0 oy
261 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (24 puan) tarafından

Arkadaslar cocugum 5 yasina girecek ve hala R harfini soyeleyemiyor. Doktora gidemiyorum. Bu konuda eğitim hakkinda bilgisi olan varsa neler yapabilirim bana yardimci olur musunuz

24 Cevaplar

0 oy
önce (3,215 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Em etkili yolu sanırım tekerlemeler söyleyip, sesli kitap okumak. Yaşı henüz ufak ama, ileride yapması daha kolay. 

-Reklam-
0 oy
önce (261 puan) tarafından

Merhaba benimde oğlum 5 yaşında r leri söyleyemiyo y diyo doktora bende götüremedim napacam bilmiyorum

0 oy
önce (23,177 puan) tarafından

Düzelir ya benim oğlanda söyleyemiyor biraz daha bekleyip bende götürcem ama düzelir diye umudum var hep

0 oy
önce (354 puan) tarafından

2 gündür hep benim cocukluguma ait postlar geliyor :D ben lisede dahi R leri tam soyleyemiyordum. Arkadaşlarım derdi R leri soyleyemiyor musun sen diye, sonra üniversitedeyken falan biraz daha düzeldiğini farkettim yeni tanıştığım insanlara sorardım normal derlerdi. Fakat hala arada bir R leri yutarim ve fark ederim. R lerim rrrrr diye baskın çıkmaz ama kulak da tirmalamaz. 26 yaşındayım matematik öğretmeniyim, sınıfta ders anlatırken falan bugüne kadar hiç bir öğrencim dememiştir hocam siz R leri soyleyemiyor musunuz diye yani velhasil kelam belli bir yaşta toparlanıyor. Bence bu genetik birşey benim halamın oğlu da R leri soyleyemez. Ama peltek öğrencilerim vardı 1. Sınıfa gidiyorlardi o zaman özel derse giderdim onlara sene boyunca tekerleme ödevi verdim ezberlettim beraber söyledik falan, şimdi 8. Sınıfa gidiyorlar pelteklikten eserleri yok. Siz de tekerleme ezberletebilirsiniz mutlaka fayda eder.

önce (5,853 puan) tarafından

26 yaşında sekiz senelik öğretmen mısınız:) 

Evet :) lisedeyken özel ders veriyordum (her dersten) daha sonra beraberinde dershanelerde çalıştım öncelikle stajyer unvanıyla aldılar daha sonra diplomamla resmi öğretmen olarak devam ettim. Ayrıca 1 buçuk senedir çalışmıyorum

önce (5,853 puan) tarafından

MaşaAllah :) yaşı yanlış yazdınız diye düşünmüştüm

Yok😊 egitimcilige erken atılıp erken emekli oldum😂. Evlenip başka şehire gelince yeni çevre ile uğraşamadim, eşim de burada dershanelerde çalışmamı uygun bulmadı. Çalışırsan devlete atan dedi de devlet bizi atamıyor :( ben de artık doğacak çocuklarıma öğretmenlik yaparım:)

0 oy
önce (4,192 puan) tarafından

bem ilkokulda söylemeye başladım. sınıf öğretmenim çok uğraşmıştı. 

0 oy
önce (20,688 puan) tarafından

Benim kuzenimde o yaşlarda s harfini doğru dürüst diyemiyordu ş diyordu aynı şekilde y ve r harfi de sıkıntılıydı yaş aldıkça düzeldi şuan normal konuşuyor 

0 oy
önce (1,731 puan) tarafından

Üst kattaki kız 6 yaşında oda söyleyemiyor bence zamanla düzelir 

0 oy
önce (373 puan) tarafından

Benimkide demiyor 

0 oy
önce (2,040 puan) tarafından

Ben de söyleyemezdim okula giderken bile ayniydi sonra düzeldi okula başladıktan sonra 

0 oy
önce (24 puan) tarafından

Cvp veren herkese tesekkur ediyorum 

0 oy
önce (5,697 puan) tarafından

Dil terapisine goturebilirsiniz. Benim kiz kardesimde r leri soyleyemiyodu 30 yasinda hala tam soyleyemiyor :) o zamanlar tabi anormal karsilanmiyodu terapi merapi yoktu. Simdi dil egzersizleri ile duzeltilebiliyor. Belki internette egzersiz videolari vardir bilemiyorum bi bakin isterseniz.

0 oy
önce (1,327 puan) tarafından

Her harfin yerleştiği bi yaş var demişti dil terapisti r harfi de sanırım en geç 6/7 yaşında. Kızım 6 yaşında 1 aydır r yi net kullanıyor. Oğlum kendi başına halledemedi 7. Sınıfta dil terapistine gitti 2. Seansta öğrenmiş olarak çıktı 

0 oy
önce (2,485 puan) tarafından

Oğlum 6.5 yaşında bir sene dil terapistine gitti tüm harfleri düzeltti r harfi kaldı. R çocuklarda en geç düzelen harfmiş. Raporu'nu yenilemediler artık bizden alacağı bir şey kalmadı r harfi de zamanla oturur diye. Yani telaş yapmayın r çok geç oturan bir harfmiş. 

0 oy
önce (11,440 puan) tarafından

Kızım ikinci sınıfta yeni r harflini söyledi 

Keşke oğlumda sadece  r harfini tek doyemeseydi benim oğlum senin oğlundan büyük 6 yaşında r.g.f.v.k harflerini hiç bir şekilde diyemiyo. Sırf bu yüzden birinci sınıfi erteledik.

Yani kısaca bir harfi diyemiyor diye bu kdr takmayın r harfi çoğu çocuk diyemiyo zorlaniyo 

0 oy
önce (759 puan) tarafından

Benim oğlum da o yaşlarda söyleyemiyordu r harfini bastıra bastıra söylettim rırrre gibi kısa sürede düzeldi

0 oy
önce (27 puan) tarafından

37 yaşındayım hala söyleyemiyorum genetik benim ki 

0 oy
önce (53,823 puan) tarafından

kizimin sınıfında vardı ogretmen surekli dogrusunu tekrarlayin demişti duydukca alisir demisti

0 oy
önce (8,862 puan) tarafından

Oğlumda söyleyemiyordu 6 yaşına kadar normal diye okudum bi yerde. Sonra cüz öğreniyordu harflere çalışırken birden söylemeye başladı şuan tam 6 yaşında 

0 oy
önce (54 puan) tarafından

Doktora neden gidemiyorsunuz bu durumda dil terapisti almanız gerekiyor kalıcı olmaması için

0 oy
önce (1,022 puan) tarafından

Bende 5 6 belki de 7 yaşındayken tam hatırlamıyorum asla r harfini söyleyemiyordum. Ama zamanla düzeldi

İlgili sorular

+2 oy
20 cevap 290 göst.
20 Nisan 2025 Diğer kategorisinde SL (1,257 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 143 göst.
15 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde Oykum0 (303 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 393 göst.
+1 oy
5 cevap 117 göst.

Kategoriler