+2 oy
687 göst.
Diğer kategorisinde (2,256 puan) tarafından

Evlendikten sonra eşime bı memleket aşkı geldi. Yaklaşık 3 yıl gitmemek için gayret gösterdim, kavgalar ettim. Bundan 1 ay önce yine köy konusunda eşimle tartıştık ve valizini toplayıp bizi terketmeye kalktı. 

Eşim jandarma personeli ve işe bir hafta gitmezsen teşkilat seni sorgusuz sualsiz meslekten men ediyor. Bu da bunu bildiği için kendince köye gidip bir hafta gelmeyip meslekten atılmak çabası. Neyse valizini alıp gidince bende mesaj attım "sen karını, çocuğunu terkedebilecek kadar haysiyetsizsin. Bir daha bu eve gelme boşanıcam senden" diye yazdım. Bu mesajından beş dk sonra eve geldi konuşmaya ve tekrar sordu ben gidiyorum geliyor musun diye. Bende gelmiyorum haydi naşşş dedim. Daha sonra abisini arayıp benim yazdıklarımı ve köye geleceğini söyledi. Abisi de tamam demiş. Yani tamam demek nedir? İnsan derki saçmalama yuvani bozma. Neyse babamı aramış böyle böyle diye. Babam beni aradı hatırım için oturup konusun ortak yolu bulun, biz sizi destekliyoruz diye. Neyse oturduk konuştuk ve maddi manevi şartlarımı sıraladım. Eğer bunların birinden vazgeçersen gözünün yaşına bakmam alırım çocuğumu giderim babamın evine ben sahipsiz değilim dedim ve eşim herşeyi kabul etti. 

Benim kaynanam beni seven, destek olan biri değil aksine köstek olur. Bende bunu bildiğim için istemedim hiç bir zaman. Ama baktım ki yuvam yıkılacak buna değmez deyip kabul ettim ve eşimin memleketine tasinacagiz bu yıl sonu. Ailem arkamda. Annem eğer canını sıkarlarsa bu saatten sonra fevri davranırım dedi. İnşallah herşey daha güzel olur bana da dua edin ♥️

15 Cevaplar

+3 oy
(595 puan) tarafından

Canım burda eksık bilgi var, 

10 gündem önce izin tecavüzü  

Firar bile 10 gündem sonra başlar    eğer 10 gün mazeretsız gıtmezse firarı olmuş olur  işten atma hakkı doguyor kanunda yazan budur ama yıne de bır sürü ıvır zıvırı var yıne atma kolay degıl  

Askeri personel mi   sözleşmeli er mi 

(2,256 puan) tarafından

Bilmiyorum artık ben bir hafta diye duydum. Yani kısacası amaç meslekten men ettirmek kendini. Eşim sözleşmeli uzman çavuş 

-Reklam-
+3 oy
(5,959 puan) tarafından

Senin lehine olmasına sevindim ama eşinle diyaloğunuzda seviyenin bu kadar düşük olmasına üzüldüm... 

"Haysiyetsiz, naaaş" gibi hem hakaret hem argo bir diyalog değil evlilikte herhangi bir tartışmada olmamalıydı bence.

Ben kalbimi açtığım, yatağımı paylaştığım birine bunları diyemem. Hazzetmediğim herhangi birine bile diyemem. Bence sizin sorununuz köy, şehir, anlaşmazlıktan önce bu... 

(2,256 puan) tarafından

Biz sorunlarımızı hiç tartışarak cozmedik. Hep kelimelerimizi seçerek, sukunetle konuştuk. Ama 3 senedir savaş verdiğim bir konu bu ve son yaptığı hareket bardağı taşıran son damla oldu ve kelimelerime yansıdı artık. Bende söylemek istemezdim ama sinir stres yapmaktan psikolojim bozulmuştu artık.

Şükür ki şuan iki medeni insan gibi konuşarak çözdük bu konuyu. Gerisi icraatte artık.

