+1 oy
816 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3,330 puan) tarafından

Selamlar, 

Bugün arkadaşımla olan bir sohbet konusunu sizlere de sormak istiyorum. 

Ben aileden uzaktayım ama çocukları büyütmek konusunda çok rahatım. Karışan eden yok. Bilmem x akraba şunu dedi, bunu yaptı muhabbeti yok.

Arkadaşım ailesine çok yakın. Ailesi yeri geldi mi de çok destek çıkar. Fakat aile, akraba, komşu derken Meksika dizileri gibi, sürekli entrika var.

İki tarafın da olumlu/olumsuz yönleri var.

Sizce hangisi daha iyi? 

32 Cevaplar

0 oy
önce (2,097 puan) tarafından

Herkesle iç içeyim kim ne derse tam tersini yapmaya çalışıyorum 🤣

önce (3,330 puan) tarafından

Bu da bir yerden sonra yorucu olur ya. 

-Reklam-
0 oy
önce (6,034 puan) tarafından

Ben bunu düşünüyordum bu aralar. Annemlere gidince , kızımı çok seviyorlar kızım için iyi oluyor psikolojik açıdan evet ama eksisi daha çok bence. Benim çizgilerim var onlar aşılsın istemiyorum. Benle ailem biraz da farklılıklarımız var kendi doğrularimla kızımı yetiştirmek istiyorum

Aileye yakın olunca mutlaka etkileri oluyor işte. Sınırı koyabilen vardır ama yine de zordur. 

Evet zor mesela ben tatlı yedirmiyorum kızıma. Babam tatlı almış kızıma aldığını söylüyor kraker alıyor yine aynı. Ben vermiyorum diyince çocuk zayıf kaldı diyorlar. Bide benim yaptığım tatlıdan verecekti son anda kardeşimle ben engel olduk :( niye zorluyorsun değil mi. Vermiyorsam vermiyorymdur ve bir sebebi vardır. Yani bence insan saygı duymali sonuçta bu çocuğun bir annesi var.  

Ve de benim evimde tv yok annemler de var çok maruz kalıyor kızım annemlere gidince tv ye. İyiki uzağız diyorum içimden

Tv konusuna değinmek bile istemiyorum 🙂 ama yiyecekler konusunda ben de dikkat ediyorum. Biri dinlese, diğeri yine aynı. Bir de en sevmediğim, sanki anormal bir şey dedim gibi dalgaya almaları 🤨

Mesafe her zaman iyi. 

Evet bazen bunaltı gelse keşke yakın olsam diye sızlansam da böylesi daha iyi :) yılda üç defa kesin gidiyoruz zaten

0 oy
önce (2,819 puan) tarafından

Annemler 100 km, kayinvalidemler 40 km uzakta yaşıyor. Kayınvalidem zaten yaşlı yardımı olamaz da yine acil bir şey olduğunda çocuğu vs bırakamayacagim kadar uzak ama her şeye karışacak kadar da yakınlar. Önceden 2 haftada bir gidiyorduk. Hatta sa.lak ben kış günü çocuğun kırkı çıkmadan bile köye gittim sirf eşim istiyor diye. Zaten çok sorun yaşadım ondan sonra mesafe koydum. Ayda bir anca gidiyoruz şimdi. Bana kimsenin yardımı olmadı ama karismalari da zor bitti. 

Başlarda çok bilemiyor insan ya da çocuk olduktan sonra tavırlar değişiyor. Mesafe birçok anlamda bazı olayları önlemiş oluyor. 

0 oy
önce (590 puan) tarafından

Ben hatta eşim ve ben bu denklemin birinci basamağıyız sizin gibi. Ama ikimiz de eşimle oturup konuştuğumuzda hayatımızda çektiğimiz bir çok zorluğun ailelerden uzak olmaya, yalnız olmaya bağlıyoruz. Ben bu seneye kadar çocuklarımı tek başıma büyüttüm eşim görevden göreve koştu. Annelerime babalarıma kmlerce uzaklıkta eşim de uzakta tek başıma. Doğum günlerine, ilk adımlarına, ilk dişlerinin çıkmasına, iki çocukla hastanede yatmaya kadar sadece ben vardım. 

Eşim de çok ilgili bir eş ve babadır. Çocuklarımız da bizim zor biraz. Yıprandık o yüzden. İnsan bir saat de olsa evde güvendiği birinin olup en azından işlerini rahat rahat halletmek istiyor. Biz bu konuda hep zorlandık. O evde olduğu zamanlarda işten geldiği gibi temizliğe de girişti çocuk bakımına da ama yıprandık işte. 

Yalnızlık benim fikrime göre çocuklar olana kadar tat veriyor ama çocuklardan sonra işin aslını anlamaya başlıyor insan. Ben çok çektim- çekiyorum hal-i hazırda. Ha bak ben yıllardır burdayım. Önceden yanlızlıktan hayat zorluklarından yakınmazdım bilenler var beni burda. Ama çocuklardan sonra eşim de ben de çok yıprandık. Yalnızlığın tek avantajı eciğe cücüğe pek karışılmıyor olması... 

Sizi çok iyi anlıyorum. Sizinle benzer durumda olsam belki faklı düşünürdüm. Benim eşim hiç uzağa gitmedi. Hatta kaynanam 20dk lık mesafede. Bunun meyvesini çok yedim. 

