+1 oy
134 göst.
önce Diğer kategorisinde (945 puan) tarafından

Kizlar gecen gun dedim esimin kuzeninin bebeyi oldu bugun hastaneden cikacak.Konsuyuz.Sizce gitmelimiyim.Onlar yakinda olsak benim bebeyimi 4ayinda gorduler ne ameliyattima ne hastaneden cikdikta gelmediler.Hastaneden cikdikta annemler evi suslemisti kaynananm hazirlik yapmisti yemekler falan.Akrabalar gelmisdi onlar gelmedi.Simdi onlarda hazirlik yapiyorlar ben aslinda seviyorum sicak iliskileri amma benim cocugumdan onemli deyil diye dusunuyorum onlar nasil geldiyse bende oyle gideyim diye dusunuyorum.Bir yanim gitmek istiyor bir yanimda otur yerinde diyor

6 Cevaplar

+5 oy
önce (1,407 puan) tarafından

Yeni doğum yapmış birinin evine acelesi ne ki gidiyorsunuz bekleyin anne Bebek kendini toplasın ayrıca hastaneye de gidilmez gidilmemesi gerekir

önce (945 puan) tarafından

Bizim buralarda hastaneden cikdikda ev suslenir hazirliklar yapilir isteyen yakinlar gelir foto falan cekilir.Hastaneye gidilir arabalar suslenir oyle oluyor yani

-Reklam-
+4 oy
önce (22,860 puan) tarafından

Bence de otur yerinde. Zaten hemen ilk günler gitmek hoş değil bence. Şahsen ben ilk günler gelenlere sinir oluyordum. 

Ilk gunler deyilde bizde boyle oluyor isteyen yakinlari geliyor arabalar susleniyor ev susleniyor yemekler yapiliyor yakin kisiiler geliyor foto falan cekiliyor.Ben gitmesemde zaten ev dolu olacak 

Anladım. Bilemedim . O zaten sana gelmemiş. Sen de gitme bence en azından ilk zamanlar 

Evlerimiz yakin olsads 4ayinda geldi amma ben 40indan sonra giderim.Ben seviyorum yakinlik ama karsimdakindan gormeyince kotu oluyorum

Ben de severim ama karşıdaki sana o mesafeyi koyarak aslında sana bişey anlatmaya çalışıyor. Seninle yakın olmak istemiyorum diyor bı yerde. Ha ama dersen aradan çok zaman geçti . O  zaman yakın değildik şimdi daha yakınız diyebilirsin. O zaman iş değişir.

Cok gecmedi simdide 6aylik bebeyim.Evet haklisin 

+2 oy
önce (1,754 puan) tarafından

Yani ben hastanede doğum ziyaretlerine karşıyım ne gerek var? Hastaneye mecbur olunmadığı sürece gidilmez bence. Ararsın bi ihtiyaç olma ya da bir risk durumunda destek amaçlı gidersin kalabalık yapmamak koşuluyla de hastanede oda süslemek, ikramlık hazrılamak bana doğru gelmıyor yapan yapıyor ama zaten doğumdan sonra hiçbir şeyi hıcbır kimseyi görmek bile istemeyeceksiniz. Çocugunuzla ilk emzirmenizi yapmaya calısıp ten temasını sağlayacaksınız tuvalete zor kalkacaksınız nıye etraffınızda hıcbır fayda sağlamayacak insanları beklıyrousnuz kı. Gerkesiz kalabalıktan başka bir şey değil. Biraz toparlandıktan sonra en az 15 gun sonra gıdılmesi taraftarıyım. Bebeği görürsün takını hediyeni neyse verır çok oturmadan dönersin evine ben mu mantıktayım

Burada adet oyle canim araba suslenir ev suslenir yemekler yapilir.Yakinlar hastaneye gider ciktigi gun eve gelir foto falan cekilir 

Adetlere göre yaşamak zorunda değiliz. Herkesin yaptığını yapmaktan nefret ederim ben şahsen. Mesela yapmazsam ne kaybederim ki o kadar mı herkesle aynı olma çabamız var? 

Herkesle ayni olma cabasi deyilde eve bir bebek geliyor sadece anna baba yalniz cikartmiyor bos eve gelmiyor.

Tamam da neden sonradan gelinmesin? İlla hastaneye mi gelinmeli aynı gün eve mi gelinmeli. 

Ben mahrem anların yalnız yaşanması gerektıgıne inanıyorum. Senın o an sadece yardıma ihtiyacın oluyor. Kalabalık olsa ne olmasa ne benim için saçma ve istemem. Yardımcı olacak ıkı üç kişi yeterlidir. Ben eşimi annemi isterim yanımda. Bir de ben hastanedeyken evde çocugumu emanet edebileceğim biri.  

Hastaneye ve ayni gun eve yakinlari geliyor 40cikdikdan sonra cok daha buyuk yapiyorlar daha cok insan geliyor

+1 oy
önce (5,623 puan) tarafından

Böyle şeylerin hesabını yapıp kin tutacak kadar uzun mu hayatınız ya🧐

Bebek daha el kadar gözünü açmamış 40'ı çıkmamış cümbür cemaat gitmek ne. Sizin yaptığınız yanlış bence. Gelmeyerek size iyilik bile etmiş. Haydi doğum yapan anneyi düşünmüyorsunuz bebeğe yazık değil mi ya. 

Gonul koymamin sebebi 40cikdiktan sonrada gele bilirdi 45gunluken bebeyim hastalandi hastanede yatdik 1hafta o zamanda gelmedi.Evlerimiz bitisik 4ayinda anca geldi.Sacma bulduklarini dusunmuyorum hastaneden cikartmaya 8arabayla gitiler bugun daha gelmediler

Ya bana mı garip geliyor acaba bu bebek merakı :)) Kuzum 45 günlük hasta bebek hastanede yatmış toparlansın diye gidilmez zaten :) Gidilmemeli yani. Ne diyeyim dilerim biter bu uygulamalar gerçekten gereksiz ve mahremi de ihlal ediyor :/ 

Ben gönül koymam, bilerek ya da bilmeyerek sana iyilik etmiş farkında değilsin. Bu gidip gelme mevzusu dışında aranız iyiyse devam et muhabbetine. Ama el kadar bebeği görmeye gitme bence, yazıktır günahtır ya

Konusuyoruz amma soguk kiz kendiside ben gitmesemse zaten fark etmiyor ev dolu suanda.Bizde mesela en yakinlari vardi 10kisi olurdu onlar 8arabayla geldiler.Onemli olan saglikla buyusun.

Soğuksa o zaman mesafe koymak istiyordur. Nasıl isterse öyle davran sen de. Mesafe istiyorsa mesafe.

Tabiki isteyene istediyi sekilde davraniriz.Ama genel olarak herkese soguk

+1 oy
önce (3,265 puan) tarafından

Vallah bana gelmeyen kimseye gitmem ben 

Bide evlerimiz yanyana.Durumlarida iyi 

0 oy
önce (4,625 puan) tarafından

Ben olsam onlar ne zaman geliyse o zaman giderdim

Ilk cocugumda 40indan sonra biz kurban kesmistik o zaman geldiler.2cide 4ayinda gorduler.Bebeyim 6aylik esimin amcasi yuzunu bile gormedi

İlgili sorular

+3 oy
8 cevap 316 göst.
0 oy
6 cevap 362 göst.
0 oy
3 cevap 306 göst.

Kategoriler

1,469,240 soru

24,069,639 cevap

330,568 kullanıcı

...