpe attm

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 477 göst.
+1 oy
3 cevap 185 göst.
+1 oy
16 cevap 477 göst.
23 Haziran 2025 Aile & Aşk kategorisinde linaaminaramin (28 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 52 göst.

Kategoriler

1,471,256 soru

24,096,067 cevap

332,092 kullanıcı

...