esimle aramda kan uyusmazligi var . ilk cocukda ignemi vuruldum bebek digdu babasinin kanindan sorun olmadi. 2 cocukdada igne vuruldum ama bebek ile benim kanim 28 hafta ile 38 hafta arasinda biryerde karismis olesanta yoluyla. kan uyusmazliklarinda combs testi yapilio. 28 haftaya kadar negatifti. yani karismamisti kanlar. bebek dogunca combs pizitif cikmis son on hafta icinde karismis yani. anne vucudnda bebegin kani bebek bucudunda anne kani var karisik. ben b negatif oglumda baba kanindan 0 positif.
ilk geceden 25 e firladi sarilik. ac kalma sariligi degil bu kan uyusazligi sariligi. bebekgin beyin hucrelerine zarar verip engel brakabiliyormus. tek cozumu kan degisimi. kilosuyla orantili 30 cc bebegin kendi 0 pizitif kanindan cekip damla damla ayni anda bebege 0 negatif kan yuklediler damla damla . 30 cc kani 4 satte transfer etmisler . arti ile eksi kan griplarini carpistirip kan yikimini beyin hasarini onlediler. yogun bakimda ilk gece esim hic haber alamadi ana baci sovmus tum hastaneyi. sabah diktorlar yogun bakimdan bir cikmis sac bas ust bas oerisan. sizin bebekle ugrasti herkes demisler demekki nasil bir savas verildiyse . 6 gun kuvozde kaldi 7. gun cikti cok sukur bir sirun kalmadi . canavar gibi kubarek🤣🤣