+1 oy
357 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (226 puan) tarafından

Kızlar benim tırnaklarım kâğıt gibi hemen kırılıyor eşimde bakımsız kadından nefret eder biraz kendimi salayım dalga geçmeye başlar bu bende travma gibi oldu artık ayda bir gider jel güçlendirme yaptırırım birde kaş bıyık aldırırım başka masrafım da yok gezme tozma deseniz yok bugün eşime dedim ki randevum var hem kuzenimin düğünü var Hemde tatile gideceğiz diye tırnak randevusu aldım bu ne her hafta her hafta dedi ayda bir gittiğim şeye üstelik parasını da ondan almıyorum neyse sabahta güzellik merkezinde cilt bakımı randevumuz vardı onunda benimde arkadaşım olduğu için hediye yapmıştı saat 9.30da üşenmedi kendi işi var diye koşa koşa geldi onun öncesinde de geçen yıllard ben kendi paramı biriktirip lazere yazılmıştım ona bile söylenmişti kendi gitti parasını peşin verip çat diye yazıldı bende bugün yeter artık bir bu var benim omunda lafını yapıyorsun dedim kavga ettik üstelik kızım 3 yaşında gittiğim her yere onu da götürürüm sen bak demem hayatta kendime özel tek bir anım yok farkında ben öyle dedim diye bir lazere gittim cilt bakımına da sen istedin diye geldim nankörsün işte falan demeye başladı ve şok oldum bir de eşim bir huy edinmiş en ufak bir tartışma da küser ben konuşama kadar konuşmaz ve elinden telefon düşmez sohbetimiz deseniz asla yok bıktım artık şimdi yine konuşmuyor bir saat sonra randevum var ne yapayım sizce

9 Cevaplar

+2 oy
önce (3,591 puan) tarafından

Eşim bakımsız olmamı sevmiyor deyip kendine bakınca neden böyle davranıyor ben onu anlamıyorum ?? Dalga mı geçiyor seninle 

-Reklam-
+1 oy
önce (23,277 puan) tarafından

Küsene sen barışmaya gittiğin için küsmeyi alışkanlık edinmiş ya dediğini umursamadan devam ederdim ya da gitmem bir laf dediğinde bütün kusurlarını önüne yığarım. Ayrıca benim bir işim varsa onun iznine denk getirip iki saat çocuğu ona bırakırım sonuçta bu sadece benim çocuğum değil beraber yaptık beraber bakacağız 

önce (226 puan) tarafından

Beraber gideriz o aşağıda arabada beni bekler ben kızımla giderim anam ağlar bugünde öyle oldu çocuk sıkılınca çık yukarı al dediğimde binbir surat kıyametle gelir alır 

Onun arabada boş oturup senin hem işlem yaptırıp hem çocuğa bakman sence de saçma değil mi 

Hep böyle canım ben çocuğu götürmesem onun suratı ve ikide bir bitmedi mi aramalarıyla uğraşıyorum kırk kat surat yapıyor yapan kadın bile dedi eşiniz aşağıda siz burda hem kızınızla uğraşıyorsunuz Hemde yetişmeye çalışıyorsunuz iyi dayanıyorsunuz gerçekten dedi kendimi çok kötü hissettim sırf birileri surat yapmasın diye hayatım boyunca herkesin yükünü yüklendim ama artık ağır geliyor bu kızımdan kaynaklı değil yanlış anlama ama hep böyle hep

İşte yanlışın ne biliyorsun ama yapmaya devam ediyorsun. Düşün bir bakalım sen surat asıyorsun diye eşin yapmamasi gereken zorlanacağı şeyi yapar mıydı 

+1 oy
önce (23,330 puan) tarafından

Eşin çok garip hem bakımlı ol diyo hem parasına kızıyo bu ne diyet bu ne lahana turşusu

önce (163,330 puan) tarafından

Ayso tırnak yaptıranlar bana bakımlı gelmiyo ( sağlık problemi hariç ) protez tırnaklari olanları görünce aayy ne bakımlı demiyorum aksine bakımsız görüyorum ben

önce (23,330 puan) tarafından

İnceymiş ay jel sürdürüyomuş ona dedim

Protez tırnak olayı bana da biraz pis geliyor açıkçası ama ben jel güçlendirme yaptırıyorum kendi tırnağım üzerine jel çünkü kâğıt gibi dibine kadar kopuyor ve bu canımı da acıtıyor

+1 oy
önce (131 puan) tarafından

İyice prenses oldu bu erkekler sende konuşma onla hiç bir şey olmamış gibi giyin süslen git randevuna  yap tırnaklarını miss gibi sakın onun küsmesinin seni düşürmesine izin verme hiç bir şey olmamış gibi git gel umursama sen onun annesi değilsin annesi çeksin nazını 

Gerçekten yani çok kinci biri eşim herkese karşı böyle bana karşı da 

önce (131 puan) tarafından

Çekme hayatım dünyanın onun etrafında dönmediğini öğrenmesi lazım. Bırak o küssün sen yaşa hayatını umursama da bak gör yalnız kalınca anlayacak sacmaladigini 

+1 oy
önce (1,595 puan) tarafından

Allah hepimizi küsen erkek belasından korusun. Bu hayatta her şeyi erkeğe yakıştırırım ama küsmek çocuk işi ya. Kınama duası okuyorum ki başıma gelmesin

Sana da çok geçmiş olsun bacım, çekilecek çile değil.

