+1 oy
71 göst.
önce Diğer kategorisinde (6,769 puan) tarafından

Merhaba kızlar görüp cevaplarsanız çok sevinirim 

Şimdi ben çocuğumu sübyan okuluna göndermek istedim 4-6 yaş grubu fakat bizim evimizin yanında ki

Okula gidip baktım içinde sadece masa ve sıra hiçbir şekilde oyun aktivitesi yok öğretmene sorunca dolaplarda birkaç oyuncak var onları veriyoruz dediler peki dedim aylık ödememiz ne kadar 1000 lira falan olur dedi kızım 4 yaşında şimdi şöyle düşünüyorum bu çocuk 1 ile 5 arası oraya gitse sürekli masaüstünde sandalye üstünde olacaklar ve illaki oyun isteyecekler farklı bir semtte kendi akrabalarımın gönderdiği çocuklarının okullarında dilediğiniz içinde lunapark gibi eşyalar var haliyle benimki gözümde biraz düştü ben de diyorum ki ona göndereceğime normal bir anasınıfına göndersem 2 yıl üst üste de gitse benim için sorun değil maddiyatçıdan nasıl olur bir yanımda diyor ki hediye daha çok küçük kızım bir yıl daha evde idare etsin fakat şöyle bir şey var benim evimin sitesi bahçesi yok yani evde olunca da artık televizyon izliyor telefon istiyor telefon eline vermiyorum ama televizyon izliyor şimdi ben ne yapacağım aklım karıştı kendisi de gitmek istiyor aslında çünkü komşu yok Arkadaş yok sadece kuzenleri var o da 3 haftada 4 haftada bir yan yana geliyorlar ve benim kızım sürekli evde ben de elimden geldiği kadar parka ya da bir markete falan götürebiliyorum ne yapabilirim var mı bana Bir öneriniz yani eşim gelecek birazdan çıkar bakarız dedik ama 

Parkta bir bayanla konuştum bana yarı özel bir okulu önerdi ayda 1.650 yemek ücretleri de 1650'ye dahil yani onlardan yemek yani bilemedim ne yapacağım 

Bas konuşa basıp yazdım umarım yazım hatası olmamıştır cevap verirseniz sevinirim teşekkür ederim

2 Cevaplar

+1 oy
önce (9,584 puan) tarafından

Yerinde olsam masa sandalye olan dediğine değil de diğer daha donanımlı olana gönderirdim açıkçası ben de geçen sene aynı ikilemde kalmıştım ama kızımı gönderdiğime hiç pişman olmadım aksine sosyalleşti bir sürü arkadaş edindi ve bir sürü etkinlik yaptı ben evde ne elimden geldiği kadar yaptırmaya çalışıyorum ama yine de ordaki gibi olmuyor  okul çocuklara gerçekten çok şey katıyor fiyatı da çok yüksek değilmiş bana göre 2 sene gitmesinde bir sıkıntı yok bence kızımda bu yıl ikinci defa gidecek evde sıkılmasından daha iyi bıkar falan diyen çok oldu bana kızım şuan okulun açılmasını iple çekiyor 

önce (6,769 puan) tarafından

Ben çok istiyorum gitmesini bir yanım işte dediğim gibi evde kalsa hala bana muhtaçmış gibi hissediyorum sonra ne kadar çok çok ilgileniyorum desem de yalan olur yemekti temizlikti hep bunlar çıkıyor haliyle aksiyor biraz. .   Gidip konuşayım inşallah bı yolunu buluruz teşekkür ederim cnm cevabın için 

-Reklam-
+1 oy
önce (3,272 puan) tarafından

Ben daha yeni yazdirdim yarim gün. Gittim okula baktim. Orfam guzel cocuklar icin uygundu. Ingilizce,jimnastik,satranc egitimleri de olucakmis. Ayrica istersek kodlama vs.gibi ek egitimler alabiliyoruz. Daha iyi, cocuga uygun olcagini dusunup yazdirdim.

Peki giderken neye baktın cnm özel mi devlet destekli mi ben ilk defa cikcam ne dycegimi bile bilmyrm 

önce (3,272 puan) tarafından

Ben özele baktım. Çünkü oğlumun dil geriliği var. Devlet okulları kalabalık. Sınıg mevcudu az olduğu için özeli seçtim. Giderken evime yakınlığına baktım. Öğretmenlerin yetkinliğine baktım. Hangi eğitim modelini önemsiyorlar ? Çocuğu mu ne kadar geliştirebilir bunlara bakındım. Mesela erken okur-yazarlık eğitimi de vericeklermiş. Yani 1.sınıfa donanımlı bir çocuk olucağına inaniyorum

Anladım cnm teşekkür ederim 🌸 

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 242 göst.
21 Mart 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+3 oy
12 cevap 595 göst.
29 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Roza mira.73 (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 153 göst.
+2 oy