0 oy
199 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (285 puan) tarafından

Arkadaşlar birşey paylaşmak istiyorum ama lütfen okuyanlar birşey söylesin çok kafaya takmaya başladım . Çocuğu benzer durum da olan var mı  Biraz anlamanız için uzun olabilir .

Benim 3.5 yaşında kızım var doğduğundan beri başka insanlarla dedesi nenesi dayısı vs de  dahil hiç kimseyle irtibat kurmak istemez . Kendi içimiz de çok iyi öğrenimi gelişimi herşeyi çok çok normal bir çocuk . Alışırsa da  arkadaş edinir ama kendi oyun kuramaz. Parkta falan denk geliyor bazen ama bizimki hiç konuşmadan onu takip ediyor arkadaşını adını sorar söylemez bana gelip soruyor çocuklar neden konuşmuyor diye. Hep karşıdaki arkadaşını taklit eder mesela o biyerini kaşısa  kızım da kaşır.  Öyle birebir taklit yani.

Geçen biraz artık alışsın diye aktivite merkezine götürdük . Kesinlikle öğretmeniyle iletişim kurmadı adını dahi söylemedi. Hiçbir dediğini yapmadı .  Öğretmen bu utangaçlıktan öte birşey beni aşar dedi çok üzüldüm ergo terapist ile görüşün dedi . Bir çocuk daha vardı öğretmen biraz yanlız bıraktı kameradan baktık  onunla oynuyor peşinde dolanıyor yani .  Dedesi falan sevmek istiyor bağırıyor kafasını sevdiyse kafasına vuruyor . Yani anlata bildimmi bilmiyorum ama böyle . Terapist le konuştum seans başı  45 dk 1700 istiyor çok pahalı geldi.  Size de danışmak istedim . Biraz dursa açılacak bence ama bilemiyorum . Bu konularda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim 

5 Cevaplar

0 oy
(2,175 puan) tarafından

İlk önce çocuk pskiyatriye görürseniz daha iyi o yönlendirir olası bir durumda sizi . Ben tam bilemem uzman değilim ama sanki hem utangaç hemde dikkat çekmek için böyle yapıyor gibi. 

Benim 5 yaşında çocuğum var 3 yaşında başladı kreşe.  Parka götürdüğüm zaman cekingenlesiyor. Kendi oynamayı tercih ediyor .okuldaki psikoloğ hocamizla bu durumu konuştum çok şaşırdı ege okulda gayet aktif çok güzel arkadaşları ve ogretmenleri ile iletişim kuran bir çocuk dedi .belki teması sevmiyor olabilir sakin zorlamayın dedeye git seni sevsinler falan diye .sevdirmek istemiyorsa dokunulmayi sevmiyorsa zorlamayın.  Bana sorun yok gibi geldi ama siz yine ergoterapi değilde ilk önce çocuk pskiyatriye götürün en iyi yönlendirmeyi onlar yapar. Hatta 2 3 pskiyatriye götürün ki içiniz rahat etsin

(285 puan) tarafından

Sağolun öyle yapacağım ama kızımınki çekingenlikten ziya de gibi hiçte zorlamayın zaten gitmediği için herkes uzaktan sever ellerlerse bağırır çünkü 

-Reklam-
0 oy
(10,241 puan) tarafından

Pedagogla bir görüşün bence 

Kimi çocuk gerçekten sevmiyor benim kızımda temas sevmez annane babane dede bunlara sarılmaz okulda gayet iyiydi ama yardımcı ablaya alışana güvenene kadar tuvalete gitmedi mesela arkadaşı sarılmak istese yaklaşmazdı parkta kolay kimse ile kaynaşmaz bireysel oynar bize sıkıntı yok demişti hem pedagog hem rehber öğretmeni 

(285 puan) tarafından

Araştırdım devlet hastanesindeki çocuk psikiyatri gerekirse yönlendiriyormuş ergoterapiye. Devlette de varmış bu hizmet psikiyatri ye sıra aldım 16 gün sonraya bakalım ne olacak

0 oy
(28,468 puan) tarafından

Canım ne olduğunu bilemedim ama ihmal etme pahalı ucuz diye asla bakma götür inşallah korktuğuna uğratmasın Rabbim

(285 puan) tarafından

Amin Allah razı olsun devlette varmış bu hizmet araştırdım.  Çocuk psikiyatri yönlendiriyormuş. Psikiyatri ye sıra aldım 16 gün sonraya. Bakalım ne silecek ama bu süre zarfında da yine de diğer akyivite alanına da yazdırmayı düşünüyorum yine de fayzdasının olacağına inanıyorum

0 oy
(285 puan) tarafından

Başka bilen yok mu acaba kızlar 

0 oy
(964 puan) tarafından

Uzman değilim değiliz ama kendi çocuklarımız var etrafta gördüklerimiz çocuklar var. Kimi çok dışa dönük kimi içine dönük. Sanırım senin kız da içine kapanık. Teması sevmiyor. İletişim konusunda nasıl davranacağını bilmiyor da olabilir. Taklit etme bu zamanlar da olabilir. Belki de nasıl davranacağını bilmediği için taklit ediyor. Anne olarak sen daha iyi hissedersin. Aşacak gibi görüyorsan böyledir. Ama yine de uzmanına gitmek de fayda var. Olumlu olur

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 322 göst.
0 oy
4 cevap 226 göst.
0 oy
6 cevap 254 göst.
15 Ağustos 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Nefesimm (208 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 216 göst.
23 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ht (2,784 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,797 soru

24,188,452 cevap

336,772 kullanıcı

...