0 oy
99 göst.
Diğer kategorisinde (1,268 puan) tarafından

2,5 aylık oğlum var ve sütüm ile doyuyor mu doymuyor mu anlayamiyorum lütfen okuyup yardım eder misiniz... Öncelikle sanki meme reddi yaşıyoruz gibi resmen inatlasiyor çünkü almıyor. Ama bu durum gece uyurken olmuyor uykusunun arasında memeyi veriyorum .sadece gün içinde bu durum beni zorluyor veremiyorum verdiğimde de istekli şekil değil gibi... Gündüzleri aç olsa ağlar imkanı yok uyumaz diyorum ama sallayinca uyuyor da. bildiğiniz 3-4-5 saat emmedigi oluyor. Emerse de 2-3 dk bişey emiyor... Kilo ise alımi evde tartiyorum sanki 2-3 haftadır hiç almamış gibi 100 Gr oynadı sadece... Yani bu çocuk neden açsa uyuyor ya da aç değil de tok mu bu kadar emmek ona yetiyor mu da yani . Kafam o kadar allak bullak oldu ki

2 Cevaplar

0 oy
(353 puan) tarafından

Kimi bebek 5 dk emerde doyar kimi yarım saat emse gene doymaz . Çocuğun çiş kaka bez sayısı önemli canım . Birde sarılığı yok değil mi ? Olmadığından eminsen çocuk doyuyor canım 

(1,268 puan) tarafından

Sarılık için sürekli tahlil veriyorduk 15 gün önce tamamen bitti canım. Şöyle söyluyum bebeğim aslında çok huysuz sürekli kucak ya da ayak istiyor uyuyup duran bir bebek değil. Ama aç olsa sallasam da uyumaz diyorum uyur mu..kaka baştan beri hergün yapan bir bebek değildi. Ciş de sanki azaldı gibime geliyor. Sadece aç da sallasam da uyur mu cocuk

(353 puan) tarafından

Uyusa bile 4-5 saat uyumaz canım muhtemelen sütün yetiyor o yüzden telaş edecek bir durum yok muhtemelen büyüme atağı olduğu için geçici bir meme reddi yaşıyorsun 

(1,268 puan) tarafından

Allah'ım inşallah düzelsin dua edin lütfen kimin duası kabul olur bilinmez. Bu meme reddi olayı beni aşırı zorluyor yıpratıyor çünkü inatlastikca 

(353 puan) tarafından

Düzeliyor kuzum 1 hafta sürüyor . Benim kizda 5 aylık oldu bizde yaşadık zorla ağzına tıktım memeyi 😁

(1,268 puan) tarafından

Bende zorla yıkıyorum hoplaya zıplaya. Eşim ilk başlarda mamaya karşıyken bugün o ağlamasına dayanamadı galiba ki emmiyorsa yapacak bişey yok zorlama mama ver sevmiyor demekki demeye yöneldi. Biz bu problemi 1 aydır filan yaşıyoruz çünkü düzelir gibi oluyor sonra tekrar diliyle itip inatlasiyor. Maşallah yavrunuza inşallah sizinki de daimi emer tadini keyfini aldıkça ❤️

(353 puan) tarafından

Canım yediklerine dikkat ediyor musun? Belki sütün acı geliyordur çocuğa 

(1,268 puan) tarafından

Bugün sağıp biberon ile verdim onda hemen içti ama canım. Birde normalde çok zayıf biriydim 45 kilo gibi. Doğumdan sonra 57 oldum ve vermemek için çok özen gösteriyorum kuruyemisimden proteinimden tut herşeye . Bilmiyorum öyle olabilir mi ama biberonla içince sanki değil gibi.. biraz hızlı gelsin az gelmesin de istiyor galiba. Artık her ihtimal aklıma iyice gelmeye basladi

(353 puan) tarafından

Beyefendi sanki hazıra alıştı zora gelemiyor gibi geldi bana 😁 mümkün mertebe acı şeyler yememeye odaklan canım bu süreç geçecek ve sen diyeceksin ki ,"bu çocuğu memeden nasıl keseceğim " 

Biberonla sakın verme ona alışırsa memeyi kabul etmez . Allah yardımcın olsun inşallah canım ❤️ 

(1,268 puan) tarafından

Aslında emsin çok istiyor ama biz 1 aydır mücadele edince malum :) birde kendisi de bebekliginde 3 aylıkken bırakmış ve hâlâ sütten nefret eder belki o da sevmiyor gibi düşünüyor kendince:) ayy inşallah dediğiniz gibi olur ilk evladimda hiç böyle şeyler yasamayinca bunun emmemesi bı tuhafıma gidiyor. 

Biberonu mama verirken bir kez kullanıyordum. İnşallah memenin tadını alır da bırakmaz. Allah razı olsun canım benim çok çok teşekkür ederim bu arada 

(3,303 puan) tarafından

Allah kolaylık versin bacım. Mazi gözümde canlandı. Benim bütün çocuklarım memeciydi. İkizlerimden biri hatta aşırı derece ve o kadar güzel emiyordu ki.. Bir gün aynı öyle başladı, senin gibi zorlaya zorlaya gittk. Atlamak,zıplamak haa kezâ. En son bıraktı paşa. Biberonla sağıp verdim uzun süre. Çok sıkıntılı, zorlayıcı bir dönem. Atlatan oluyor,nasip olur inşAllah. Emzirmek kadar rahatı da yok üstelik

-Reklam-
0 oy
(818 puan) tarafından

Ağlamıyorsa toktur bence. Açlık ağlaması uyutmaz zaten. Birde günde 5-6 çişli bez değiştiriyorsan yeterlidir sütün. Biberon veriyorsan memeyi reddediyor olabilir. Sütünü sağıp kaşık biberonla verebilirsin. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 232 göst.
17 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Huniliprenses (12,026 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 130 göst.
14 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Sevim_aydin (257 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 252 göst.
22 Nisan 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 1prenses_1prens (713 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 171 göst.
27 Mart 2024 Diğer kategorisinde İmren bebeğin annesi (1,848 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,679 soru

24,075,731 cevap

330,912 kullanıcı

...