+1 oy
263 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (11 puan) tarafından

Kizlar 12 aylik dis cikartyor.dunden beri atesi dusmyor 38 39 40 olyor ne yapsakta olmyor ilac veryorim ilik dus aldryorum soguk uygulama yapyorum 2 saat sonra gene cikyor hastaneye goturip getryoriz damar yolu bulunamadi 4 5 yerden delindi getirdik yine cok kotuyum ne yapmam lazim varmi bildiginiz bi yontem

14 Cevaplar

+2 oy
(6,971 puan) tarafından

Dişten bu kadar ateş çıkmaz cnm enfeksiyon vardır vücudunda  belliki  acile götürüyorsaniz onlar anlamaz olmasa çocuk doktoruna götürün geçmiş olsun 

-Reklam-
+2 oy
(245 puan) tarafından

Canım doktorlar bas bas bağırıyor diş ateşi 38i bulmaz acile gittiniz mi enfeksiyon falan vardır Allah korusun havale geçirir çocuk. Çok geçmiş olsun. Kızım 18 aylık olucak diş ateşi 37yi geçmedi 

+1 oy
(3,243 puan) tarafından

Pamuğu bi güzel islat onu kol altı ayak altı başına koy durmadan islat onları sonra çıkar biraz yürüyüş yaptır üstünde ince tişört ve şort olsun atlet giydirme iyi gelir inşallah 

0 oy
(23,417 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun suyla sil sürekli canım 

0 oy
(3,335 puan) tarafından

Diş ateşi bu kadar yüksek hiç yaşamadık. 

Ateş düşürücüyü fitil olarak verseniz, her zaman daha hızlı etki ediyor. 

0 oy
(15,026 puan) tarafından

Yalnız o diş değildir crp baktırın 

0 oy
(2,831 puan) tarafından

Bu kadar yüksek ateş varsa 40 karı buluyorsa ateş düşürücü iğne yapiyolar yaptırdınız mi 

0 oy
tarafından

Canım çocuğun çoraplarını sirkeye batır ve giydir 

Evde yoğurt varmı varsa az ayran icir ateşini alır rahatlatır ve uykuya dalar 

Sen uyumamaya çalış 

Sürekli ateşini ölç 

Islak bez yap tülbent gibi 

Koltuk altına ensesine koy 

Kafasına koy 

Dış icin calpol diye krem var 

Şurup değil 

Kremi sür 

Dış bölgesine 

Cocugu ayağında uyut

Uyuyunca yatağına koyarsın 

Ben oglumu böyle idare ettim 

5 yaşına geldi ama 

Böyle geldi işte.. epilepsi hastası.

Ateşin yükselmemesi icin Sürekli kontrol edin 

Bazı çocukların uykuda yükseliyor ateşi 

Geçmiş olsun tekrar. 

0 oy
(15,551 puan) tarafından

Diş ateşi 40 ı bulmadı bizde hiç 

Enfeksiyon olabilir 

0 oy
(1,879 puan) tarafından

Canım enfeksiyinu var kesin dört gün boyunca kızım yüksek atesti oturup ağlıyordum çaresizlikten ilk acile götürdük serum takildi ateşi düştü birşeyi yok dediler eve getirdik birkaç saat sonra yine ateşi cikti gece gunduzym kalmamisti en son ikincisinde gittim doltor yine serum yaptı kan alıp çocuğu aglatmayalim dedi hayır ağlasın dedim kanını alın enfeksiyonu var çünkü çocuğun başka zikayeti yok dedim ve dediğim gibide çıktı kanında çok yüksek enfeksiyin var diye ateşi düşmüyormus iki tane antibiyotik verdi şuan ishal oluyor antibiyotikten ama ona bile şükrediyorum düşün kanına idrarina baksınlar kuru ates durduk yere olmaz hele ateşten başka zikayeti yoksa ve enfeksiyonu varsa sen ne yaparsan yap evde o ateş düşmez tecrübeyle sabitlendi

(11 puan) tarafından

Hem kan hem idrar temiz cikti

0 oy
(129 puan) tarafından

Diş ateşi bu kadar yüksek olmaz çocuk acile başvurmanız gerekiyor

0 oy
(248 puan) tarafından

Enfeksiyon oluyor bizde ilaçla zor atlattık o dönemde.aile.hekimine götür istersen.antibiyotik olmadan ilerleyemezsn 

0 oy
(46 puan) tarafından

Geçmiş olsun diş ateşi bu kadar yükselmez canım bi doktora götürün damar yolu bulamaması ateşinden damarlar geriliyor müşade odasında ateşini düşürüp damar yolu acsalar hemen evemi gonderiyorlar

0 oy
(6,041 puan) tarafından

Dişle alakası yok bu ateşin . Diş ateşi en fazla 38° olur çocuğun belliki hasta bir doktora götürmelisin . Dirençli ateş varsa ateş düşmüyorsa desteksiz enfeksiyon vardır 

(11 puan) tarafından

Kanlarina bakildi idrara bakildi bisi cikmadi bu donem dis cikartyor hasta deyildi eli surekli agzinda aglyo

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 143 göst.
9 Temmuz 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sevmm (2,169 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 70 göst.
29 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Nagiiiss (426 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 86 göst.
28 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Nagiiiss (426 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,144 soru

24,068,240 cevap

330,490 kullanıcı

...