+3 oy
(1,367 puan) tarafından

Valla fedakarlığın büyüğünü başta yapmışsın zaten askeri personelle evlenerek .şehir şehir dolaşmayı kabul etmek hele ki kendi elinde mesleğin yokken bir adamın bir kuru maaşın peşinden gitmek hiç bana göre olmazdı şahsen .Malesef birçok aile kızlarıni  körü körüne evlendiriyor belki linç yerim ama askeri Personelin eğer rütbeli değilseı yüzde sekseni ya kök ailesine çok bağlı hala para yediriyor ailesine yada çalışma şartlarından kaynaklı rutbelilerin baskılarından mobinginden kaynaklı psikolojik sorunları var .  Burda yüzde 20 lik saglikli kısımla evli olanlar vardır onlara mutluluklar diliyorum denk gelebilmek büyük şans iyisine .

Senin bundan sonraki duruşun önemli çocuğun ve yuvan için sınırların net olmalı .kolaylıklar dilerim

(1,367 puan) tarafından

Eşimde yüzbaşı iken kurumlarasi geçişle öğretmenliğe gecti canım Allah'tan eğitim fakültesi mezunuydu ve elinde meslegi vardı .onun psikolojisini o ortamın psikolojisini iyi bilirim.ben eşimle istifa edeceği garanti olduğu için evlendim yoksa tutupta devam edecek olsa o kafayla arkasından şehir şehir gezmek için evlenmezdim .

(3,037 puan) tarafından

Her mesleğin zorluğu var tabii ama askeriye, özellikle dediğiniz gibi düşük rütbeli askerlik çok başka bir dünya. 

(2,256 puan) tarafından

Evet en büyük fedakarlığım bı askerle evlenmek oldu. Daha nice fedakarlıklar da var. Umarım eşim bunları göz önüne alarak değerimi bilir. Manevi sartlarimdan biri de beni herkese karşı koruyup kollamasıydı. Göreceğiz...

(1,367 puan) tarafından

Umarım canım gönlüne göre olur .Rabbim evinize huzur aranıza sevgi muhabbet versin inşallah 

(2,256 puan) tarafından

Allah razı olsun amin inşallah ♥️

+2 oy
(8,294 puan) tarafından

Hayırlısı olsun hakkınızda. İnşallah her şey güzel olur bir sorun çıkmaz 

(2,256 puan) tarafından

Duan için Allah razı olsun ♥️

+2 oy
(1,481 puan) tarafından

Ben evlendiğimde köye geldim eşimin mesleği nurda Hemdem kendisi köydeki evi istedi evet soba vs çok zor odun soba bahçe işi zor ama içimden gelmezse yapmıyorum ve çocuklar için çok iyi oluyor mangal vs rahat yapıyoruz bahçede piknik kahvaltı vs yapıyoruz 

Ha bizim burada b yol geçen hanı gibi herkes bizde oluyo hanire bize geliyorlar ama idare ediyoruz çok umutsuz bakma yani

(2,256 puan) tarafından

Evet köy belki çocuklar için iyi olabilir ama ben Bursa'nın göbeğinde doğdum büyüdüm. Köy hayatı bilmem, yaşayamam. Köyün bı sorumluluğu var gercekten. O yüzden şehirde kalcaz. 

Kimsenin çat kapı gelmemesini, gelirse de haberli gelmesini istedim ve eşime de söyledim.

+2 oy
(6,022 puan) tarafından

Kız ben köyde oturuyorum şimdi mecburiyetten merkeze taşınmak zorundayız vallahi içim gidiyor keşke kendimize ait olsaydı evimiz de burda kalsaydık senin tek kötü yanı akraba yanı olması kapını örtünce herkes dışarıda kalır kimseyle gereksiz samimi olma canın sıkılmasın 

Köy yeri güzel oluyor üzme canını 

(2,256 puan) tarafından

Aşkım köyde değil şehirde kalma şartı koydum. Birde ben herkese, herkeste bana resmi, mesafeli olacak dedim. 

