+1 oy
273 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (44 puan) tarafından

Mrb hanımlar kaynanamla uzun zamandır küsüm konuşmuyorum evime de gelmiyor en son oğlum 4 5 aylıkken falan gelmişti şuan oğlum 2 buçuk yaşında kaynanam evimdeyken sebebsiz yere sabah erkenden gitti ve beni ona yemek çay vermemekle suçladı bende o lafı üzerine Bir daha konuşmadım ve evimede gelmemesini söyledim yani çok zoruma gitti söylediği şeyler eşimde annesini bildiği için beni zorlamıyor konuş diye ama ilk defa konu açıldı annem demiş ben yanlış yapmışım ben hataliyim ama gelinim beni affetsin eve geleyim çocuğu göreyim falan diye bir yanım çok kırgın gelmesin daha iyi diyorum bir yanımda eşim küçük yaşta babasını kaybetti annesi sonuçta ne zorlukla büyüttü gelsin eşim hatrı için çok kararsızım gelsin desem biliyorum eşim çok sevinecek ama söyleyip söylememe konusunda çok kararsızım çünkü kaynanam sürekli boş konuşur olmadık şeyleri olur gibi söyler konuşur hep 🤦🏻🤷🏻

6 Cevaplar

+1 oy
(8,866 puan) tarafından

Sen güzel tavrını koymuşsun bakmış adım atan yok kendisi adım atmak zorunda kalmış sanmıyorum tekrardan bunları yapacağını. Ben olsa evime davet ederim ama tatlı dille bir konuşma yaparım. Tekrarı olmasın diye 

(44 puan) tarafından

Evet ben çok net konuştum eşime görümceme gerekeni söyledim ve mesafemi koydum o gündür bugün ne o konuşur benimle nede ben kaç defa görümceme demişti benimle konuşsun diye esimede söylüyor 

-Reklam-
+1 oy
(6,777 puan) tarafından

Eşimi çok seviyorum ama asla onun hatri için çekmem

(44 puan) tarafından

Gerçekten hiç çekilecek gibi değiller boş konuşurlar ama işte eşim babası yok küçük yaşta üzülüyorum eşime 

(6,777 puan) tarafından

Benim eşimin de babası yok ama o konuda umrumda değil ama benim konularım çok farklı yenilir yutulur değil ondan sanırım 

(44 puan) tarafından

Ya benim başka sorunum yoktu sadece evime misafir olarak gelmişti eşim işe gittikten sonra oda hemen arkasından çıktı bebeğim küçücüktu bende onunla ilgileniyordum kapı sesine çıktım baktım çıkmış gitmiş eşimi aramış karın yemek çay vermiyor diye bende eşime dedim acelesi nedir hemen çıkıp gitmiş biliyorsun küçük çocuk var dedim falan öyle benimde zoruma gitti dahada konuşmadım 

+1 oy
(1,167 puan) tarafından

Evine davet et büyüklük sende kalsın. İnşallah yaptığı hataları anlamıştır. 

(44 puan) tarafından

Valla yaptığımin yanlış olduğunun farkındayım demiş eşime ben yaptım o yapmasın demiş 

(1,167 puan) tarafından

İyilik yap denize at balık bilmezse Allah bilir. Eşinide seviyormuşsun Allah seni mutlaka ödüllendirir böyle düşün 

(44 puan) tarafından

Öyle tabiki ama işte çok kararsızım bakacam artık 

+1 oy
(24,462 puan) tarafından

Eşin arada çocuğu götürsün getirsin belki de öyle yapıyordur bilemedim ama sen istemiyorsan görüşme ama olurda anasına bir şey olur ederse eşinin içinde ukte kalır bence çok sık olmadan arada sırada görüşebilirsiniz kesin bir dille de tekrarı olmaması gerektiğini iletirsiniz 

(24,462 puan) tarafından

Şu an kaynanama şükrettim benimki olsa kalkar çayı koyardı bile bazen evin bizim olduğunu unutur ama asla öyle triplenmez yapmadı etmedi diye 

(44 puan) tarafından

Vallahi daha öncesinde gelirdi yemek çay asla eksik olmazdı ama bebeğim küçüktü o an hemen hazır olmadı kapıyı çekip gitmesi beni şikayet etmesi benim çok zoruma gitti hani kalkip Kendi hazırlayabilirdi veya beni bekleyebilirdi

(44 puan) tarafından

İşte bende bu konuda çok netim benim gitmediğim hiç bir yere oğlum gidemez sonuçta torununu veya çocuğunu düşünen gelin diye sebebsiz yere böyle birşey yapmazdı yaptıysada sonucuna katlanır görmez benide Torunuda küstüğümden beri asla görmedi izin vermedim 

(24,462 puan) tarafından

Karar senin kararın ama bu bana yanlış geliyor sana yapılana çocukla cevap verme sana iyi davranmayana gelin olma durumunu sonlandırabilirsin ama torununu görmesin gitmesin gelmesin demek torunun elinden de babaanne sevgisini almak demek aynı zamanda eşin şu an seni haklı buluyor ve ses çıkarmıyor olabilir ama yarın öbür gün kadına bir şey olsa bu eşinde pişmanlık oluşturabilir 

0 oy
(6,979 puan) tarafından

Aranızda bundan başka sorun yoksa olabilir ama yüz göz olmazsın sonuçta hatasını anlamış eğer anlamamış olsa eşin illa barış dese o zaman barışma derim 

(44 puan) tarafından

Başka sorun yoktu zaten esim israrci değil çünkü annesinin huyunu biliyor ama tabi ister gelsin eve barışalım ama ben kararsızım 

0 oy
(868 puan) tarafından

Eşiniz zaten arkanızdaymış annesini bildiği halde size hiç bu konuda zülm etmemiş bu açıdan bakarsak eğer evvela çok şanslısınız eşiniz annesi ve sizin aranızda çok güzel denge kurmuş eşinizin aile durumuna üzüldüm kararınız olumsuz yönde olursa eşiniz üzülecek ama sizede bişey diyemediği için daha çok üzülecek ve ilerde annesine bişey olursa içten içe size kırgınlık besleyebilir tavsiyem annesi ile görüşürken eşiniz yokken onu güzellikle uyarıp sınırlarınızı anlatmanız olur zaten tepkinizi koyduğunuz için bidaha sınırlarınıza müdahale edip boş yere bişey yapabileceğini düşünmüyorum

(44 puan) tarafından

Evet bu konuda eşim annesini bildiği için asla baskı kurmuyor Barış illa konuş diye ama tabiki istiyor ki annesi eve gelsin torununu görsün dediğiniz gibi kendiside diyor annem evime gelmeden çocuğumu görmeden ölürse ben de ömür boyu üzülürüm filan bakalım nasıl oluyor 

(868 puan) tarafından

Karar size ait annesi hatasını anlamış zaten başbaşa görüşürken güzellikle sınırlarınızı rahatsızlıklarınızı anlatıp konusun eğer barışmadan sonra annesi aynı şeylere devam ederse zannetmiyorum ama küçük bi ihtimal tabi eşiniz zaten annesinide biliyor sizide biliyor bu konuda sizle arasını bozmaz dünya hali yarın öbür gün kayınvalidenize bişey olsa eşiniz üzülmekten ziyade vicdan azabı çeker bu durum o zaman sizin aranızı etkileyebilir bunu gözardı etmeyin

İlgili sorular

Kategoriler

1,477,042 soru

24,177,555 cevap

336,183 kullanıcı

...