Ayrıca karışamaz. Parasını da ödemek zorunda madem seni bakımlı görmek istiyor susup buna finans sağlayacak.

Ha onu da sağlamıyor diyorsun, e ne menem şey ki konuşuyor? Ne hakla? Sus be dicen böylelerine. Hatta gideceksin bakımını yapıp fatura atacaksın. Ödesin madem bakımsız görünce dalga geçiyor, sorumluluğunu da alsın bir zahmet. Karısısın sen ya.

Sen biraz fazla yük almışsın ondan, rahatlık batıyor senin kocana.

İslami olarak kadının haklarından biri de kocasının hanımının nafakasıyla ilgilenmesidir. Hatta harçlık lafını hiççççç sevmesem de daha uygun bir kelime olmadığı için böyle ifade edeceğim, sana aylık aranızda anlaştığınız bir miktar harçlığı sadece kendi harcaman için vermek zorunda. Yılda en az iki elbise almak zorunda ki bu asgari şartlardır.

Senin şahsi paran senin, onunki onundur ama o eve ve size bakmakla yükümlüyken sen değilsin.

Bazı kadınlar evlilikteki haklarını, bazı erkekler de evlilikteki sorumluluklarını bilmedikleri için biraz tuhaf bir durum oluyor. Emanetsin sen Allah tarafından, hıyanet etmek münafıklık alameti. Sana elinden gelen en güzel şekilde bakmalı. 

önce (15,504 puan) tarafından

Kınama duası nedir 

önce (1,595 puan) tarafından

image

Şu hadisi şerif

Yok canım dediklerinin zerresi yok dini bilmekten ziyade birazda yaşamak lazım işine geldiği gibi yaşamak değil ama sana yemin ederim canımdan bezdim bari bir güler yüzü bir sohbeti olsa çekeyim hiç birşeyi yok

0 oy
önce (163,330 puan) tarafından

Şu tırnak olayını bakım olarak görenleri anlayamadim bı yardımcı olur musunuz kizlar şimdi uzun tırnak yaptırmak bakimmi diğer konuya girmiyorum 

önce (3,280 puan) tarafından
+1

Bakımlı tırnak demek illede uzun tırnak demek değil, gerçekten bazı tırnaklar yapı olarak da eciş bücüş oluyor, birazcık uzayınca hemen kırılıyor, her bir tırnak farklı bir boyutta duruyor. Kiminde yanlarda etler çıkıyor vs. Kendim hiç protez tırnak kullanmadım, ama tırnaklarım sağlam ve güzel uzasın diye de çok dikkat ediyorum. 

önce (43 puan) tarafından

Ay uzun tırnağı da ben de sevmiyorum 

Tırnak kısa olmalı

Manikür pedikür Hiç yaptırmadım 

Yaptırmam da 

Kendim keser atarım temizlerim 

Güzel tırnak severim ben, oje de sürdüğüm için kısa tırnakta hiç hoşuma gitmiyor. 

Oje hic sevmem ama kokusuna bayılırım 

Anam kokusu kötü ya ama idare ediyoruz 😅

0 oy
önce (5,950 puan) tarafından

Sohbetim yok diyosun ama kocan için bakım yaptırıyorsun ben olsam yaptırmam

Dalga geçer gibi konuşuyor bakıyor kendime olanı özgüvenim düşüyor sonuçta aynı evde yaşıyoruz

0 oy

Erkeklerde küsmek tavır almak ne ya 

En nefret ettiğim şeydir 

İki senedir böyle anamdan emdiğim süt burnumdan geldi artık dayanamıyorum 

0 oy

Tabiki randevuya gidin. Şimdi gitmezseniz demek ki işe yarıyor deyip, gelecek seferlerde de bu şekilde davranır. Tırnak içinde evde mümkün olduğunca bakım yağları kullanabilirsiniz. Bulaşık için eldiven kullanın. Suya girdikçe daha çok kırılıyor. 

Kuzum tavsiyen için teşekkür ederim ama egzamam var eldiven kullanıyorum tırnağımın kendisi zaten kâğıt gibi o yüzden yaptırmak zorunda kalıyorum dibine kadar kırılıp beni açıdan da mahvediyor 

Bende de egzema var. Ama dikkat ettiğim için uzun zamandır sorun yaşamadım. Tırnak için en azından uyumadan önce yağlayıp bakım yaparsanız kırılmanın önüne geçersiniz. Arada benim de öyle oluyor ve anlıyorum sizi. 

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 162 göst.
+2 oy
18 cevap 430 göst.
21 Temmuz 2025 Aile & Aşk kategorisinde Djdjdhshsu (96 puan) tarafından soruldu
+1 oy
19 cevap 450 göst.
15 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 146 göst.

Kategoriler