Ya aslında kimsenin bana birşey diyeceği yok benim sorunum kaynanam

+2 oy
(6,970 puan) tarafından

Yakın mı olacaksınız kaynanana

(6,970 puan) tarafından

Maalesef yakınmış

(2,256 puan) tarafından

Çok şehre gelen biri değil. Zaten şehirde kalmayı fln da sevmezler hemen köye gitmek isterler. Ama ben eşime dedim zırt pırt cat kapı gelmeler fln olmayacak diye

(6,970 puan) tarafından

Eşin sık sık giderse

(2,256 puan) tarafından

Eşime öncelikle çalışma şartı koydum. Bu memurluk olur veyahut güvenlik görevlisi olur vs. Yani sık sık köye gitmesin diye. Birde köyde bağlar var onlara da bakacak. Köyüne, bağına bağlanıp ailesini geri plana atmasın diye böyle bı şart koştum.

(6,970 puan) tarafından

İnşaAllah huzurunuz daim olur

+2 oy
(14,950 puan) tarafından

Rabbım yardımcın olsun canım benzer şeyleri yaşadım bende 5 sene gitmesem diye direndim. Sonuç noldu biliyor musun? Ben taşınmaya karar verdiğim sene kaynanam rahatsızlandı ve taşımdığım esnada da vefat etti. Sıkma canını Rabbım Bi kolaylık verir. Kaynanam kaynanalık yapmıyordu ama korkuyordum aileme sürekli gelip gitmeme laf ederlerse diye.

Demem o ki biz Bi plan yapıyorken hayat bizim için başka planlar yapıyor. Git dene bak belkide korktuğun gibi olmaz 🥰

(14,950 puan) tarafından

İnşallah canım sen güzel düşün güzel olsun. Anne baba sözüne bakmıyorsa her sey daha kolay olur

(2,256 puan) tarafından

Babası yok ama keşke olsaymis. Kaynanam gözümün içine baka baka eşimi dolduruşa getiren biri. Eğer olur da gidersek oralara ve bu hareketi bir daha yaparsa bu sefer kendi ailemi devreye sokucam

(79 puan) tarafından

Konudan alakasiz belki kaynanan ölür de rahat edersin gibi olmus kiz bu mesaj tövbee kizmayin ama 🤣🤣🤣

(14,950 puan) tarafından

Yok canım estağfurullah ne haddimize gönül ister Bi anne gibi davransın tüm kaynanalar. Gelinleri el kızı gibi görüp hissettirmeseler keşke❤

(2,256 puan) tarafından

Annenin dediğine katılıyorum. Allah herkese sağlık versin ama beni kızı gibi görmesini çok isterdim. Çünkü ben en başından beri anne dedim kendisine ama o beni kızı gibi görmedi hiç 

+2 oy
(556 puan) tarafından

Ya inşallah pişman olmazsınız 

(2,256 puan) tarafından

Amin canım Allah razı olsun ♥️

+1 oy
(399 puan) tarafından

Azıcık uzakta oturun en azından aynı mahalle olmasın birazcık huzurun olur.evin anahtarını vermezsin zaten.3. yildasınız ve duruşuna hayran kaldım dik dur.ama ne yaparsan yap birazcık dolduruşa gelicek.uzun huzurlu bir ilişkiniz olur ins 

(2,256 puan) tarafından

Kaynanam köyde biz şehirde olucaz inşallah. Yine de gitmeye gönüllü değilim ama yuvamin bozulup, çocuğumun babasız büyümesini istemedim. Ben manevi olarak da açık açık sartlarimi soyledim. Gerisi eşimde.

(399 puan) tarafından

Bizimki de o hayali kuruyor ama altlı üstlü oturmak istiyor ben asla istemiyorum.denize sıfır oturursak olur 

(2,256 puan) tarafından

Manisa da deniz olsa bende öyle isterdim şahsen 😄 ben sadece fiziksel ve duygusal resmiyet istiyorum. 

