0 oy
111 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (23 puan) tarafından

2 ay sonra doğum yapacağım ve 3.bebegim fakat gözümü korkutan şey emzirme döneminde göğüs ucu çatlaması yara vs buna kesin çözümü olan varmı iki bebegimdede çok şey yaptım ama yinede o yarayı 9 ay bir sene falan çektim şimdi emzirmeden veya emzirirken yapabilecek bişey varmı uzun aylar cekmek istemiyorum rahat emzirmek istiyorum lütfen önerisi olan varsa söylesin şimdiden göğüs uclarin kurudu ağrımaya başladı günlük tahin yağı sürüyorum 

7 Cevaplar

0 oy
önce (1,785 puan) tarafından

Bacım nasıl 9 ay çektin ya, kesinlikle yanlış emzirme yapıyorsun asla öyle olmaması lazım, memenin başını komple veriyor musun çocuğa, sana önereceğim şey bir yere kadar yani illaki doğru emzirmen lazım, çocuk emdikçe zaten meme ucu esner zamanla yara olmayı bırakır yani nasıl o kadar yara olabilir ki aylarca, demek ki sürekli yanlış emzirme yaptın başka açıklaması yok hiç böyle bir şey duymadım bak bebek yoğun bakımda çalıştım kendim de doğum yaptım çok şaşırdım şu anda

önce (23 puan) tarafından

Doğru emzirdigimden eminim ayrıca ilk dogumda 4 ay sagdim hiç emzirmedim meme reddi yaşadım ikincisinde ise 9 ay emzirdim böyle göğüs ucu yarıldı komple beyaz alana kadar alerji gibi kabardı kıpkırmızı 1 sene acı çektim genel cerraha ve kadın doğuma gittim ve ikisindede iyileşmesi için 90 tüp krem kullandım bir senede ekstra olarak tahin yağı kendi sürümü sürdüm temiz tuttum ama hatta şuan bile emzirme olayım olammasina rağmen göğüs uclarin yarıldı kırmızılasti doktor muayne sonuçlarımda hiç biseyde çıkmadı doktor kontrolü altında emzirdim dogru emzirdigimi onayladi

önce (1,785 puan) tarafından

Canım cok geçmiş olsun kusura bakma ben hiç şahit olmadım demekki böyle durumlar da olabiliyor, bence sen doğurmadan bir doktora git uzman desteği al böyle böyle şeyler yaşıyorum de çünkü böyle şeyler ekstrem durumlar, emzirme olmadan yarılması hele gerçekten kötü olmuş canım inşallah çaresini bulursun mutlaka doğurmadan doktora git destek al tekrardan, bazen meme ucu bile kopabiliyor seninkinde hassas bir durum var anlaşılan

Teşekkür ederim doğum yapacağım doktorla konuşamam.gerek ohalde bu konuyu

-Reklam-
0 oy
önce (925 puan) tarafından

Vallahi ben krem falan da denedim zeytinyağı falanda ama.bana misin demedi en son burda bir teyze var bana dedi ki kızım göğsünü sıkıp gelen sütü iyice uçlarına yedir şifa olur denedim ve bir kaç güne geçmişti çok şükür 

Ah ahh hergun yaptım ben onu emzirirken yok şimdi korkuyorum doğum yaklaştıkça napacam ben diye 

0 oy
önce (728 puan) tarafından

Benim yara olmaya başlayınca göğüs ucu için olan yara kremini sürüp poşet ile kahverengi olan bölgeyi kapatıyorum ve inan o kadar etkili oluyor ki iki bebeğimde de yara olmaya başladığı an yaptım , emzirme zamanı yıka göğsünü sonra tekrar öyle yap özellikle gece , burada bende okumuştum biri önermişti iki yıl önce, inşallah faydalı olur 

Aynısını yaptım canm malesef yinede uzun aylar çektim geçmedi hatta emzrimeyi bıraktım yine geçmesi devam etti bir sene sonunda ancak geçmişti ama hassasiyeti kalmıştı baya tabi suanda tahin yağı şurup poşetle kapatıyorum bir kaç gün düzeliyor yapmadığım gün hopp geri catliyo cildircam artik

0 oy
önce (161 puan) tarafından

Bende öyleyim hemotol Krem sürmeye başladım biraz geçti iyi geldi bide ayva cekirdegini suyla bekletiyorsun ama az mesajla bir tatlı kaşığı suya çekirdekleri köy jel gibi oluyor onu surupte faydası çok var ektim dedi deniyecem bununda bende

Bunuda denedim malesef fayda göremedim 

0 oy
önce (3,702 puan) tarafından

Deniz topalak yağı hiç kullandınmı peki. 

Bide doğuma yaklaşınca göğüs ucunu sürekli zeytin yağı ve ya herhangi bir nemlendiriciyle sürekli yumşat. 

Şuan tahin yağı kullanıyorum ama o bahsettign yağı hiç duymadim nerde nasil bulabilirim emzrirken kullaniliyormu

önce (3,702 puan) tarafından

Azerbaycanda bulmak kolay. Her eczanede olur. Türkiyede kizlara tavsiye ettim bulamadilar. Trendyoldan falan bak.

Kokusu sert oluyor. Emzirdikden sonra uygulayib emzirmeden önce iyice temizliyordum. Bende sezeryan oldu. 4gün emzirmeye musade etmediler. O 4günü sürekli bu yağı kullandım ve sağım yaptım. Emzirmeye baslayinca yapmadim. Yarada olmadi. Bu yağ hem enfeksiyonu önler. Hem yaranı çabuk iyleştirir. Hemde yutula bilir. Biraz kokusu ve tadi var. İyice yikamak şart

Teşekkür ederim ben bi bakayım ohalde umarım banada iyi gelir yoksa emzirmek benim için keyif olmuyo isgence oluyo 

0 oy
önce (3,120 puan) tarafından

Benim hiç olmadı dogum.oncwsi nemlendirme ve doğru emzirme tekniği ile ben catlak acı hiç birsey gormedim 

0 oy
önce (3,097 puan) tarafından

Göğüs ucu koruyucu kapaklar var onlardan kullan

Tam olrak ne işe yariyo nerede bulabilirim gerçekten işe yariyormu 

önce (3,097 puan) tarafından

Bilmiyorum işe yaradığını ama çok reklam oluyor eczaneye bir sor

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 97 göst.
0 oy
9 cevap 441 göst.