0 oy
önce (6,617 puan) tarafından

Ben yakın oturuyorum uzak asla oturamam ben arkadaş dostla işim olmaz ailem bana yetiyor hergün görüşürüm telefonla haftada yüz yüze de iki kez kesin görüşürüm pazar günü aradım annemi ulaşmadım merak ettim hemen gittim evde baygın buldum hastane ye götürdüm uzak olsam kötü bir şey olabilirdi bide aklım kalır asla rahat edemem şimdide anneme gidicem birazdan hazırlamdım 

Aaa umarım annenizin bir şeyi yoktur ve iyidir 🍀 benim abilerim ve ablalarım hepsi annemlere 1 sokak mesafede. Bu konuda içim rahat. 

Ameliyat oldu çok şükür iyi taburcu oldu 

Bide ben çalıştım sağolsun annem 14 sene kızıma baktı hiç bir karşılık beklemedi şimdide oğlumu bırakıp işlerimi hallediyorum işe geri başlasam onada bakar

Çok geçmiş olsun, böyle bir annenin hakkı ödenmez 🌼 umarım en kısa zamanda toparlanır. 

Çok sağol canım

0 oy
önce (798 puan) tarafından

Benim ailem iki dk uzaklıkta. Çok yardımları oluyor bana ama yeri geliyor karışıyorlar akıl veriyorlar. İşime geleni dinliyorum. Çok rahatım. Kafa meselesi. Dinlemezsen yakında olmaları daha güzel

Yakın olsak dinlemem aslında ama bir yerden sonra da kafa yorar sanırım. Sürekli sürekli aynı şeyeleri duymaktan insan rahatsız olur. 

0 oy
önce (7,254 puan) tarafından

Kesinlikle herkesten uzakta istediğim gibi bir çocuk büyütmek isterdim ben kayınvalidemlerle kalıyorum çok zor yanı evet destekleri var bunu inkar edemem Allah razı olsun ama çok fazla karşılıyor sadece onlar değil görümceler felan da öyle aman ver birşey olmaz aman yesin ne olacak gibi gibi 

Ben bu durumu ailemi görmeye gidince yaşıyorum. Kısa süreliğine diye yine sorun etmiyorum ama sizin durumda olsam aşırı zorlanırdım.

önce (7,254 puan) tarafından

Elbette çok zor şuan eşime ev diye baskı yapıyorum ama maddi durum yetmiyo kira çıksak çok pahalı iki çocuğun okul masrafı 

0 oy
önce (393 puan) tarafından

Seninle aynı durumda hatta eşim uzakta,aileler uzakta.ikinci çocukta bile gitmedim.kafa rahat daha iyi.

Zaten bu duruma alışınca artı yönleri hep ağır basıyor. 

0 oy
önce (1,901 puan) tarafından

Benim ailem 400 km ilerimde eşimin ailesi ise 40 km ilerisinde yakında olsak uzakta olsak kimseyi karıştırmam evlatlarıma uzak olmak her zaman iyidir

Öyle gerçekten, çocuk eğitimi konusunda uzaklık daha avantajlı. 

0 oy
önce (1,229 puan) tarafından

Bende uzaktayım  valla şikayetçi değilim karışamam yok gelen gidenim yok mutluyum.biraz kişilik meselesi ben yalnızlığı seven bir insanım burdada kolu komsu arkadas var istediğim zaman görüşürüm istediğim zaman görüşmem memlekete  gidince psikolojim bozuluyo :😀 az insan çok huzur

Ben yalnızlığı sevmiyorum ama alıştım. Ki kuru kalabalık da sevmem, az insan çok huzur dediğiniz gibi. 

0 oy
önce (4,201 puan) tarafından

İstediğim gibi cocugu büyütüyorum ben de uzaktayım. Ama yine de ailem de ailem. Keşke yakın olsaydık. Annem telefondan da yetişiyor 🥲😄 bazen oradan da kızıyorum. Kaynanamlar zaten uzaktı şehir olarak. Yani evet 2 durumda da olumlu olumsuz tarafları var

Anneler nasihat verecek bir şeyi mutlaka buluyorlar, uzaklıklar fark etmiyor. Aileye olan özlem de ayrı bir ağır geliyor. 

0 oy
önce (934 puan) tarafından

Uzak olmak uzak olmak uzak olmak ❤️

He dün uzağım diye çok ağladım orası ayrı. Çok hastaydım ateşim vardı eşim izin alamadı çorbayı zor yaptım çocuğuma. Bu hastalık sağlık zamanları hariç istediğim gibi büyütmek çok güzel. 10 gün memlekete gittik çocuğum yanımdan ayrılmadı diye kimsenin çenesi susmadı. Çocuğum daha 2 yaşında bile değil bu arada 22 aylık. Neymiş herkesin kucağına gitmeli oynamalı kendini sevdirmeliymiş. Böyle olması çok daha kötü bence. Bağ ve iletişim kurduktan sonra açılıyor çocuğum ilk etapta kimsenin kucağına gitmemesi bence çok normal. Yeniden iyi ki dedim. İyi ki uzağım.

Müşkül durumda olunca aile desteği çok iyi geliyor. Kaynanam yakınımda olduğu için çok yardımı oldu. Eğer hiç kimse olmasaydı belki daha farklı düşürünürdüm. 

İlgili sorular

+2 oy
16 cevap 399 göst.
1 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde BURSALI& (1,500 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 438 göst.
22 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 487 göst.
18 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Mh. 2606mt (172 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 713 göst.