+1 oy
(24,079 puan) tarafından

Eleştirmek değil amacım ama ben yapmazdım inşallah huzurlu mutlu olursun. Ben eşimin memleketine taşınmayı asla düşünmem çünkü ailesi ile çok iç içe girmek istiyor hele bu terk ediyorum tarzı tavırdan sonra hiç olmaz ben eşime hep diyorum onun memleketine taşınsak senesi geçmez boşanırız 

(2,256 puan) tarafından

Eşime hak verdiğim tek yön var o da mesleği zor, mobbing var. Bırakmak istemedi normal ama bende hiç bir zaman memleketinde yasamayi düşünmedim, istemedim. Boşanıp birilerinin yüzünü guldurecegime gider araya resmiyet koyup orada tasarım daha iyi. Eşim o hareketi yaparak bana gözdağı vermeye çalıştı ama yemedi. Zaten karakola gidip arkadaşıyla oturmuş. Terketme cesareti yok onda. Eğer gerçekten gitseydi köyüne bosardim 

+1 oy
(4,345 puan) tarafından

Helal olsun bacım gerçekten büyük fedakarlık. Ben de köye gitmem diye bursaya benim şehre taşındık. Eşim yapamadı millet kayinbabasinin yanına taşındı diyor diye diye soğudu şehirden. Köye de gelmeyeceğimi yani yapamayacagimi bildiği için en son ülke değiştirdik. He çok pişman o ayrı burası zor ama yapacak bir şey yok. Ben de köyde yapamam herkes dip dibe tarla bahçe işleri. Ekmek peynire kadar kendileri yapıyor. Market en yakını arabayla 10 dakika. 

(2,256 puan) tarafından

Allahım ülke değiştirmeyi bana da nasip etsin

Köye gitmektense fizana gitsem bile olur 😁

(4,345 puan) tarafından

Hahahaha şartlar çok zor vallahi ama yine köyden iyidir 🥲😄 kocama göre köyde olsa kral hayatı yaşarmış 😄

0 oy
(23,327 puan) tarafından

Hatırlıyorum seni mesleği bıraktı mı yani saçma sapan bir sebepten 

(2,256 puan) tarafından

Şuan bırakmadı canım bu yıl sonunda sözleşmeyi yenilemeyip ya memuriyet geçişi yapacak ya da silahlı güvenlik olacak. Ben kesinlikle çalışmasından yanayım. Yoksa kendini köye kaptırıp ailesini geri plana atar diye korkuyorum.

0 oy
(2,005 puan) tarafından

Peki eşin ne yapacak geçimini nasıl sağlayacak? 

Çok zor işi onu anlamaya çalış. Emin ol o çok düşünmüştür bu durumu. Çare böyleyse böyle kurtulmanın yolunu bulduysa bırak işten men ettirsin kendini belli ki yapamıyor. Hakkınızda hayırlısı olsun ınsallah bundan sonrası her şey daha güzel olur sizin için 

(2,256 puan) tarafından

Eşimin aile üzüm bağları var. Hem onlara bakmak hemde memuriyet geçişi yapmak istiyor. 

Evet gerçekten manevi olarak mesleği zor, mutsuz. Onun bu halini gördükçe bende çok üzülüyorum ve hep destekçi olmaya çalışıyorum. 

Eşim 35 yaşında. 20 senedir ailesinden uzak büyümüş. Artık yaşım geçti sabit bı yerim olsun diye istiyor hak veriyorum ama bende memleketini istemiyorum sırf kaynanamdan ötürü. 

Güzel duan için teşekkür ederim ♥️

0 oy
(186 puan) tarafından

Fazla fedakarlık vefasızlık getirir bunu bilir bunu söylerim.

(2,256 puan) tarafından

Valla ben değil kendi kaybeder canım. 

İlgili sorular

0 oy
35 cevap 848 göst.
5 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Vidividi (1,543 puan) tarafından soruldu
+1 oy
36 cevap 1,300 göst.
+3 oy
41 cevap 531 göst.
0 oy
55 cevap 2,931 göst.